DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Να 'σαι καλα, φιλε μου.
Στην κυριως κατασκευη δεν ημουν εκει, την εκανε ο θειος μονος του. Εγω τη σφηνα εφτιαξα.
Παντως, δουλευει το συστημα. Και, ναι, ειναι χαμηλου κοστους-εντασεως εργασιας 🙂

Το παλεύω καιρό το εργαστήρι η αλήθεια είναι..
Το σύστημα στον τοίχο έτσι κι έτσι.. Αλλά τα είχα και είπα να τους δώσω μια ευκαιρία.. Μου περίσσεψαν από το μαγαζί αυτά και τα προσαρμοζω τώρα εδώ.. Κόψε - ράψε στις μελαμίνες, λίγη δημιουργικότητα και γίνονται σιγά σιγά..

Σημερα περνωντας στα χερια μου απο χθες τα κλιπς απο το Μιχαλη εβαλα τον μουσαμα,που ειχα παρει προ μηνων, στο garage για αν καλυψω το χωρο απο τον υπολοιπο κυριως για σκονες και συναφη που γινονται τριγυρω...

Βρεθηκαν κομματια απο χαλκοσωληνα,τα οποια ενωθηκαν με πλαστικο καλαμι ηλεκτρολογικο,η οποια βαφτηκε και μπηκε απο ακρη σε ακρη στην μια πλευρα κοντα στην βασης της γκαραζοπορτας..μηκος 3,20μ...
Δημιουργηθηκαν βασεις στηριξεις και περαστηκαν τα κλιπς με τον μουσαμα...

Ειναι μια προχειρη κατασκευη που θα μπορει οταν και αν χρειαστει ποτε να ανοιγω-κλεινει καθως στο μελλον υπαρχει η βλεψη για να κλειστει με πιο ουσιαστικο τροπο...

Ετσι και ετσι για να ειμαι ειλικρινης....ειναι οριακο το κενο μεταξυ μανταλου του κλιπς και διαμετρου σωληνας....αλλα παει κουτσα/στραβα.....
Ομως μαλλον το εχω σκεφτει να παραμενει σταθερο αφου δεν εμποδιζει ουσιαστικα την διελευση στο χωρο του εργαστηριου....

Μια χαρά λύση είναι Κωστή
Για να μπορείς να μετακινείς τον μουσαμά πιο εύκολα μπορείς να χρησιμοποιήσεις δεματικά στο μέγεθος που χρειάζεσαι με αποτέλεσμα να έχεις περισσότερο αέρα μεταξύ σωληνας και μανταλου
Ίσως λίγο μεγαλύτερος μουσαμά να ήταν καλύτερα αλλά βλέπω ότι η σωλήνα έχει κάνει τόξο από το βάρος

Γιωργο την σκεφτηκα και αυτην την λυση αρχικα αλλα πρεπει να βγαλεις τον μικρο γαντζο του κλιπ και να παει δεματικο/μανταλο μαζι πραγμα που χαλαει το πακετο...σημασια ομως εχει η λειτουργικοτητα και θα κανω μια προσπαθεια αυριο...

Μιχαλη θα πεσει πολυ χαμηλα ο μουσαμας και θα σερνεται..εκτος και εαν ανεβασω λιγο τα στηριγματα αριστερα δεξια......
θα κανω δοκιμη αυριο...

Για την δοκιμη δεν πειραζει, για να μην βγαζεις τα καραμπινερ τσαμπα, σε περιπτωση που δεν δουλεψει το πραμα με τα δεματικα.

Αν δουλεψει, βαζεις τα δεματικα πανω στα σφιγκτηρακια.

Όταν έφτιαξα τον πάγκο εργασίας, είχα φτιάξει και μια πατέντα, δηλαδή βιδωσα την μέγγενη σε διπλή σανίδα και την έπιανα στον πάγκο με νταβίδια. Έτσι ήταν αποσπώμενη, όπως και ο πάγκος, για να τα αποθηκεύω. Επειδή όμως τα νταβίδια δεν μου εμπνέαν εμπιστοσύνη, σήμερα έκανα δύο τρύπες αριστερα και δεξιά στην ξύλινη βάση της μεγγενης, διαπέρασα και τον πάγκο με 10 τρυπάνι και σκέφτηκα να περάσω δύο βίδες Μ10 και να πάρω τα παρακάτω βολανάκια θηλυκά διαμπερές Μ10, ώστε να σφίγγουν και να μπαινοβγαίνει η μέγγενη γρήγορα και να είναι πιο σταθερή. Υπάρχουν και κλειστά τέτοια βολανάκια. Πως το βλέπετε;
IMG-20210227-200030.jpg

Κωστή με την χρήση δεματικων δεν χρειάζεσαι καν τα μανταλα, τα δεματικά πιάνουν απευθείας πάνω στον μουσαμα

Διαμαντή έτσι όπως το σκέφτομαι ίσως να ήταν πιο απλό αν έβαζες 2-3 βύσματα στις σανίδες και να επερνες πόμολο μαργαρίτα αρσενικό σε Μ10
Βέβαια επειδή δεν έχω δει την κατασκευή δεν μπορώ να το καταλάβω ακριβώςλ

Last edited by a moderator:
Κωστή με την χρήση δεματικων δεν χρειάζεσαι καν τα μανταλα, τα δεματικά πιάνουν απευθείας πάνω στον μουσαμα

Ναι..γινεται...αλλα παει τσαμπα η αγορα τους...!!!

Διαμαντη να το προχωρησεις ετσι...ειναι πολυ πιο ασφαλες και πιο σταθερο..

Τελικα το προσπαθησα απο εδω το προσπαθησα απο εκει αλλα τελικα μειναν τα μανταλα με τα tire-up...
Σηκωθηκε και λιγο η χαλκοσωληνα πανω...καθως και καπως "τεντωθηκε" βαζοντας προκες τρυπωντας την διαπερες για να ισιωσει/κοντραρει στις ακριανες βασεις οσο γινοταν... και ολα καλα...δεν μου πηγαινε Πανο να βαλω συρμα η και σκοινι που εγω σκεφτηκα,εχω ορειβατικο,και το αφησα με την υπαρχον χαλκοσωλημα...
Tωρα σερνεται ανετα και γρηγορα...