DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Είδες τι μπορεί να βγει από ένα ρετάλι? Και να φανταστείς οι περισσότεροι τα πετάνε αυτά. Το ρούτερ είναι του Μιχάλη, ή το βρήκες κάπου σε στοκ και το χτύπησες και αυτό?:violent-smiley-030:

Κουκλίστικο Δημήτρη!Πολλά μπράβο!

Ευχαριστώ φίλε Νίκο -bye-

Δώσε πράμα. Ομορφιές.

:a0210:

Weatherman for president! :SFGSFGSF:

Εχω ψωμιά πολλά γιά president :grinning-smiley-043

Για τη σύζυγό Ε?
Χαχαχαχαχα

Αυτό πάει γιά τό σπίτι :flipout:

Είδες τι μπορεί να βγει από ένα ρετάλι? Και να φανταστείς οι περισσότεροι τα πετάνε αυτά. Το ρούτερ είναι του Μιχάλη, ή το βρήκες κάπου σε στοκ και το χτύπησες και αυτό?:violent-smiley-030:

Ετσι ακριβώς Κώστα,αυτό σκεφτόμουνα συνέχεια όταν έβλεπα τήν διαδρομή διαμόρφωσης πού ακολουθούσε βήμα-βήμα.
Τό βρήκα τό ρούτερ σέ κατάστημα,ένα τελευταίο κομμάτι ήταν.

Τσοχακια στο κατω μερος!!!!!!!!!
Το "απαύγασμα της αισθητικής τελειότητας" που ελεγε και ο Χαρρυ.

Θα ηθελα να ηξερα τι τα κανετε τοσα ρεσω. Εγω τα βλεπω και με πιανουν τα "διαολια μου". Εγω ενα ειχα παρει ξυλινο με αλουμινιο μεσα πριν πολλα χρονια,
και απο τοτε εχει γεμισει το σπιτι απο αυτα τα διαβολοπραγματα...βασεις, βασουλες, φαναρακια, (καργ.......ίκια εις την μαστορικην).
Οποτε βρω ευκαιρια σκοτωνω και κανενα στη ζουλα, μπας και γλυτωσω.

Τσοχακια στο κατω μερος!!!!!!!!!
Το "απαύγασμα της αισθητικής τελειότητας" που ελεγε και ο Χαρρυ.

Θα ηθελα να ηξερα τι τα κανετε τοσα ρεσω. Εγω τα βλεπω και με πιανουν τα "διαολια μου". Εγω ενα ειχα παρει ξυλινο με αλουμινιο μεσα πριν πολλα χρονια,
και απο τοτε εχει γεμισει το σπιτι απο αυτα τα διαβολοπραγματα...βασεις, βασουλες, φαναρακια, (καργ.......ίκια εις την μαστορικην).
Οποτε βρω ευκαιρια σκοτωνω και κανενα στη ζουλα, μπας και γλυτωσω.

Σέ δουλειές νά βρισκόμαστε Δημήτρη,καί δωράκια σέ φίλους καί γνωστούς,έχει άλλη χάρη τό ξύλινο πού δέν βρίσκει κάποιος εύκολα στό εμπόριο.

Καλησπέρα!
Αν ξέρει κάποιος,
Έχω πάρει2 τετραγωνικά y-tong (αφρομπετον) 10cm πάχος. Για να μην αγοράσω ειδικό πριόνι και γωνιοκάτι για να κόβω ισια, μπορώ να κόψω με δισκοπροίονο πάγκου ?? (Με ένα παλιό δίσκο σκληρού ξύλου 24 δόντια που δε κόβει πια καλά)
Υπάρχει κάποιος κίνδυνος που δεν γνωρίζω?

via Tapatalk

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλησπέρα!
Αν ξέρει κάποιος,
Έχω πάρει2 τετραγωνικά y-tong (αφρομπετον) 10cm πάχος. Για να μην αγοράσω ειδικό πριόνι και γωνιοκάτι για να κόβω ισια, μπορώ να κόψω με δισκοπροίονο πάγκου ?? (Με ένα παλιό δίσκο σκληρού ξύλου 24 δόντια που δε κόβει πια καλά)

via Tapatalk
Δεν ξερω αν κανει του παγκου, αλλα και ενα απλο πριονι με χοντρα δοντια κανει δουλεια!

