DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Η πίσω πλευρά είναι βιδωμένη και κάθετα και οριζόντια με αρκετές βίδες, στο μόνου που το νιώθεις να μην είναι απόλυτα γερό, είναι αυτό που αναφέρω πιο πάνω.

Σίγουρα με 2 πόδια θα γινόταν πιο γερό. Αλλά με 2 πόδια δεν έχεις χώρο από κάτω για τα πόδια όσων κάθονται. Οπότε, σχετικώς συμβιβασμός. Ωστόσο μίας και το έχω φτιάξει περίπου 1 χρόνο τώρα δεν έχει πάθει τίποτα και άνετα μπορείς να ακουμπήσεις τα χέρια πάνω, να παίξεις τάβλι κλπ. Σίγουρα δεν είναι να κρεμαστείς πάνω... Αν εκ των υστέρων μπορούσα να προτείνω ή να προσθέσω ενίσχυση θα ήταν μόνο μία τάβλα κάθετα (προς τα νερά) στο πάνω μέρος του τραπεζίου στη μέση, μίας και το πάνω μέρος είναι από συγκολλημένες 3 τάβλες (υποθέτω με καβύλιες) και όχι ενιαίο μασίφ.
Α δοκιμασμένο τοτε.
Ωραίος, Προχωρά..

Σίγουρα με 2 πόδια θα γινόταν πιο γερό. Αλλά με 2 πόδια δεν έχεις χώρο από κάτω για τα πόδια όσων κάθονται. Οπότε, σχετικώς συμβιβασμός. Ωστόσο μίας και το έχω φτιάξει περίπου 1 χρόνο τώρα δεν έχει πάθει τίποτα και άνετα μπορείς να ακουμπήσεις τα χέρια πάνω, να παίξεις τάβλι κλπ. Σίγουρα δεν είναι να κρεμαστείς πάνω... Αν εκ των υστέρων μπορούσα να προτείνω ή να προσθέσω ενίσχυση θα ήταν μόνο μία τάβλα κάθετα (προς τα νερά) στο πάνω μέρος του τραπεζίου στη μέση, μίας και το πάνω μέρος είναι από συγκολλημένες 3 τάβλες (υποθέτω με καβύλιες) και όχι ενιαίο μασίφ.

Ωραία η κατασκευή του τραπεζιού με οικονομία υλικών και εργονομία μέσα στο πακέτο !
Και μιας και είναι και η πρώτη, ακόμα καλύτερα! :T:

Επειδή το ανέφερες να σου κάνω μια πρόταση που μπορεί να δώσει λύση στη μακροχρόνια στιβαρότητα της κατασκευής, αλλά και να προσθέσει και περισότερη ασφάλεια από "ατυχήματα" !

Απλά θα προσθέσεις δύο σανίδες, από την κάτω πλευρά μια πίσω καπάκι στους μεντεσέδες και μια εμπρος στο σόκορο του τραπεζιού:

ΓŽΒ±ΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒΊΓŽΒ»ΓŽΒΉΓŽΒ½ΓΕ’ΓŽΒΌΓŽΒ΅ΓŽΒ½ΓŽΒΏΓβ€¦ Γβ€žΓΒΓŽΒ±Γβ‚¬ΓŽΒ΅ΓŽΒΆΓŽΒΉΓŽΒΏΓΒ_...jpg

Πιστεύω ότι είναι εύκολο και θα προσθέσει κάτι ακόμα στην κατασκευή !
Αν αποφασίσεις να καταπιστείς με αυτή τη τροποποίηση κάνε και μια ακόμα . . .
. . . αντικατάστησε τις "κλάπες" (τους τριγωνικούς συνδέσμους των ξύλων του ποδαρικού) με τριγωνικά κομμάτια από κόντρα πλακέ, λεπτό δεν πειράζει να είναι αρκεί να το βάλεις και από τις δύο πλευρές να πιάσει σάντουιτς τις σανίδες του ποδαρικού με καρφάκια και κόλλα .
Έτσι όπως είναι τώρα, χαλάει την εικόνα μιας κατά τα άλλα ωραίας δουλειάς ! :D

Ωραία η κατασκευή του τραπεζιού με οικονομία υλικών και εργονομία μέσα στο πακέτο !

Επειδή το ανέφερες να σου κάνω μια πρόταση που μπορεί να δώσει λύση στη μακροχρόνια στιβαρότητα της κατασκευής, αλλά και να προσθέσει και περισότερη ασφάλεια από "ατυχήματα" !

