DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θα ελεγα σταδιακο γεμισμα με το πιο δυνατο jbweld, αλλα νομιζω οτι οι δυναμεις θα ειναι τεραστιες.
το καλο ειναι οτι η επεμβαση ειναι αναστρεψιμη.
Κολλημα να κανεις μονο μετα απο αποσυναρμολογηση γαιτι δεν ξερεις αν εχει κανενα πλαστικο κομματι απο κατω.
ετσι για την φαση, δεν ψαχνεις και στο ebay για ανταλλακτικο?

Karcher 620M που μετά από 15 χρόνια άρχισε να χάνει νερά.

Αφού λύθηκε βρέθηκαν με τα ΧΊΛΙΑ ζόρια ανταλλακτικες τσιμούχες.
Μέσα στο μοτέρ υπαρχει έκκεντρη πιατέλα και πάνω της μπιλιοφορος και μεγάλη ροδέλα.

Πάνω εκεί πατάνε οι πυροι που δημιουργούν την πίεση.
Αυτά μέσα σε λάδι 15w 40

Προς το παρόν καλά πάει,Αλλά έβγαλα και του lidl για να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει εργαλείο...

Αυτο κι αν ειναι επισκευη, απο τις πιο δυσκολες περιπτωσεις στεγανοποιησης!!!
Αυτες οι περιεργες τσιμουχες δεν μπορουν να αντικατασταθουν με μια ειδικη παστα στεγανοποιησης Πανο?

Στο δικο μου το μικρο μαστορεμα, το γεμισμα με οποιοδηποτε υλικο το φοβαμαι γιατι αν σπασει θα μεινει για παντα μεσα στην αλλη θηλυκη βαση.
Η λυση 'κουζινετο' ειναι πιο προσιτη καθως ο αξονας ειναι κοινου μεγεθους 1/4". Δυστυχως τα διαφορα ανταπτορακια 1/4" που εχω, μπαινουν κανονικα αλλα αυξανουν αρκετα το υψος.

Εδω θα ηταν πολυ καλη περιπτωση δοκιμης της JB weld, αφου να γινει μια καλη προεργασια στο αξονακι για προσφυση και να μπει καλουπακι γυρω του.
Μπορει οι στροφες να ειναι χιλιαδες και η φυγοκεντρος ροπη μεγαλη αλλα η φθορα ειναι μονο στο πανω μερος και οχι σε ολο τον αξονα αρα το σημειο της κολλησης δεν θα τραβαει ολο το ζορι.

Ευχαριστω για τις ιδεες συναδελφοι!!

Πάνο, που βρήκες τις τσιμούχες;
Το δικό μου το έχω 22 χρόνια και φέτος του έκανα ένα σερβισάκι (άνοιγμα καθάρισμα και σιλικονάρισμα) αλλά πολύ σύντομα θα χρειαστώ κι εγώ τσιμούχες και Ο-rings.

attachment.php

attachment.php

Μιχάλη Σερρών 58 στην Ακαδημία Πλάτωνος ένας παλιός μάστορας εκεί ζωγραφίζει!Του είχα πάει τρυπημενο πλατό από σαζμαν Skoda και το έκανε καινούργιο.Αρα άμα βγαίνει ο άξονας και τον πας θα στον γεμίσει.Μετα δύο πάσα από πάνω απ τον Μπάμπη,Και θα γίνει καινούργιο.
Στις τσιμούχες μάλλον δεν περνει πατέντα γιατί δουλεύουν τα αξονάκια συνέχεια και δεν θα αντέξει. Στα γύρω γύρω της αντλίας Ναι.

Μπάμπη το ίδιο είναι!
Λαστιχάκια βρήκα σε επίσημο σέρβις όταν ο τεχνικός πήγε και έψαξε μετά από παράκληση. Μου είπε μάλιστα ότι είναι τα τελευταία σε όλη τη Γερμανία χαχα.
Απ την κουβέντα όμως που κάναμε υποθέτω ότι θα υπάρχουν και ιμιτασιόν...

Αα και πιο πανω υπαρχουν λαστιχακια για τα κυλινδράκια των δαγκανών του KE30 ΚΥΡΙΑΚΟ...

Last edited by a moderator:
Πανο πολυ χρησιμος ο ανθρωπος, κρατω τη διευθυνση για μελλοντικες αναγκες.

Για το μιξερακι θα παω στη λυση "κουζινετο" που ειχες πει και συ καθως διαπιστωσα σημερα οτι ολος ο αξονας ειναι 'στρογγυλεμενος' απο την φθορα, οχι μονο το πανω μερος.

