DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σας ευχαριστούμε πολύ! Κώστα, η διαδικασία κατασκευής από το μηδέν είναι ίδια, προφανώς με τις δυο παραμέτρους που βάζεις. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση λύση θα σου δώσει μηχανικός, σε περίπτωση που επιθυμείς να τρυπηθεί πλάκα. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να σπάσει τοιχοποιία για να βγει η καμινάδα.

Όχι δεν θα άνοιγα τρύπα στην πλάκα για κανένα λόγο. Έχω ελεύθερη πρόσβαση για την έξοδο του καπνού μέσω της τοιχοποιίας και στα δύο σπίτια που ανέφερα άρα το σκέφτομαι σοβαρά να μπω στη διαδικασία.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστουμε! Νεκτάριε και Σώφρον, δεν ήθελα καθόλου να χρησιμοποιήσω 4 γωνίες, αναγκάστηκα. Με τις 2 δεν ερχόταν με τίποτα η καμινάδα! Καθόταν πολύ στραβά πάνω στο χείλος της εστίας και είπα να μην παίξω με την τύχη μου. Πρόβλημα ροής ευτυχώς δεν έχω και για το καθάρισμα πιστεύω πως δεν θα δυσκολευτώ υπερβολικά. Έχετε όμως δίκιο, είναι λάθος επιλογή.

Ο εξωτερικός αέρα δεν ρυθμίζεται. Όλη η λειτουργία βασίζεται στη φυσική ροή. Βεντιλατέρ θα έβαζα, αν χρησιμοποιούσα ενάλλακτη καυσαερίων.

Στο επόμενο που θα φτιάξεις...(γιατί θα φτιάξεις!!!) βγάλε πατρόν με έναν ορθοστάτη γυψοσανίδας και πήγαινε σε στρατζα να σου την φτιάξουν όπως την θέλεις.

Και ξανά, γειά στα χέρια σου!!!

Παίζει και τέτοια κατάσταση; Δεν το ξερα! Πάντως με δυο πτυσσόμενες θα την έκανα την δουλειά μου, αλλά είπαμε... η υπομονή του "αφεντικού" είχε εξαντληθεί!

Ετσι για την πλακα, ξανα εφτιαξα τον βραχιονα απο καποια γυαλια.

Αυτη την φορα, επειδη το σπασιμο ηταν συντριπτικο, δεν υπηρχε τιποτα να βιδωθει στην αρθρωση δηλαδη, επιχειρηθηκε να κολληθει μονο με θερμοσυστελλομενο μακαρονακι, διπλο μαλιστα για να υπαρχει ελαστικοτητα.

Εδω η πρωτη στρωση θερμοσυστελλομενου με το πιο λεπτο κοκκινο μακαρονακι. Στα δεξια ενα μεγαλυτερο μαυρο μακαρονακι ειναι ετοιμο να σκεπασει το κοκκινο.
32967536058_bf32b86509_b.jpg

Εδω ο βραχιονας κλειστος. Τα γυαλια ανοιγοκλεινουν ικανοποιητικα τωρα.
46118004064_c29e139e8e_b.jpg

Παιξαμε και σημερα αποδεικνυοντας οτι τα θερμοσυστελλομενα δεν κανουν μονο για καλωδια :))

Ετσι για την πλακα, ξανα εφτιαξα τον βραχιονα απο καποια γυαλια.

Αυτη την φορα, επειδη το σπασιμο ηταν συντριπτικο, δεν υπηρχε τιποτα να βιδωθει στην αρθρωση δηλαδη, επιχειρηθηκε να κολληθει μονο με θερμοσυστελλομενο μακαρονακι, διπλο μαλιστα για να υπαρχει ελαστικοτητα.

Εδω η πρωτη στρωση θερμοσυστελλομενου με το πιο λεπτο κοκκινο μακαρονακι. Στα δεξια ενα μεγαλυτερο μαυρο μακαρονακι ειναι ετοιμο να σκεπασει το κοκκινο.
32967536058_bf32b86509_b.jpg

Εδω ο βραχιονας κλειστος. Τα γυαλια ανοιγοκλεινουν ικανοποιητικα τωρα.
46118004064_c29e139e8e_b.jpg

Παιξαμε και σημερα αποδεικνυοντας οτι τα θερμοσυστελλομενα δεν κανουν μονο για καλωδια :))
Καλή πατέντα και να χαλάσει βάζεις άλλο

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω Γιαννη!

Ναι, αν σπασει στην ενωση θα βαλω τριπλη στρωση αντι διπλη!
Είμαι σίγουρος μέχρι τότε θα έχεις βρει καλύτερη πατέντα!

Ειπα να ανεβασω ενα teaser επειδη βαριεμαι σημερα να γραψω πολλα λογια :flipout:

Μια φωτο απο την μετατροπη ενος εξαρτηματος του τροχιστικου Triton για να ταιριαζει στο τροχιστικο Scheppach.

Στο πλανο ειναι το μαγικο τροχακι της bosch που δουλευεται ανετα και με ενα χερι, ωστε το αλλο να ειναι ελευθερο και να κρατα την καμερα που βγαζει τις φωτογραφιες :))

39974951873_36300eb114_b.jpg

Το πληρες προτζεκτακι θα ακολουθησει μεσα στο ΣΚ.

