Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...
Εγώ πήρα την 0,02% με το σκεπτικό του να μην χάσω πολλά χρήματα αν δεν έπαιζε καλά (μιας και κανείς δεν την είχε ακούσει ακόμα..). Αν ήταν να αγόραζα τώρα, το πιο πιθανό θα ήταν να έδινα το παραπάνω κατοστάρικο για την 0,01%. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ζω πάρα πολύ άνετα με την 0,02%.
Χτες πήγαμε με τον PanMan στο σπίτι φίλου συμφορουμίτη που έχει βουβάλι περίπου σαν το δικό μου (σε γενικές γραμμές), δηλαδή με Amanero, Salas BiB τροφοδοσίες και IVY III στην έξοδο. Από ηχεία υπήρχαν ένα ζευγάρι της Martin-Logan, ο ενισχυτής ήταν Bryston, το ίδιο και ο balanced προενισχυτής.
Το βουβάλι συνδέεται μέσω balanced διασύνδεσης με τον προενισχυτή, το ίδιο και το Soekris (δηλαδή έπαιζε μέσω του buffer του).
Για πηγή υπήρχε Mac το οποίο έπαιζε αρχεία Lossless μέσω iTunes.
Ο χαρακτήρας των διαφορών ήταν και εδώ ο ίδιος, αυτός που έχω ακούσει σε όσα συστήματα έχω επισκεφθεί. Πιο καθαρός ήχος, πιο φυσικός, ειδικά τα φωνητικά, το ίδιο καλό ή και καλύτερο soundstage, λίγο πιο έντονες οι ψηλές συχνότητες, κάπως πιο "μαζεμένο" ή ελεγχόμενο / σφιχτό το χαμηλό. Όσο περνούσε η ώρα και ζεσταινόντουσαν τα μηχανήματα, η διαφορά μεγάλωνε υπέρ του Soekris.
Overall, και σε αυτό το σύστημα το προτιμούσα αντί του βουβαλιού, το ίδιο και ο PanMan, ο οικοδεσπότης μας ακόμα το σκέφτεται (έχει λίγο περίεργα γούστα

).