DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

.. absence of any harshness. Really warm and well balanced. On really good recordings I could not stop tapping and enjoying. Great space and exceptional detail, again without any harshness....

miam miam...
ρε συ Μητσο το αμανερο ποια πλακετα ειναι? (ασχετοπουλος εδω..χε χε)

Last edited by a moderator:

Υπολογίζω μία "προσγειωμένη" υλοποίηση Soekris με κουτί, Amanero, Μ/Σ, τροφοδοτικό (Amanero) και τα περιφερειακά χτυπάει μια 500άρα...

.. absence of any harshness. Really warm and well balanced. On really good recordings I could not stop tapping and enjoying. Great space and exceptional detail, again without any harshness....

miam miam...
ρε συ Μητσο το αμανερο ποια πλακετα ειναι? (ασχετοπουλος εδω..χε χε)

Έλα ρε συ, είναι η σταθερή αξία στα USB to I2S interfaces.. http://amanero.com/

Το βρίσκεις σε πολύ καλύτερη τιμή στα powerbuys του diyaudio.com ή σε αρκετά καλύτερη τιμή στο γνωστό http://www.audiophonics.fr/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπολογίζω μία "προσγειωμένη" υλοποίηση Soekris με κουτί, Amanero, Μ/Σ, τροφοδοτικό (Amanero) και τα περιφερειακά χτυπάει μια 500άρα...

Τα πλησιάζει πολύ άνετα, ανάλογα πάντα το ποιο Soekris θα πάρεις και τι θα βάλεις για κουτί, μετ/τη, κτλ.

Πάλι έξοδα....
Με την ακρίβεια των αντιστάσεων τι διαφοροποιούμε;
Αξίζει λέτε το παραπάνω κόστος;

Το προϊόν είναι μεν "οπισθοδρομικό" αλλά τώρα τελευταία (τα τελευταία χρόνια) πίσω γυρίζουμε συνέχεια...

Και για το κόστος μια ερώτηση: προσθέτει φπα;

A καθαρα για δοκιμη θελω ενα.. Για την ωρα ενα διπλο lm317 μου κανει θαυμασια δουλεια..

Δεν ξερω αν αυτο σε οδηγει στο σωστο δρόμο??

Και γιατι οχι SALAS ?
Λογω κοστους?
Θα ηθελες να το τεκμηριωσεις?
Οχι πως οτι βγαζει Ο SALAS θα πρεπει να το παιρνουμε .
Αγνοουμε κατι?

Προσωπικά σκοπεύω να δοκιμάσω ένα Salas BiB πάνω στο Soekris, καθότι δεν θεωρώ πιθανό να του κάνει κακό. Πιο πιθανό είναι να του κάνει καλό, μιας και τα αναλογικά στάδιά του τουλάχιστον θα το εκτιμήσουν.

Δημήτρη
Ταπεινή μου άποψη οτι του Lyuben ειναι λιγο καλύτερο.
http://jlsounds.com/i2soverusb.html

Ενδιαφέρον φαίνεται, θα το δοκίμαζα πολύ ευχαρίστως υπό άλλες συνθήκες (σε άλλο DAC δηλαδή), αλλά το Soekris έχει ενσωματωμένο isolator και μετά κάνει όχι μόνο reclocking αλλά έχει και FIFO, οπότε άλλος ένας απομονωτής είναι πιο πιθανό να κάνει κακό παρά καλό. Για την ακρίβεια, δεν βλέπω πως θα μπορούσε να κάνει καλό.

Θετικό πάντως το ότι είναι στα ίδια σχεδόν χρήματα με το Amanero.

Πάλι έξοδα....
Με την ακρίβεια των αντιστάσεων τι διαφοροποιούμε;
Αξίζει λέτε το παραπάνω κόστος;

Το προϊόν είναι μεν "οπισθοδρομικό" αλλά τώρα τελευταία (τα τελευταία χρόνια) πίσω γυρίζουμε συνέχεια...

Η διαφορετική ακρίβεια των αντιστάσεων αλλάζει πρακτικά την αρμονική παραμόρφωση. Δες το πινακάκι εδώ: http://soekris.dk/dam1021.html

Και για το κόστος μια ερώτηση: προσθέτει φπα;

Ναι, καθώς και μεταφορικά και αν πληρώσεις με PayPal και ένα μικρό fee. Τελικό κόστος για το 0,02% μου ήρθε περίπου στα 275 .

Δημητρη, θα δώσεις (αν γίνετε) και τροφοδοσία στο receiver?

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Δημήτρη, υπο αυτές τις συνθήκες πολύ σωστά το θέτεις διπλός απομονωτής μόνο κακό θα δημιουργήσει.

Η υλοποίηση του Soekris θέτει συγκεκριμένη μοντούλα, αλλά έχω την εντύπωση ότι η καρτούλα του Βούγαρου (αυτή δεν είναι;) δίνει και μη απομονωμένη πλευρά (γενικά την έχει κάνει "αστακό" εκτοξεύοντας στα ύψη την απαίτηση σε ρεύμα τροφοδοσίας).

