DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αργησες και βαρεθηκα να κανω δοκιμες. Θα ξαναπαρουσιαστει ομως η ευκαιρια :)
49770699572_f4479b92d5_c.jpg

Εκοψα την σωληνα και τωρα πρεπει να ανοιξω βολτες στην μια πλευρα και να βρω τα καταλληλα συνδετικα που εχω για να ενωσω με λαστιχο το κομματι που εκοψα.

++++

Εν τω μεταξυ η πεθερα μου εχασε το καπακι απο ενα ταπεροειδες και της εφτιαξα ενα.

Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι το plexiglass κοβεται ομορφα και καθαρα χωρις να λιωνει στην σεγα παγκου ειτε στην πριονοκορδελα, εαν κολληθει και απο τις δυο πλευρες με διαφανη ταινια.

Εδω ενα τεμαχιο 3μμ plexiglass το οποιο θα κοπει σε κυκλο στην πριονοκορδελα. Βλεπουμε πανω και την διαφανη ταινια συσκευασιας. Δεξια το ταπερ που του λειπει το καπακι.
49770377286_a024f7a75e_b.jpg

Εδω το καπακι ετοιμο, αφου τριφτηκε στην μια πλευρα με συρματακι για να αποκτησει την αδιαφανεια που χρειαζεται.
49770376731_5d5a83ed27_c.jpg

Το χερουλι/πομολο ειχε περισσεψει απο την σιτα που ειχα κανει προχτες. Ηταν ενα σετακι με 3 πομολακια απο το ΙΚΕΑ :)

Εδω η πισω μερια του καπακιου με την γαλβανιζε βιδα του πομολου και μια μικρη ροδελα. Στο σπειρωμα μπηκε και loctite 2400 για να μην ξεβιδωνει.
49770701397_1ce1c6525b_c.jpg

Ευχαριστω Πανο!

Εχει ο πατερας μου μια καλη καβατζα και τα εχω απλωσει ολα σαν τραχανα για να βρω τα σωστα μεγεθη :)
49770698757_d719be617f_c.jpg

Αυτο το ρακορ που αναφερεις κουμπωνει στον σιδεροσωληνα χωρις να χρειαζεται να ανοιξεις βολτες? Ξερω οτι υπαρχει αλλα δυστυχως δεν εχουμε τετοιο.

Μιχαλη, για την επισκευη της σωληνας του κηπου, θα σε πεδεψουν πολυ οι ενωσεις και οι μετρησεις για αντικατασταση κομματιου.
σκεψου και την ολικη αντικατασταση με πλαστικη σωληνα, γιατι με υγρασιες και κορμους δεντρων δεν θα αντεξει η υπαρχουσα

Ναι εχεις δικιο, ειναι μεσα στο προγραμμα και εχει ηδη γινει προεργασια με αναμονες πλαστικων σωληνων σε καποια δυσκολα σημεια του κηπου.

Το υπαρχον δικτυο σιδεροσωληνωσεων του κηπου ειναι ~50 ετων, θελει ολο αλλαγμα.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Περίπου 50 ετών;;;;; Και αντέχει ακόμα, με μόνο μερικές διαρροές, θαμένη μέσα σε χώμα;;;
Όχι απλά άντεξε αλλά πάει να σπάσει όλα τα ρεκόρ.
Φιλική συμβουλή άλλαξε όλο το δίκτυο, γιατί είδη έχει αδυνατίσει και αν του κάνεις και βόλτες, θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, οπότε αν και πρόσκαιρα θα το φτιάξεις, σύντομα θα το πάρεις στα χέρια.
Τα ρακόρ σύσφιξης, τέλεια, μου έχουν λύσει πολλές φορές τα χέρια, αλλά σε παλιά σιδηροσωλήνα είναι λίγο επίφοβο. Εμένα στο λέβητα της πεθεράς μου, για μια αντικατάσταση 20 cm στην προσαγωγή, κόντεψα να αλλάξω όλο το δίκτυο μέχρι να βρω σημείο που να μην έχει σαπίσει και με το παραμικρό να τσακίζει....

Επειδή με μια γρήγορη μάτια που έριξα με τις έτοιμες λύσεις κάποια καταστήματα προσπαθούν να βγάλουν τη χασούρα της χρονιάς (καλά κάνουν ίσως), αλλά κυρίως επειδή το πλεξιγκλάς ήδη υπάρχει, ψάχνω να βρω βάσεις σαν της φωτογραφίας για να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό σαν της φωτογραφίας.

51a57d1c7202470c653828335b6210d3.jpg

Κάποια ιδέα για eshop που έχει ή για κάποια άλλη λύση ;

Έχω σκεφτεί κομμάτια αλουμινίου βιδωμένα σε ανάποδο Τ πάνω στα οποία θα βιδωθεί ή κολληθεί το πλεξιγκλάς. Το πλεξιγκλάς είναι περίπου 100Χ50cm δεν υπάρχει θέμα λόγω βάρους.

Ευχαριστώ.

