DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Eυχαριστω παιδια!
Οι τρυπες, λογω ποσοτητος, εγιναν με το κολωνατο της Bosch.

Να πω επισης οτι τοσα χρονια τωρα, εχω μαζεψει απειρα bits τα περισσοτερα κινεζικα τα οποια τα περισσοτερα τα εχω παροπλισει διοτι:

-τα κινεζικα τριβειακια φθειρονται γρηγορα, τα original διαρκουν απιστευτα πολυ.
-τα κινεζικα bits τροχισματος/λειανσης, με ελαχιστες εξαιρεσεις, φθειρονται απο την πρωτη χρηση, το ιδιο και οι δισκοι.
-Τα κινεζικα βουρτσακια αναμαλλιαζονται και αυτα στην πρωτη χρηση.
-Επισης, ειχα 2-3 αστοχιες σε κινεζικα bits οπου ειτε η κεφαλη εφυγε απο το στελεχος, στα bits λειανσης/βουρτσακια ειτε στα δισκακια που εσπασε ο δισκος στο ζορι.

Τα dremel πανε μεχρι 30,000+ στροφες, θελουν μεγαλη προσοχη τα αναλωσιμα, οπως χρειαζεται και η σωστη χρηση του εργαλειου.

των μπιτσ το κάγκελο! :flipout:

Χρήσιμη πληροφορία σχετικά με τα εξαρτήματα Μιχάλη. Έχω το dremoειδές του Lidl αλλά θα πάρω εξαρτήματα Dremel με την πρώτη ευκαιρία.

Ταιριαζουν κανονικοτατα. Με τα κινεζικα και εγω την εχω παθει αρκετες φορες. Μια φορα μαλιστα που ειχε σπασει ενα δισκακι μου ηρθαν τα θραυσματα στα μουτρα. Ευτυχως κατι με ειχε πιασει και φοραγα γυαλια εκεινη τη μερα, οποτε απεκτησα μονο μια χαρακια στον φακο του γυαλιου. Αλλιως θα ψαχναμε για ματι... Απο τοτε δεν στεκομαι κοντα σε ντρεμελοειδες που δουλευει χωρις να φοραω γυαλια.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μου ειχε περισσεψει ενα ραφακι των 2 ευρω απο τα Jumbo σκεφτηκα να το μετατρεψω σε αποθηκη bits για το Dremel.

Ουτως η αλλως ηθελα εδω και καιρο να κανω καποια κατασκευη που να φιλοξενει ολα τα εξαρτηματα και να ειναι αμεσα προσβασιμα.
Ειχα φτιαξει μια μικρη βαση οταν ημουν στη Ρουμανια η οποια ηταν πολυ βολικη αλλα..μικρη :))

Eδω η νεα βαση bits μετα απο καμμια 80αρια τρυπες στο κολωνατο.

Στα αριστερα φωλιασε τελεια μια πλαστικη θηκη με αναλωσιμα, μπροστα μπηκαν τα bit τροχισματος, δεξια τα τριβεια και πανω οι τροχοι.Στη μεση ειναι τα τρυπανια και χωρος για διαφορα.

Η βαση τοποθετηθηκε στο εργαστηριο, στη γωνια της Dremel.

Mιχάλη respect γιά τήν ιδέα καί τήν υλοποίηση,πολύ έξυπνο,μόνο θά προτείνω νά φτιάξεις από ψιλό πλέξυ-γκλάς 3 mm ένα καπάκι καί νά τό βάλεις μέ ένα χερουλάκι από επάνω σάν τυριέρα δηλαδή,γιατί θά γεμίσουν σκόνες μέσα,καί θά είναι δύσκολο μέ τό swiffer,να καθαρίζονται ένα-ένα. :grinning-smiley-043

Χμ ο φυσητήρας εκεί θέλει προσοχή,σέ χαμηλή σκάλα καί όχι κοντά,γιατί μπορεί νά ρίξει κάτω μερικά αναλώσιμα μέ τήν υψηλή ροή αέρα,καί ρολάρουν άσχημα τά ατιμα καί μέ τόν νόμο τού Μέρφυ θά σταθμεύσουν κάτω από τόν πάγκο.

Ο φυσητηρας ο καινουριος που πηρα εχει 3 σκαλες, ειναι για εργαστηριο, δεν ειναι αυτος του κηπου.
Eiναι μεγαλη χαρα να φυσας τα αναλωσιμα και να τα δροσιζεις χωρις να τα παιρνει και να τα σηκωνει ο ανεμος :))

Ο φυσητηρας ο καινουριος που πηρα εχει 3 σκαλες, ειναι για εργαστηριο, δεν ειναι αυτος του κηπου.
Eiναι μεγαλη χαρα να φυσας τα αναλωσιμα και να τα δροσιζεις χωρις να τα παιρνει και να τα σηκωνει ο ανεμος :))

:a0210:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ταιριάζουν Παναγιώτη ?? Για να ξέρουμε αν χρειαστεί.

Νικόλα όπως ακριβώς τα λεει και ο Κώστας από κάτω. Τα του Λιντλ φθείρονται εύκολα. Πολύ δεύτερα και όπως αναφέρει και ο Μιχάλης από την εμπειρία του πρέπει να αξίζουν.

Πολυ καλα εκανες αφου εχεις την δυνατοτητα να ειναι "αραδιασμενα" ατην "ιδιωτικη" γωνια του καθε εργαλειου. Ειναι παρα πολυ βολικο ετσι. Εγω τα εχω σε μια μεγαλη ταμπακιερα - βαλιτσακι, χωρισμενα αναλογα με το τι κανουν, λειανση, κοπη μεταλου, κοπη ξυλου, χαραξη, κτλ.
Ποιο ραφι Jumbo και πως ηταν πριν απο την "διακόρευση";

Αυτο ειναι το ραφακι του jumbo Δημητρη. Βγαινει σε μαυρο και μπεζ χρωμα.

26483918739_92fd09c015_c.jpg

Eχει δυο ετοιμα πηχακια για να κανεις τις τρυπες. Μπορεις να βαλεις και ενα εξτρα πηχακι παραλληλο με τα αλλα.
Μπορεις να κοψεις το ραφι στη μεση αν δεν βολευει τοσο μεγαλο. Παιρνει περιπου 40 τρυπες το καθε πηχακι.
Μπορεις

Θελω να φτιαξω, μαλλον, ενα φωτιστικο τυπου προβολεα/σποτ πανω απο το παγκο. Δεν τομθελ σταθερο ομως. Θα με βολευε να ειναι με κατι σαν βραχιονα και να κινηται μεσα-εξω κανα μισο μετρο και περα δωθε επισης. Σαν φωτιστικο μπορω να βαλω ειτε ενα σποτ, ειτε καποιο προβολεα. Τη κατασκευη του επεκτεινομενου βραχιονα/ή κατι τετοιο πως να κανω. Καμια ιδεα?

Μπορείς να κάνεις ένα απλό κρεμαστό φωτιστικό το οποίο να μετακινείς δεξιά-αριστερά, μπρός-πίσω με κάποιο σχοινί για παράδειγμα.

Φαντασία θέλει και μπορεί να γίνει απλά και όμορφα. :)