Απλά θα προσθέσεις δύο σανίδες, από την κάτω πλευρά μια πίσω καπάκι στους μεντεσέδες και μια εμπρος στο σόκορο του τραπεζιού:

View attachment 137215

. . . αντικατάστησε τις "κλάπες" (τους τριγωνικούς συνδέσμους των ξύλων του ποδαρικού) με τριγωνικά κομμάτια από κόντρα πλακέ, λεπτό δεν πειράζει να είναι αρκεί να το βάλεις και από τις δύο πλευρές να πιάσει σάντουιτς τις σανίδες του ποδαρικού με καρφάκια και κόλλα .

Καλημέρα!

Αρχικά, να σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για να με βοηθήσεις να βελτιώσω το τραπεζάκι.

Οι 2 σανίδες που προτείνεις να προστεθούν είναι πολύ ωραίες λύσεις. Ειδικά η 2η με το κλείδωμα του ποδιού σίγουρα θα βρει τον δρόμο της προς το τραπεζάκι γιατί όντως χρειάζεται σε περίπτωση, που κάποιος κλωτσήσει το πόδι από την δεξιά καρέκλα. Είχα σκεφτεί να βάλω ένα στόπ με μια καβύλια στην άκρη του ποδιού και μια τρύπα στο πάνω μέρος του τραπεζίου, αλλά η λύση που προτείνεις είναι έτη φωτός πιο ολοκληρωμένη και αποτελεί λύση 2 σε 1!

Αναφορικά με τα "joints", τις ενώσεις του ποδιού η αρχική ιδέα ήταν η παρακάτω...

drill.jpg

άνοιγμα τρύπας με 8mm λίγο πιο πέρα από την μέση και ένωση με ξυλόκολλα και βίδες

... αλλά δεν είχα αρκετά μακριά μύτη για να βιδώσω μέσα στην τρύπα που άνοιξα. Το λάθος ήταν ότι πήγα να τρυπήσω την σανίδα 10cm αντί να κάνω το αντίστοιχο στη μία που είναι κομμένη 45° στις άκρες, οπότε δε θα χρειαζόμουν μακρυά μύτη... #oti_na_nai

Το ιδανικό θα ήταν να κάνω pocket holes.

Η λύση που προτείνεις εξαιρετική!

Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρω που έχω βάλει το βερνίκι...

Καλώς σας βρήκα panava!

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Ως νέο μέλος της παρέας σας (για την ακρίβεια αυτό είναι το 1ο post) θα ήθελα να μοιραστώ ένα diy project ενός επίτοιχου αναδιπλούμενου τραπεζιού για το μπαλκόνι.
Η ιδέα πίσω από το τραπεζάκι είναι το παρακάτω τραπεζάκι της Ikea http://www.ikea.gr/trapezaria/trape...iho/epitoixio-ptyssomeno-trapezi-39801/40932/ αλλά, αφενός, μιας και οι διαστάσεις δεν εξυπηρετούσαν στο δικό μου, ομολογουμένως πολύ μικρό, μπαλκόνι και αφετέρου να το κανείς μόνος σου είναι πολύ πιο διασκεδαστικό, I gave it a go όπως λένε και στο χωριό μου.

Ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ!
Πολύ ωραίο βγήκε. Αν κάνεις και τις μικρο-βελτιώσεις που προτείναν τα παιδιά θα είσαι άριστος. Μπράβο λοιπόν και καλή συνέχεια.

Με ποιο πρόγραμμα κάνεις τα σχέδια; Βγαίνουν πολύ ωραία.

Νίκο (wwdiy) καλωσήρθες και πολυ ωραία και χρήσιμη κατασκευη.
Οι βελτιώσεις που σου προτείνει ο Στέλιος Seafalco θα τελειοποιήσουν το έργο σου.
Ειναι γκουρού σε παντός είδους κατασκευες.

Sent from my iPad using Tapatalk

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δεν έιναι κατι το ιδιαίτερο, ουτε καν σχεδιαστικό είναι, λέγεται paint net
http://www.getpaint.net/download.html
και βασικά είναι ένα προγραμμα για ελαφρύ photo editing, άπλά ε´χει αρκετές δυνατότητες στο να φτιάχνεις γραμμές και σχήματα.
Οπότε αντί να κάνω σκαριφήματα στο χαρτί, τα φτιάχνω με αυτό.
Δεν είναι 3D, οι "στερεοσκοπικές προβολές" είναι στο επίπεδο σχεδιασμένες από εμένα , αυτό δεν έχει τετοιες δυνατότητες (δεν είναι σαν το sketch up).
Αν το έχεις λίγο στο σχέδιο, είμαι μια ευκολία ! :)

Όσο για το . . . γκουρού . . . δε ξέρω τίποτε ! :D
Για το gerou (sia), αυτό μάλιστα !
Έχω αρχίσει να βεβαιώνομαι, ακόμα και τα γόνατά μου το έχουν καταλάβει ! ! ! :flipout:

Βαλτο στα χρησιμα λινκ, να υπαρχει γιατι ενω το εχεις ξανααναφερει απαντωντας σε εμενα, εχει χαθει.
Η ας μεταφερει ολη την αναρτηση εκει ο Κυριακος.