Δοκιμασα ενα extension 1/4 σε 1/4" που εχω και εφαρμοζει μια χαρα αλλα το θελω πιο κοντο και χωρις swivel.

Κατι οπως το παρακατω, κοντη επεκταση hex 1/4" σε 1/4" με την μπιλια στο πανω μερος, αλλα δεν βρισκεται ευκολα ομως..
885911589628lg.jpg

Εδω το ανταπτορακι της facom που ταιριαζει γαντι :)
48816096598_90475a346f_z.jpg

Μιχαλη, αν δεν βρεις τοσο κοντη επεκταση, μπορουμε να δοκιμασουμε μια "κανονικη" (=πιο μακρυα), να την κοψουμε και να την ηλεκτροκολλησουμε.
Δεν ειμαι σιγουρος αν θα κολληθει και θα κρατησει, αλλα μπορουμε να δοκιμασουμε...

Ηλεκτροκολληση σε αξονακι που γυριζει με χιλιαδες στροφες ειναι κατι που δεν με ευχαριστει σαν ιδεα, αλλα σαν πειραμα μου αρεσει!

Αν δεν βρω το συζηταμε, εχω και διαφορες μεγαλυτερες επεκτασεις 1/4" αλλα και ηλεκτροκολληση τριγυρω για να παιξουμε :)

Οπωσδηποτε δεν ειναι σιγουρο πραγμα. Αλλα δεν ξερω αν υπαρχει αλλος τροπος να το κολλησεις (τουλαχιστον οχι σε επαγγελματια).
Σημερα, μολις, επαιζα λιγο με τη δικια μου, κυριως για πειραματα, και το σκεφτηκα.
Ειμαι πολυ μακρια απο ειδικος, αλλα κολλησα μπολικο και το καλοκαιρι (ευκολες κολλησεις, ομολογουμενως) και καπως εχω αρχισει να της παιρνω το κολαι.
Ενας αλλος τροπος που ισως δουλεψει ειναι, αντι να κοψεις και να κολλησεις, να κοψεις στο μεγεθος που θελεις (π.χ. ακομα κι αυτο που εβαλες στη φωτο, ή καποιο αλλο) και μετα το στρογγυλο πανω μερος να το διαμορφωσεις εσυ σε τετραγωνο, ή ακομα και hex (οπως, αν βλεπω καλα ειναι η φωλια που μπαινει στο δοχειο), με το dremel.

Karcher 620M που μετά από 15 χρόνια άρχισε να χάνει νερά.

Αφού λύθηκε βρέθηκαν με τα ΧΊΛΙΑ ζόρια ανταλλακτικες τσιμούχες.
Μέσα στο μοτέρ υπαρχει έκκεντρη πιατέλα και πάνω της μπιλιοφορος και μεγάλη ροδέλα.

Πάνω εκεί πατάνε οι πυροι που δημιουργούν την πίεση.
Αυτά μέσα σε λάδι 15w 40

Προς το παρόν καλά πάει,Αλλά έβγαλα και του lidl για να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει εργαλείο...

Είσαι μάστορας !! :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Σε ευχαριστω Κωστα που μπηκες στον κοπο και το εψαξες, το εκτιμω φιλε!
Εχω τετοιο ανταπτορακι 1/4 -3/8 και ειναι ιδανικο το υψος του. Τετοιο ακριβως ψαχνω να βρω αλλα 1/4 σε 1/4.
Αν δεν βρω, δεν πειραζει θα κουραστουμε λιγο παραπανω για να φτιαξουμε κατι που ταιριαζει :)

Πειραματιζομαι καιρο τωρα για βιδωμα σε τζαμι/γυαλι και νομιζω οτι πλεον τα καταφερα.

Εδω μια μικρη σιδερογωνια βιδωμενη με ξυλοβιδες στον μικρο ξυλινο καθρεπτη που υπαρχει στο εργαστηριο μου.

48854638193_88692cb0ed.jpg

48854996411_a8e3b51376.jpg

Θελω να δω ακομα ενα δυο λεπτομερειες και μετα θα ενημερωσω για την τεχνικη βιδωματος σε γυαλι.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πειραματιζομαι καιρο τωρα για βιδωμα σε τζαμι/γυαλι και νομιζω οτι πλεον τα καταφερα.

Δεν είμαι σίγουρος οτι έχω καταλάβει τι εννοείς... :chinscratch: