DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γεμίζουν όλα του τα κενά μ´ένα είδος ρυτίνης και γίνεται τελείως μασίφ. Σαν γκληρό πλαστικό περίπου.
Και βέβαια παύει να είναι "ζωντανό" και ασταθές.
Μην νομίζεις οτι κι εγώ ξέρω ακριβώς τι είναι... Θα το δούμε στην πορεία... -bye-

Ευχαριστώ, κάτι κατάλαβα. Μπελαλίδικο όμως..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γεμίζουν όλα του τα κενά μ´ένα είδος ρυτίνης και γίνεται τελείως μασίφ. Σαν γκληρό πλαστικό περίπου.
Και βέβαια παύει να είναι "ζωντανό" και ασταθές.
Μην νομίζεις οτι κι εγώ ξέρω ακριβώς τι είναι... Θα το δούμε στην πορεία... -bye-
Απο αυτα που εχω δει/καταλάβει και εγω αυτο ακριβως ειναι! Στην ουσια αποβάλλει ολη την υγρασια και μετα γεμίζει τα κενά ωστε να μην εχουμε ξανα απορρόφηση υγρασίας και κατα συνέπεια στρεβλωσεις κτλ. Οπως και να εχει τα θερμά μου συγχαρητήρια για άλλη μια φορα μιας και πολλοι απο εμας τα σκεφτόμαστε αυτα αλλα ευτυχώς καποιος τα υλοποιεί και μαθαίνουμε ..

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απο αυτα που εχω δει/καταλάβει και εγω αυτο ακριβως ειναι! Στην ουσια αποβάλλει ολη την υγρασια και μετα γεμίζει τα κενά ωστε να μην εχουμε ξανα απορρόφηση υγρασίας και κατα συνέπεια στρεβλωσεις κτλ. Οπως και να εχει τα θερμά μου συγχαρητήρια για άλλη μια φορα μιας και πολλοι απο εμας τα σκεφτόμαστε αυτα αλλα ευτυχώς καποιος τα υλοποιεί και μαθαίνουμε ..

Σ' ευχαριστώ Κωστή :a0210:
Θα πρέπει να είσαι και ο μοναδικός που ενδιαφέρεται... Θα μπορούσαμε να τα λέμε και με ΡΜ. :flipout:

Stabilized wood!
Μπράβο Μπάμπη!
Ένα χρόνο τον έτρωγα να το κάνει! :flipout:
Με χρώματα βγαίνει εκπληκτικό!

Stabilized wood!
Μπράβο Μπάμπη!
Ένα χρόνο τον έτρωγα να το κάνει! :flipout:
Με χρώματα βγαίνει εκπληκτικό!

:chinscratch:
Για ξαναπές το με δικά σου λόγια... Τι εννοείς "με χρώματα βγαίνει εκπληκτικό".

Με χρωματισμένη ρητίνη.
Επειδή δεν απορροφά την ίδια ποσότητα σε όλα τα σημεία του, κάνει φοβερά νερά

Άαααα... Μάλιστα.
Σ´ αυτή τη περίπτωση όμως την πετάς τη ρυτίνη που περισσεύει. Ενώ τώρα, οτι δεν απορροφήσει το ξαναρίχνω στο μπουκάλι.

Τι ρυτίνη χρησιμοποίησες και ξαναμπαίνει στο μπουκάλι;
Δεν θα σκληρύνει;

Για τη σταθεροποίηση δεν χρησιμοποιείς τη ρυτίνη που χρησιμοποιείς για το υγρό γυαλί.
Αυτό το Cactus Juice που χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι είναι ένα περίεργο σκεύασμα από χυμούς που περιέχει και ρυτίνη, δεν ξέρω τι ακριβώς.
Αυτό δεν μπορώ να το βρώ στην Ευρώπη, αυτό που βρήκα εγώ είναι κάποιο αντίστοιχο που έχει το Dictum, και παρότι γράφει οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε vacuum, δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
Εγώ ακολούθησα τη διαδικασία και μετά το δοχείο κενού το τύλιξα σε αλουμινόχαρτο και το έβαλα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για δύο ώρες. Όταν το έβγαλα όμως το ξύλο ήταν πεντακάθαρο, δεν είχε ξεράσει κάποια ποσότητα ρυτίνης όπως βλέπω στα βιντεάκια.
Ίσως αυτό του Dictum δεν περιέχει ρυτίνη μέσα.

http://www.metalclay.co.uk/cactus-juice-stabilizing-resin-3-79-litres-1-us-gallon/
Εδω ειμαστε.. Ακριβό μεν αλλα ειναι για πολλες χρήσεις.. Επιπρόσθετα εναλλακτική του ειναι τα penetrating resin epoxy με πλεονέκτημα την ταχύτητα στεγνωματος αλλα οχι την τόση βαθειά εισχώρηση (αν και με vacuum ανεβαίνει το ποσοστό) και επι τουτου ειναι λιγο πιο μαλακό το προς επεξεργασία ξυλο ενω με cactus σκληραίνει αρκετα. Αυτα ολίγα για τα υπόλοιπα youtube και όρεξη για μελέτη :Ρ

Μπάμπη όλη η διαδικασία και η υλοποίηση της, θυμίζει έντονα έρευνα σε πτυχιακο επίπεδο! Μπράβο κ πάλι! Να σε αντιγράφουμε!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπάμπη όλη η διαδικασία και η υλοποίηση της, θυμίζει έντονα έρευνα σε πτυχιακο επίπεδο! Μπράβο κ πάλι! Να σε αντιγράφουμε!

