DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστω παιδια!
Αυτες οι επιφανειες εχουν καλες αναμνησεις επισης, ηταν στο υπνοδωματιο μου οταν ημουν μαθητης!
Τιποτα δεν πεταει ο πατερας μου!! :))

Δεν μου αρεσει...:flipout:
Το παραθυρο θελει ξυλωμα. Δεν συναδει με την αισθητικη της ξυλειας στο τοιχο.

χαχα, θα ξηλωσω ολα τα παραθυρα και βαλω αλουμινια αν το νοικιασω για χωρο γραφειων :))

Εν τω μεταξυ εψαχνα να βαλω κατι πανω στους παγκους στο σημειο που μαστορευω μικροπραματα για να μη χαλασει το ξυλο.
Βρηκα ξεχασμενα κατι πολυ λεπτα πλαστικα πλακιδια που τα βαζουν στο πατωμα. Ειναι περιπου εναμιση χιλιοστο παχος και πολυ σκληρα.

Τα λιμαρα στις ακρες για να μην εξεχουν καθολου και τα κολλησα με ξυλοκολα στον παγκο. Εφτιαξα και σουβερακια :))
34084433501_157fd9b442_c.jpg

Δεν βοηθαει και πολυ η αισθητικη τους, αλλα ειναι ακριβως αυτο που ηθελα!

Πάλι καλά που είναι και ο Μιχάλης και βλέπουμε έργα και οικιακό εργαστήρι!
Ωραία ιδέα με τα πλαστικά πλακάκια, αν και φοβάμαι πως με την ξυλόκολλα μπορεί να γίνει ζημιά στο ξύλο.
Εναλλακτική λύση βίδωμα ραταλιού από λεπτο κοντρα πλακέ ή από laminate δάπεδο, αλλά σίγουρα με πάχος παραπάνω από το 1.5mm..

Μιχάλη έξυπνη λύση όλα πού έκανες και η επένδυση στόν τοίχο και τό προστατευτικό τού πάγκου,εγώ έχω κάτι ρετάλια νοβοπάν 8 mm και όταν θέλω να φτιάξω κάτι τά βάζω επάνω στόν πάγκο,καί μετά τά βγάζω.
Τό παράθυρο πολύ παλαιού τύπου μέ τό κλασσικό χερούλι "κουφώματα μετάλλου" δεκαετίας 60-70

Ακριβως, το σπιτι εγινε το 1973 και τα παραθυρακια του υπογειου, ολα σιδερενια. Θελει μια μικρη συντηρηση καθε 4-5 χρονια.

Και γω ρεταλακια εβαζα στον παγκο αλλα ηταν φασαρια βαλε βγαλε γλυστρα, με ενοχλουσε.
Αυτα τα πλακακια δεν ενοχλουν καθολου κολλημενα, με το 1.5χιλιστο παχος.

Σωτο απίθανο το τραπεζι. Κεντας και πιστευω με το πριόνι που εχεις κι αρκετές δοκιμές και υπομονή, θα κατάφερνες και τη βαση μόνος σου. Next time.

Μιχάλη εγινε ωραία η επένδυση.

Sent from my iPad using Tapatalk

Hρθε η ωρα για τριψιμο του τραπεζιου βεραντας.
Τον παλιο καλο καιρο γινοταν με το χερι με γυαλοχαρτο. Σημερα υπαρχουν παααρα πολλες εναλλακτικες! Τσεκαρα λοιπον ποια τριβεια ειναι τα πιο καταλληλα.

Κατεληξα στο εκκεντρο παλμικο 18βολτο της ryobi με 220grit γυαλοχαρτο για τις επιφανειες και το κυλινδρικο τριβειο της bosch με τον μαλακο τροχο για τα ποδια και τις γωνιες.
Θα μπορουσε ανετα να γινει ολο με το τριβειο της bosch και με το συγκεκριμενο εξαρτημα γυαλοχαρτου, αλλα ειπαμε να δωσουμε μια ευκαιρια και σε κανα αλλο εργαλειακι :))

33553617243_ff8b5c50dc_c.jpg

Τα ενδιαμεσα κενα θα τριφτουν με το μικρο φτερωτο γυαλοχαρτο της bosch παχους 5μμ. Υπαρχει σαν εξαρτημα για το τριβειο PRR 250.

Σωραίος!

