DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Η μόνη λύση για τους μικρούς χώρους είναι να είναι πολυμορφικοί, όλα με ρόδες. Μπράβο μαστρο-Δημήτρη.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Η μόνη λύση για τους μικρούς χώρους είναι να είναι πολυμορφικοί, όλα με ρόδες. Μπράβο μαστρο-Δημήτρη.

Ευχαριστώ Παναγιώτη,έτσι ακριβώς όπως τά λές είναι.
Καί γιά νά λέμε καί τό original concept and design,τήν ιδέα μού τήν έδωσε η April,μεγάλο σχολείο τό Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=xTWBum3WuHQ

Ωραίο Δημήτρη.

Το OSB το τρίβεις με γυαλόχαρτο από 120 και πάνω (ιδανικά 120-180-240).
Θα κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα (άλλωστε είναι ήδη τριμμένο υλικό) και μετά να θέλεις για φινίρισμα ένα διάφανο βερνίκι ή λάδι.

Μάλλον χρειάζομαι βοήθεια - συμβουλή. Έχω ένα ξύλινο δρυινο σκεύος το οποίο χάνει από μερικές μικρές οπές. Υπάρχει κάποια σιλικόνη ή κάποια κόλλα που δεν θα είναι τοξική στην επαφή της με αλκοόλ, λάδι, νερό ώστε να το στεγανοποιήσω;

Ευχαριστώ Παναγιώτη,έτσι ακριβώς όπως τά λές είναι.
Καί γιά νά λέμε καί τό original concept and design,τήν ιδέα μού τήν έδωσε η April,μεγάλο σχολείο τό Youtube.

Δημήτρη πολύ ωραίο και εξαιρετικά πρακτικό το σταντ, το Youtube είναι μάλλον πλέον η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια γνώσης.

Γειά σου Δημήτρη "φαρμακοποιέ" με το "φαρμακείο" (ίσως κ χειρουργείο) σου.

Εκείνο αριστερά το πορτοκαλοκόκκινο μας το έχεις γνωρίσει στο παρελθόν ?

Κομπρεσέρ?

Δημήτρη, υπάρχει κάποιος λόγος να βάζεις τόσες πολλές βίδες? κάθε 6-7 εκ έχει και βίδα.

Δημήτρη πολυ ωραίο εγινε, αλλα αυτο ακριβως σκέφτηκα κι εγω.
Στα 40 εκ. θα έκανες άνετα τη δουλειά σου με τις μισές βίδες ανα πλευρά (και λιγότερη κόλλα-η ξυλοκολλα θελει λεπτό φιλμ)
Επίσης αν βάζεις βαρειά αντικείμενα πανω του, ισως να ήταν καλο να βάλεις τραβέρσες και κατω (εκεί θα τις έβαζα πρώτα εγω) και άλλη μια στη μέση της επιφάνειας, παράλληλα με το άνοιγμα, για να μη σου κανει "κοιλιά"
Μονο αν θα βάζεις βαριά αντικείμενα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Δημήτρη, υπάρχει κάποιος λόγος να βάζεις τόσες πολλές βίδες? κάθε 6-7 εκ έχει και βίδα.

Το ίδιο θα σε ρώταγα και εγώ. Πολύ φορτωμένο.

Ευχαριστώ συνάδελφοι

Εχετε δίκιο γιά τίς βίδες τό παρακάνω είναι η αλήθεια,αλλά έτσι γιά πιό σίγουρα βάζω πολλές,οι έμπειροι γνώστες τί λένε πόσες βίδες ανά 40 cm λογικά θά έπρεπε νά μπούν ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γειά σου Δημήτρη "φαρμακοποιέ" με το "φαρμακείο" (ίσως κ χειρουργείο) σου.

Εκείνο αριστερά το πορτοκαλοκόκκινο μας το έχεις γνωρίσει στο παρελθόν ?

Κομπρεσέρ?

