DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

όχι ένα με ανοιγομένη οροφή.

Α αυτό το έκανα εγώ. Είναι ένας ξύλινος σκελετός με 4,5χ4,5 και πάνω σε αυτά βιδωμένη σημύδα κόντρα πλακέ 21χλς. Το άνοιγμα της πόρτας είναι στη μια άκρη για να δημιουργεί χώρο ύπνου στην άλλη μεριά. Η οροφή είναι ανοιγόμενη με 3 μεντεσεδες και πιάνει με ένα μάνταλο στο πλάι για να μην χτυπάει από τον αέρα. Η όλη κατασκευή είναι πάνω σε τακους για μόνωση από το έδαφος και έχει κλίση για τα βρόχινα προς τα πίσω.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Α αυτό το έκανα εγώ. Είναι ένας ξύλινος σκελετός με 4,5χ4,5 και πάνω σε αυτά βιδωμένη σημύδα κόντρα πλακέ 21χλς. Το άνοιγμα της πόρτας είναι στη μια άκρη για να δημιουργεί χώρο ύπνου στην άλλη μεριά. Η οροφή είναι ανοιγόμενη με 3 μεντεσεδες και πιάνει με ένα μάνταλο στο πλάι για να μην χτυπάει από τον αέρα. Η όλη κατασκευή είναι πάνω σε τακους για μόνωση από το έδαφος και έχει κλίση για τα βρόχινα προς τα πίσω.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ναι ρε παιδιά, που θα βρω την παρουσίαση?

δεν θα την βρεις....ότι θες ρώτα...

free photo hosting

ένα πλαίσιο πάνω, ένα πλαίσιο κάτω, 4 κολώνες και μετά βιδώνεις τους τοίχους, δάπεδο, οροφή.

Last edited:
Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

ναι ρε παιδιά, που θα βρω την παρουσίαση?

Αφου σου απαντησαν : "Και ο Βασιλης εχει φτιαξει ενα!"

Τωρα ποιος Βασιλης θα σε γελασω. Κι εγω ακομα το ψαχνω !!!!!:flipout: :flipout:

Καλησπέρα,
Τελικά έφτιαξα την πλάτη για τον πάγκο που είχα αναφέρει κάνα μήνα πριν (ιδέα αντιγραφή απ'το παρακάτω βίντεο)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υλικά: επιφάνεια OSB 15mm ,σανίδες 20Χ60 (20Χ70 έψαχνα αλλά δεν βρήκα), πηχάκια 9Χ9 και 9Χ18

Πρώτα πηχάκι 9Χ19 περιμετρικά του OSB με ξυλόκολλα και ακέφαλα καρφάκια. Ροκάνισμα στο πηχάκι για να γίνει μία επιφάνεια με το OSB
Plati01_zpsrn1tm7dr.jpg

Μετά, κόλληση η σανίδες 20Χ60 στο OSB με ξυλόκολλα και ξυλόβιδες από την πίσω πλευρά της πλάτης για να μην φαίνονται όταν η πλάτη θα κρεμαστεί στον τοίχο. Σε κάθε σανίδα είναι κολλημένο από κάτω ένα πηχάκι 9Χ9 για να σχηματιστεί "λούκι" με μορφή "L" (το λούκι φαίνεται καλύτερα στην 5η φωτό)
Plati02_zpsjhjpsenu.jpg

Το πηχάκι σχήματος "L" που θηλυκώνει στο λούκι, είναι από κομμάτια 9Χ9 και 9Χ19 κολλημένα με ξυλόκολλα (οι βίδες στην φωτό ήταν για δοκιμή - τελικά δεν έβαλα καθόλου)
Plati03_zpscoksu3gg.jpg

Το τελικό αποτέλεσμα: 80εκ ύψος Χ 120εκ πλάτος. κάθε γραμμή έχει 4 πηχάκια "L" των 30εκ. Πέρασμα με λάδι teak που πρότεινε ο φίλος μας ο Νίκος (Diabolic) και βίδωμα πάνω από τον πάγκο.
Plati03beta_zpsqdufrt8j.jpg

