DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Nαι το εγραφε, ως συνηθως, στην εισοδο της υποδοχης.
Και ημουν πολυ τυχερος που το προσεξα καθως οι περισσοτερες συσκευες και ανταπτορες εχουν το θετικο στη μεση.
37719232512_556ee828e9.jpg

Βλακες θα ελεγα...

Πηγα στον Καυκα που ειναι εδω κοντα για να τσεκαρω τις λαμπες led αντι τις φθοριου που εχω στο εργαστηριο.

Νομιζα οτι ηθελε μια προεργασια για την αλλαγη, δηλαδη να φυγουν/αποσυνδεδουν το starter και το balllast και να συνδεθουν τα καλωδια πανω στο σκαφακι που δεχεται τη λαμπα.
Ομως υπαρχει και αλλη λυση οπως μου ειπε ο ανθρωπος εκει, ενα μικρο ανταπτορακι που μπαινει στη θεση του starter και δεν χρειαζεται να κανεις τιποτε περισσοτερο!

Εδω το παλιο starter στα αριστερα και στην θεση του το ανταπτορακι.
37066271524_367af4717a_b.jpg

Η λαμπα led κοστισε 6.5 ευρω. 14.5w, 1200mm μηκος, 1600 lumens, ψυχρο φως 6500Κ.
Δεν ειχε 18w που ηθελα και για την ακριβεια δεν διατηρει σχεδον καθολου στοκ απο τετοιες λαμπες! Μονο κατοπιν παραγγελιας!!

Επειδη θα χρειαστει να αλλαξω αρκετες, θα δω αλλου που ειναι φτηνοτερες.
Το μονο θεμα ειναι αν θα φεγγουν το ιδιο με τις επωνυμες (philips/osram κλπ). Εχω δει απειρες φορες κινεζικες led να φεγγουν σαφως λιγοτερο απο μικροτερης ισχυος επωνυμες...!!!

Ωραίος... Μιχάλη υπάρχουν και σε στρογγυλές λάμπες led;
Θέλω να αντικαταστήσω κάποιο που παίρνει στρογγυλό σωλήνα φθορισμού και κάθε τρεις και λίγο θέλει άλλαγή.

Tωρα αρχιζω και ψαχνω τις συγκεκριμενες λαμπες λεντ.
Εχω και γω στρογγυλες -και αλλων ειδων- φθοριου που θελω να αλλαξω σε led, οποτε θα σου πω.

Και με τον μετασχηματιστή που έχουν οι φθορίου τι γίνεται Μιχάλη ...παραμένει στο κύκλωμα ??

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Και με τον μετασχηματιστή που έχουν οι φθορίου τι γίνεται Μιχάλη ...παραμένει στο κύκλωμα ??
Ναι! Απλα φαινεται ως μια μικρη ωμικη αντισταση που δεν εππηρεαζει σχεδον καθολου!

Nαι, παραξενο ακουγεται Νικο αλλα παραμενει στην συνδεσμολογια το συμβατικο (ηλεκτρομαγνητικο) ballast/μετασχηματιστης.

Απο οτι ξερω υπαρχει και ηλεκτρονικο ballast οποτε εκει κατι αλλαζει -δεν μπαινει κανενος ειδους starter.
Εγω εξηγησα στον ανθρωπο τι ακριβως συστημα φθοριου εχω και μου εδωσε την συγκεκριμενη λαμπα με τον ανταπτορα.

Eδω ενα blog με λεπτομερειες
http://steftouloglou.blogspot.gr/2015/10/led.html

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πηγα στον Καυκα που ειναι εδω κοντα για να τσεκαρω τις λαμπες led αντι τις φθοριου που εχω στο εργαστηριο.

Νομιζα οτι ηθελε μια προεργασια για την αλλαγη, δηλαδη να φυγουν/αποσυνδεδουν το starter και το balllast και να συνδεθουν τα καλωδια πανω στο σκαφακι που δεχεται τη λαμπα.
Ομως υπαρχει και αλλη λυση οπως μου ειπε ο ανθρωπος εκει, ενα μικρο ανταπτορακι που μπαινει στη θεση του starter και δεν χρειαζεται να κανεις τιποτε περισσοτερο!

Εδω το παλιο starter στα αριστερα και στην θεση του το ανταπτορακι.
[/IMG]

Η λαμπα led κοστισε 6.5 ευρω. 14.5w, 1200mm μηκος, 1600 lumens, ψυχρο φως 6500Κ.
Δεν ειχε 18w που ηθελα και για την ακριβεια δεν διατηρει σχεδον καθολου στοκ απο τετοιες λαμπες! Μονο κατοπιν παραγγελιας!!

Επειδη θα χρειαστει να αλλαξω αρκετες, θα δω αλλου που ειναι φτηνοτερες.
Το μονο θεμα ειναι αν θα φεγγουν το ιδιο με τις επωνυμες (philips/osram κλπ). Εχω δει απειρες φορες κινεζικες led να φεγγουν σαφως λιγοτερο απο μικροτερης ισχυος επωνυμες...!!!

Καλοφώτιστη καί από εδώ Μιχάλη,βραχυκυκλωτήρας είναι αυτό τό τύπου starter γία να δουλέψει η λαμπα led πού θά αντικαταστήση τήν παλιά φθορίου,γιατί κανονικά όπως προανέφερες οι led δέν θέλουν ούτε Ballast (Μετασχηματιστή) ούτε starter.
Νά δώσεις σημασία καί στά Lumens όταν τίς αλλάξεις,καί όχι μόνο στά watt.