Καλησπέρα!
Αν ξέρει κάποιος,

via Tapatalk

Να αποφύγεις το δισκοπρίονο σε κάθε περίπτωση. Θα σηκώσει τόση σκόνη που δε θα βλέπεις μπροστά σου και αν μπει στα μάτια μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Μπορείς να κόψεις με σπαθοσεγα ή με ένα φθηνό πριόνι κλαδέματος.
Εγω έχω κόψει άπειρα τέτοια με λάμα κλαδέματος με το Bosch PFZ 500 και μετά το εξομαλύνω με μία ράσπα Stanley των 5,5

Να αποφύγεις το δισκοπρίονο σε κάθε περίπτωση. Θα σηκώσει τόση σκόνη που δε θα βλέπεις μπροστά σου και αν μπει στα μάτια μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Μπορείς να κόψεις με σπαθοσεγα ή με ένα φθηνό πριόνι κλαδέματος.
Εγω έχω κόψει άπειρα τέτοια με λάμα κλαδέματος με το Bosch PFZ 500 και μετά το εξομαλύνω με μία ράσπα Stanley των 5,5
Ναι μάλλον έχεις δίκιο όσο αφορά την σκόνη!! Και το 50% των κομματιών θα κοπεί... Σπαθοσεγα δεν έχω, οπότε θα δοκιμάσω την τύχη μου με ένα παλιόπρίονο με μεγάλα δόντια όπως με συμβούλεψε και ο φίλος πριν!
Ευχαριστώ πολύ!

via Tapatalk

Σήμερα έφτιαξα άλλη μιά βάση γιά ρεσώ από τό τρίτο ρετάλι πού βγήκε από τό οβάλ συρτάρι τού bandsaw box,καί έτσι τίποτα δέν πήγε γιά πέταμα.Δέν βάζω φωτογραφίες κατασκευής μιάς καί ο τρόπος είναι ίδιος.

ress110.jpg

ress210.jpg

Επίσης σήμερα έφτιαξα μιά μικρή βάση γιά τό ένα από τά πλατανόφυλλα πού είχα φτιάξει τίς προάλλες,έγιναν οι ακμές περιμετρικά μέ τό επιτραπέζιο ρούτερ τίς Proxxon,άνοιξα τρύπα μέ τό σκαρπέλο,κόλλησα μέσα τό πλατανόφυλλο,καί περάστηκε βερνίκι εμποτισμού μαόνι 3 χέρια μέ 2 τριψίματα στά ενδιάμεσα η βάση,τό πλατανόφυλλο ήταν περασμένο μέ βερνίκι εμποτισμού άχρωμο καί τό πέρασα ένα απαλό χέρι βερνίκι εμποτισμού μαόνι.Κολλήθηκαν στήν πατούρα καί τά κλασικά τσοχάκια πού αρέσουν στόν συνονόματο μου από τήν Πάτρα -bye-

bass110.jpg

bass210.jpg

bass310.jpg

bass410.jpg

bass510.jpg

Αυτο θα πει σωστη παρουσιαση, φωτο με αναμμενο το ρεσουδακι μεσα στη φωλια!
Ευγε Δημητρη:)

Ευχαριστώ Μιχάλη -bye-

Καλο το ρεσω αλλα το πλατανοφυλλο ειναι πανεμορφο!

Ευχαριστώ Κυριάκο.

Ετσι μπραβο Δημητρη. Να αποσβενουν τα λεφτα τους, τα εργαλεια, να μην καθονται και σκονιζονται!

