Re: Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...
Aρα Δημητρηδες θα προτιμουσαμε- σατε ενα τετοιο DAC διχως τις τροφοδοσιες LDO ή δεν ξερω τι ακριβως χρησιμοποιει ο Soekris .
Πιστεύω ότι θα μπορούσε να παίξει ακόμα καλύτερα αν μπορούσαν να διαχωριστούν οι τροφοδοσίες πάνω στην πλακέτα και να τροφοδοτηθούν κάποια στάδια με καλύτερα τροφοδοτικά, ειδικά τα αναλογικά στάδια.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο DAC δεν είναι (όπως είναι από τροφοδοσίες) ότι καλύτερο έχω ακούσει σε DIY DAC, και με διαφορά.
Σύντομα ελπίζω να αξιωθώ να του βάλω πάνω ένα Salas BiB ώστε να δούμε τι θα αλλάξει (αν αλλάξει). Τα εξαρτήματα τα έχω, η υλοποίηση εκκρεμεί..
Την Παρασκευή αναμένω και το τελικό κουτί, οπότε θα ξεκινήσει "επίσημα" το project.
Παντως μετα απο ενα μικρο ψαξιμο που εκανα στις κυματομορφες που πηρα μετα το LDO της Αμανερο και τα τροφοδοτικα του Νικου ειναι μερα με νυχτα .( Tου Νικου σαφως καλυτερα τα LDO δινει περιπου 20-30mV ripple και του Νικου 1-2 mV ΚΑΙ στην χειροτερη περιπτωση πανω στην Αμανερο 5mv .)
Δεν αμφιβάλλω, αλίμονο, αλλά για μένα το ερώτημα τελικά είναι κατά πόσο όλα αυτά ακούγονται
στο συγκεκριμένο DAC. Γιατί ΟΚ, από άποψη engineering είναι καλή φάση, αλλά μήπως τελικά στο τέλος απλά καίμε τζάμπα ρεύμα;
Συντομα θα παρουσιασω κυματομορφες απο την εξοδο του DAC που εχω ES9019K2M απο την εξοδο διχως το LPF και μετα το LPF οπως επισης με σηματα input με γεννητρια μεσω υπολογιστη 1KHZ ,5KHZ στα 44.000 και στα 192.000
εδω ειναι ενα σχετικο λινκ με κυματομορφες σε διαφορα DAC.
http://www.pavouk.org/hw/dacshapes/en_index.html
Εχει μεγαλη πλακα πως γινονται τα Square waves στα 24 ΚΗΖ στην εξοδο των DAC

Moνο το AD1865 βγαζει εξοδο σωστη .
Κυριοι μηπως πρεπει να μετρησετε τα δικα σας DAC ?
Χαριτωμένο το site με τις φωτό, αλλά το βρίσκω λίγο άδικο να δίνει σε DAC τετράγωνο στους 24Κ με δειγματοληψία στους 48Κ και να περιμένει να πάρει τετράγωνο στην έξοδο, ενώ "παίζει" oversampling και ψηφιακά φίλτρα. Δεν βλέπω πως θα ήταν δυνατό κάτι τέτοιο. Και μου κάνει εντύπωση πως το κάνει το AD1865. Προφανώς παίζει εντελώς "άφιλτρο", όπως φαίνεται και από το ημίτονο στους 24Κ το οποίο το βγάζει επίσης.. τετράγωνο.

Και εντάξει, ημίτονο στους 24Κ δεν θα πετύχεις σχεδόν ποτέ σε μουσική (τετράγωνο στους 24Κ δεν θα πετύχεις
εγγυημένα ποτέ), αλλά και πιο χαμηλές συχνότητες θα "πετσοκόβονται" αντίστοιχα. Αυτό είναι το κακό του NOS. Θα είχε ενδιαφέρον να μας δείξει πως "βγαίνει" ένα ημίτονο στους 12Κ. Το "πριόνι" θα πηγαίνει σύννεφο.
Όσο αφορά τις μετρήσεις των DACs, εννοείται ότι πρέπει να γίνουν και θα γίνουν στην περίπτωσή μου, με το που θα μπει σε κανονικό κουτί.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Δημητρη ποια ηταν τα συνοδα που ακουσατε?
Καλύτερα να μας τα γράψει ο συνονόματος όταν μπει.. επιγραμματικά ήταν ηχεία κόρνες της Zingali, ολοκληρωμένος καλός λαμπάτος και πηγή laptop με Windows.