DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Το σκέφτηκα αυτό που λες, αλλά δεν θέλω να πήξω την πλακέτα στη σιλικόνη.. ούτως ή άλλως οι πυκνωτές δεν είναι βαριοί, θα πρέπει να κάνω χοντράδα για να γίνει ζημιά.

Βάλε λίγη σιλικόνη ανάμεσα στους 2 κεντρικούς και λίγο κάτω στην βάση στους ακριανούς.

Αν χρειαστεί να αφαιρεθεί, γίνεται πολύ εύκολα με 1 σταγόνα οινόπνευμα..

Να πω κί εγώ τα δικά μου:
Χθες ο Δημήτρης μου πέρασε το νέο Fw και τα νέα φίλτρα . Έχω κάνει τη μοντα του Σοεκρις και επίσης έχω προσθέσει τους 4 πυκνωτες 470μF
Σήμερα το πρωί είχα ένα πρόβλημα με ένα καλώδιο εσωτερικό USB με αποτέλεσμα ο Μακ να μη βλέπει το Αμανερο. Λύθηκε με νέο.
Από τις 6 το απόγευμα το Ντακ παίζει καλλίτερα από ποτέ. Μια υποψία επιθετικότητας που υπήρχε εξαφανίστηκε εντελώς.
Έβαλα και τη νέα έκδοση του Audirvana + και το όλον πήγε στα ¨αστρα¨. Δεν ξεκολαω από τις 6 το απόγευμα. Συνέχεια.

ΥΓ. Όσοι έχουν Μακ και Audirvana και JRiver ας κάνουν μια σύγκριση των δυο. Στο δικό μου σύστημα το Ριβερ δεν ακούγεται .
Κρατώ μια επιφύλαξη μήπως έχω κάνει χοντρή βλακεια στη ρύθμιση αλλά δεν νομίζω .

-- Oυτε το δικο μου λεει να σβήσει και σιγά σιγά νομίζω φτάνουμε και στο επιπεδο - ουάου - που αναφέρεις Μανόλη.
-- Οντως Δημήτρη θελει πολυ μεγάλη χοντραδα για να γίνει ζημια εκεί, πάντα εικάζοντας οτι εχεις στρίψει λίγο τις ακρες στα συρματακια των πυκνωτων (φτιαχνοντας γωνιες μεσα στην κόλληση )
-- Αsio??? Νομιζω οτι το Wasapi ειναι για τα windows απο 7 και πάνω

Εχω μάθει εδω και τόσα χρόνια στο σπόρ μας να περνάω καθε πληροφορία απο το -φίλτρο- της ακρόασης. Δεν μπορω να πω οτι κάνει καμια ακουστή διαφορά το asio απο το wasapi η το αντιθετο, αρα επιλεγουμε αυτό που υποστηριζει το hardware μας στην περιπτωση μου υποστηριζει και τα δυο.

Εχω μάθει εδω και τόσα χρόνια στο σπόρ μας να περνάω καθε πληροφορία απο το -φίλτρο- της ακρόασης. Δεν μπορω να πω οτι κάνει καμια ακουστή διαφορά το asio απο το wasapi η το αντιθετο, αρα επιλεγουμε αυτό που υποστηριζει το hardware μας στην περιπτωση μου υποστηριζει και τα δυο.

Εγώ πρώτη φορά είχα ακουστή διαφορά με asio, με το asio να είναι μελωδικό η μουσική σε αγγίζει πιο ατμοσφαιρική, σε αντίθεση το wasapi να ακούγεται πιο αδιάφορο!

Παράγγειλα και εγώ τους πυκνωτές!!

Στο θέμα των driver... το ASIO φαίνεται να είναι σε όλες τις περιπτώσεις ανώτερο στα δικά μου συστήματα (συγκεκριμένα 2 PC, ένα δυνατό i7 και ένα μικρό i3). Το ανώτερο όλων είναι (driverless) το Rasberry Pi2 music server μου.