Εάν μας ενδιαφέρει, την έχει ο Στέλιος Περγιουδάκης και μπορεί να μας πει εάν δίνει και μη isolated έξοδο.

Φαίνεται να δίνει και μη-isolated έξοδο, παρότι δεν είναι documented στο manual της. Αλλά, αν πάρουμε τη μη-isolated και μη-reclocked έξοδο, αυτή έχει χειρότερα χαρακτηριστικά από του Amanero. Θα μου πεις, έχεις μετά ολόκληρο FIFO, και θα σου πω ΟΚ, αλλά γιατί να το ρισκάρεις;

Btw, έχω εδώ και δυο Interfaces με C-media τσιπάκια που κάθονται (non-isolated).. σκοπεύω να τα δοκιμάσω πάνω και αυτά. Θεωρητικά αν όλα πάνε καλά πρέπει να ακούγονται ίδια με το Amanero.

Δημητρη, θα δώσεις (αν γίνετε) και τροφοδοσία στο receiver?

Ναι, θα το προσπαθήσω. Αν και δεν θεωρείται critical για το συγκεκριμένο DAC λόγω FIFO.

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Πριν δύο μήνες που είχα εδώ CMedia 6631Α απλή, γαλβανική και Amanero μεταξύ τους δεν είχαν διαφορά (η απλή CMedia είχε καλή τροφοδοσία, η γαλβανική όπως και η αμανέρο μέσω υπολογιστή) δηλ. ζούσες με οποιαδήποτε με χαρά και λιγότερη σκοτούρα τι να διαλέξεις.
Υπήρχε διαφορά όμως με CMedia 6631 σκέτη, όπου ακουγόταν με λιγότερο σώμα και χαμηλό...πιο ρηχό άκουσμα.

Α...ΝΙΚΟSOKEY.Mονο ακουστικά μπορεσα να τεκμηριωσω οτι η ηχος με τη γνωστή τροφοδοσία δεν μου κάθισε σε 3 διαφορετικά project, το αποτέλεσμα και στις 3 περιπτωσεις ηταν μεταλλικά-συριστικα πρίμα.
Β...Lemon.Mε ενδιαφέρει πολυ το θέμα με την πλακέτα του Βούλγαρου γιατι εχω μια και κάθετε και απο οτι βλέπω θα προχωρησω
κι εγω με το συγκεκριμένο DAC οπότε θα ήθελα να την βάλω πάνω.
Γ...Δημήτρη. Αξίζει η αγορα του 0,01% η να πάω για το 0,02% εσυ ποιο πηρες?. Πες μας και καμια κουβέντα για την τελευταια ακροαση

Εγώ πήρα την 0,02% με το σκεπτικό του να μην χάσω πολλά χρήματα αν δεν έπαιζε καλά (μιας και κανείς δεν την είχε ακούσει ακόμα..). Αν ήταν να αγόραζα τώρα, το πιο πιθανό θα ήταν να έδινα το παραπάνω κατοστάρικο για την 0,01%. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ζω πάρα πολύ άνετα με την 0,02%.

Χτες πήγαμε με τον PanMan στο σπίτι φίλου συμφορουμίτη που έχει βουβάλι περίπου σαν το δικό μου (σε γενικές γραμμές), δηλαδή με Amanero, Salas BiB τροφοδοσίες και IVY III στην έξοδο. Από ηχεία υπήρχαν ένα ζευγάρι της Martin-Logan, ο ενισχυτής ήταν Bryston, το ίδιο και ο balanced προενισχυτής.

Το βουβάλι συνδέεται μέσω balanced διασύνδεσης με τον προενισχυτή, το ίδιο και το Soekris (δηλαδή έπαιζε μέσω του buffer του).

Για πηγή υπήρχε Mac το οποίο έπαιζε αρχεία Lossless μέσω iTunes.

Ο χαρακτήρας των διαφορών ήταν και εδώ ο ίδιος, αυτός που έχω ακούσει σε όσα συστήματα έχω επισκεφθεί. Πιο καθαρός ήχος, πιο φυσικός, ειδικά τα φωνητικά, το ίδιο καλό ή και καλύτερο soundstage, λίγο πιο έντονες οι ψηλές συχνότητες, κάπως πιο "μαζεμένο" ή ελεγχόμενο / σφιχτό το χαμηλό. Όσο περνούσε η ώρα και ζεσταινόντουσαν τα μηχανήματα, η διαφορά μεγάλωνε υπέρ του Soekris.

Overall, και σε αυτό το σύστημα το προτιμούσα αντί του βουβαλιού, το ίδιο και ο PanMan, ο οικοδεσπότης μας ακόμα το σκέφτεται (έχει λίγο περίεργα γούστα :p).