Αναμένουμε με ανυπομονησία.... Σου έχω πει εγώ τουλάχιστον, κατ' επανάληψη πόσο μου αρέσουν ειδικά τα δικά σου αναλυτικά και κατατοπιστικά φωτορεπορτάζ.... :firstprize:

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αναμένουμε με ανυπομονησία.... Σου έχω πει εγώ τουλάχιστον, κατ' επανάληψη πόσο μου αρέσουν ειδικά τα δικά σου αναλυτικά και κατατοπιστικά φωτορεπορτάζ.... :firstprize:

Χεχε, σε ευχαριστω Κωστα!

Πριν το φωτορεπορταζ του εξαρτηματος ας βαλω μια σημερινη και συντομη επισκευη ενος προβολεα powerfix απο το Lidl στο οποιο ηταν σπασμενες οι βιδες που κρατουσαν κλειστο το καπακι.

Επειδη δεν μου αρεσει να επιστρεφω πραγματα εαν δεν υπαρχει σημαντικος λογος επιστροφης, το εφτιαξα. Χαζομαρα ισως, αλλα το βιτσιο της επισκευης υπερτερει της λογικης :))

Εδω τα σπασμενα πλαστικα οπου βιδωναν οι βιδες για να κρατουν το καπακι κλειστο.
32021104377_29062e85ff_b.jpg

Εδω η λεπτομερεια της ζημιας
46961954901_2b34090c6a_c.jpg

Η επισκευη ηταν πολυ απλη. Στην θεση του παλιου παξιμαδιου και της βιδας που βιδωνε στο πλαστικο που εσπασε, μπηκε μια μπρουτζινη βιδα/παξιμαδι μαζι με μια μεγαλη ροδελα που στερεωνεται καλα στο το υπολοιπο πλαστικο.
32021103587_c133ec12f8_b.jpg

Λεπτομερεια της επισκευης. Η παλια καλη αλουμινενια εικοσαρα σε ρολο ροδελας που δεν θα σκουριασει :)
46961954251_6652b25f00_c.jpg

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Χεχε, σε ευχαριστω Κωστα!

Πριν το φωτορεπορταζ του εξαρτηματος ας βαλω μια σημερινη και συντομη επισκευη ενος προβολεα powerfix απο το Lidl στο οποιο ηταν σπασμενες οι βιδες που κρατουσαν κλειστο το καπακι.

Επειδη δεν μου αρεσει να επιστρεφω πραγματα εαν δεν υπαρχει σημαντικος λογος επιστροφης, το εφτιαξα. Χαζομαρα ισως, αλλα το βιτσιο της επισκευης υπερτερει της λογικης :))

Εδω τα σπασμενα πλαστικα οπου βιδωναν οι βιδες για να κρατουν το καπακι κλειστο.
32021104377_29062e85ff_b.jpg

Εδω η λεπτομερεια της ζημιας

Η επισκευη ηταν πολυ απλη. Στην θεση του παλιου παξιμαδιου και της βιδας που βιδωνε στο πλαστικο που εσπασε, μπηκε μια μπρουτζινη βιδα/παξιμαδι μαζι με μια μεγαλη ροδελα που στερεωνεται καλα στο το υπολοιπο πλαστικο.

Καλή η πατέντα αλλά για μένα που μεγάλωσα με τις δεκάρες και τα εικοσαράκια η χρησιμοποίησή τους σαν ροδέλες είναι ιεροσυλία

Last edited by a moderator:
Απόπειρα για πρώτο πάνελ από παλετοξυλα.
Για αρχή μόνο κόλλα και καλό σφίξιμο.Εκοψα πρώτα τα σανιδακια στο αυτοσχέδιο δισκοπριονο στα 8 cm όπου και τα ένωσα.
Έκανα ένα σκελετό από πεύκο 4,5x4,5 cm(ξυλοκολλα και καβίλιες για την ένωση του) και με το δισκοπριονο δημιούργησα πατούρα οπου ήρθε και κούμπωσε το πάνελ.
Καλό τρίψιμο με 80-220 grit όπου έγινε μια ωραία λεία επιφάνεια κι έτοιμο το πλαϊνό ενός μεγάλου Π τραπεζιού για πίσω από τον καναπέ.
Μένει να τα ενώσω μεταξύ τους με εσωτερικό σκελετό κι από πάνω με τη βοήθεια ενός οδηγού που έκανα για καβίλιες φτιάχνω την επάνω επιφάνεια που αφού τριφτει-ρουταριστει θα βαφτεί με κασια σε καφετί απόχρωση
Οι διαστάσεις του θα είναι 260x71x30cm όπου και θα αποθηκεύονται τα χαλια χωρίς να φαινονται
1965d6ff40a7d5866d3084a77b7d55c6.jpg
dc65ffb57d2461d9f775fc70ab4de51d.jpg
afde347fd11b2162bdcda5f1a415fc24.jpg

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ...ναι έχω αφήσει και την ετικέτα για να μην ξεχνιόμαστε!!
Έχει δουλίτσα ακόμη αλλά ελπίζω να το τελειώσω συντομα

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ καλο για πρωτη φορα! Μερικα tips αν θες για την επομενη φορα.. σε καθε μαγαζι που εχει επιφανεια μασιφ εχω παρατηρησει οτι το πλατος του ξυλου ειναι περιπου στα 4,5cm. Το δοκιμασα και γω στα 4cm και πραγματι ειδα πολυ καλυτερο αποτέλεσμα απο οταν τα ειχα ολοκληρα τα παλετοξυλα. Ειδικα οταν εχουν σκευρωσει και απο το βαρος ειναι πολυ πιο ευκολα διαχειρισιμα.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk