DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μια χαρα θα ειναι το παραθυρακι:)
Βρισκεται σε ημιυπογειο, ειναι μικρο 30χ45εκ. και το υψος του ειναι στο 1.50μετρο.
Το φορτιο που στηριζει ειναι ελαχιστο σε σχεση με την αντοχη του. To στηριζει και ο αλλος μεντεσες απο επανω.
Εχουν μπει και 6 βιδες!

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μια χαρα θα ειναι το παραθυρακι:)
Βρισκεται σε ημιυπογειο, ειναι μικρο 30χ45εκ. και το υψος του ειναι στο 1.50μετρο.
Το φορτιο που στηριζει ειναι ελαχιστο σε σχεση με την αντοχη του. To στηριζει και ο αλλος μεντεσες απο επανω.
Εχουν μπει και 6 βιδες!

δηλαδη το παραθυρο εχει 2 διαφορετικους μεντεσεδες και ανοιγοκλεινει κανονικα ????

Δεν διαφωνω, θα δουμε την αντοχη του ομως στο ανυσμα του χρονου.
Αν ειχα ευκαιρο ατσαλινο μεντεσε, προφανως θα τον προτιμουσα :))

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

δηλαδη το παραθυρο εχει 2 διαφορετικους μεντεσεδες και ανοιγοκλεινει κανονικα ????

Κανονικοτατα. Γιατι να μην ανοιγοκλεινει κανονικα δηλαδη?
Αλλο η θεωρια παιδες και αλλο η πραξη :))

ωραιος:a0210:
και μια απορια (ακομα) εχεις οτι εργαλειο μπορει να φανταστει κανεις και δεν εχεις ηλεκτροκολληση. Πως εγινε αυτο?

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

και μια απορια (ακομα) εχεις οτι εργαλειο μπορει να φανταστει κανεις και δεν εχεις ηλεκτροκολληση. Πως εγινε αυτο?
Δεν εχει βγει 10.8v απο την bosch ακομη γι αυτο :p

εμένα ανοιγοκλείνει κανονικότατα πόρτα μεταλλική 30 ετών στην αποθήκη (1.5χ2) εδώ και πολλά χρόνια....αρχικά έλιωσαν οι 2 μεντεσέδες που είχε κολλητούς και έβαλα άλλους μεντεσέδες (φυσικά πιο βαρέως τύπου από του Μιχάλη) βιδωτούς με περαστή βίδα και από μέσα γκρόβερ-ροδέλα-παξιμάδι) κρατώντας τον 3 μεντεσέ μέχρι πέρσι που έλιωσε και αυτός και τον βρήκα στο πάτωμα και έβαλα έναν ακόμη βιδωτό.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

χαχαχα, εχω ηλεκτροκολληση, αλλα δεν την χρησιμοποιω επειδη ποτε δεν καταφερα να την δουλεψω σωστα. Εχει αραχνιασει :))

D7K_1681.jpg

Oντως θελει τεχνη η καλη ηλεκτροκολληση και σε καθε περιπτωση πολυ εξασκηση. Οταν την αγορασα νομιζα οτι θα την δαμαζα με την γοητεια μου οπως τα αλλα εργαλεια...αμ δε..:)))

Ευχαριστω για τα μαθηματα αλλα το εργαλειο το ηδη εχω ταξει σε φιλο καθως καθεται ετσι χρονια και ειναι κριμα.

καλημέρα,
Μιας που αναφέρατε για ηλεκτροκόλληση θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Για κόλληση αλουμινίου απο 2mm και πάνω τι μηχάνημα κόλλησης χρειάζομαι?

Η κολληση αλουμινιου εχει πολλες ιδιαιτεροτητες και πολλους τροπους. Καλυτερα να συμβουλευτεις καποιον που εχει κολλησει αρκετα μετρα αλουμινιο

Η κολληση αλουμινιου εχει πολλες ιδιαιτεροτητες και πολλους τροπους. Καλυτερα να συμβουλευτεις καποιον που εχει κολλησει αρκετα μετρα αλουμινιο

Σε ευχαριστώ πολύ!

Ηλεκτρόδιο αλουμινίου θέλεις...

Αν θελεις να κανεις κολληση αλουμινιου για decor ισως κανεις δουλεια με ηλεκτροδιο για αλουμινιο. Εαν ομως θελεις να κολλησεις αλουμινιο που θα καταπονηθει, τοτε πρεπει να χρησιμοποιησεις αλλες μεθοδους – εργαλεια.

Βασικά θέλω να κολλήσω αλουμίνιο περίπου 2mm πάχος.
Όταν λές άλλα εργαλεία μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις μία κατεύθυνση. Με ενδιαφέρει να αγοράσω κόλληση TIG αλλά θέλω να είμαι σίγουρος πριν την αγορά

Καλημέρα. Κάπου εδώ κάποιος είχε φτιάξει ένα σκυλόσπιτο και πόσταρε φώτο. Θυμάται κανείς που?