DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ όμορφο κ έξυπνο.
Πειράζει που μ αρέσει πολύ κ ίσως το ........αντιγράψω?

Εννοείται να το κάνεις για να δω και εγώ πως γίνεται !!!!!χαχαχα

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πρίν λίγες μέρες έφτιαξα 2 πάγκους γιά νά τοποθετήσω τά εργαλεία Proxxon επάνω,καί έτσι έκανα μιά σύμπτυξη στό εργαστήριο,έφτιαξα δυό πάγκους αντί γιά έναν μονοκόμματο γιά να είναι πιό εύχρηστοι,μέ πρόσοψη 1 μέτρο,καί βάθος 70 cm,μπήκαν έν σειρά καί έτσι τό ολικό μήκος έγινε 2 μέτρα.
Μπροστά δέν έβαλα τραβέρσα γιατί θέλω νά αποθηκεύω εργαλεία τροχήλατα τής δουλειάς.

Οι κολώνες είναι από καδρόνι 4,5 cm X 4,5 cm καί οι τραβέρσες 3,5 cm X 4,5 καί 2,7 cm X 4,5 cm
H επιφάνεια είναι από κόντρα πλακέ Οκουμέ 25 mm καί οι συνδέσεις έγιναν μέ ξυλόβιδες 4 mm καί ξυλόκολλα.
Βράχος η κατασκευή.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από όλα τά στάδια

pagoss13.jpg

pagoss12.jpg

pagoss10.jpg

pagoss18.jpg

pagoss11.jpg

pagoss17.jpg

pagoss14.jpg

pagoss16.jpg

pagoss15.jpg

pagoss19.jpg

Αν ηταν ο Νικος (diabolic) εδω θα σου ελεγε για μισοχαραχτες ενωσεις... :-P
Μια χαρα βολικα και πρακτικα φαινονται τα τραπεζια, αν ειναι και σταθερα οπως λες, ολα οκ. Τα περασες με καποιο βερνικι για προστασια;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιος ο Δημητρης αλλα να πω και γω τη μ@λακι@ μου, οταν βλεπω κατασκευες του αναρωτιεμαι ποσες βιδες αραγε να χρησιμοποιησε...:flipout:

Kαλοδουλευτοι οι παγκοι Δημητρη, καλη δουλεια εκανες, μπραβο.
Οταν ετοιμαζα τους δικους μου παγκους σε παρομοιες διαστασεις-για τοποθετηση εργαλειων- προτιμησα τους ετοιμους του leroi με 20 ευρω,
μιας και δεν ειναι παγκοι εργασιας για να τραβανε ζορι.

Αν ηταν ο Νικος (diabolic) εδω θα σου ελεγε για μισοχαραχτες ενωσεις... :-P
Μια χαρα βολικα και πρακτικα φαινονται τα τραπεζια, αν ειναι και σταθερα οπως λες, ολα οκ. Τα περασες με καποιο βερνικι για προστασια;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nα σαι καλά Κώστα,βράχος είναι η κατασκευή δοκιμασμένο τό απλό σχέδιο καί πρίν 2 χρόνια καί δέν καταλαβαίνει τίποτα.
Οχι δέν τά περνάω τίποτα έτσι θά τά αφήσω στό φυσικό τους,δέν μπορώ μυρωδιές καθόλου καί ειδικά σέ ένα χώρο κλειστό 12 m².

Ωραιος ο Δημητρης αλλα να πω και γω τη μ@λακι@ μου, οταν βλεπω κατασκευες του αναρωτιεμαι ποσες βιδες αραγε να χρησιμοποιησε...:flipout:

:flipout: Οπως βλέπεις Νεκτάριε δέν τό παραξήλωσα αυτήν τήν φορά.

Kαλοδουλευτοι οι παγκοι Δημητρη, καλη δουλεια εκανες, μπραβο.
Οταν ετοιμαζα τους δικους μου παγκους σε παρομοιες διαστασεις-για τοποθετηση εργαλειων- προτιμησα τους ετοιμους του leroi με 20 ευρω,
μιας και δεν ειναι παγκοι εργασιας για να τραβανε ζορι.

Ευχαριστώ Μιχάλη
Πιό ακριβά θά ερχόντουσαν οι έτοιμοι,δέν θά ήταν γεροί,θά ήταν πολύ πιό μικροί σέ εμβαδόν,καί τό κυριότερο θά μού "τρώγανε" πολύτιμο χώρο σέ αποθήκευση από κάτω.

