DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κυριάκο, το post μου το διάβασες;
Κι αν το διάβασες κατάλαβες τι είπα; Κατάλαβες γιατί ανέφερα και το ειδικό υγρό;

χεχεχε, μεσα σε ολα εισαι Μπαμπη. Αυτο το juice πως δουλευει πανω στο ξυλο? Το μουλιαζεις απλα η εχει διαδικασια?

Κάπου πρέπει να έχω οδηγίες... Αλλά επειδή εγώ είμαι πολύ του manual... θα πρέπει να το ψάξω. :flipout:
Μια ιδέα εδώ.

Wood stabiliser for dry, pre-dried and green wood. Rejuvenates old, dry wood and prevents cracking or warping. Especially useful for working with mature timber. If used properly and in time, Wood Juice prevents pine and spruce wood from blue stain. Smaller green wood cuttings and robust green woods can also be stabilised with Wood Juice. Ideal for sculpting, turning, knife- and furniture-making. Application: apply generously to all surfaces with a brush. It is also possible to soak the wood. Wood treated with Wood Juice can be glued, stained, varnished or oiled. Comes with German and English instructions.

Ναι, οντως μπορεις να το μουλιασεις η να το περασεις με πινελο. Thanks.

Application: apply generously to all surfaces with a brush. It is also possible to soak the wood.

Μπάμπη πόσα λίτρα είναι το δοχείο; σε ένα λεπτό που το γεμίζει, είναι απίστευτα γρήγορα! Η όλη κατασκευή, είναι άψογα υλοποιημένο!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριάκο, το post μου το διάβασες;
Κι αν το διάβασες κατάλαβες τι είπα; Κατάλαβες γιατί ανέφερα και το ειδικό υγρό;

κ.Babis μη στεναχωρείτε τον κυρ μας.. Παλεύει με το εργαστήριο και δεν εχει χρονο να μελετήσει cactus juice και τα συναφή σκευάσματα.. Στο μέλλον ολα αυτα. Μετα και τις επόμενες εκλογές :Ρ

Δοκιμασαμε σημερα με τον Μπαμπη στο εργαστηριο μου, μεταξυ αλλων, και την κατασκευη που εκανε με το δικιλο δοχειο (φιαλη υγραεριου).

Με εξεπληξε και μενα το γεγονος οτι το δοχειο γεμισε σε κατω απο ενα λεπτο, για την ακριβεια σε 41 δευτερολεπτα.

47535472051_7ab04574e5_c.jpg

Αλλα η ολη μαγκια ειναι η αθορυβη στην κυριολεκτικα λειτουργια του ολου πραγματος. Ειπαμε να το μετρησουμε με το ντεσιμπελομετρο αλλα το ξεχασαμε! :)

Το δοχειο με τον φυσητηρα δουλευει ειτε αυτονομα ειτε γεμιζοντας απο το κομπρεσσερακι. Ενας μινι αεροσυμπιεστης, αθορυβος, για χιλιες δυο δουλειες. :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπάμπη πόσα λίτρα είναι το δοχείο; σε ένα λεπτό που το γεμίζει, είναι απίστευτα γρήγορα! Η όλη κατασκευή, είναι άψογα υλοποιημένο!

Σ´ αυτές τις φιάλες υγραερίου αναγράφουν κιλά. Η συγκεκριμένη είναι η 2 kg.
Ο χρόνος γεμίσματος, από άδεια στα 7 bar, σήμερα που μετρήθηκε ήταν 42 sec.
(Ούπςςςς... Με πρόλαβε ο Μιχάλης.)

