DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάς αλλά αν λέγωντας βάςη εννοείς το δίσκο του τριβείου ρίξε μια ματιά εδώ μήπως βοηθηθείς.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάς αλλά αν λέγωντας βάςη εννοείς το δίσκο του τριβείου ρίξε μια ματιά εδώ μήπως βοηθηθείς.

Ακριβώς αυτό προσπαθώ να φτιάξω!! Είσαι φοβερός. Δεν το είχα δει ότι το είχες κάνει!!
Λοιπόν από τη μάνα του το μοτέρ είχε ένα στήριγμα σαν αυτό που έχεις κι εσυ. Όποτε θα δοκιμάσω να κάνω τρύπες και να του περάσω βιδες και παξιμάδια σαν τη δική σου υλοποίηση και ο Θεός βοηθός!!
Σε ευχαριστώ πολύ για το link. Πάω να χαζέψω λίγο τη δουλειά σου για να πάρω καμία ακόμα ιδέα!!
Καλό βράδυ και κακή εβδομάδα να έχουμε!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ωραία, χαίρομαι που βοήθησα, αν το θές και σχεδόν τελειωμένο δες εδώ και μια παρόμοια κατασκευή για το τορνάκι εδώ.

Τελείωσα μιά βάση Lazy Susan,ο περιστρεφόμενος δίσκος είναι από τό ΙΚΕΑ
Καί τό μοτέρ δίσκου φούρνου μικροκυμάτων από τόν Κουρλαμπά.

Χρειάστηκαν :
Καλώδιο μέ διακόπτη,αγορά από τό Leroy-Merlin κάπου στά 2 ευρώ.
Πήρα ένα μέτρο αλφαδολάστιχο έτσι νά υπάρχει,πού στήν ουσία χρειάστηκα 4-5 cm
Καί είχα ακροδέκτες,καβίλιες,θερμοσυστελλόμενο,ρόκα,πού χρειάστηκαν γιά τήν παρακάτω κατασκευή

Tό κόστος στά 18 ευρώ.

Τό σχέδιο τό είδα στό Youtube καί λειτουργεί άψογα.

lazysu11.jpg

lazysu13.jpg

lazysu17.jpg

lazysu16.jpg

lazysu14.jpg

lazysu15.jpg

lazysu12.jpg

Eσυ εισαι αστερι, ευγε γεροντα μου!!

Tωρα αμα σου πω οτι την πυρογραφια επρεπε να την κανεις παραλληλα με τα νερα και να χρησιμποιωντας χαρακακι για ευθυγραμμιση? :))

Eσυ εισαι αστερι, ευγε γεροντα μου!!

Tωρα αμα σου πω οτι την πυρογραφια επρεπε να την κανεις παραλληλα με τα νερα και να χρησιμποιωντας χαρακακι για ευθυγραμμιση? :))

Σε ευχαριστώ νεαρέ μου -bye-
Στερνή μου γνώση νά σέ είχα πρώτα,τώρα τό είδα,ούτε κάν τό είχα προσέξει αυτό μέ τά νερά. :worshippy:

Καί ένα βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=bIN1gkjLHf0&feature=youtu.be

Τιιιιιιιιι; Δεν εχει μικρομετρικη ρυθμιση στροφων; Αισθητηρα αεροδυναμικης αντιστασης; Αυτοματο υπολογισμο μαζας και ταυτοχρονη ρυθμιση;;;;; Διαβασε κανα φορουμ (AV) να δεις τι εφτιαξε καποιος "τρελαμενος" .....Παππους Κωστας (:beee::beee::beee::beee::beee: )νομιζω.

Κανει "σκαλοπατια" στην κινηση του ή ειναι απο το βιντεο;;;
Επομενη κατασκευη ............................τριποδο για την καμερα. Κουναει πολυ και δεν αναδυκνυει τις ομορφες κατασκευες σου.

Μερακλής, όπως πάντα, στις κατασκευές σου Μητσάρα.... :grandpa:
Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το μοτέρ με τις 5/6 στροφές το λεπτό, έ; Ακούγεται καθόλου;
Απ´ ότι είδα έχει και με 2,5/3 rpm.

Τιιιιιιιιι; Δεν εχει μικρομετρικη ρυθμιση στροφων; Αισθητηρα αεροδυναμικης αντιστασης; Αυτοματο υπολογισμο μαζας και ταυτοχρονη ρυθμιση;;;;; Διαβασε κανα φορουμ (AV) να δεις τι εφτιαξε καποιος "τρελαμενος" .....Παππους Κωστας (:beee::beee::beee::beee::beee: )νομιζω.

