DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο Μιχάλη :SFGSFGSF:
Πολύ μού αρέσουν κάτι τέτοιες πρακτικές καί χρήσιμες κατασκευές.

Αυτα τα proxxon αρχισα και τα αγοραζα οταν εμενα σε μικρο διαμερισμα που δεν ειχε χωρο για μεγαλα εργαλεια!
Aπο αναγκη τα πηρα τοτε. Καθε εμποδιο σε καλο..:))

Φαρμάκι τά άτιμα από θέμα κόστους,αλλά γιά μικρούς χώρους καί μικροκατασκευές είναι ένα καί ένα.

Χρειαστηκα ενα κουτακι για καποια εξαρτηματα της proxxon και εφτιαξα ενα απο κοντρα πλακε 8μμ.
Τα 6 κομματια κοπηκαν στο μικρο παγκοπριονακι που κοβει εως 12μμ.
34100834513_fa618aa170_z.jpg

Μιχάλη μέχρι 8 mm γράφει ότι κόβει τό Proxxon KS 230 καί μάλιστα μαλακό ξύλο σέ αυτά τά mm.
Eντύπωση μού έκανε πού κατάφερε τό κόντρα-πλακέ τών 8 mm αλλά θά πήγαινε σιγά-σιγά-σημειωτόν (υπολογίζω γιά αυτό το κομμάτι τής φωτογραφίας νά ήθελε 60 sec !! γιά νά τό κόψει),πώς δέν έβαλες τό Fet νά τά κόψει γρήγορα.

Last edited by a moderator:
Merci guys!
Δημητρη, και για μεγαλυτερους χωρους καλα ειναι και ησυχα:))
Σωφρον, πρακτικες οι παρατηρησεις σου. Το μεν plexi ομως δεν μου παει σαν υλικο, το δε πιαστρακι μπορω να το φερω περασια με κουτι, ακριβως οπως της proxxon το κουτι που αντεγραψα, αλλα ετσι ειναι λιγο πιο ευκολο στο ανοιγμα.

Μιχάλη μέχρι 8 mm γράφει ότι κόβει τό Proxxon KS 230 καί μάλιστα μαλακό ξύλο σέ αυτά τά mm.
Eντύπωση μού έκανε πού κατάφερε τό κόντρα-πλακέ τών 8 mm αλλά θά πήγαινε σιγά-σιγά-σημειωτόν (υπολογίζω γιά αυτό το κομμάτι τής φωτογραφίας νά ήθελε 60 sec !! γιά νά τό κόψει),πώς δέν έβαλες τό Fet νά τά κόψει γρήγορα.
12 κόβει με τον δίσκο που έχει από την μάνα του και 8 με τον tct.
Το κόντρα πλακέ το έχει για πλάκα. Εγώ έκοψα φιλετάκια οξιάς 2mmx10mm και εκεί την ψιλοακουσε αλλά όχι πολυ

Στάλθηκε από το SM-T810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Oπως τα λεει ο Αντωνης. Το κοντρα πλακε των 8μμ το εκοψε οσο γρηγορα το ταϊζα.
Υπαρχουν 2 δισκοι. Ενας των 50μμ και ενας που φοραει οταν το αγοραζεις (με αυτον που εκοψα), των 55μμ.

Ο δισκος των 50μμ κανει και στο μινι φαλτσοπριονακι της proxxon.
O δισκος των 85μμ του παγκοπριονου FET κανει και στο μεγαλυτερο φαλτσοπριονο της proxxon.

Oπως τα λεει ο Αντωνης. Το κοντρα πλακε των 8μμ το εκοψε οσο γρηγορα το ταϊζα.
Υπαρχουν 2 δισκοι. Ενας των 50μμ και ενας που φοραει οταν το αγοραζεις (με αυτον που εκοψα), των 55μμ.

Ο δισκος των 50μμ κανει και στο μινι φαλτσοπριονακι της proxxon.
O δισκος των 85μμ του παγκοπριονου FET κανει και στο μεγαλυτερο φαλτσοπριονο της proxxon.