Μια χαρα ειναι Δημητρη. Εχω φτιαξει πριν απο χρονια με τον ιδιο τροπο, ραφιερα μονοκοματη και στους 4 τοιχους, απο το πατωμα μεχρι το ταβανι, σε ενα δωματιο αποθηκη. Μονο που πανω στα ραφια εβαλα πλακες νοβοπαν, γιατι αυτες μου ειχαν χαρισει μαζι με τα 5χ5 απο ενα μαγαζι που ειχε κλεισει.
Με ειχε μαμησει τοτε το νοβοπαν και στα ματια αλλα και στο λαιμο, και το περασα 1-2 χερια βερνικι για να γλυτωσω απο την σκονη του και τις παρενεργειες.

Βιδες βαζουμε τοσες, οσες χωραει για να μην βρισκει η μια πανω στην αλλη.

Αν εκανες μισοχαρακτες, εβαζες επανω OSB και το περναγες ενα "ντουκο" 1500 και μετα πορτοκαλελαιο, θα ηταν τελειο νομιζω.
Μου εχει λειψει αυτο το παιδι !!!!!!

Μια χαρα ειναι Δημητρη. Εχω φτιαξει πριν απο χρονια με τον ιδιο τροπο, ραφιερα μονοκοματη και στους 4 τοιχους, απο το πατωμα μεχρι το ταβανι, σε ενα δωματιο αποθηκη. Μονο που πανω στα ραφια εβαλα πλακες νοβοπαν, γιατι αυτες μου ειχαν χαρισει μαζι με τα 5χ5 απο ενα μαγαζι που ειχε κλεισει.
Με ειχε μαμησει τοτε το νοβοπαν και στα ματια αλλα και στο λαιμο, και το περασα 1-2 χερια βερνικι για να γλυτωσω απο την σκονη του και τις παρενεργειες.

Βιδες βαζουμε τοσες, οσες χωραει για να μην βρισκει η μια πανω στην αλλη.

Αν εκανες μισοχαρακτες, εβαζες επανω OSB και το περναγες ενα "ντουκο" 1500 και μετα πορτοκαλελαιο, θα ηταν τελειο νομιζω.
Μου εχει λειψει αυτο το παιδι !!!!!!

Να σαι καλά συνονόματε.
Δέν είμαι υπέρ τού OSB σέ πάγκο εργασίας,θά τρίβεται σιγά-σιγά μέ τόν καιρό,καί επιπλέον επειδή έχει όλο ακίδες επάνω θά "τρώει" τά χέρια.
Ο Νικόλας όντως μάς έχει λείψει,αλλά υπηρετεί τήν μητέρα πατρίδα.

Δεν γλυστραει και δεν εχεις βαζελινη?
Κανενα προβλημα...

Εβαλα λιγη κεραλοιφη πανω στη ιδιοκατασκευη της πλανης και γλυστραει σαν χελι.
Καινοπως σκεφτομουν να βαλω και στο παγκοπριονο, ειδα ενα ξεχασμενο κερι/αλοιφη για το αμαξι.

Δεν σας λεω σαν τι γλυστραει τωρα...:flipout:
Οποτε συστηνεται αν δεν εχετε κατι ιδιαιτερο για αυξηση της ολισθησης!

Καλημέρα,
εχει προκυψει η αναγκη για δημιουργια στεγάστρου για μια μηχανη ενος φιλου κατι σαν μινι περγολα που η μια πλευρα θα ειναι στερεωμενη στον τοιχο του σπιτιου...
Προσπαθοντας να ριξουμε το κοστος των υλικων...σκεφτηκα το στεγαστρο αντι για ΚΠ θαλάσσης που απο οτι ειδα ειναι οι τιμες στον θεο...να το κανω απο OSB...φυσικά δεν θα μεινει σκετο απο πανω λεμε ειτε για ασφαλτοκεραμυδι (καναδεζικο λεπι που ειναι καπως ακριβο...ειτε για επενδυση με αντιστοιχο υλικο σε ρολο που ειναι και ποιο ευκολο στην τοποθετηση καθως και ποιο φθηνο στην αγορά του... υλικα σαν αυτα... https://www.gardenideas.gr/index.php?route=product/category&path=256_237_239

η ολη κατασκευη θα ειναι 3μηκοςχ2πλατος μεγεθος με 18αρη osb με 7χ7 κολωνες εμποτισμενες ξυλειας κηπου σε καρφωτες βάσεις μια και μπορουμε να τις βαλουμε σε χωμα (και η μια πλευρα σταθερη στον τοιχο)...

