DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σας ευχαριστώ θερμά για όλα αυτά τα καλά λόγια! 🥰

Ειλικρινά, αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Μεγαλύτερη και από τη χαρά που δίνει η ίδια η κατασκευή. 🤗

....
Ερωτήσεις:
1. το τελικό κόψιμο στις άκρες γιατί το έκανες στο ραντιαλ και όχι στο παγκοπρίονο;
2. Πόσο ασφαλές είναι να τοποθετήσεις τρόφιμα πάνω του από την στιγμή που έχει αρκετή ξυλόκολα;

1. Γιατί φοβόμουν μην αρχίσουν να εκσφενδονίζονται ρόμβοι στον αέρα. 😅
Δεν ήξερα αν η κόλλα είναι πιο δυνατή από τη δύναμη του δίσκου του παγκοπριονου και φοβόμουν μην ξεκολλήσει τίποτα καθώς θα έκοβα. Με το radial ένιωθα λίγο πιο ασφαλής (δεν ξέρω γιατί). Λάθος αποδείχθηκαν οι φόβοι βέβαια, αφού η Tidebond έχει γίνει σίδερο.

2. Δεν ξέρω να σου απαντήσω επιστημονικά. Πάντως σε όλους τους οδηγούς για επιφάνειες κοπής βάζουν κόλλα. Κανείς δεν αναφέρει κάτι άλλο. Αντιθέτως, όλοι τονίζουν πως το λάδι πρέπει να είναι ειδικό και εάν είναι δυνατόν βρώσιμο.

Last edited:
Μια απλή μηχανικά περιστρεφόμενη βάση για την φωτογράφιση των ιδιοκατασκευών μου!

10 ευρώ η βάση σερβιρίσματος απο ΙΚΕΑ

IMG_20211117_214544.jpg

και 5 ευρώ ένα μοτεράκι δίσκου για φουρνο μικροκυματων.

Αφου ελυσα το παξιμαδι και την βάση στην μεγάλη πλακα, εκανα μια τρυπα λίγων χιλιοστών και με ξυλοκολα κόλλησα έναν ξυλινο πηρο από μια γλάστρα

IMG_20211118_073928.jpg

Για ποδαρικα χρησιμοποίησα 4 φελλούς κρασιού με τις βίδες περαστες
για να μπορώ να ρυθμίζω το υψος / αλφαδια.

IMG_20211118_201346.jpg

Ένα μικρό τμήμα από σωλήνα αέρα μεταδίδει την κίνηση του μοτερ στον ξύλινο δίσκο. Η κολληση έγινε με κόλλα στιγμής. Η βάση εδρασης κολληθηκε με το ρουλεμάν με κόλλα turbo fix

IMG_20211119_012804.jpg

Για display stand έκοψα κάποια κομμάτια plexiglass λαιβ με το dremel έκανα τα V.

IMG_20211120_111042.jpg

Χαρτονια μαυρα και λευκά και ένα κομμάτι 3ρι τζαμί Φ39 παχους 3μμ από τον τζαμα της γειτονιάς και το αποτέλεσμα :

IMG_20211120_165216.jpg

IMG_20211120_182127.jpg

Επόμενο στάδιο ο φωτισμός!
Περιμένω από Κίνα λεντοταινιες warm και cold white καθώς και ντιμερς για να ρυθμίζεται η ένταση τους ξεχωριστά. Έχετε εικόνα ποσες σειρές ανα τυπο λευκου να βάλω για να έχω το καλυτερο αποτέλεσμα στις φωτο και στα βιντεάκια?

τι ξερεις απο φωτογραφια (τεχνικα & φωτισμο)
γιατι ο τροπο που πας δεν πολυ στεκει

Δεν ξέρω και πολλά η αλήθεια είναι. Με action cameras φτιάχνω βιντεο, time lapses κτλ.
1. αν πας για ολο ασπρο φοντο ειναι δυσκολο....θα πρεπει να υπερεκθεσεις
2. το να απιξεις με τα χρωαματα των λεντ ειναι αναγκη με την καμερα που εχεις, Υποθετω οτι δεν εχει ρυθμιση white balance
3. μην σκεφτεσαι το φως, σκεψου την σκια για καλο οπτικο αποτελεσμα. μελετα φωτο προιοντων, ταση πυ δουλευει ειναι για φως οχι πισω απο την καμερα, αλλα απο μπροστα και πιο χαμηλα.

Επόμενο στάδιο ο φωτισμός!
Περιμένω από Κίνα λεντοταινιες warm και cold white καθώς και ντιμερς για να ρυθμίζεται η ένταση τους ξεχωριστά. Έχετε εικόνα ποσες σειρές ανα τυπο λευκου να βάλω για να έχω το καλυτερο αποτέλεσμα στις φωτο και στα βιντεάκια?
Πολυ καλη η βαση
θα πρπει να εχεις ή να πετυχεις φωτισμο daylight (5500Κ)
Επισης, μπορεις να παιξεις με ζελατινες

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας.

Η κάμερα που δουλευω είναι η osmo action. Έχει ρυθμιση για το λευκό από 2000Κ ως 10.000Κ.
Η ταινια λεντ cold white δίνει στα 5300κ ενώ η warm στα 3000Κ. Ρώτησα για μίξη των χρωματων για πιο όμορφο αποτέλεσμα. Αν αυτό μπορώ να το πετυχω μόνο με ρυθμίσεις τις ρυθμίσεις της κάμερας ακόμα καλύτερα.
Τις λεντοταινιες σκέφτομαι να τις κολλήσω σε σειρά πανω σε ένα κόντρα πλακε θαλάσσης 20 επί 10 περιπου και η συνολική ισχυς να ειναι περιπου 18 watt. Γιαν την απαγωγη της θερμότητας θα βάλω πρωτα Αλουμινοταινια. Επειδή έχω δυο τριποδα ίσως φτιάξω και άλλο ένα πανελ για να παιξω με τις σκιές όπως λέει ο φίλος πιο πανω.
Είδα σε ένα βίντεο ότι ακόμα και τα rbg lights μπορεί να φανουν χρήσιμα.

Ευχαριστώ και πάλι

αν εχεις ορεξη για λιγο ψαξιμο ψαξε για φωτισμο πορτραιτων στο ΥΤ...θες 2 φωτα και ενα ανακλαστηρα
αυτος βεβαια ειναι εντελως συμβατικος φωτισμος.
για ενα λιγοτερο μοντερνο προτυπο, κατεβασε παλιους καταλογους της Surefire...που επαιζαν με συμπληρωματικοςυ κοκκινο-μπλε φωτισμους

• Like
Reactions: manos79
Eχω καποια μπουκαλακια για αερογραφο που τα χρησιμοποιω για διαφορα υγρα και κονιαματα αλλα δεν εχω τα καπακια τους

s-l400.jpg

Το κοστος δεν ειναι μεγαλο, 4 ευρω η δεκαδα με τον φορο αλλα θα μου ερθει μετα απο κανα διμηνο τωρα με τις γιορτες.

Οποτε ειπα να φτιαξω μερικα :)
keomSKOh.jpg

Παω να κανω το εμβολιακι εδω κοντα και επιστρεφω για τη συνεχεια 💉👽

Τα καπακια για τον αερογραφο εγιναν με σωληνακι για τα ενυδρεια που βρηκα. Τα σωληνακια εφαρμοζουν τελεια στο στομιο του καπακιου!!

Εδω φαινεται το μεταλλικο στομιο στο καπακι, τα πλαστικα σωληνακια κομμενα και μπιλιες Χριστουγεννιατικες που σφηνωνουν στο σωληνακι.
vMozpAq.jpg

Περα απο την μπιλια, την στεγανοτητα εξασφαλιζει μια στρωση βενζικολλας για πλαστικους σωληνες, κατοπιν πιεζεται η μπιλια στο σωληνα και απο πανω μια στρωση ρητινης UV.
Η τελευταια στρωση ρητινης σαν σκεπασμα δεν χρειαζοταν καθως η βενζινοκολλα και η μπιλια κανουν την δουλεια.
rrartjJh.jpg

Eδω η ρητινη επωαζεται κατω απο το υπεριωδες φως. 🐔🥚
6cpKrVdh.jpg

Εδω φαινεται πιο καθαρα η εσωτερικη στρωση βενζινοκολλας (ευκαμπτη κολλα), απο πανω η μπιλια και πανω πανω το στρωμα ρητινης.
HT8QFmIh.jpg

Ετσι αλλαξαν τα καπακια απο οδοντογλυφιδες που ειχα προχειρα σε κατι που ειναι εντελως αεροστεγες.
93wlMMkh.jpg

Η βενζινοκολλα δινει μια ελαστικοτητα στο πωμα/σωληνακι που ειναι απαραιτητη στο βαλε βγαλε.
Βεβαια θα παραγγειλω και τα κανονικα καπακια απο το ebay καθως τα σωληνακια ειναι λιγο τσιπικα :)

Last edited:
Καλημερα . Θελω να τροφοδοτησω ενα raspberry zero απο το τροφοτικο του 3d printer για να μην γεμιζω πριζες και επισης να ειναι και πιο συμμαζευμένο πανω στον εκτυπωτη. Ποιο step down να επιλεξω ωστε να ριχνει σωστα τα 24v κοντα στις προδιαγραφες του επισημου τροφοδοτικου; https://www.nettop.gr/index.php/raspberry-pi/raspberry-pi-zero-2-w-power-supply.html
Θα ηταν καλο για ευκολια στην εξοδο να εχει usb .

@songless_bird αυτό σου κάνει. Αλλά θα φροντίσεις να αερίζεται καλά για να απάγεται η παραγόμενη θερμότητα.
Τέλειο φαίνεται. Και δεν θέλει και κόλλημα. Αρκεί να μην ζορίζεται στα 24v γιατί βλέπω ότι είναι το όριο του. Έλεγα να μπει μέσα στο κουτί του εκτυπωτή κοντά στον ανεμιστήρα. Λες να έχει θέμα;

Υποθέτω εννοείς τον ανεμιστήρα της μητρικής...δεν ξέρω, αν έχει υψηλή θερμοκρασία εκεί θα έχεις θέμα.
Αν βρεις καλύτερο σημείο, από άποψη θερμοκρασιών, προτίμησέ το.

Υποθέτω εννοείς τον ανεμιστήρα της μητρικής...δεν ξέρω, αν έχει υψηλή θερμοκρασία εκεί θα έχεις θέμα.
Αν βρεις καλύτερο σημείο, από άποψη θερμοκρασιών, προτίμησέ το.
Εκει ειναι όλα μαζί. Μητρική και τροφοδοτικό. Υπάρχει ένας ανεμιστήρας ανάμεσα σε οθόνη και μητρική και έλεγα να το τοποθετήσω κάπου εκεί . Να το βγάλω εκτός κουτιού αν περνάνε τα καλώδια από τις οπές των καλωδίων και να του φτιάξω εξωτερικά ένα κουτάκι μαζί με το raspberry ;3D-printer-CR-10S_005_400x225.jpg

Υπάρχει ένας ανεμιστήρας ανάμεσα σε οθόνη και μητρική και έλεγα να το τοποθετήσω κάπου εκεί .
Ναι, δοκίμασε εκεί, αν καταφέρεις να το 'χτυπάει' το αεράκι από τον ανεμιστήρα (χωρίς να μειώνεις τον αερισμό κάποιου άλλου σημείου) λογικά θα είναι μια χαρά.

• Like
Reactions: songless_bird