Δέν βλέπω δίσκο τών 55 mm παρά μόνο 50 καί 58 mm στήν σελίδα τής Proxxon,επίσης ποιός είναι ο TCT από τούς παρακάτω ? Απο τήν μάνα του φοράει τόν NO 28 014 ?

http://www.proxxon.com/en/micromot/27006.php?search#28014

Επίσης είχα δεί αυτό τό βίντεο στό 4 λεπτό κόβει κόντρα πλακέ 6 mm καί ο δίσκος μειώνει στροφές,καί λέω άν τού βάλει 8 mm θά σταματάει ο δίσκος.

https://www.youtube.com/watch?v=4Y4lGqpYNyQ

Καί επίσης εδώ πού προσπαθεί ο youtuber νά κόψει ένα κομμάτι 10 cm μήκος καί κάνει 1 λεπτό !!!!!!!,γιαυτό έβγαλα τό συμπέρασμα ότι αυτό είναι γιά balsa περισσότερο άντε μέχρι 6 mm μέ βία.

https://www.youtube.com/watch?v=mjP53bbI0qk

Εχεις δικιο Δημητρη ο δισκος που χρησιμοποιησα ειναι 58μμ και οχι 55μμ που εγραψα κατα λαθος.

Για το πρωτο βιντεο αυτο που μπορω να πω ειναι οτι δεν χρησιμοποιει το 58αρι δισκακι. Δεν ξερω αν κανει τοσο μεγαλη διαφορα.
Παντως η δοκιμη που κανει ειναι σε ενα μικρο ρεταλακι που ισως προσεχει και σπρωχνει σιγα για να μην κοψει τα χερια του.

Η αληθεια ειναι οτι αν βασιζομουν σε καποια βιντεο η σε καποιες κριτικες, σπανια θα αγοραζα εργαλεια!! :)))

Η αληθεια ειναι οτι αν βασιζομουν σε καποια βιντεο η σε καποιες κριτικες, σπανια θα αγοραζα εργαλεια!! :)))

Μιχάλη γιά τίς κριτικές συμφωνώ μέχρι ενός σημείου,κοιτάω τί γράφουν οι περισσότεροι και αν είναι θετικά τά περισσότερα σχόλια αδιαφορώ γιά μερικά λίγα αρνητικά,αλλά άν είναι τό αντίθετο τά παίρνω σοβαρά υπόψην.

Οσο γιά τά βίντεο οι Κινέζοι λένε μιά εικόνα = χίλιες λέξεις,άρα ένα βίντεο 1.000.000 λέξεις,στά βίντεο δίνω μεγάλη βαρύτητα,γιατί έχεις μάτι-νού-αυτί καί μπορείς να καταλάβεις πάάαρα πολλά από ένα εργαλείο έν χρήση σάν νά είσαι δίπλα του.
Βέβαια όχι ένα βίντεο μόνο,γιατί κάποιος μπορεί να είναι "άμπαλος" καί να ζορίζει τό μηχάνημα έν αγνοία του και να νομίζει ο θεατής ότι τό μηχάνημα δέν είναι καλό.

Εσυ που ειδες λοιπον αυτο το βιντεο, τι γνωμη σχηματισες για το παγκοπριονο proxxon που ειδες οτι ζοριζοταν στο κοψιμο 6μμ κ/π?

Θα πιστευες οτι οντως κοβει ανετα 8μμ κ/π εαν δεν στο ελεγα εγω και ο Αντωνης? Οχι βεβαια, οπως και ο καθενας που θα εβλεπε το βιντεο και που δεν το εχει χρησιμοποιησει στην πραξη.

Συμπερασμα: Ακομα και τα πιο 'πειστικα' βιντεο μπορει να παραπλανησουν και το πιο προσεκτικο και εμπειρο ματι :))

Eγώ πού είδα αυτό τό βίντεο κατάλαβα ότι κόβει 6 mm κόντρα πλακέ σημύδα αργά,καί άν πάω νά κόψω κόντρα-πλακέ 8 mm σημύδα από τό καλό όμως μέ τίς πολλές στρώσεις όπως αυτό πού σού είχα φέρει τίς προάλλες γιά δοκιμή,γιά να κόψει 30 cm μήκος θά περίμενα 1 λεπτό.
Αν δοκίμαζα το οκουμέ κόντρα-πλακέ 8 mm πού είναι πιό μαλακό θά τό έκοβε κάπως καλύτερα.