Δυνατό ξεκίνημα Δημήτρη. Δώστου να καταλάβει.

Πολύ ωραία αμφότερα Δημήτρη!well done indeed!

Σάς ευχαριστώ συνάδελφοι.-bye-

Άξιος, Δημήτρη!

Ευχαριστώ Πάνο :a0210:

Μπράβο Δημήτρη πολύ όμορφες κατασκευές

Ευχαριστώ Κυριάκο

Πώς μέ πιάνεις στά βραχέα .:grinning-smiley-043

Πιστεύω ότι μέσα σε ενάμιση μήνα max θα έχουμε παραλαβή... :firstprize:

:grinning-smiley-043

Last edited by a moderator:
Ετσι μπραβο Δημητρη. Να αποσβενουν τα λεφτα τους, τα εργαλεια, να μην καθονται και σκονιζονται!

Τα πλατανοφυλλα εχουν απο τα ομορφοτερα σχηματα. Θυμαμαι καποτε Π.Κ. (= προ Κινας), που κατασκευαζαμε τα περισσοτερα στολιδια για τις γιορτες μονοι μας, παιρναμε πλατανοφυλλα, τα βαφαμε ασημενια και χρυσα, και τα καρφιτσωναμε στις κουρτινες, αλλα και επανω στο χριστουγεννιατικο δεντρο. Ηταν πολυ ομορφα.

Τελικα ο Μαστορας κανει τα εργαλεια Δημητριε, και εις ανωτερα.
Σε βλεπω ετοιμο να χτυπησεις τοπ-τεν, μαζι με Παυλο, Γιωργο, Κωστα, Νικο, κ.α. παιδια. (Οι κυριοι-κυριοι διαχειρισται ειναι εκτος, λογω ιδιοτητος........)

(Γκουχου , γκουχου.... τορνακι .....το επομενο....γκουχου, γκουχου....πολυ παρεα με Παυλο, Κωστα, Μπαμπη.......γκουχου, γκουχου......)

Τα πλατανοφυλλα εχουν απο τα ομορφοτερα σχηματα. Θυμαμαι καποτε Π.Κ. (= προ Κινας), που κατασκευαζαμε τα περισσοτερα στολιδια για τις γιορτες μονοι μας, παιρναμε πλατανοφυλλα, τα βαφαμε ασημενια και χρυσα, και τα καρφιτσωναμε στις κουρτινες, αλλα και επανω στο χριστουγεννιατικο δεντρο. Ηταν πολυ ομορφα.

Τελικα ο Μαστορας κανει τα εργαλεια Δημητριε, και εις ανωτερα.
Σε βλεπω ετοιμο να χτυπησεις τοπ-τεν, μαζι με Παυλο, Γιωργο, Κωστα, Νικο, κ.α. παιδια. (Οι κυριοι-κυριοι διαχειρισται ειναι εκτος, λογω ιδιοτητος........)

(Γκουχου , γκουχου.... τορνακι .....το επομενο....γκουχου, γκουχου....πολυ παρεα με Παυλο, Κωστα, Μπαμπη.......γκουχου, γκουχου......)

Όταν διαβάζω τά μηνύματα σου Δημήτρη πραγματικά είναι απόλαυση,νά σαι πάντα καλά. :worshippy:

Αυτό τό σκέφτομαι συνέχεια πού ανέφερες :

"Τελικα ο Μαστορας κανει τα εργαλεια Δημητριε, και εις ανωτερα. "

Καί λέω ο μάστορας κάνει τα εργαλεία,η τά εργαλεία τόν μάστορα ? είναι σάν τό ερώτημα "η κότα έκανε τό αυγό η τό αυγό τήν κότα ?"

Γιά ξυλότορνο δέν μέ βλέπω δέν μέ ενθουσιάζει καί τόσο,καί τό θεωρώ δύσκολο + ότι έχει πολύ σκόνη-πριονίδι,αλλά ποτέ δέν ξέρεις :grinning-smiley-043