Ωραίος... Μιχάλη υπάρχουν και σε στρογγυλές λάμπες led;
Θέλω να αντικαταστήσω κάποιο που παίρνει στρογγυλό σωλήνα φθορισμού και κάθε τρεις και λίγο θέλει άλλαγή.

Ναί Μπάμπη ντουί Τ9 έχουν οι στρογγυλές αλλά δώσε βάση στά lumens πού είχες μέ τήν παλιά,βρές τόν κωδικό της καί γκουγκλάρισε τήν νά δείς πόσα Lumens είχε,γιά νά πάρεις μιά αντίστοιχη σέ lumens Led

Last edited:

Nαι το εγραφε, ως συνηθως, στην εισοδο της υποδοχης.
Και ημουν πολυ τυχερος που το προσεξα καθως οι περισσοτερες συσκευες και ανταπτορες εχουν το θετικο στη μεση.
37719232512_556ee828e9.jpg

Τό έχω συναντήσει σέ αρκετές συσκευές,γιαυτό συνάδελφοι όταν αγοράσουμε τροφοδοτικό-πακάκι μεταβλητής τάσης γιά νά τροφοδοτήσουμε παρόμοιες συσκευές μέ τήν αντίστοιχη τάση-volt,όσοι δέν έχουν γνώσεις καί ηλεκτρονικό κολλητήρι γιά νά κάνουν τήν σωστή μετατροπή πού έκανε ο Μιχάλης στό βύσμα τού απλού φορτιστή 9 volt πού είχε,αυτά τά τροφοδοτικά πακάκια τής αγοράς έχουν αντάπτορες μέσα γιά διάφορα είδη βυσμάτων τροφοδοσίας μέ αλλαγή πόλωσης θετικό + μέ αρνητικό - γιά τήν σωστή τροφοδοσία τών συσκευών,πού ΠΑΝΤΑ θά πρέπει να κοιτάμε στήν είσοδο τού βύσματος τροφοδοσίας η στό manual τής συσκευής μας,καί απλά αλλάζουμε τίς κουμπωτές επαφές ανάποδα

Στήν μέση τής φωτογραφίας είναι η έξοδος τάσης και δεξιά οι αντάπτορες πού μπορούμε να τούς βάλουμε μέ αντιστροφή τών πόλων γιά νά έχουμε οποια περίπτωση τροφοδοσίας θέλουμε,τό θετικό + στήν μέση και τό ανάστροφο.

https://www.caliston.gr/1268-home_default/-dc-600ma.jpg

Tωρα αρχιζω και ψαχνω τις συγκεκριμενες λαμπες λεντ.
Εχω και γω στρογγυλες -και αλλων ειδων- φθοριου που θελω να αλλαξω σε led, οποτε θα σου πω.
Πολυ καλή εμπειρία και τιμές έχω από το ergo tel στη Θεσσαλονικη και από λεντολαμπες vtac

Στάλθηκε από το SM-T810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το πρώτο μου project ever.

Be gentle. :D

Mini terrarium. Προσπάθησα να το κάνω να φαίνεται παλιοκαιρισμένο και ταλαιπωρημένο.

To εμπρός μισό της "στέγης" ανοίγει περιστρεφόμενο γύρω από τον κορφιά.

Mini terrarium. Προσπάθησα να το κάνω να φαίνεται παλιοκαιρισμένο και ταλαιπωρημένο.

Γειά στά χέρια σού Χρήστο πολύ ωραίο,καί μοναδικό design,τζάμι η πλεξιγκλάς έχεις κολλήσει,άν μπορώ να διακρίνω καλά ?

Γειά στά χέρια σού Χρήστο πολύ ωραίο,καί μοναδικό design,τζάμι η πλεξιγκλάς έχεις κολλήσει,άν μπορώ να διακρίνω καλά ?

Eυχαριστώ πολύ.

Τζάμια έχω βάλει.

Θα κοιτάξω να βγάλω καλύτερη φωτό (όχι από το κινητό :D )

Αυτο το πως το πες, terrarium, ειναι το γνωστο θερμοκηπιο? :BDBDG54:
Ωραιο δειχνει, μινιατουρα σπιτακι με τζαμακια! :a0210:

Αυτο το πως το πες, terrarium, ειναι το γνωστο θερμοκηπιο? :BDBDG54:
Ωραιο δειχνει, μινιατουρα σπιτακι με τζαμακια! :a0210:

Eυχαριστώ Νεκτάριε!

Κανονικά στα terrarium δεν βάζεις γλάστρες.

Βάζεις μια σρτώση ενεργού άνθρακα, μια στρώση χαλίκι, και μετά χώμα στο οποίο φυτεύεις κανονικά.
Και γίνεται ένα mini οικοσύστημα.
Αλλά δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι την άνοιξη.

Αν μάλιστα το κάνεις κλειστό (αεροστεγές) τότε ρίχνεις μόνο μια φορά νερό και το σφραγίζεις.
Λειτουργεί από μόνο του σαν αυτόνομο οικοσύστημα
.
Εδώ ένα που είναι κλειστό από το 1972:

https://www.boredpanda.com/sealed-bottle-garden-david-latimer/

Αυτό με τις γλάστρες που είναι πιο κοντά στο θερμοκήπιο για σπίτι κανονικά λέγεται Guardian (από αυτόν που το πρωτοέκανε στη Βρετανία το 19ο αιώνα).

Τα πιο γ*μ*τα είναι τα aquascapes τα οποία όμως δεν έχω την υπομονή να φροντίζω.
Αν έχει κάποιος όμως τότε είναι το απόλυτο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν φαινεται η φωτο.