Αν δεν εχω χασει κατι, εγω βλεπω μονο μια φωτο με μια πλατη καναπε, και πισω ενα ξυλινο ραφι. Απο κατω καποια υλικα και οδηγιες.
Ντεν καταλαβενι ........

Αρα ειναι ενα ραφι στην πανω μερια της πλατης του καναπε. Απλα ειναι λιγο παραδοξο για μενα και γι αυτο δεν το επιασα με την πρωτη.

Άσχημος, πρόχειρος αλλά και αποτελεσματικός.

Με μερικά ρετάλια, μια ντίζα M10 και ένα παλιό κουρτινόξυλο - ένας DIY σφιγκτήρας μήκους 90cm. Πιο πολύ για πειραματισμό. Σίγουρα όχι πολύ δυνατός αλλά αρκετά αποτελεσματικός...

img_20170206_111155.jpg

img_20170206_111249.jpg

img_20170206_111309.jpg

img_20170206_111433.jpg

Εκ των υστέρων

Το κουρτινόξυλο (λόγω κυλινδρικού σχήματος) σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για σφιγκτήρα, όχι λόγο αντοχής, (μίας και είναι Φ28 είναι αρκετά δυνατό) αλλά το μη σταθερό μέρος τείνει να θέλει να περιστραφεί.

Μπραβο Νικο, αυτο ειναι ακριβως το νοημα του DIY και η χαρα της δημιουργιας!!

Ειπα να κανω ενα τεστακι σημερα που ηθελα να το κανω απο καιρο. Να συγκρινω δυο εργαλειακια μαγνητισμου/απομαγνητισμου που χρησιμοποιουνται για να μαγνητιζουν κυριως τα bit βιδωματος.

32806445795_5bd43f69c9_b.jpg

Παραπανω βλεπουμε ενα επωνυμο (WERA) και ενα no name κινεζικο. Λοιπον, η διαφορα στην πραξη ειναι αμελητεα. Το wera κρατησε 10 βιδες και το κινεζικο 9.
Η μονη διαφορα ειναι στην εμφανιση, οπου το wera ειναι ενα ομορφο γκατζετακι που χαιρεσαι να το βλεπεις :))

Μπραβο Νικο, αυτο ειναι ακριβως το νοημα του DIY και η χαρα της δημιουργιας!!

Ειπα να κανω ενα τεστακι σημερα που ηθελα να το κανω απο καιρο. Να συγκρινω δυο εργαλειακια μαγνητισμου/απομαγνητισμου που χρησιμοποιουνται για να μαγνητιζουν κυριως τα bit βιδωματος.

Παραπανω βλεπουμε ενα επωνυμο (WERA) και ενα no name κινεζικο. Λοιπον, η διαφορα στην πραξη ειναι αμελητεα. Το wera κρατησε 10 βιδες και το κινεζικο 9.
Η μονη διαφορα ειναι στην εμφανιση, οπου το wera ειναι ενα ομορφο γκατζετακι που χαιρεσαι να το βλεπεις :))

Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει τέτοιο εργαλείο! πολύ χρήσιμο!

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σήμερα έφτιαξα ένα μικρό πάγκο φορητό 40 cm Χ 40 cm καί 80 cm ύψος ολικό μέ τίς ρόδες,γιά τό εργαστήριο (λόγο στενότητας χώρου κάποιο εργαλείο πού θέλω νά βάλω επάνω) καί αργότερα ίσως προσθέσω καί κανα ράφι η συρτάρι,ανάλογα τίς ανάγκες.

Υλικά
Δυο κομμάτια κόντρα πλακέ σημύδα 18 mm επάνω καί κάτω.
Τρία κομμάτια OSB 18 mm περιμετρικά
Τέσσερις ρόδες μέ φρένο πού λένε σηκώνουν 30 κιλά έκαστη.
Τό κόντρα πλακέ είναι τό καλό μέ τά πολλά φύλλα εσωτερικά

Τό δέσιμο έγινε μέ νοβοπανόβιδες 4 mm και ξυλόκολλα.
Αύριο θά τρίψω τίς ακμές καί ήθελα νά ρωτήσω τό OSB τό τρίβουμε μέ τό τριβείο η όχι ? τά σόκορα σίγουρα θά τά γλυκάνω,αλλά δέν ξέρω άν κάνει να τριφτή τό OSB γιατί πρώτη φορά τό δουλεύω.

pagos110.jpg

pagos210.jpg

pagos310.jpg

pagos410.jpg

pagos510.jpg

pagos610.jpg

pagos710.jpg

pagos810.jpg

pagos911.jpg

pagos910.jpg

pagos913.jpg

pagos912.jpg