DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλημέρα. Αν κόψεις ένα ξύλο με μεγάλο πάχος κ σκληρό θα έχεις πρόβλημα ειδικά αν πας να το τρέξεις. Στην σημυδα των 10 ή 18 mm δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Έτσι κ την κατασκευή σου κάνεις κ την χαρά της δημιουργίας αποκτάς. Κοντολογίς όταν δεν έχεις ούτε τόρνο, ούτε ρουτερ με μια πατέντα κάνεις την δουλειά κ με την σέγα κ αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη στα πιο πίσω post.

Τέλειος ή "άσφαλτος" δεν είναι κανείς.

Last edited:
Eσπασε τις προαλλες το αγαπημενο μου μπρικι για καφε που το εχω απο φοιτητης και τωρα φτιαχνω τις καφεδιες μου στο υπογειο.

Ειπα να φτιαξω ενα καινουριο ξυλινο χερουλι αλλα μου φανηκε ενδιαφερον να προσπαθoυσα να το αναπλασω, ..Νικο :))

Εδω το σημειο που εσπασε και το πρωτο πραγμα ηταν να αφαιρεσω την σκουριασμενη/κολλημενη βιδα.
Για αλλη μια φορα το γιαπωνεζικο πενσιδιο με λιγο αντισκωριακο απο το Lidl εσωσε τα πραγματα αποτρεποντας πιο βαρβαρες λυσεις.
26787324788_fa64d820aa_z.jpg

Eπειτα ηταν η ωρα σκεψης για το πως θα κολλουσε καλυτερα το χερουλι στο σπασμενο πλαστικο, χωρις να φαινοταν η αναπηρια!
Κατεληξα να κανω δυο τρυπες 4μμ στο ενα κομματι πλαστικο και να περασω πειρακια στο απεναντι πλαστικο χερουλι.

Επειδη οι τρυπες δεν μπορουσαν να βγουν μεσα στο σωμα του πλαστικου, σκαφτηκαν δυο λουκακι με το dremel για να φωλιασουν οι βιδες.
Προτιμησα βιδες απο πειρακια καθως εχουν καλυτερη επιφανεια για συγκολληση με κολλα δυο συστατικων.

38848326340_2f825c518f_z.jpg

Αριστερα στο χερουλι ειχε χαθει ενα κομματακι πλαστικο και εβαλα ταινια για να κανω καλουπι να μπει η κολλα.

Εδω κατω βλεπουμε το αποτελεσμα μετα την εγχυση cordobond. Πλεον βιδες και πλαστικο εχουν γινει ενα σωμα.
26787327068_c52b1608de_c.jpg

Εδω η μπροστινη μερια του χεριουλιου. Εχει μπει και λιγη κολλα πανω στις βιδες.
39763470605_35b7664ff1.jpg

Και τελος το μπρικακι ετοιμο. Το χερουλι και η βαση του καθαριστηκαν με Dremel και διαφορα βουρτσακια parkside :))
39763470065_5ddcf948b3_z.jpg

Διδαγμα: Oι κολλες δυο συστατικων ειναι μεγαααλη δουλεια!

Πολύ καλή δουλειά !!!!
Δεν είναι πλαστικό είναι βακελίτης μάλλον και η φλόγα που γλύφει στο πλάι από το γκαζάκι τον διάβρωσε.
Καλούς καφέδες ....αν και ο καφές μόνος του δεν έχει χάρη :flipout::flipout::smokin:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τι μαθαινει κανεις φτιαχνοντας ενα μπρικι...

:flipout:

:popcorn:

Last edited by a moderator:
Mιχάλη ωραία σκέψη καί πατέντα,καινούργιο έγινε,καλές απολαύσεις. :a0210:

Σωστος ο Σωφρονας!
Οντως υπαρχει μια ρωγμη αλλα -κατα την γνωμη του θεραποντος- δεν εμπνεει ανησυχια, καθως ειναι επιφανειακη και οχι διαμπερης.
Περιβαλλεται στοργικα και απο το μεταλλικο στηριγμα του χερουλιου:)

Το είχα εντοπίσει και εγώ...αλλά υπέθεσα ότι ο θεράπων μελέτησε όλες τις ακτινογραφίες και σίγουρα γέμισε και τα κενά με την εποξική !!! -bye-

& εδώ ίσως θα μπορούσε ο Αντώνης να φτιάξει ένα νέο χερούλι για το μπρίκι στον 3D εκτυπωτή του.

Ξύλινο αν ξανασπασει!

Δεν θα αντέξει στην θερμοκρασία & αν υπάρχει & γυμνή φλόγα (γκαζάκι) εγκυμονεί κίνδυνος να καεί.
Αυτά νομίζω είναι από βακελίτη.

Έχει δίκιο ο Θανάσης, λύσσαξες....

Δηλαδή με ένα συστολικό σκούπας & ένα κεντραδόρο θα μας αφήσεις ?

Τι θα πουν οι mutual ?

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δηλαδή με ένα συστολικό σκούπας & ένα κεντραδόρο θα μας αφήσεις ?

Τι θα πουν οι mutual ?

ααααχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχχαχ