DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραιο φις και καλη δουλεια Κωστη!

Ονειρο μου βεβαια ειναι να συνδεσω ενα απλο φισ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ με το καλωδιο ωστε αμα το τραβαω δυνατα σα χαλιναρι απο αγριάλογο, αυτο να μην καταλαβαινει μια.
Βαλε 3-4 στρώσεις ταινίας στο καλώδιο στο σημείο που το πιάνει εσωτερικά το καπακι με τις βίδες.
Αμα θέλεις να δένεις και το άλογο :) δέστα και τα δύο με ένα ψιλό συρματάκι.

Πολύ καλά αυτά τα φις της Legrand τα χρησιμοποιούσα χρόνια τώρα για την αλλαγή στα καλώδια των μεγάλων μηχανών του καφέ που μας στέλνανε με Εγγλέζικο φις.
Πολύ εύκολα στο μοντάρισμα και στο σφίξιμο του καλωδίου στο εσωτερικό.

Θυμαμαι παλαιοτερα ειχα κανει εναν κομπο με το καλωδιο του ρευματος που ηταν μεσα στην πριζα.
Ετσι οταν τραβουσες το καλωδιο, τραβουσες ουσιαστικα τον κομπο και οχι τα ακρα των καλωδιων που ηταν βιδωμενα στην πριζα.

Περίμενα να το διορθώσεις αλλά δεν το έκανες ακόμα. :ROFLMAO: :ROFLMAO: (μετά την διόρθωση σβήσε και αυτό):ROFLMAO::ROFLMAO:
Σιγά μην έκανες κόμπο στην πρίζα (ρευματοδότη)...στο φις τα έκανες αυτά (ρευματολήπτη)

• Haha
Reactions: ikomninos
Δηλαδή έβγαλες την πρίζα από τον τοίχο και έκανες κόμπο το καλώδιο μέσα στην πρίζα .
Για κάνε το κέρματα... :D

Από την πολύ μικρή εμπειρία στα ηλεκτρολογικά ξερω ότι σε ενα καλο και ποιοτικο φισ πρεπει να πατήσουν οι βίδες των πολών μέχρι τέλους ώστε να πιάσει σωστά το συρματακι όπως και ο καμπυλωτος σφηκτηρας με τις 2 βίδες και δεν έχεις πρόβλημα να φύγει η να κοπεί....Ούτε χρειάζεται κατι να βάλεις ούτε τίποτα....

Μιχάλη ούτε και εγω το καταλαβαίνω όπως λες..

Πιθανως να μην μπορεσα να το περιγραψω καλα εγω, αλλα καποιος με καλη (ηλεκτρολογικη) αντιληψη σιγουρα μπορει να καταλαβει τι εννοω :)

Mια φωτο ισον χιλιες λεξεις, αν και δεν ειχα κανει τετοιο ωραιο κομπο, ουτε ηξερα οτι υπηρχε και ειδικη ονομασια για τετοιους κομπους!!
Underwriter%E2%80%99s-Electrician%E2%80%99s-Knot.jpg

• Like
Reactions: nickolas
Μιχάλη :love:
Όλα καλά και αντιληπτά έγιναν από την πρώτη στιγμή :)
Αυτό που προσπαθώ να πω εδώ και ώρα είναι ότι έγραψες ότι έκανες την σχετική επέμβαση στην "πρίζα".
Η πρίζα είναι συνήθως βιδωμένη μέσα σε ένα κουτί στον τοίχο και δεν είναι δυνατόν να τραβήξεις το καλώδιο της πρίζας.
Την πατέντα την έκανες προφανώς στο καλώδιο μιας συσκευής που μπαίνει στην πρίζα για να πάρει ρεύμα και έγινε μέσα στο καπάκι του "φις" του καλωδίου όχι στην πρίζα όπως εκ παραδρομής διατυπώθηκε. :ROFLMAO::ROFLMAO:
Εδώ τώρα έχεις κάθε δικαίωμα να πεις ""κοίτα με τι ασχολείται το βλήμα "" :ROFLMAO::ROFLMAO:

• Like
Reactions: KOSSTV
χαχαχα
Λες αν χρησιμοποιουσα τον σωστο ορο 'ρευματοληπτης' θα γινομουν πιο κατανοητος στους πολλους απο το να χρησιμοποιουσα την λεξη 'πριζα' οπως την εννοουσα και την περιεργραφα στο ποστ? Ισως 😬🥂

• Haha
Reactions: osatosa
Την πατέντα την έκανες προφανώς στο καλώδιο μιας συσκευής που μπαίνει στην πρίζα για να πάρει ρεύμα και έγινε μέσα στο καπάκι του "φις" του καλωδίου όχι στην πρίζα όπως εκ παραδρομής διατυπώθηκε. :ROFLMAO::ROFLMAO:
Αυτο ακριβως νομιζα και εγω...και λεω/σκεφτομαι μετα με τον Μιχαλη ολα ειναι δυνατα.... :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: osatosa
Δικαιοσυνη θα αποδοθει μονο οταν αγορασει η μητρικη του lidl την Dewalt...και τα βγαλει πρασινα.
Επομενη σκηνη, μπαινει ο Κυριακος στο δωματιο, με κατεβασμενα τα ματια και φιλαει το χερι του Νικολα...οπως στο Νονο 😁

Θελω να φτιαξω μια κατασκευη που το λεντακι των ~3v να τροφοδοτειται απο USB το οποιο ομως βγαζει 5v.
Διαβασα οτι αν βαλεις μια αντισταση μπορεις να μειωσεις το βολταζ. Στο πολυτιμο ιντερνετ βρισκεις και ειδικα κομπιουτερακια για τον υπολογισμο της αντιστασης!!

Εδω λοιπον ενα USB που με την παρεμβολη μιας αντιστασης 330ω σου μειωνει το βολταζ σε λιγοτερο απο 3v, οπως ακριβως ηθελα.
r9KZFarh.jpg

Ευτυχως που ο πατερας μου εχει πολλες αντιστασεις τις οποιες και μου χαρισε αφου πλεον δεν ασχολειται με ηλεκτρονικες/ηλεκτρικες κατασκευες.
DoMVdqfh.jpg

Υπαρχει και ενα υπολογιστακι χαρτινο που βαζεις τα χρωματα της αντιστασης και σου λεει την τιμη της!
Απο το διασημο Radio Shack, που δυστυχως φαληρισε πριν λιγα χρονια.
Elw1uU5h.jpg

Ναι, σε θερμανση της αντιστασης και κατ'επεκταση του χωρου, εν ειδει μικρων καλοριφερ.
Οι κατασκευες αυτες ειναι ιδανικες για τον χειμωνα, για να ζεσταινουν τον περιβαλλοντα υπογειο χωρο.

• Haha
Reactions: nikfor