Δέν λέω ότι δέν κόβει,κόβει αλλά κόβει πάάάρα πολύ αργά 8 mm σημύδα,αυτό τό ολοκληρωμένο συμπέρασμα έβγαλα από όλα τά βίντεο πού έχω δεί στό youtube από τό proxxon KS 230.

Τωρα αν σου πω οτι κοβει κανονικοτατα κοντρα πλακε σημυδα των 8μμ θα με πιστεψεις? :))

Εχω και ετοιμο το υλικο για να φτιαξω ενα κουτι φαρμακειου για το εργαστηριο απο σημυδα των 8μμ!!

Τωρα αν σου πω οτι κοβει κανονικοτατα κοντρα πλακε σημυδα των 8μμ θα με πιστεψεις? :))

Εχω και ετοιμο το υλικο για να φτιαξω ενα κουτι φαρμακειου για το εργαστηριο απο σημυδα των 8μμ!!

Μιχάλη θά σέ πιστέψω γιατί αφενός λένε "όσα ξέρει ο νοικοκύρης δέν τά ξέρει ο κόσμος όλος"
Και αφετέρου τό έψαξα πιό επισταμένα καί ένας Γερμανός λέει αυτά πού λές εσύ,καί ο Αντώνης

SternenPerfekt für den Modellbau
VonGuido Bärigam 10. Februar 2009
Ideale kleine Kreissäge für den Modellbau.
Seit einigen Jahren betreibe ich nun den Modellbau und habe mir für mein akt. Holzschiff-Modell die Säge gekauft. Sie schneidet ohne Probleme alle Hölzer bis 10mm, was für normale Modelle (ca. 1m) völlig ausreichend ist. Sperrholz ist überhaupt kein Problem, selbst massives Buchenholz für die Weihnachtskrippe konnte ich langsam gerade sägen. Ist der Widerstand zu groß, wechselt die grüne Leuchtdiode auf rot und es wird weniger schnell gearbeitet. Die ganze Micromot Serie kann ich sehr empfehlen. Persönlich benutze ich dazu die 12V Geräte und bin jedesmal wieder von der Qualität und Präzision der kleinen Helfer überzeugt.
Die Rezension meines Vorgängers ist mir unverständlich. Ich würde das Gerät zurücksenden, denn hier scheint der Motor defekt oder der Riemen nicht in Ordnung.

Υποτυπώδης Mετάφραση στό Google translator γιατί δέν γνωρίζω Γερμανικά,αλλά τό κυρίως νόημα πού με ενδιαφέρει στό ύψος κοπής το αναφέρει καθαρά.

Τέλειο για το μοντέλο
του Guido BARIG 10η, Φεβρουαρίου 2009
Ιδανικό μικρό κυκλικό πριόνι για το μοντέλο του κτιρίου.
Για αρκετά χρόνια τώρα τρέχω το μοντέλο και να έχουν μαζί μου για πράξη μου. Ξύλινο ομοίωμα καραβιού, αγόρασε το πριόνι. Κόβει χωρίς προβλήματα όλα τα δάση έως 10mm, η οποία είναι απολύτως επαρκής για την κανονική μοντέλα (1m). Κόντρα πλακέ δεν είναι ένα πρόβλημα, ακόμα και μασίφ ξύλο οξιάς για τη σκηνή Γεννήσεως, θα μπορούσα σιγά-σιγά μόλις είδε. Εάν η αντίσταση είναι πολύ μεγάλη, το πράσινο LED ανάβει κόκκινο και λειτούργησε λιγότερο γρήγορα. Το σύνολο Micromot σειρά μπορώ να συνιστώ ανεπιφύλακτα. Προσωπικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω, τις συσκευές 12V και είμαι εντυπωσιασμένος πάντα με την ποιότητα και την ακρίβεια των μικρών βοηθούς και πάλι.
Η αναθεώρηση του προκατόχου μου είναι ακατανόητο για μένα. Θα ήθελα να επιστρέψω τη συσκευή, επειδή εδώ η μηχανή φαίνεται ελαττωματικό ή η ζώνη εκτός λειτουργίας.