Κώστα τό είχα δείξει τόν περασμένο Μάιο,κομπρεσέρ είναι μέ 3 λίτρα αεροφυλάκιο,είναι όρθιο και δέν πιάνει χώρο,έτσι γιά φύσημα και κανα συμπλήρωμα στά λάστιχα (ιχ - φρέζας - καρότσια κ.τ.λ)

Δημήτρη πολυ ωραίο εγινε, αλλα αυτο ακριβως σκέφτηκα κι εγω.
Στα 40 εκ. θα έκανες άνετα τη δουλειά σου με τις μισές βίδες ανα πλευρά (και λιγότερη κόλλα-η ξυλοκολλα θελει λεπτό φιλμ)
Επίσης αν βάζεις βαρειά αντικείμενα πανω του, ισως να ήταν καλο να βάλεις τραβέρσες και κατω (εκεί θα τις έβαζα πρώτα εγω) και άλλη μια στη μέση της επιφάνειας, παράλληλα με το άνοιγμα, για να μη σου κανει "κοιλιά"
Μονο αν θα βάζεις βαριά αντικείμενα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Σωτήρη σωστά γιά τίς βίδες όπως προανέφερε ο Σωτήρης.
Κολονάτο δράπανο θά μπεί επάνω 17 κιλά βάρος,δέν νομίζω νά χρειαστεί τραβέρσες 18 mm OSB είναι μέ ύψος 71 cm,καί η April πού πήρα τήν ιδέα της λόγο στενότης χώρου,σέ έμενα βέβαια,στό βίντεο της κολονάτο δράπανο έχει καί δέν έχει τραβέρσες.Τώρα θά καί δείξει πού λέει και ο κώστας.

*Σωτήρη σωστά γιά τίς βίδες όπως προανέφερε ο Σωτήρης.
Κολονάτο δράπανο θά μπεί επάνω 17 κιλά βάρος,δέν νομίζω νά χρειαστεί τραβέρσες 18 mm OSB είναι μέ ύψος 71 cm,καί η April πού πήρα τήν ιδέα της λόγο στενότης χώρου,σέ έμενα βέβαια,στό βίντεο της κολονάτο δράπανο έχει καί δέν έχει τραβέρσες.Τώρα θά καί δείξει πού λέει και ο κώστας.

*Χρήστο ήθελα νά πώ.

Ωραιο το τροχηλατο stand. Μπορεις ευκολα να προσθεσεις και συρταρια η ραφακια στο μελλον αναλογως τις αναγκες σου. Ολο λεω να φτιαξω κι εγω κατι αναλογο, αλλα προς το παρον δεν το εχω αναγκη, οποτε το αναβαλλω. Μια σκεψη που εκανα ειναι να εχει το καταλληλο φαρδος ωστε να δεχεται συρταρωτα τα L-boxx, θα ειναι πολυ πρακτικο για οσους εχουν μπλε εργαλεια. 1-2 συρταρια επανω για bits, φρακτες και οδηγους σχετικους με το κολωνατο και απο κατω συρταρωτα τα L-boxx, μια χαρα μου φαινεται... ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εχετε δίκιο γιά τίς βίδες τό παρακάνω είναι η αλήθεια,αλλά έτσι γιά πιό σίγουρα βάζω πολλές,οι έμπειροι γνώστες τί λένε πόσες βίδες ανά 40 cm λογικά θά έπρεπε νά μπούν ?

.
για αρχή ξεκίνα ακριβώς με τις μισές.

Μάλλον χρειάζομαι βοήθεια - συμβουλή. Έχω ένα ξύλινο δρυινο σκεύος το οποίο χάνει από μερικές μικρές οπές. Υπάρχει κάποια σιλικόνη ή κάποια κόλλα που δεν θα είναι τοξική στην επαφή της με αλκοόλ, λάδι, νερό ώστε να το στεγανοποιήσω;

Προσφατα στεγανοποιησα ενα ξυλινο παγουρι με titebond III που δεν ειναι τοξικη. http://www.sofianos.net/index.php/o...tikes/titebond-glue-iii-ultimate-473ml-detail
Δεν ξερω αν η atlacoll ειναι μη τοξικη, που ειναι και φτηνοτερη.

Δημητρη παρα πολυ χρησιμο το επιπλακι, μπραβο!
Εμενα μου αρεσουν οι πολλες βιδες, φανταζει πιο στιβαρο και θυμιζει αεροπλανο που εχει βιδες καθε 2 εκατοστα!!
Για το OSB βεβαια που χρησιμοποιησες...θα τα πουμε αλλη φορα:))

@Χιώτης βλέπω στη περιγραφή πως Ενδείκνυται για χρήση σε επιφάνειες που έρχονται σε έμμεση επαφή με τρόφιμα όπως οι σανίδες κοπής.

Στη δική μου εργασία, η επαφή θα είναι άμεση και συνεχής για μήνες οπότε,με προβληματίζει λίγο η αλήθεια είναι.
Πάραυτα όμως ,θα μπορούσα να τη δοκιμάσω.Δεν υπάρχει απόθεμα βλέπω,και με μια αναζήτηση δε βρίσκω κάτι Αθήνα μεριά.

Ευχαριστώ συνάδελφοι

Κώστα τό είχα δείξει τόν περασμένο Μάιο,κομπρεσέρ είναι μέ 3 λίτρα αεροφυλάκιο,είναι όρθιο και δέν πιάνει χώρο,έτσι γιά φύσημα και κανα συμπλήρωμα στά λάστιχα (ιχ - φρέζας - καρότσια κ.τ.λ)

Σωτήρη σωστά γιά τίς βίδες όπως προανέφερε ο Σωτήρης.

*Χρήστο ήθελα νά πώ.
Έχω μια τάση να μην πολυεμπιστεύομαι το OSB σε μεγαλα φορτια, γι αυτό έκανα αυτό το σχόλιο.
Μάλλον έχεις δίκιο όμως και δεν θα χρειαστεί.
Βλέπεις και κάνεις

Sent from my C6833 using Tapatalk

Έχω μια τάση να μην πολυεμπιστεύομαι το OSB σε μεγαλα φορτια, γι αυτό έκανα αυτό το σχόλιο.
Μάλλον έχεις δίκιο όμως και δεν θα χρειαστεί.
Βλέπεις και κάνεις

Sent from my C6833 using Tapatalk

Με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω τεστ αντοχής!
Πάντως αν δεν το έχεις δει, η δομή του OSB (κατεύθυνση ξυλοτεμαχιδίων) είναι παρόμοια με του Κόντρα πλακέ που σημαίνει ότι έχει μεγάλη αντοχή.

Τολη πριν καιρό είχα δει ένα βίντεο με έναν τύπο που στεγανωσε το εσωτερικό με κάτι σαν πορσελάνη ... ήταν ένα υλικό που το έβαψε εσωτερικά και αυτό όταν στέγνωσε έγινε το εσωτερικό σαν κούπα για τσάι

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ενδιαφέρον ακούγεται αλλά θέλω να διατηρήσω την ξύλινη επιφάνεια που έχω.Με λίγο περισσότερο ψάξιμο βρήκα,food grade σιλικόνη wurth η οποία,κάνει για τη δουλειά που τη θέλω.

Ευχαριστώ συνάδελφοι

Σήμερα έβαλα ένα ράφι πού τό σκεφτόμουν από τήν αρχή,αλλά ο μαστροΧρήστος μού έβαλε κακές ιδέες,καί γιά νά δέσει περισσότερο,τό προπόρευσα :smash:
Έκοψα ένα κόντρα-πλακέ ρετάλι πού είχα καί τό έβαλα μέ κρυφές βίδες,μέ τό εργαλείο τής Wolfcraft ,μετά τρίφτηκε μέ 240 γυαλόχαρτο,όπως πρότεινε ο φίλος Νίκος.
Καί ήρθε και τό κολονάτο γιά νά μήν κάνουμε μισές δουλειές :flipout:
Επειδή δέν θέλω νά τρυπήσω την επιφάνεια μέ βίδες γιά να το βιδώσω το κολονάτο δράπανο μέ στριφώνια,σκέφτηκα αύριο νά κόψω ένα κόντρα πλακέ 40 cm X 40 cm νά βιδώσω επάνω μέ στριφώνια τό κολονάτο και να το πιάσω μέ δυό μικρά νταβίδια 150 mm απο μπροστά μέ τήν επιφάνεια τού stand.

Μιχάλη καί εγώ είμαι τού κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε :a0210:

Τελικά τό Youtube δίνει ιδέες,δέν αγόραζα κολονάτο επειδή θά μού ήταν μπάστακας στό μικρό μου χώρο,καί η April μού έδωσε μιά καλή ιδέα μέ τό τροχήλατο stand.

pagos919.jpg

pagos915.jpg

pagos916.jpg

pagos917.jpg

pagos918.jpg

pagos914.jpg

pagos920.jpg

Last edited:
Πολυ χρηστικο ενα τροχηλατο βαγονετο ως βαση. Ολα ειναι χρηστικοτερς αν ειναι και αυτοκινουμενα.
Ερωτηση, ειδα το σκιλλ εκει χαμο, "τι λεει"; σε σχεση με το πορτοκαλι, νομιζω κραουσμαν ή τακτιχ πρεπει να ειναι καλυτερο, ετσι?