Στο θέμα win10, πιθανολογώ ότι υπερτερεί έναντι των win7 που είχα πριν αλλά δεν μπορεί να είμαι και εκατό τοις εκατό σίγουρος έχω όμως την αίσθηση ότι ισχύει.

Με προβλημάτισε λίγο η εγκατάσταση των μη υπογεγραμμένων driver (DIYINHK usb receiver, τους οποίους εγκαθιστάς αφού γίνει απενεργοποίηση του win signed driver installer protection ή κάτι τέτοιο) αλλά τώρα τουλάχιστον από foobar παίζει χωρίς όμως να αναγνωρίζεται ως συσκευή ήχου από τα windows.

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Χρήστο,δοκίμασες να κάνεις εκτέλεση του αρχείου σαν διαχειριστής;
Σε μερικές περιπτώσεις λειτουργεί.
Μέχρι να βγουν υπογεγραμμένοι drivers βέβαια,που δεν θα αργήσουν υποθέτω.

Για τα win10 συμφωνώ,φανερά ανώτερα από τα 7άρια σε όλους τους τομείς.

Ναι έτσι το έκανα, δηλαδή έτσι νομίζω... λειτουργεί στο foobar, δηλαδή το foobar αναγνωρίζει το ASIO driver και παίζει μαι χαρά, απλά στην διαχείριση συσκευών έχει κίτρινο θαυμαστικό και δεν αναγνωρίζεται ως συσκευή από τα windows (δεν έχει wasapi ούτε φαίνεται στις συσκευές ήχου).

Signed Driver από τον Κινέζο δεν νομίζω ότι θα περιμένουμε...

Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Ναι έτσι το έκανα, δηλαδή έτσι νομίζω... λειτουργεί στο foobar, δηλαδή το foobar αναγνωρίζει το ASIO driver και παίζει μαι χαρά, απλά στην διαχείριση συσκευών έχει κίτρινο θαυμαστικό και δεν αναγνωρίζεται ως συσκευή από τα windows (δεν έχει wasapi ούτε φαίνεται στις συσκευές ήχου).

Signed Driver από τον Κινέζο δεν νομίζω ότι θα περιμένουμε...

Δεν ξαναδοκιμάζεις;
Μην πειράξεις τίποτα στα win,κι αν κατά την διάρκρια της εγκατάστασης σου βγάλει το γνωστό " Driver is not signed ",πάτα "install anyway".
Στο λέω,γιατί και του amanero unsigned είναι αλλά έτσι εγκαταστάθηκαν μια χαρά.
(Και το mixer των win αναγνωρίζει πια 32/384,ενώ πριν με τα 7άρια το έβλεπε μέχρι 24/192 )

Βασικά στα 8 και στα 10 αν δεν είναι signed ο driver του ρίχνουν πόρτα.. δεν έχεις την επιλογή "install anyway", οπότε πρέπει να κάνεις την μανούβρα που έκανε και ο Χρήστος.

Σε εμένα αν θυμάμαι καλά δεν έχω κίτρινο θαυμαστικό και το XMOS του DIYINHK παίζει κανονικά και σαν κάρτα ήχου. Θα το δω αργότερα και θα σας πω..

Βασικά στα 8 και στα 10 αν δεν είναι signed ο driver του ρίχνουν πόρτα.. δεν έχεις την επιλογή "install anyway", οπότε πρέπει να κάνεις την μανούβρα που έκανε και ο Χρήστος.

Σε εμένα αν θυμάμαι καλά δεν έχω κίτρινο θαυμαστικό και το XMOS του DIYINHK παίζει κανονικά και σαν κάρτα ήχου. Θα το δω αργότερα και θα σας πω..

Δημήτρη,εμένα στα 10άρια με το amanero μου το έβγαλε.
Καθαρή εγκατάσταση,έτσι;

Έχω πετάξει ένα κάρο υπηρεσίες από πάνω βέβαια,πολύ πιθανόν να πήρε η μπάλα και αυτό που λέει ο Χρήστος.
Περιμένουμε να το δεις λοιπόν.

Μπορεί.. Εγώ αν θυμάμαι καλά στα 8 & 10 το Amanero είχε μπει χωρίς πρόβλημα, με το XMOS είχα θέμα (και με κάποια άλλα άσχετα devices).

Edit: Ίσως το "πρόβλημα" το έχουν μόνο οι 64bit εκδόσεις των Windows: http://www.howtogeek.com/167723/how...8.1-so-that-you-can-install-unsigned-drivers/

Μπορεί.. Εγώ αν θυμάμαι καλά στα 8 & 10 το Amanero είχε μπει χωρίς πρόβλημα, με το XMOS είχα θέμα (και με κάποια άλλα άσχετα devices).

Edit: Ίσως το "πρόβλημα" το έχουν μόνο οι 64bit εκδόσεις των Windows: http://www.howtogeek.com/167723/how...8.1-so-that-you-can-install-unsigned-drivers/

64άρια έχω κι εγώ.
Καλός ο οδηγός πάντως αν κάτσει καμιά στραβή...

Δυστυχώς ξαναπροσπάθησα να βάλω τα driver και δυστυχώς τώρα δεν αναγνωρίζεται καθόλου...

Παραμένει το κίτρινο θαυμαστικό, αλλά τα driver λένε error και δεν κάνουν install...

Δεν έπρεπε να το πειράξω...

Χρήστο, μήπως παίζει κάτι με τη τροφοδοσία του usb receiver? Αν δε κάνω λάθος, η γραμμή (+) πάνω στο καλώδιο usb είναι κομμένη (αφού το receiver τροφοδοτείται εσωτερικά)...

Λοιπόν το βρήκα.

Τα βήματα για όσους έχουν προβλήματα είναι ως εξής:

1. αφαίρεση της συσκευής
2. απεγκατάσταση του προβληματικού driver
3. προαιρετικά regedit και αφαίρεση του από τo registry (εγώ το έκανα μπορεί να μην χρειάζεται) {HKEY_LOCAL_MACHINE /SOFTWARE/ASIO}
4. πατάμε shift μαζί με το restart και μπαίνουμε στο μενού αλλαγής ρυθμίσεων όπως περιγράφεται στο παραπάνω λινκ ( http://www.howtogeek.com/167723/how-...igned-drivers/ ) ακολουθούμε τις οδηγίες και πατάμε το 7. που είναι να επιτρέπεται εγκατάσταση non signed drivers και μπαίνουμε ξανά στα windows.
5. συνδέουμε την συσκευή και τρέχουμε το πρόγραμμα εγκατάστασης του driver.
6. αν όλα τα έχουμε κάνει σωστά, θα μας ρωτήσει αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση non signed driver πατάμε ναι και η εγκατάσταση γίνεται κανονικά.
7. το εικονίδιο τώρα είναι κανονικό (χωρίς κίτρινο θαυμαστικό) η συσκευή φαίνεται και από στα playback devices.

Το πρόβλημα μάλλον προέκυψε επειδή δεν είχα κάνει αυτή ακριβώς την ακολουθία... δεν πρέπει το driver να εγκατασταθεί πάνω από το άλλο που έχει φάει πόρτα από τα windows, θέλει να εγκατασταθεί χωρίς υπόλειμμα του παλαιού.

Επίσης παίζει να επιτρέπεται μόνο μια φορά εγκατάσταση non signed driver, για να ξαναγίνει εγκατάσταση θέλει να επαναληφθεί μάλλον η διαδικασία απενεργοποίησης από τα windows.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρήστο, μήπως παίζει κάτι με τη τροφοδοσία του usb receiver? Αν δε κάνω λάθος, η γραμμή (+) πάνω στο καλώδιο usb είναι κομμένη (αφού το receiver τροφοδοτείται εσωτερικά)...

Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς σε τι αναφέρεσαι...

Η τροφοδοσία είναι εσωτερική από το Reflector-D και το καλώδιο μου είναι Belkin Gold... δεν υπάρχουν πουθενά κομμένα καλώδια...