Κρίμα που δεν είμαστε κοντά... :ernaehrung004:

Χαμηλωντας αισθητα τον πηχυ απο το προηγουμενο DIY του Μπαμπη, να παρουσιασω ενα μαστορεμα και το (πολυ)εργαλειο που βοηθησε για ακομα μια φορα.

Φιλη αγορασε νεο ψυγειο, αλλα σε ενα σημειο τα ραφια αφηναν ενα κενο ~12 εκατοστα μεταξυ τους, το οποιο κενο ηταν δυσχρηστο να βαλει κατι σε τοσο στενο αλλα βαθυ χωρο.
Οποτε της προτεινα να βαλει ενα συρταρι απο το προηγουμενο της ψυγειο. Τo συρταρι ηταν 2-3 χιλιοστα πιο μεγαλο και η πορτα ηθελε πιεση για να κλισει. Oποτε επρεπε να μικρυνει λιγακι και ευτυχως που ειχε ενα δοντι 3μμ στο πισω μερος.

Εδω ηρθε η βοηθεια του 12βολτου μινι γωνιακου τροχου της Bosch, ενα πολυεργαλειο πραγματικα για καθε νοσο και καθε..εργασια :))

Το setup. Το συρταρι, ο πολυσυζητημενος τελευταια σφιγκτηρας του lidl που σφιγγει ενα τακο για να κρατα σταθερο το συρταρι, και το μαγικο τροχακι με τον πολυδισκο για μεταλλο/ξυλο/πλαστικο.
46632932035_65edf38d6d_b.jpg

Αυτο το σημειο του συρταριου θα αφαιρεθει, περα ως περα.
46824877744_cafb795260_b.jpg

Μεσα σε περιπου 6-7 δευτερολεπτα η κοπη ειχε ολοκληρωθει αποτελεσματικα και μια λωριδα πλαστικου (βλεπε φωτο) ειχε απομακρυνθει.
46632931775_8243234d0d_b.jpg

Ενα ελαφρυ ισιωμα της κοπης με το dremel και με ενα τριβειο χειρος wolfcraft για το φινιρισμα και τελειωσε το project.

-Η κοπη θα μπορουσε να γινει και με το dremel. Oμως θα αργουσε αρκετα και ισως θα με ταλαιπωρουσε το πλαστικο που θα ελιωνε λογω αργης προοδου κοπης με το μικρο dremel.
-Aκομα πιο ευκολη θα ηταν η κοπη με την πριονοκορδελα proxxon (με την βασικη της κορδελα των 24ΤPI) αλλα το υψος κοπης δεν ηταν αρκετο. Το συρταρι ηταν 11 ποντους υψος.
-Θα μπορουσε να γινει και με σεγα παγκου, πιο αργα βεβαια, εαν και παλι δεν εμποδιζε το υψος κοπης. Σε σεγα παγκου εχω κοψει αρκετες φορες πλαστικα.
-Η κοπη θα μπορουσε να γινει και με σπαθοσεγα, αν και κραταω μια μικρη επιφυλαξη για την ευκολια κοπης λογω του μικρου φιλετου προς αφαιρεση, μολις 3 χιλιοστα.
-Τελος η κοπη θα μπορουσε να ειχε γινει σιγα σιγα αλλα μια χαρα με ενα μινι πριονακι με λαμα για μεταλλα :))

Με κανονικο γωνιακο, με τον αντιστοιχο τροχο;

Ναι θα μπορουσε να γινει με κανονικο γωνιακο τροχο αν βαλεις επανω καποιον λεπτο δισκο, αλλα το τροχακι αυτο σου προσφερει καλυτερο και ευκολοτερο χειρισμο σε τετοιες μικροκοπες που θελουν καποια ακριβεια.
Εχει βγαλει παρομοιο εργαλειο μπαταριας το Lidl πριν κατι μηνες με 40 Ευρω.

Μπορω να πω οτι αυτο το μικρο εργαλειο το χρησιμοποιω πολυ συχνα στα μαστορεματα μου και μου αρεσει ιδιαιτερα, γιαυτο του αφιερωνω και αναρτησεις σαν αυτη :)

Εξαιρετικό είναι Νικόλα αλλά το να συγκρίνουμε αυτούς μ´εμάς μου θυμίζει το "Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες"
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν απεριόριστους χρόνου χώρους και πόρους... Τι να λέμε τώρα;
Εργαστήρια που εδώ δεν θα τα βρείς ούτε σε επαγγελματίες.