Κανει "σκαλοπατια" στην κινηση του ή ειναι απο το βιντεο;;;
Επομενη κατασκευη ............................τριποδο για την καμερα. Κουναει πολυ και δεν αναδυκνυει τις ομορφες κατασκευες σου.

Ο Παππούς Κώστας είναι σέ άλλο επίπεδο,είναι ο μπροστάρης σέ αυτά,εμείς ακουλουθάμε απλά.
Από τό βίντεο είναι Δημήτρη,έχω τρίποδο αλλά βαριέμαι νά τό φέρνω από τό σπίτι,αλλά από ότι φαίνεται χρειάζεται.

Πολυ ωραιο το βιντεο Δημητρη -και η ρηλαξατη μουσικουλα!

Ευχαριστώ Μιχάλη,όντως αυτή η μουσική ξεκουράζει.

Μερακλής, όπως πάντα, στις κατασκευές σου Μητσάρα.... :grandpa:
Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το μοτέρ με τις 5/6 στροφές το λεπτό, έ; Ακούγεται καθόλου;
Απ´ ότι είδα έχει και με 2,5/3 rpm.

Σέ ευχαριστώ νεαρέ μου -bye-
Ναί είναι μέ τίς 5/6 στροφές,ίσα πού ακούγεται απειροελάχιστα.
Δέν έχει Μπάμπη τού ζήτησα καί εγώ μέ τίς 2,5/3 στροφές νά αγοράσω δύο (ένα 2,5/3 καί ένα 5/6) να πειραματιστώ,καί μού λέει μόνο αυτό 5/6 στροφές έχω τώρα.
Πάντως εγώ τό βλέπω μιά χαρά αυτό τό μοτέρ,δέν ήθελα τίποτα παραπάνω ρυθμιστές στροφών κ.τ.λ,απλά καί όμορφα νά κάνω τίς παρουσιάσεις πού τυχόν χρειάζονται.

Ωραίο Dim. Καλές περιστροφές να έχει.

Ευχαριστώ Κώστα,νά είσαι καλά εσύ πού μάς ανοίγεις τόν δρόμο καί απλά ακολουθάμε :ernaehrung004:

Καί γιά όποιον θέλει νά τό φτιάξει ακολούθησα τό παρακάτω βίντεο,μέ τήν μόνη διαφορά ότι έβαλα θερμοσυστελλόμενο στούς ακροδέκτες,είναι πολύ επικίνδυνο πού τούς αφήνει ακάλυπτους ο παρακάτω Youtuber,καί επίσης έβαλα ρόκα πού έβγαλα τό καρφί καί έβαλα μιά ξυλόβιδα 2,5 mm,καί λίγο θερμοκόλληση μπροστά από τήν ρόκα.

https://www.youtube.com/watch?v=scI8uqEy0xY

Σας διαβάζω κατά καιρούς και σας χαίρομαι..Απλα βαριέμαι το πληκτρολόγιο και συμμετέχω χτυποντας παλαμακια στο παρασκηνιο.. :)

Μια απλή κατασκευή..Καβαντζωσα ένα κομμάτι από κορμό ευκαλύπτου τον οποίο για κάποιο λόγο έκοψε ο Δήμος,το έτριψα καλά και το πέρασα με πολυουρεθανη..(ξεκίνησα από τροχό και κατέληξα σε γυαλόχαρτο)
Έπειτα έκοψα δυο αλυσίδες τις οποίες κάρφωσα πάνω στο ξύλο,ώστε να το κρεμάσω από ψηλά.
Το από κάτω ράφι δεν είναι μασίφ..Το έφτιαξα συναρμολογοντας ασύμμετρα κομμάτια ξύλου.. (scrap wood).

Η θήκη για το ρεσώ στα δεξιά είναι από τάκο παλέτας τον οποίο έκαψα με καμινέτο και το έβαψα επίσης με πολυουρεθάνη.

View attachment 150617

Μια χαρά έγιναν.

Πρόσεχε μην λαμπαδιασει τίποτα, αν τυχόν ξεχαστεί αναμμένο με αυτήν την διάταξη.

Η φέτα από τον ευκάλυπτο θα μπορούσε να γίνει κ ένα όμορφο ρολόι τοίχου.

Δημήτρη άψογο!Εύχομαι να είναι πάντα γεμάτο με λαχταριστά χειροτεχνήματα!

Σέ ευχαριστώ Νίκο

Σας διαβάζω κατά καιρούς και σας χαίρομαι..Απλα βαριέμαι το πληκτρολόγιο και συμμετέχω χτυποντας παλαμακια στο παρασκηνιο.. :)

Μια απλή κατασκευή..Καβαντζωσα ένα κομμάτι από κορμό ευκαλύπτου τον οποίο για κάποιο λόγο έκοψε ο Δήμος,το έτριψα καλά και το πέρασα με πολυουρεθανη..(ξεκίνησα από τροχό και κατέληξα σε γυαλόχαρτο)
Έπειτα έκοψα δυο αλυσίδες τις οποίες κάρφωσα πάνω στο ξύλο,ώστε να το κρεμάσω από ψηλά.
Το από κάτω ράφι δεν είναι μασίφ..Το έφτιαξα συναρμολογοντας ασύμμετρα κομμάτια ξύλου.. (scrap wood).

