DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ όμορφο ακόμα και αν δεν είναι δικό σου!

Πέρασε το και 2 χέρια με Danish oil να δείξει ακόμα περισσότερο!!!
πιάνει το λάδι πάνω από βερνίκι εμποτισμού?

Πολυ ωραιο Σωτηρη. Ποσο σου κοστισε για πες μας.
το δρυς ρουστικ έχει 650+ΦΠΑ και ο κανονικός δρυς 1800+ΦΠΑ, τα ξύλα (τις τάβλες της επιφάνειας 5εκ πάχος και το δοκαράκι 5χ5 για τα πόδια) τα αγόρασε ο μάστορας από Σαχλό και έκαναν περίπου 100 , το κόψιμο το γώνιασμα το πλάνισμα και το ξεχόνδρισμα έγιναν από τον μάστορα.

Την ταβλα εσύ την εφτοιαξες;
την επιφάνεια ναι.

Σωτηρη σε ρωτησα για την ταβλα, γιατί το σκέφτομαι κι εγώ ένα τραπεζάκι. Οι επιφάνειες μετά την ένωση ήθελαν τρίψιμο για να αλφαδιαστούν; Πως το κατάφερες;

Φοβερό το βελανιδί τραπεζάκι! Μπορώ να πω ότι σε μαγαζί με έπιπλα για τέτοιο τραπεζάκι από mdf με αυτοκόλλητο (απομίμηση ξύλου) θα πλήρωνε κανείς περί τα 300.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σωτηρη σε ρωτησα για την ταβλα, γιατί το σκέφτομαι κι εγώ ένα τραπεζάκι. Οι επιφάνειες μετά την ένωση ήθελαν τρίψιμο για να αλφαδιαστούν; Πως το κατάφερες;
ο ξεχονδριστήρας φέρνει τις τάβλες ισόπαχες, αν έχουν μικρή διαφορά (σου κάνει μικρό δοντάκι στην ένωση) με τριβείο αλφαφιάζεται.
έχω φτιάξει και άλλο ένα τραπέζι για την αυλή έξω από μαδέρι οικοδομής....εκεί το άρχισα με το τανκ και το τελείωσα με το παλμικό τριβείο για να γίνει αλφάδι.

Φοβερό το βελανιδί τραπεζάκι! Μπορώ να πω ότι σε μαγαζί με έπιπλα για τέτοιο τραπεζάκι από mdf με αυτοκόλλητο (απομίμηση ξύλου) θα πλήρωνε κανείς περί τα 300.
το συγκεκριμμένο στο μαγαζί που το πουλάνε, όλο μασίφ βελανιδιά (όχι ρουστικ), το coffee table κάνει 1000-1500 και η τραπεζαρία 3000-4000

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

το συγκεκριμμένο στο μαγαζί που το πουλάνε, όλο μασίφ βελανιδιά (όχι ρουστικ), το coffee table κάνει 1000-1500 και η τραπεζαρία 3000-4000

To πιστεύω ακράδαντα ότι τόσο τα πουλάνε.

Οι τιμές που δίνεις για τα ξύλα είναι για κυβικό φαντάζομαι και όχι για τα κομμάτια που πήρες?!

Επίσης όταν λέμε ρουστικ σε ξύλο τι ενοουμαι; εγώ Νόμιζα πως είναι απλά τεχνοτροπία εκ των υστέρων.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ναι είναι οι τιμές του κυβικού.

ο δρυς ρουστίκ είναι ο φθηνός δρυς που έχει ρόζους και σκισίματα (για να βρεις σχετικά καθαρή τάβλα γυρίζεις τουλάχιστον την μισή ντάνα) και δίνει μια παλιακή/χωτιάτικη εμφάνιση στο έπιπλο και είναι σχεδόν στο 1/4 της τιμής του κανονικού δρυ που είναι άψογο ξύλο από εμφάνιση.

η επιφάνεια μπορούσε να περαστεί με συρμάτινο σβουράκι και να αποχτήσει ένα "βάθος" να μην είναι επίπεδη δηλαδή, όπως και να καψαλιστεί ελαφρώς με καμινέτο... αυτό προσδίδει στο βάψιμο ένα τόνισμα στα νερά αλλά από την άλλη χάνεις αυτή την σατινέ επιφάνεια, είναι θέμα γούστου και τι σου αρέσει.

Ωραίος Σώτο !!!!:worshippy::worshippy:
Το επόμενο να το φτιάξεις από φτηνό ξύλο μόνος σου τώρα που είδες τα κόλπα.
Το magic control απίθανο.... πατάς το μικρόφωνο του λες τι θέλεις και το έχεις στην οθόνη... το έχεις δοκιμάσει ???

το έχω δοκιμάσει και λειτουργεί μία χαρά!
σαν το siri των iphone ένα πράγμα.

δυστυχώς αυτά τα πόδια και που τα είδα...δεν μπορώ να τα κάνω...βέβαια όπως σωστά λες τώρα που τα έχω έτοιμα θα μπορώ να κάνω όλες τις μετρήσεις και να δοκιμάσω σε έλατο να δω τι θα καταφέρω σε 2-3 μέρες...

Και από σίδερο θα ήτανε ωραίο αυτό το σχέδιο. Απλά εκεί οι κοπές θα ήταν ακόμα πιο δύσκολες γράφω αυτό το κείμενο με τη φωνητική πληκτρολόγηση της google. Νίκο με έσωσες τώρα το πήρα χαμπάρι!!!!

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

γράφω αυτό το κείμενο με τη φωνητική πληκτρολόγηση της google. Νίκο με έσωσες τώρα το πήρα χαμπάρι!!!!

για πες...

Ολοκληρωθηκε η καρφωτη επενδυση τοιχου :))
Aκουμπησαν πανω της ολα τα χρησιμα ρεταλακια.

34155959476_6fe4ee6f4d_c.jpg