DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Επειδή με μια γρήγορη μάτια που έριξα με τις έτοιμες λύσεις κάποια καταστήματα προσπαθούν να βγάλουν τη χασούρα της χρονιάς (καλά κάνουν ίσως), αλλά κυρίως επειδή το πλεξιγκλάς ήδη υπάρχει, ψάχνω να βρω βάσεις σαν της φωτογραφίας για να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό σαν της φωτογραφίας.

Κάποια ιδέα για eshop που έχει ή για κάποια άλλη λύση ;

Έχω σκεφτεί κομμάτια αλουμινίου βιδωμένα σε ανάποδο Τ πάνω στα οποία θα βιδωθεί ή κολληθεί το πλεξιγκλάς. Το πλεξιγκλάς είναι περίπου 100Χ50cm δεν υπάρχει θέμα λόγω βάρους.

Ευχαριστώ.

Εγώ θά αγόραζα προφίλ αλουμινίου τάφ,(ενδεικτικό τό λίνκ γιά να καταλάβεις τί εννοώ) θά έκανα τό τάφ γιά πατούρα-πόδια,καί εκεί θα βιδώνα τό πλέξυ γκλάς,καί άν είναι μεγάλο τό μήκος θά έβαζα καί δυό οριζόντιες τραβέρσες.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μάλλον δεν καταλάβες τον συλλογισμό μου η δεν έγινα κατανοητός..
Θα πάρεις σαν αυτές τις γωνίες και θα τις τοποθετήσεις όπως προ ανέφερα..

https://www.leroymerlin.gr/gr/xulei...oris-neuro-80-x-80-kai-platous-40mm-61513984/

Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις ένα "Τ"που στην ουσία θα έχει ενδιάμεσα το plexiglass.. Έτσι θα δημιουργηθεί κάτι σαν stan...

Λάθος δικό μου. Με το γωνίες πέργκολας κατάλαβα ότι εννοούσες ξύλο.

Το αλουμίνιο φαίνεται ιδανικότερη λύση. Θα προσπαθήσω να βρω κάποιο κατάστημα ανοιχτό.

Σας ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

καλημέρα σε όλους,

Ένα σωρό μπαταρίες 18650 στην κατοχή μου, κυριώς από το ηλεκτρονικό τσιγάρο και από παλιά λαπτοπ, είπα να φτιάξω ένα φακό LED 50watt που θα είναι ταυτόχρονα και power bank. τον έλεγχο φόρτισης εκφόρτισης αναλαμβάνει ένα BMS 3s ενώ σας επιπλέον ασφάλεια πρόσθεσα 4 θερμικούς διακόπτες Νormally Close στους 45 βαθμούς κελσίου. αν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από τους 45 βαθμούς αυτομάτως κόβονται τα ρεύματα. ένας τριπλός κεντρικός διακόπτης επιτρέπει μόνο την φόρτιση των μπαταριών ή την λειτουργία της κατασκευής ή τέλος να είναι όλα κλειστά.
στην πορεία σκέφτηκα να προσθέσω και κάποιες λεντοταινίες ρετάλια που είχα για να τα χρησιμοποιώ ώς μινι φωτιστικό. στην συνέχεια είπα να προσθέσω και την επιλογή ο κυρίως φακός αλλά και το λευκό της λεντοταινίας να μπορούν να αναβοσβήνουν ανά χρονικά διαστήματα της επιλογής μου. ήθελα να μπορώ βέβαια να ντιμάρω το λευκό αλλά με τα υλικά που έχω ήδη στην κατοχή μου δεν μπορώ πότε το ποτενσιόμετρο που φαίνεται στις φωτό, προς το παρόν δεν έχει κάποια λειτουργία. τέλος έβαλα και μια έξοδο 12V σε περίπτωση που χρειαστεί. τα στάδια της κατασκευής και η τελική κατασκευή (εκτός από το χερούλι που αναμένω το κούριερ) φαίνονται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.
Ήταν ένα αρκετά ιδιαίτερο προτζεκτάκι που συνδιάζει ηλεκτρολογικά, ξυλουργική και δεν ξέρω γω τι άλλο!