κ.Babis μη στεναχωρείτε τον κυρ μας.. Παλεύει με το εργαστήριο και δεν εχει χρονο να μελετήσει cactus juice και τα συναφή σκευάσματα.. Στο μέλλον ολα αυτα. Μετα και τις επόμενες εκλογές :Ρ

Προσέχω να μην τον στεναχωρώ αλλά τον τρώει ο απαυτός του...
Και του έχω πει ν´ αφήσει τις υποδείξεις και τις συμβουλές γιατί, αυτά τα πράματα, είναι πολύ βαθειές μπαλιές γί αυτόν. -bye-

Τελικά αυτός ο Μπάμπης παρ´όλες τις αδυναμίες του αποτελεί από μόνος του ένα σύγχρονο κέντρο εφαρμογής προηγμένης τεχνολογίας και προσφέρει τα μέγιστα στο forum γιατί ότι ανακαλύπτει το μοιράζεται αφιλοκερδώς.... Μπράβο νεαρέ μου !!!:SFGSFGSF::worshippy:

Σημερα θα μοιραστω μαζι σας την τεχνολογια του πιστολιου σιλικονης και τι ομορφα πραματα μπορεις να κανεις με αυτο :)

Tα καλωδια των ηλεκτρονικων συσκευων, φορτιστων κλπ, στις ακρες ειναι καπως ευαλωτα. Μια καλη λυση να τα επιδιορθωσουμε η να τα ενισχυσουμε ειναι η χρηση πιστολιου θερμοκολλησης.

Εδω ενα επιδιορθωμενο καλωδιο φορτιστη που ειχε κοπει το πλαστικο και φαινοντουσαν τα μικρα καλωδιακια.
33658762598_62274981ec_c.jpg

Το μικρο πιστολακι Gluey της bosch ειναι ιδανικο για χειρουργικη ακριβεια στην εφαρμογη σιλικονης.
Εαν καποιος ηταν μερακλης, η επιδιορθωση στο καλωδιο μπορουσε να περασει απαρατηρητη. Η κολληση αυτη τελειωσε σε 6 δευτερολεπτα γιαυτο βγηκε ετσι. Ειναι ομως super γερη :))
Tα εγχρωμα φυσιγγια ειναι απο το Lidl τα οποια θα κοπουν στο μεγεθος που χωραει το πιστολι. Δεξια ειναι τα σιλικονακια της bosch που ειναι πανακριβα.

Να κανω και μια παρατηρηση για να την εχουμε ολοι υποψη.
Οι ραβδοι σιλικονης Parkside, και οι μεγαλες των 11μμ και οι μικρες των 7μμ, ειναι οι φτηνοτεροι της αγορας.

Ομως διαπιστωσα οτι ο χρονος στεγνωματος ειναι σημαντικα μεγαλυτερος απο τις ραβδους σιλικονης της Bosch/Dremel και ισως αλλων επωνυμων προιοντων που κοστιζουν τα τριπλα χρηματα. Ετσι λοιπον εχω καταληξει να εχω δυο ειδων σιλικονες, τις καλες και τις τσιπικες του λιντλ που ομως εχουν την χρηση τους αν δεν σε πολυενδιαφερει ο χρονος πηξης.

Mιά που είμαστε και τεχνολογικό φόρουμ! Κοιτάξτε πόσο όμορφα δουλεύει ο μάστορας. Το βίντεο έχει κάποια απίστευτα jigs που θέλω, όπως και τη βυθιζόμενη βάση για το δράπανο. Όλα τα λεφτά,που μπορούμε άραγε να τη βρούμε;;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μιχάλη, πιο καλή δουλειά και πιο καθαρή κάνεις με θερμοσυστελώμενα.
Σε σχάρα που έλιωνε το καλώδιο κάθε φορά που ακουμπούσε, μπήκε θερμοσυστελώμενο και δεν νιώθει.

Tα θερμοσυστελλομενα εχουν πραγματι αρκετες αλλες εφαρμογες οπως και η κολλα σιλικονης, αρκει να εχεις φαντασια :)

Δες εδω καποιες ενδιαφερουσες λυσεις για δραπανα. Οι βασεις που λες ειναι οι wolfcraft στις θεσεις no.2 και no.5.
https://woodworkingtoolkit.com/best-drill-guide-attachments/

Μιχάλη δε δουλεύει καμία απο αυτές ο μάστορας,είναι πολύ πιο στιβαρή αυτή που 3χει,αν προσέξεις χρειάζεται και τα δυο χέρια για να τη σηκώσει.Και αυτές πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσες, ευχαριστώ!