DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίο σαν σκέψη αλλά έχω την εντύπωση ότι τα μεταλλικά στοιχεία θα πρέπει να είναι είτε ανοξείδωτα είτε νίκελ και το σωληνάκι να είναι κατάλληλο για τρόφιμα.

Aνοξειδωτα η νικελ οπως οι βρυσες που πιναμε νερο στα σχολεια και στα χωρια? Και τα καταλληλα λαστιχα που πιναμε νερο απο τους κηπους και τις αλανες?
Τι ακριβως θα παθει το κρασι σε 10 ποντους αποσταση απο το μπουκαλι μεχρι την κανουλα???

Μια χαρα ειναι η κατασκευουλα, περιμενε να την δεις τελειωμενη!

Όλα τα υδραυλικά είναι γαλβανιζέ ύδρευσης (αυτά που φέρνουν το νερό στο σπίτια μας κ το πίνουμε), το σωληνάκι κ το κεραστήρι είναι κατάλληλο για τρόφιμα, αγορασμένα από κατάστημα εξοπλισμού εστίασης κ καφέ στην Πάτρα.
Μακάρι να ήταν γαλβανιζε...

Αλλη μιά πρακτική καί καλαίσθητη όπως πάντα κατασκευή τού Κώστα :SFGSFGSF:
Πάρε τήν γιαγιά καί πηγαίνεται διακοπές νά ξεκουραστείτε,γιατί βλέπω ατέρμων θά συνεχίζονται τά έργα όλο τόν Αύγουστο,όσο μένεις στήν βάση σου :flipout:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα Δημήτρη. Κάποιες σημαντικές υποχρεώσεις με κρατάνε αναγκαστικά εδώ ακόμα.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

................................. δεν έχω μπει στην διαδικασία να καθαρίσω κάποια πέρα από ένα πανάκι με λίγο πετρέλαιο που τα σκουπίζω για να φύγει το όποιο λάδι προστασίας τα έχουν περάσει.

Συγνωμη κιολας μαστορα μου, αλλα καθαριζεις το λαδι με πετρελαιο και μετα πιανει βερνικι επανω? Μου φαινεται λιγο περιεεγο.

Καλημέρα Δημ.
Για δοκίμασε το. Πάρε ένα εξαρτήμα ύδρευσης από τον π.χ. Μηλιτσοπ. στην Ακρωτηρίου.
Έχει το όποιο λάδι προστασίας επάνω του. Πλύνε το καλά με ένα πινελάκι με πετρέλαιο, φύσηξε το με πεπιεσμένο αέρα κ σκούπισε το καλά με ένα πάνακι.
Άφησε το λίγο να πάρει μια ανάσα κ πέρασε το σπρέι, βάψε το με χρώμα κλπ.
Τι σε προβληματίζει ?

Επειδη το πετρελαιο αφηνει λαδιλα, γι´αυτο το λεω. Θα θεωρουσα καλυτεροο ενα απολιπαντικο, οπως ασετον πχ.
Αλλα για να το λες και να το υποστηριζεις, παει να πει οτι σου εχει δουλεψει (ισως με καθαρο πετρελαιο), και καθως δεν εισαι κανενας ασχετος σε πιστευω.
Απλα μου φανηκε λιγο περιεργο.

Επειδη το πετρελαιο αφηνει λαδιλα, γι´αυτο το λεω. Θα θεωρουσα καλυτεροο ενα απολιπαντικο, οπως ασετον πχ.
Αλλα για να το λες και να το υποστηριζεις, παει να πει οτι σου εχει δουλεψει (ισως με καθαρο πετρελαιο), και καθως δεν εισαι κανενας ασχετος σε πιστευω.
Απλα μου φανηκε λιγο περιεργο.

Έχε εμπιστοσύνη στον Παππού.

Σε ευχαριστώ για τα .......υπόλοιπα.

Καλό μεσημέρι να έχουμε.

Έκοψα λίγο το μήκος του ξύλου της φιάλης για να ταιριάζει καλύτερα (να είναι πιο "αναλογικό") με το μήκος του ξύλου της βάσης.
Η πατούρα του ποτηριού είναι 75φ.

Μπορεί να τοποθετηθεί & ως διακοσμητικό σε σπίτι ή μαγαζί.

& μέχρι να στεγνώσει το Whisky Dispenser ένα ρετάλι που είχε περισσέψει από κάποιο κουτάκι Bandsaw Box μου έκλεινε το "μάτι" & το τιμώρησα όπως του άξιζε !!!

Last edited by a moderator:

Ποιός είπε πως διακοπές σημαίνει αποχή από τα μαστορέματα?????

Τα μαστορέματα σε ταξιδεύουν, οπότε Κώστα δώστου γερά με τις ωραίες κατασκευές σου!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ποιός είπε πως διακοπές σημαίνει αποχή από τα μαστορέματα?????

Τα μαστορέματα σε ταξιδεύουν, οπότε Κώστα δώστου γερά με τις ωραίες κατασκευές σου!

Καλό μεσημέρι Κυρ. Σε ευχαριστώ. Ο παππούς διακτινίζεται γρήγορα. Μπανάκι, μπυράκι στο Λαμπίρι Αχαΐας (Τσόλης Club).

Πολύ όμορφο το "βρυσακι" , αν μπορείς ένα λινκ για την πανέμορφη κάνουλα! !!!!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ όμορφο το "βρυσακι" , αν μπορείς ένα λινκ για την πανέμορφη κάνουλα! !!!!

Σε ευχαριστώ. Το βρυσακι είναι εξωτερικού αγορασμένο από πέρυσι αλλά όσο κ αν έψαξα δεν το βρίσκω εδώ που είμαι.
Κόψε μόνο το βρυσακι από την κατασκευή κ ψάξε το στο Google σαν φωτο. Θα προσπαθήσω ξανά αργότερα.
Το βρυσάκι είναι "σκαλιστό" κ δουλεύει όμορφα σαν σφαιρικός διακόπτης (ball valve) k έχει κ μια πολύ καλή σιτα μπροστά σαν φίλτρο.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Εξαιτίας των υπέροχων κατασκευών που κάνεις μου έδωσες την ιδέα και αφορμή να προσπαθήσω να κάνω κάτι παρόμοιο αλλά κολλάω στο να βρω ενα βρυσακι που να ταιριάζει στην κατασκευή.
Αυτό που θέλω να κάνω είναι αυτό :
http://https://www.google.gr/search?q=custom+alcohol+dispenser&client=ms-opera-mobile&channel=new&espvd=1&gws_rd=cr&ei=jACHWc7MJqGLgAbotrrIDw#gws_rd=cr&imgrc=Pk1Ranh3CHMeIM:

42556c1cee34c572cc27ea75c4a022e6--alcohol-dispenser.jpg

Στον σταυρό στο κάτω μέρος του εσωτερικά θέλει σιλικόνη για στεγανοποίηση (τάπωμα) έτσι ώστε να μην φεύγει το ποτό προς τα εκεί.