Η θήκη για το ρεσώ στα δεξιά είναι από τάκο παλέτας τον οποίο έκαψα με καμινέτο και το έβαψα επίσης με πολυουρεθάνη.

Σπύρο πολύ όμορφο καί πρωτότυπο,μόνο πρόσεξε αυτό πού σού ανέφερε ο Κώστας,δέν ξέρουμε βέβαια μπορεί η φωτό να ξεγελάει μέ τήν απόσταση ρεσώ-κομμάτι ευκάλυπτου.
Επίσης τό κάτω ράφι μέ τί τρόπο τό στήριξες στόν τοίχο ?

Να είστε καλά παίδες..Η φλόγα από το ρεσω δεν χτυπούσε πάνω στον ευκάλυπτο αλλά τα έβγαλα και στην θέση τους έβαλα μια παλιά φωτογραφική μηχανή και ένα φιλμ 35mm..Μου αρέσει καλύτερα έτσι.. :) Άλλο projectακι τώρα που πήραμε φόρα.. Μου έφεραν ένα σπαθί και μου έσπασε η θήκη του..Ήθελα να το χρησιμοποιήσω σαν διακοσμητικό αλλά δεν μου καθόταν πουθενά... Μου ήρθε λοιπόν η ιδέα να το κρεμάσω στον τοίχο αλλά και πάλι έμοιαζε άκυρο ..Πήρα λοιπόν μια παλιά κορνίζα από το Ικέα και την σφήνωσα πάνω. Το όλο concept έμοιαζε κάπως άδειο στο κάτω μέρος δεξιά της κορνιζάς και είπα να συνεχίσω τους αυτοσχεδιασμους.. Άνοιξα μια τρύπα στον τοίχο και έβαλα δυο σουβερ,ένα ξύλινο μπροστά και ένα μούρο ελαστικό πίσω, το οποίο είναι πιο μεγάλο και δείχνει σαν περίγραμμα..Στην ίδια βίδα πέρασα ένα μεταλλικό στοπ πόρτας και βουαλα. Ξέχασα..Για να ταιριαξω το σκηνικό με τον απέναντι κεραμιδί τοίχο,πήρα ένα ξύλο που βρήκα,το έβαψα στο ίδιο χρώμα και το κόλλησα πάνω στην κορνίζα..Στην μια του άκρη έβαλα και μια μεταλλική μπίλια..Η μπιλια πέφτει ακριβώς στο κέντρο της κορνίζας,οπότε,να σου η συμμετρία...Φουτουριστικό και κλασσικό ταυτόχρονα. ΥΓ..Δεν ξέρω αν είμαι εντός θεματικής της κατηγορίας. View attachment 150625
Η φέτα από τον ευκάλυπτο θα μπορούσε να γίνει κ ένα όμορφο ρολόι τοίχου.
Αρχικά ξεκίνησα με την ιδέα να φτιάξω ένα τραπεζάκι σαλονιού με τσιμέντο στο οποίο θα το ενσωμάτωνα.. Η αλήθεια είναι ότι βαρέθηκα οπότε είπα να φτιάξω κάτι πιο απλό...Έχω κρατήσει όμως άλλο ένα κομμάτι και μάλλον θα είναι το επόμενό μου project. Και ρολόι τοίχου να γινόταν θα ήταν υπέροχο...

Last edited by a moderator:
Επίσης τό κάτω ράφι μέ τί τρόπο τό στήριξες στόν τοίχο ?

Δεν είναι τοίχος..Είναι η μελαμίνη που φιλοξενεί το ψυγείο..Όπως καταλαβαινεις ήταν ακόμα πιο δύσκολο να το κρεμασω..
Όπως ανάφερα πιο πάνω το ράφι δεν είναι μασίφ..Έχει ένα κενό πίσω το οποίο κουμπώνει ακριβώς σε ένα μικρο κομμάτι παλέτας..
Πήρα λοιπόν δυο γωνίες μικρές και τις βίδωσα στο μικρο αυτό κομμάτι,το οποίο βιδώθηκε με την σειρά του στην μελαμίνη..
Ύστερα του άπλωσα κόλλα και κούμπωσα το ράφι που φαίνεται πάνω του..
Λίγο ανορθόδοξος ο τρόπος αλλά έπιασε.. :)