Eσπασε τις προαλλες το αγαπημενο μου μπρικι για καφε που το εχω απο φοιτητης και τωρα φτιαχνω τις καφεδιες μου στο υπογειο.
Ειπα να φτιαξω ενα καινουριο ξυλινο χερουλι αλλα μου φανηκε ενδιαφερον να προσπαθoυσα να το αναπλασω, ..Νικο

)
Εδω το σημειο που εσπασε και το πρωτο πραγμα ηταν να αφαιρεσω την σκουριασμενη/κολλημενη βιδα.
Για αλλη μια φορα το γιαπωνεζικο πενσιδιο με λιγο αντισκωριακο απο το Lidl εσωσε τα πραγματα αποτρεποντας πιο βαρβαρες λυσεις.
Eπειτα ηταν η ωρα σκεψης για το πως θα κολλουσε καλυτερα το χερουλι στο σπασμενο πλαστικο, χωρις να φαινοταν η αναπηρια!
Κατεληξα να κανω δυο τρυπες 4μμ στο ενα κομματι πλαστικο και να περασω πειρακια στο απεναντι πλαστικο χερουλι.
Επειδη οι τρυπες δεν μπορουσαν να βγουν μεσα στο σωμα του πλαστικου, σκαφτηκαν δυο λουκακι με το dremel για να φωλιασουν οι βιδες.
Προτιμησα βιδες απο πειρακια καθως εχουν καλυτερη επιφανεια για συγκολληση με κολλα δυο συστατικων.
Αριστερα στο χερουλι ειχε χαθει ενα κομματακι πλαστικο και εβαλα ταινια για να κανω καλουπι να μπει η κολλα.
Εδω κατω βλεπουμε το αποτελεσμα μετα την εγχυση cordobond. Πλεον βιδες και πλαστικο εχουν γινει ενα σωμα.
Εδω η μπροστινη μερια του χεριουλιου. Εχει μπει και λιγη κολλα πανω στις βιδες.
Και τελος το μπρικακι ετοιμο. Το χερουλι και η βαση του καθαριστηκαν με Dremel και διαφορα βουρτσακια parkside

)
Διδαγμα: Oι κολλες δυο συστατικων ειναι μεγαααλη δουλεια!