DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

οκ. Δεν έκοψες τη γραμμή (+) στο καλώδιο. Αν το είχες κάνει, ίσως να ήταν αυτή η αιτία του προβλήματος.

Άρα τo usb receiver τροφοδοτείται ταυτόχρονα από το Belkin και το Reflector-D.

Σίγουρα χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία αλλιώς δεν λειτουργεί.

Δεν γνωρίζω αν παίρνει κάτι από το USB.

Πάντως ποτέ μου δεν πρόκειται αν μπω στην διαδικασία τροποποίησης καλωδίου USB ξανά, και θα χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ usb protocol compliant καλώδια.

Όντως, το συγκεκριμένο USB interface του DIYINHK χρειάζεται και τάση από το PC μέσω USB για να λειτουργήσει. Απ' ότι φαίνεται αν δεν "δει" αυτή την τάση δεν ενεργοποιείται. Οπότε USB καλώδια με κομμένο το + της τροφοδοσίας δεν θα δουλέψουν.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην επιμονή του Χρήστου που με εκανε να βάλω τελικά κι εγω τα win10 αν και δεν συμπαθω καθόλου τα λειτουργικά που αναλαμβανουν τόσες πρωτοβουλίες πραγμα θετικό για το μέσο χρηστη (Πραγμα που με εκανε και απεγκατέστησα τα 9 οπου κι αν τα βρηκα) .
Στο θέμα μας τωρα
1- Μπορω να πω με σιγουριά οτι τα 10 παιζουν καλύτερα απο οποιοδηποτε άλλο λειτουργικό εχω δοκιμάσει ως τώρα πάρεα πάντα με το R2R μας.
2- Ναι στα 10 το Asio παίζει πιο σωστά απο το Wasapi (στο Foobar)
3- Αντιμετωπισα κι εγω το ίδιο πρόβλημα με το θαυμαστικό στο device manager στο xmos αλλα με απεγκατασταση restart και εγκατασταση ξανά ολα οκ.
4- Τα 10 δεν ειναι σχεδιασμένα μόνο για μηχανές με οθόνη αφής και απο τη στιγμή που παιζουν καλύτερα, μάλλον θα μάθω να ζω και με αυτα.

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Χθες συναντηθήκαμε με το φίλο Δημήτρη (DimDim) για να ακούσουμε τις αλλαγές μετά την τελευταία μόντα.

Γράφω από τη δουλειά οπότε θα είμαι συνοπτικός στις εντυπώσεις μου.

Το dac έχει αλλάξει.
Έλλειψη δυναμικών ή χαμηλού ή ατάκας δεν μπορεί κάποιος να του προσάψει με τίποτα. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτόν τον τομέα θα αφήσει όσους του είχαν σηκώσει "κίτρινη", με την κάρτα στη τσέπη.

Μπορώ να πω ότι στην αρχή ξενίστηκα, γιατί έχει αλλάξει ο ήχος...στο δικό μου σύστημα και φυσικά όσα γράφω αφορά αυτό αποκλειστικά....θα το ήθελα πιο smooth, ένιωσα με λίγα λόγια το ακριβώς αντίθετο από ότι είχα αισθανθεί την πρώτη φορά που μου το είχε φέρει ο Δημήτρης.
Φυσικά η δουλειά που περιέχει το dac στα φίλτρα είναι άψογη και όταν το ολοκληρώσει ο Δημήτρης με λειτουργίες και για ¨τεμπέληδες" όπου η αλλαγή των φίλτρων θα γίνεται από το τηλεχειριστήριο...τότε θα καταφέρει ο καθείς να το φέρει στα μέτρα του.

Σε μένα μου άρεσε το φιλτρο smooth, δεν θυμάμαι από ποιο πακέτο ήταν, θα μας πει ο Δημήτρης.
Αυτό έδεσε με το λιγότερο επιθετικό ύφος που αναζητούσα, με το σύστημά μου έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή.

Οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε, αλλά θα χρειαστείτε δουλειά στο ψάξιμο με τα φίλτρα για να καταλήξετε σε 2-3 που θα σας ταιριάξουν.
Άλλο ένα πλεονέκτημά του.

Φίλτατε Δημήτρη, σε ευχαριστώ για το χρόνο που μου διέθεσες. Είμαι σίγουρος ότι όταν ολοκληρώσεις τις σκέψεις σου για τη διαχείριση αυτού του dac, πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους για το πόσο ολοκληρωμένο θα είναι σαν κατασκευή.

Εγώ σε ευχαριστώ Μανόλη για τη φιλοξενία! Οι ώρες πέρασαν χωρίς να το καταλάβω..

Όντως το DAC έχει πλέον δείξει για τα καλά τα δόντια του όσο αφορά το hardware, οπότε από εδώ και πέρα θα ασχολούμαστε κυρίως με το software.