Σε τι θα εξυπηρετει τετοια κατασκευη και τι ζορι θα τραβαει? εαν υπαρχει τετοια περιπτωση βεβαια. Ειναι σημαντικο να το γνωριζουμε για να προτεινουμε καποιες εναλλακτικες.

Εχω φτιαξει περσι ξυλινη κορνιζα απο ξυλο και μεσα εχει πλεξι για μια κατασκευη σαν διαφανο πορτακι. Ειναι 100 χ 80εκ, δηλαδη περιπου στις ιδιες διαστασεις με σενα.

Σε τι θα εξυπηρετει τετοια κατασκευη και τι ζορι θα τραβαει? εαν υπαρχει τετοια περιπτωση βεβαια. Ειναι σημαντικο να το γνωριζουμε για να προτεινουμε καποιες εναλλακτικες.

Εχω φτιαξει περσι ξυλινη κορνιζα απο ξυλο και μεσα εχει πλεξι για μια κατασκευη σαν διαφανο πορτακι. Ειναι 100 χ 80εκ, δηλαδη περιπου στις ιδιες διαστασεις με σενα.

Προστατευτικό σε πάγκο συναλλαγών.

Με κάποιο προφίλ αλουμινίου θα μπορούσε να γίνει εύκολα και καλαίσθητα απλώς δεν ξέρω αν θα βρω ανοιχτό κάποιον αλουμινά για να προμηθευτώ και να μου κόψει, οπότε ψάχνω και σε κάτι έτοιμο για αγορά.

Off the record πολλα μαγαζια τετοια δουλευουν...κοίταξε μήπως βρεις κανένα ανοικτό...Σήμερα 2-3 στην γειτονια μου που ξέρω "μπορουσες" να εξυπηρετηθεις...

Ο τρόπος που ψάχνεις να στερεώσεις είναι λίγο κυριλατος και δεν νομίζω να σου έρθει φτηνά...καταλαβαίνω όμως ότι πρόκειται για μαγαζι..
Ειδάλλως υπάρχουν λύσεις.
Εγώ θα έβαζα πάντως 2 πολυ μεγάλες γωνίες πέργκολας πλάτη μια την άλλη σε κάθε πλευρά περνοντας αναμεσα τους το plexiglass και βαζοντας περαστα ολων βίδα με παξιμάδι...
Ακούγεται πιο πρόχειρο αλλά γίνεται...

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Off the record πολλα μαγαζια τετοια δουλευουν...κοίταξε μήπως βρεις κανένα ανοικτό...Σήμερα 2-3 στην γειτονια μου που ξέρω "μπορουσες" να εξυπηρετηθεις...

Ο τρόπος που ψάχνεις να στερεώσεις είναι λίγο κυριλατος και δεν νομίζω να σου έρθει φτηνά...καταλαβαίνω όμως ότι πρόκειται για μαγαζι..
Ειδάλλως υπάρχουν λύσεις.
Εγώ θα έβαζα πάντως 2 πολυ μεγάλες γωνίες πέργκολας πλάτη μια την άλλη σε κάθε πλευρά περνοντας αναμεσα τους το plexiglass και βαζοντας περαστα ολων βίδα με παξιμάδι...
Ακούγεται πιο πρόχειρο αλλά γίνεται...

Δε θέλω κάτι ιδιαίτερα προσεγμένο όπως μάλλον φάνηκε. Άλλωστε πρόκειται για κάτι προσωρινό.

Και να φαίνονται πχ βίδες πάνω στη βάση δεν με απασχολεί.

Το ξύλο σίγουρη και εύκολη λύση αλλά το αφήνω τελευταίο μιας και λόγω απόχρωσης δεν ταιριάζει στο χώρο και δε θέλω να κάθομαι να το βάφω.

Μπορεις να βρεις και σωληνες, στρογγυλους οπως τα αλουμινενια σκουποξυλα, ειτε τετραγωνισμενους σαν τους κοιλοδοκους.
Σωληνες γενικοτερα που μπορεις να βρεις ισως ευκολα και επανω τους να βιδωθει το πλεξι με 4 βιδες απο καθε πλευρα, αν και 3 ειναι μια χαρα για τα 50εκ.

Σαν βαση για τους σωληνες θα βρεις κατι :)

Το ξύλο σίγουρη και εύκολη λύση αλλά το αφήνω τελευταίο μιας και λόγω απόχρωσης δεν ταιριάζει στο χώρο και δε θέλω να κάθομαι να το βάφω.

Μάλλον δεν καταλάβες τον συλλογισμό μου η δεν έγινα κατανοητός..
Θα πάρεις σαν αυτές τις γωνίες και θα τις τοποθετήσεις όπως προ ανέφερα..

https://www.leroymerlin.gr/gr/xulei...oris-neuro-80-x-80-kai-platous-40mm-61513984/

Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις ένα "Τ"που στην ουσία θα έχει ενδιάμεσα το plexiglass.. Έτσι θα δημιουργηθεί κάτι σαν stan...