Σκεφτομαι να κανω ενα τραπεζακι για την πριονοκορδελα αλλα οχι απο ξυλο.
Με 6-7 μετρα ορθοστατες γινεται στο αψε σβησε. Αλλα πρεπει να βρω ενισχυμενους γιατι νομιζω οτι αυτοι στο leroi και praktiker ειναι λεπτοι.
![]()
Ωραίο Δημήτρη!
Μιχάλη,βάλε σιδηρογωνια 3αρα.
Καλησπέρα σε όλους
Έχω εδώ και καιρό μία επιφάνεια 150 Χ 69 εκ από πλακάζ βιδωμένη πάνω σε ένα πλαίσιο από 4εκ κοιλοδοκό (Το κομμάτι πλακάζ δεν ήταν επίπεδο, οπότε ο κοιλοδοκός μπήκε για να το φέρει στα ίσια του). Την είχα ακουμπησμένη πάνω σε ένα τραπέζι κήπου, αλλά λόγω βάρους η διάταξη δεν εξυπηρετούσε και πολύ, οπότε είπα να φτιάξω ένα πάγκο - η πρώτη μου βαριά κατασκευή ever.
Δημήτρης
Ευχαριστώ - δεν πίστευα ότι θα έβγαινε τόσο καλά η κατασκευή όταν το ξεκινούσα (είπαμε η πρώτη φορά που πιάνω βαριά κατασκευή).
Λοιπόν, σας παρακολουθώ κάνα μήνα και σας χαίρομαι. Έχω πάρει τα νήματα με την σειρά - σ´αυτό εδώ έχω φτάσει στη σελίδα 200. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες και καλές ιδέες.
Καλή συνέχεια,
Δημήτρης
Καλησπέρα σε όλους
Έχω εδώ και καιρό μία επιφάνεια 150 Χ 69 εκ από πλακάζ βιδωμένη πάνω σε ένα πλαίσιο από 4εκ κοιλοδοκό (Το κομμάτι πλακάζ δεν ήταν επίπεδο, οπότε ο κοιλοδοκός μπήκε για να το φέρει στα ίσια του). Την είχα ακουμπησμένη πάνω σε ένα τραπέζι κήπου, αλλά λόγω βάρους η διάταξη δεν εξυπηρετούσε και πολύ, οπότε είπα να φτιάξω ένα πάγκο - η πρώτη μου βαριά κατασκευή ever.
Υλικά:
Πόδια: δοκάρια 9 Χ 9εκ (3,3μέτρα, τσάμπα από κούνιες ξηλωμένης παιδικής χαράς)
Πάνω οριζόντια δοκάρια: 4,5 Χ 9,5 εκ (3μέτρα, 8 )
Κάτω οριζόντια δοκάρια: 4,5 Χ 7 εκι (4,2μέτρα, 9 )
Ροδάκια για τα πόδια: 2σταθερά, 2 περιστρεφόμενα με φρένο (7 )
Ράφι: κινέζικο κόντρα πλακέ:135 Χ 45 εκ (8,20 )
Πηχάκι για ντύσιμο της άκρης του ραφιού: 9 Χ 19 χιλ (2,7μέτρα 2,4 )
Συνολικό κόστος (χωρίς την επιφάνεια, που την είχα ήδη): 35
![]()
![]()
Εκτέλεση:
Τα 9Χ9 δοκάρια ήταν παρατημένα σε άτυπη χωματερή κάνα χρόνο. Μου βγήκε ο kvlos να τα πλανίσω με ένα ροκανάκι μοντελισμού, αλλά στο τέλος το ξύλο έδειξε όλη την ομορφιά που έκρυβε κάτω απ τη σαπίλα - δεν κατάφερα να το βγάλω και πολύ τετράγωνο αλλά δεν είχα ελπίδα χωρίς εργαλεία.
Τις ενώσεις των ξύλων τις σχεδίασα όπως φαίνεται παρακάτω, για να πειραματιστώ με διαφορετικούς τύπους ενώσεων. Αν το ξαναέφτιαχνα απ την αρχή, θα έβαζα στα πάνω δοκάρια συνδέσεις mortise-tenon (μόρσα; δεν ξέρω πως είναι στα ελληνικά) και στα κάτω δοκάρια καβίλιες.
Μετά το τρίψιμο, για τελείωμα έβαλα teak-oil -δεν είχα πρόχειρο άλλο βερνίκι.
![]()
Δημήτρης
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.