Η δουλειά ανθρώπων όπως ο Paul έχει δείξει την πραγματική σημασία του reconstruction filter, ειδικά για υλικό στα 44.1 & 48Κ. Ένα διαφορετικό φίλτρο αλλάζει σημαντικά τη συμπεριφορά του DAC.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ουσιαστικά 3 σετ από έτοιμα φίλτρα:

1) Το original που δίνει η Soekris: http://www.diyaudio.com/forums/vend...magnitude-24-bit-384-khz-328.html#post4421518
2) To V099 Party Pak του Paul : http://www.moredamfilters.info/content/v099-party-pak
3) To EQHQ variations v1 επίσης του Paul: http://www.moredamfilters.info/content/eqhq-variations-v1

Το κάθε σετ περιλαμβάνει από 4 διαφορετικά φίλτρα. Χτες στου Μανόλη ακούσαμε τα 8 φίλτρα του Paul, αλλά όχι τα original της Soekris.

...θα αφήσει όσους του είχαν σηκώσει "κίτρινη", με την κάρτα στη τσέπη...

...θα το ήθελα πιο smooth...

A μάλιστα,,, να σε χτυπάει η μποτιά και να σε ξεσηκώνουν τα πιατίνια, ένα πράμα, αλλά με πιο ευγενικό τρόπο... :ADFADF1:
(ακούω στο βάθος ένα απομακρυσμένο αλλα τρανταχτό γέλιο απο τα Καπη Πάτρας...)

Σα να μου φαίνεται πάντως, ότι αρχίζει να ταβανιάζει το soekris και έρχεται σύντομα ο καιρός για άρση των κάπιταλ κοντρολς,,, καλά κατάλαβα? :music-smiley-005:

A μάλιστα,,, να σε χτυπάει η μποτιά και να σε ξεσηκώνουν τα πιατίνια, ένα πράμα, αλλά με πιο ευγενικό τρόπο... :ADFADF1:
(ακούω στο βάθος ένα απομακρυσμένο αλλα τρανταχτό γέλιο απο τα Καπη Πάτρας...)

Σα να μου φαίνεται πάντως, ότι αρχίζει να ταβανιάζει το soekris και έρχεται σύντομα ο καιρός για άρση των κάπιταλ κοντρολς,,, καλά κατάλαβα? :music-smiley-005:

Τα ΚΑΠΗ Πατρών ακόμα δεν έχουν ακούσει σόκρι.
Θα δω και μετά θα πω.:beatnik2:

έχεις κάτι καλό κατά νου ; και το λες

Αν εννοείς για συσκευή, το soekris μοιάζει το πιο ενδιαφέρον, ειδικά τώρα με τα φίλτρα.
Αν εννοείς για τα cc, έχουμε κολλητό στη Δανία... αμ πως? :ADFADF1:

Τα ΚΑΠΗ Πατρών ακόμα δεν έχουν ακούσει σόκρι.
Θα δω και μετά θα πω.:beatnik2:

Ε να σου στείλει μια φωτό ο δημδημ βρε, να δεις και να καταλάβεις! lol

Άσε κάπως θα γίνει να το ακούσεις και συ όταν ανέβεις για την έκθεση.
Αλλά πάλι θα λες δεν ξέρω πως παίζει στα γελάδια... μα μου σου του, τα γνωστά για να μην αποχωριστείς το mambo.
δυσκοίλιε γέροντα. -bye-

Για να δω μπας κι έχει όρεξη ο δημδημ για μονοήμερη... :grandpa:

Re: Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Δημητρη αυτο που προτιμησε ο Μανώλης που εχουμε τα ιδια γούστα και στις ακροασεις σχεδον πάντα ακουμε τα ίδια, -- ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΠΟΝΤΑ -- πιο ήταν ?

@jimaras = Δημήτρη, δεν νομίζω ότι μπορεί να βγει γενικός μπούσουλας για τα φίλτρα του.
Όπως είπα ένιωσα ότι έχει αλλάξει αισθητά ο ήχος του και στο δικό μου σύστημα, ακριβώς όπως το άκουσες τελευταία με τις μόντες στις οπές των ηχείων, ζητούσα από το soekris πιο μαλακά άκρα στις υψηλές του...στο ψάξιμο που ήταν παιχνίδι με τον τρόπο που υλοποιείται, μεταξύ 4-5 φίλτρων που δοκιμάσαμε, σε μένα μου ήταν το πιο αρεστό.
Στο δικό σου όμως που λογω φύσης ηχείων έχεις ηπιότερο χαρακτήρα στην περιοχή των υψηλών, πιθανών να σου φανεί πολύ smooth.

Θέλει πολύ παιχνίδι με τα φίλτρα, αρκεί να φτιάξετε αυτό το καλώδιο μετατροπέα που είχε ο Δημήτρης για να σας διευκολύνει τη ζωή με αλλαγές και κατά την αναπαραγωγή...φυσικά μέχρι να το ολοκληρώσει και μετά θα παίζεται από τηλεχειριστήριο.