ευχαριστώ

Attachments

• IMG_20200308_181225 (Medium).jpg
    IMG_20200308_181225 (Medium).jpg
    170.4 KB · Views: 137
  • IMG_20200311_202753 (Medium).jpg
    IMG_20200311_202753 (Medium).jpg
    202 KB · Views: 137
  • IMG_20200407_195106 (Medium).jpg
    IMG_20200407_195106 (Medium).jpg
    238.6 KB · Views: 136
  • IMG_20200410_204652 (Medium).jpg
    IMG_20200410_204652 (Medium).jpg
    223.6 KB · Views: 135
  • IMG_20200413_164626 (Medium).jpg
    IMG_20200413_164626 (Medium).jpg
    206.5 KB · Views: 137
  • IMG_20200417_165503 (Medium).jpg
    IMG_20200417_165503 (Medium).jpg
    234 KB · Views: 136
  • IMG_20200423_185008 (Medium).jpg
    IMG_20200423_185008 (Medium).jpg
    161.7 KB · Views: 138
  • IMG_20200424_185333 (Medium).jpg
    IMG_20200424_185333 (Medium).jpg
    131.7 KB · Views: 138
  • IMG_20200424_185315 (Medium).jpg
    IMG_20200424_185315 (Medium).jpg
    115.2 KB · Views: 137
  • IMG_20200420_141519 (Medium).jpg
    IMG_20200420_141519 (Medium).jpg
    171.3 KB · Views: 139
συγνωμη αλλα εγω ξερω οτι δφδεν ειναι καλο να βαζουμε μαζι παατριες διαφορετικης εσωτερικης αντιστασης (και ηλικιας κλτ)...
Κια 45 βαθμους που μετρας?

Μπραβο σου, πολυ καλοφτιαγμενη κατασκευη και εξυπνη χρηση για τις περισσευουμενες μπαταριες λιθιου!!

Σιγουρα ειναι οπως το ειπες, ενα ενδιαφερον και δημιουργικο project. Εγω θα του προσεθετα και ενα χερουλι μεταφορας, αλλα θελει λιγη σκεψη για να ταιριαξει σωστα :)

συγνωμη αλλα εγω ξερω οτι δφδεν ειναι καλο να βαζουμε μαζι παατριες διαφορετικης εσωτερικης αντιστασης (και ηλικιας κλτ)...
Κια 45 βαθμους που μετρας?

Εχεις δικιο Κωστα, θεωρητικα δεν πρεπει να αναμιγνυουμε μπαταριες διαφορετικης καταστασης αλλα αυτο ακριβως κανω εδω και πολλα χρονια στην πραξη χωρις να παρατηρησω απολυτως καμμια παρενεργεια.

Last edited:
φιλε, χρηστικοτατη η κατασκευη :a0210:
να βγαλεις την ταινια που εχεις τυλιξει τις μπαταριες ωστε να αεριζονται καλυτερα. Να μονωσεις μονο τους πολους των μπαταριων π.χ. με ταινια κλπ.
η ψηκτρα με το blower τι ειναι?
τις θερμικες αντιστασεις πρεπει να τις χωσεις αναμεσα στις μπαταριες
οι διακοπτες σου ειναι φτηνιαρικοι δεν αντεχουν πολλα αμπερ
παντα να επιβλεπεις τη φορτιση, γιατι σε περιπτωση αστοχιας το μπαμ θα ειναι μεγαλο!

Ευχαριστώ για τα σχόλια!

Οι μπαταρίες είναι διαλεγμενες με κοινό χαρακτηριστικό την παρόμοια εσωτερική αντίσταση και ταση πλήρους φόρτισης.
Η ψυκτρα και ο ανεμιστήρας είναι για την ψυξη του λεντ. Όχι ότι θα το δουλεύω με τις ώρες αλλά 50 watt είναι αυτά, εκπέμπουν αρκετή θερμότητα.
Οι αισθητήρες είναι ένας σε κάθε συστοιχία παράλληλων μπαταριών και ο τέταρτος πάνω στο booster πριν το λεντ.
Χερούλι έχω παραγγείλει ένα ινοξ από ΙΚΕΑ αλλα μέρες που είναι θα αργήσει. Θα μπει ακριβώς πάνω και παράλληλα από τις λεντοταινιες .
Η φόρτιση γίνεται με λιγα αμπερ και πότε χωρίς επίβλεψη.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