Για φινίρισμα τι θα επιλέξεις;
Προτείνω Danish oil ή Teak oil 2 χέρια με ενδιάμεσο τρίψιμο με 320άρι ή 240άρι!

Ωραία πράγματα Μιχάλη.
Τό φτερωτό γυαλόχαρτο πού έχει τό Bosch βγάζει πιό εύκολα και γρήγορα τό υλικό από τό έκκεντρο,η τό ανάστροφο ?

Nαι το φτερωτο γυαλοχαρτο αφαιρει πιο γρηγορα υλικο απο το εκκεντρο, κατι σαν το τριβειο τυπου τανκ.
Αυτο δεν ειναι καλο παντα, αναλογως τι θες να κανεις. Ευτυχως που ρυθμιζεται και το εχω στο '2' για το τραπεζακι.

Αφαιρεση βερνικιου απο την κορνιζα του τραπεζιου και επανακολληση των συνδεσεως που ειχαν χαλαρωσει.
Χρησιμοποιηθηκε ο πολυτιμος σφιγκτηρας με ταινια της stanley και το κυλινδρικο τριβειο bosch.
Oσο χρησιμοποιω το τριβειο PRR της Βοsch, τοσο πιο πολυ εκτιμω την ποιοτητα τριψιματος του. Μονο κακο, τα ακριβα αναλωσιμα...

34345674526_94c1c5c66b_c.jpg

Το εσωτερικο της κορνιζας μαλλον δεν θα το πειραξω εκτος εαν βολεψουν καποια μικροτριβεια της proxxon.

:offtopic:

Δυο ώρες και κάτι λίγο έμειναν ακόμα πριν κλείσουν οι δηλώσεις συμμετοχής στην δεύτερη κλήρωση στην κατηγορία των δορυφορικών ενός νέου εξελιγμένου φοβερού 3 σε ένα δέκτη. Επίγειος, δορυφορικός media player και πολλά ακόμη περισσότερα. Μόλις που προλαβαίνετε να δηλώσετε συμμετοχή.

MΕCOOL-KIII pro

Ωραίος Μιχάλη,όντως αυτός ο σφιγκτήρας τής Stanley κάνει πολύ καλή δουλειά,μιά φορά τό χρειάστηκα να επιδιορθώσω ένα μικρό τραπεζάκι καί έμεινα ευχαριστημένος από τήν συγκράτηση.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μηχαλη απιθανο το εργαστηρι σου θα χαιρεσαι να δουλευεισ εκει μεσα,το τραπεζακι σου ειναι τρομερα ενδιαφερον μοιαζει αφρικανικη ξυλογλυπτικη αν θελεισ βαλε μια φωτο κοντινη.

Hρθε η ωρα για τριψιμο του τραπεζιου βεραντας.
Τον παλιο καλο καιρο γινοταν με το χερι με γυαλοχαρτο. Σημερα υπαρχουν παααρα πολλες εναλλακτικες! Τσεκαρα λοιπον ποια τριβεια ειναι τα πιο καταλληλα.

Κατεληξα στο εκκεντρο παλμικο 18βολτο της ryobi με 220grit γυαλοχαρτο για τις επιφανειες και το κυλινδρικο τριβειο της bosch με τον μαλακο τροχο για τα ποδια και τις γωνιες.
Θα μπορουσε ανετα να γινει ολο με το τριβειο της bosch και με το συγκεκριμενο εξαρτημα γυαλοχαρτου, αλλα ειπαμε να δωσουμε μια ευκαιρια και σε κανα αλλο εργαλειακι :))

33553617243_ff8b5c50dc_c.jpg

Τα ενδιαμεσα κενα θα τριφτουν με το μικρο φτερωτο γυαλοχαρτο της bosch παχους 5μμ. Υπαρχει σαν εξαρτημα για το τριβειο PRR 250.

Το ίδιο τραπέζι έχω για φτιαξιμο και εγώ!!!! Ίσως σήμερα το ξεκινήσω.

Εγώ έτριψα προ ολίγου με το χέρι (240άρι γυαλόχαρτο) μία καρέκλα μπαλκονιού και την πέρασα ένα χέρι bondex exotic teac oil.

Αν το έπιπλο δεν είναι περασμένο με βερνίκι το τρίψιμο είναι υπόθεση λίγων λεπτών.