2 ερωτησεις...

1. το OSB θα αντεξει στα καιρικά φαινομενα...??? δεδομενου οτι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε αντιστοιχο υλικο...
2. κατω απο το υλικο καλυψης (καναδεζικο ασφαλτοκεραμυδι ή ρολο) χρειαζεται και καποια διαπνεων μεμβρανη μεταξυ OSB και "κεραμυδι"...???

Ευχαριστω...!!!

Καλημέρα,
εχει προκυψει η αναγκη για δημιουργια στεγάστρου για μια μηχανη ενος φιλου κατι σαν μινι περγολα που η μια πλευρα θα ειναι στερεωμενη στον τοιχο του σπιτιου...
Προσπαθοντας να ριξουμε το κοστος των υλικων...σκεφτηκα το στεγαστρο αντι για ΚΠ θαλάσσης που απο οτι ειδα ειναι οι τιμες στον θεο...να το κανω απο OSB...φυσικά δεν θα μεινει σκετο απο πανω λεμε ειτε για ασφαλτοκεραμυδι (καναδεζικο λεπι που ειναι καπως ακριβο...ειτε για επενδυση με αντιστοιχο υλικο σε ρολο που ειναι και ποιο ευκολο στην τοποθετηση καθως και ποιο φθηνο στην αγορά του... υλικα σαν αυτα... https://www.gardenideas.gr/index.php?route=product/category&path=256_237_239

η ολη κατασκευη θα ειναι 3μηκοςχ2πλατος μεγεθος με 18αρη osb με 7χ7 κολωνες εμποτισμενες ξυλειας κηπου σε καρφωτες βάσεις μια και μπορουμε να τις βαλουμε σε χωμα (και η μια πλευρα σταθερη στον τοιχο)...

2 ερωτησεις...

1. το OSB θα αντεξει στα καιρικά φαινομενα...??? δεδομενου οτι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε αντιστοιχο υλικο...
2. κατω απο το υλικο καλυψης (καναδεζικο ασφαλτοκεραμυδι ή ρολο) χρειαζεται και καποια διαπνεων μεμβρανη μεταξυ OSB και "κεραμυδι"...???

Ευχαριστω...!!!

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις και για σκουρετο αντι για OSB .
Μεταξύ δεν χρειάζεται κάτι .

-Το ανυδρο osb (osb3 & osb4) αντεχει σε εξωτερικους χωρους και στην υγρασια αλλα οχι σαν το κοντρα πλακε, ιδιως στις ακρες.
Μπορεις να περασεις βεβαια ενα βερνικι πολυουρεθανης το osb για προστασια αλλα θα υπαρχει το προβλημα στα σοκορα. Εκει, ισως με αρκετα χερια βερνικι βελτιωθει το προβλημα.
Ρωτα εκει που θα αγορασεις το osb, τι προτεινουν για προστασια περιφερειακα στις ακμες. Καποιο ειδικο μονωτικο καποιο πηχακι καποια ασφαλτικη μεμβρανη κλπ.

-Η μεμβρανη θα βοηθουσε να αγκαλιασει τις ακμες του OSB και να προστατεψει καλυτερα την ολη κατασκευη απο την βροχη/υγρασια.

Επισης σε καρφωματα και βιδωματα, ασε καποια εκατοστα απο τις ακρες του osb για να μη σου σπασει.

Μιχαλη ακριβως ενας ακομα λογος που θα ηθελα το ρολο "κεραμιδι" για να τυλιξω και τις ακρες/ακμες του...
στο Leroy που ειδα OSB δεν ειδα κατι σε οτι αφορα κατηγοριες OSB αλλα μονο παχη OSB...!!!

Μιχαλη ακριβως ενας ακομα λογος που θα ηθελα το ρολο "κεραμιδι" για να τυλιξω και τις ακρες/ακμες του...
στο Leroy που ειδα OSB δεν ειδα κατι σε οτι αφορα κατηγοριες OSB αλλα μονο παχη OSB...!!!

Aπ'οτι βλεπω το OSB του λεροι ειναι OSB 3
https://www.leroymerlin.gr/gr/xulei...l-apo-osb-3-m244xp122cm-pahous-18mm-61870025/