Μιχάλη άν μπορείς βγάλε ένα βιντεάκι έστω και σέ ανάλυση 360 p χάχάχά είμαι πολύ περίεργος να δώ τήν ταχύτητα κοπής σέ κόντρα-πλακέ 8 mm,δέν σέ είχα ρωτήσει κάν γιαυτό τό μοντέλο νά τό δοκιμάσω γιατί τό είχα απορίψει εξ αρχής μέ αυτά πού έβλεπα στά βίντεο. :ernaehrung004:

Μήτσο έλα λούτσα που σε θέλω και για κάτι δουλειές να κάνουμε δοκιμές και σε αεροπορικό κόντρα πλακέ χεχε

Το απόγευμα θα ανεβάσω βιντεάκι

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

Μιχάλη καί Αντώνη respect πού νά πρωτοπάω :worshippy:,νά είστε καλά καί ευχαριστώ συνάδελφοι.

Ευχαριστώ Αντώνη,πολύ χρήσιμο βίντεο πού δέν υπήρχε στό Youtube. :a0210:

Αν θέλεις βάλε καί στόν τίτλο τού βίντεο τό KS230,ούτως ώστε νά έρχετε στήν πρώτη σελίδα τού Youtube νά ξεστραβωθούμε,γιατί κοιτώντας άλλα βίντεο μέ τήν κοπή τού KS230 ο θεατής νομίζει ότι δέν θά κόβει 8 mm η άν κόβει θά πηγαίνει σάν μύγα,αυτό πραγματικά δέν κατάλαβε τίποτα στά 8 mm.

Kαί μιά τελευταία ερώτηση άν είναι ο παράλληλος οδηγός τέρμα αριστερά πόσα cm είναι τό διάκενο μέχρι τόν δίσκο ? να υπολογίσω 9-10 cm ?

Ευχαριστώ Αντώνη,πολύ χρήσιμο βίντεο πού δέν υπήρχε στό Youtube. :a0210:

Αν θέλεις βάλε καί στόν τίτλο τού βίντεο τό KS230,ούτως ώστε νά έρχετε στήν πρώτη σελίδα τού Youtube νά ξεστραβωθούμε,γιατί κοιτώντας άλλα βίντεο μέ τήν κοπή τού KS230 ο θεατής νομίζει ότι δέν θά κόβει 8 mm η άν κόβει θά πηγαίνει σάν μύγα,αυτό πραγματικά δέν κατάλαβε τίποτα στά 8 mm.

Kαί μιά τελευταία ερώτηση άν είναι ο παράλληλος οδηγός τέρμα αριστερά πόσα cm είναι τό διάκενο μέχρι τόν δίσκο ? να υπολογίσω 9-10 cm ?

6cm

μια κατασκευή που έφτιαξα γιατί φέτος ήθελα να βάλω σπιτικό κρασί όχι ότι πίνω πολύ αλλά δεν ξεμένω , η κατασκευή έχει φτιαχτεί από σανίδες πεύκου και καδρόνια ρετάλια , το βαρέλι είναι 100 λίτρα και η αντοχή της κατασκευής ξεπερνάει άνετα τα 200 κιλά

MWZ6f12.jpg

KuwcUw0.jpg

jKOL2Bz.jpg

4UwLEtf.jpg

εύκολη γρήγορη και οικονομική κατασκευή , γερή και χρήσιμη είναι σε τέτοιο ύψος η κάνουλα που μπορεί να γεμίζει κάποιος εύκολα μια μπουκάλα 1,5 λίτρου και ο χώρος από κάτω εκτός του ότι δένει και δυναμώνει την κατασκευή χρησιμοποιείται για αποθήκευση φιαλών ή ότι άλλο θες .