Σήμερα ξεκίνησα να φτιάξω το καινούριο (μαγαλύτερο) τριβείο τόρνου που όλο αναβάλω εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το τριβείο που είχα φτιάξει για τον προηγούμενο τόρνο, τον μικρό, και βολευόμουνα. Όχι οτι ήταν δύσκολο να φτιάξω καινούριο τριβείο για τον μεγάλο τόρνο αλλά βαριόμουν, κι ακόμα βαριέμαι δηλαδή, τη διαδικασία του φτιαξίματος του πάγκου.
Μετρήματα στα ύψη, μετρήματα στις κλίσεις, υποδοχή σκούπας για εξαγωγή σκόνης... κόλαση.
Σήμερα αποφάσισα να κάνω την αρχή τουλάχιστον, να ξεκινήσω με το εύκολο κομμάτι, το πλατώ.
Κόπηκε στη BASA1, τρίφτηκε, κόπηκε και το γυαλόχαρτο στα μέτρα του και κολλήθηκε με spray βενζινόκολλας. Κάθησα κι επάνω και περίμενα μέχρι να κολλήσει καλά. :flipout:
Σ´αυτή τη φάση χρειάζεται λίγο προσοχή γιατί η ακτίνα είναι μεγάλη και το τριβείο στα άκτα του όταν περιστρέφεται δέν πρέπει να χάνει ούτε χιλιοστό.
Δυστυχώς δεν μπορούσα να το φτιάξω όπως έφτιαξα το προηγούμενο που αλλάζω γυαλόχαρτο πανεύκολα αφού κολλάει με βέλκρο επειδή δεν μπορούσα να βρώ ειδικό γυαλόχαρτο σ´αυτές τις διαστάσεις. Στο μικρό χρησιμοποιώ γυαλλόχαρτα τριβείου τοίχου στα 22 cm που είναι και τα μαγαλύτερα που βρήκα στην αγορά.
Βέβαια άλλα τα 22 cm κι άλλα τα 32 του καινούριου, η διαφορά είναι τεράστια και φαίνεται. Χορταστικός τροχός!
Να δούμε τώρα πότε θα ξεκινήσω και τον πάγκο, η αρχή πάντως έγινε! Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός έχω ήδη κάνει τη μισή δουλειά. :silly:

Attachments

• 11.jpg
    11.jpg
    117.3 KB · Views: 173
  • 12.jpg
    12.jpg
    169 KB · Views: 173
  • 13.jpg
    13.jpg
    128.4 KB · Views: 173
  • 14.jpg
    14.jpg
    196.8 KB · Views: 172
  • 15.jpg
    15.jpg
    96.6 KB · Views: 172
σουπερ θα γινει, αλλα σε φοβαμαι λιγο ... πως δεν θα φτιαξεις κουτι για τη σκονη :flipout:
το 32 ειναι υπερσουπερ
το γυαλοχαρτο που το βρηκες, αυτο εχει και σημανση για ταινιολειαντηρες!!
το παλιο γυαλοχαρτο τι μαρκα ειναι, που εχει γινει φιτιλια

σουπερ θα γινει, αλλα σε φοβαμαι λιγο ... πως δεν θα φτιαξεις κουτι για τη σκονη :flipout:
το 32 ειναι υπερσουπερ
το γυαλοχαρτο που το βρηκες, αυτο εχει και σημανση για ταινιολειαντηρες!!
το παλιο γυαλοχαρτο τι μαρκα ειναι, που εχει γινει φιτιλια

:flipout:
Πως με ξέρεις....

Το παλιό φίλε έχει τρίψει την Άρτα και τα Γιάννενα... Χρόνια είναι εκει πάνω.
Δεν υπάρχουν αυτά τα γυαλόχαρτα, Ελληνικά Smirdex :a0210:

Οι μπαταρίες είναι διαλεγμενες με κοινό χαρακτηριστικό την παρόμοια εσωτερική αντίσταση και ταση πλήρους φόρτισης.

και να τις διαλεξες ετσι, σαν διαφορετικες, θα γερασουν διαφορετικα

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ειχα καποια φιλετα απο κουτσουρα υπο ξηρανση. Εδω μια δαμασκηνια.
Το πηγαινα για βαση/κουτσουρο κοπης. Ολα καλα μεχρι που το επιπεδωσα και το λαδωσα. Σκιστηκε το ατιμο.
Καμια ιδεα τι μπορω να το κανω τωρα?

Δεν φταίει το οτι το επιπέδωσες και το λάδωσες... Φταίει που για κάποιο λόγο στένωσε απότομα.
Μάλλον το έβγαλες στον ήλιο ή σε μέρος που δημιουργούσε ρεύμα ο αέρας.
Τώρα ή το γεμίζεις με ρυτίνη ή το βάζεις στο μούσκιο με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.

Φιλε τι ωραια πατεντα οδηγο που εφτιαξες για το ρουτερ!!!:grinning-smiley-043
-bye-
Υγρο γυαλι η milliput Νεκ.
Υγρο γυαλι δεν...
Δεν φταίει το οτι το επιπέδωσες και το λάδωσες... Φταίει που για κάποιο λόγο στένωσε απότομα.
Μάλλον το έβγαλες στον ήλιο ή σε μέρος που δημιουργούσε ρεύμα ο αέρας.
Τώρα ή το γεμίζεις με ρυτίνη ή το βάζεις στο μούσκιο με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.
Πιθανον...:slapface:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τι σημαινει δεν, να να να!
Χαχαχα
Να παρεις ρε συ να μπεις και εσυ στον υπέροχο κόσμο του!

Και μετα θα μπορω να κοβω πανω του με μπαλταδακι?