Plati04_zpsmbwernom.jpg

Plati05_zps3obpar9n.jpg

Αψογα! Ολο λεω να ξεκινησω κι εγω μια πλατη να μην τα εχω ολα πανω στον παγκο αλλα ολο το λιβανιζω...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και η τελευταία φωτογραφία (ουφ...)
Plati15_zpss64es1zd.jpg

Αψογα! Ολο λεω να ξεκινησω κι εγω μια πλατη να μην τα εχω ολα πανω στον παγκο αλλα ολο το λιβανιζω...

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η πλάτη είναι must για να μένει ο πάγκος ελεύθερος (όχι ότι θα μένει όσες πλάτες και να έχεις... )
Αυτή εδώ της παρουσίασης είναι πιο πολύ εφετζίδικη : πολύ δουλειά με μόνο πλεονέκτημα ότι θα μπορείς να κάνεις ανακατανομή στα εργαλεία χωρίς πολλές τρύπες και να προσθέτεις/αφαιρείς tool holders.
O άλλος μου πάγκος έχει για πλάτη ένα κομμάτι μοριοσανίδα και πάνω της καρφιά και βίδες-κρίκους. Μία ώρα δουλειά και το 'χεις έτοιμο

Πολύ ωραία πλάτη και γενικά ο χώρος ο πάγκος όλα! Ωραία δουλεία και με απλά εργαλεία.

Μετατροπή τραπεζιού σε πάγκο εργασίας με δυνατότητα τριών επιλογών ύψους 80, 90 και 100 cm. Πως σας φαίνεται;
Βέβαια θα πρέπει κάθε φορά να βγαίνουν τα πλαινά σίδερα και τα πόδια του τραπεζιού για να αλλαχτεί το ύψος.
Επίσης δεν έχουν τρυπηθεί όλα τα σίδερα για τις επιλογές ύψους, θα γίνουν όταν επιλεχτεί άλλο ύψος. Τώρα όπως φαίνεται είναι στα 90 cm και βολεύει μια χαρά.
Γι'αυτό είναι πιο μακριά τα πλαινά σίδερα ώστε να φτάσουν όταν μπει στα 100cm.
Απο σταθερότητα είναι ακλόνητο. Στα πόδια έχουν μπει μούφες για να ρυθμίζεται καλύτερα σε ανώμαλο έδαφος.
Μόλις τελειώσει η γύρη θα πέσει και βάψιμο.
Ευχαριστώ τον Νίκο(osatosa) για τις συμβουλές!

DSCN6925.jpg
DSCN7461.jpg
DSCN7464.jpg

Μπράβο σέ όλους συνάδελφοι,ωραίες πατέντες καί η πλάτη εργαλείων καί τό ρυθμιζόμενο καθ´ύψος τραπέζι,καλά μαστορέματα νά έχετε.

Πολύ εργονομικό, απλά και ο σκελετός χρειάζεται ένα βαψιματάκι.
Χρησιμοποίησε μία λαδομπογιά 2 συστατικών (χρώμα και αστάρι) και με 1 άντε 2 χέρια θα είσαι άρχοντας!

Νίκο, ένα μαύρο χρώμα στον σκελετό θα του ταίριαζε πολύ με το κόντρα πλακέ πάνω. Το μεσαίο φύλλο είναι πλακάζ?

Τα κατάφερες ρε θηρίο !!!! :worshippy::worshippy:
Ωραίο έγινε το εργαλείο και πρακτικό !!!!
Βάλε στις μούφες αν χρειάζεται και τέσσερις τάπες πλαστικές για να μην σούρνει και να μην γρατζουνάει το δάπεδο. Θα τις ψάξεις στα υλικά ποτίσματος.

5-38-tapa_arseniki.jpg