DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Αναμένομεν...

Απ'οτι μαθαίνω εσυ Βαγγελη εχεις το παλιο firmware και παρότι παει αρκετος καιρός που ειχα ακούσει αγνο παρθένο Σοεκρις (στην πρώτη-πρώτη του μορφη) θα έπαιρνα σχεδόν ορκο οτι το θυμάμαι πιο πλουσιο στις μεσαίες (με απλο μετ/τη και τροφοδοσια). Δεν ξερω αν ολες οι μετατροπές και τα shunt ps εχουν βελτιώσει καποιες παραμέτρους ή οχι. Το θεμα ξεπερνα σε καποιο βαθμο τις μετρήσεις εργαστηρίου και εχει να κανει και με το τι προσδοκά ο καθενας. Μπορει να κανω και λαθος αλλα ειδικα τις μεσαιες του παρθενου v1 Σοεκρις ισως να μην τις εχω ξαναακουσει με τα heavily moded.

Οποτε πρέπει οποιος θελει να κανει μετατροπες να τις κανει βημα βημα για να μπορει να αποδωσει στην καθεμία το οποιο αποτέλεσμα (καλο ή κακο). Μπορει πχ κάποιες να βοηθουν και αλλες οχι, δύσκολο ομως να κρατήσεις λογαριασμό αν τις κανεις μαζι.

Δοκιμάζω τώρα να περάσω τα φίλτρα που λεει ο Δημήτρης παραπάνω αλλα μάλλον εχω πέσει σε ατέρμονη λούπα το putty γιατί το transfer τελειώνει και ξαναρχιζει εδω και 20 λεπτά κραταει τοσο πολυ ? ειναι πολλα τα φιλτρα που εχει μέσα που δικαιολογούν τοσο χρόνο?

Ακριβως, το πολυ 10 λεπτα εμενα απλα μου κόλλησε θα ενημερωσω πιο μου αρεσει πιο πολυ

Eνταξει 10 δευτερα ηθελα να γραψω, μια ερωτηση ο Δημήτρης ειχε το com ενωμενο στο pc και παταγε F4,F5,F6,F7 στο προγραμμα (putty) και αλλαζε τα φίλτρα σωστά? μετα ανοιγατε foobar και ακουγατε. Α και Πανο εχεις μεγαλο δικιο για τις μεσαιες.
OΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΟΕΚΡΙΣ ΧΩΡΙΣ rev mod ας μου στηλει πμ

Last edited:
Οι αλλαγές μεσώ extraputty > shift+F> αριθμος φιλτρου (4-5-6-7)> enter. Γίνονται στιγμιαία. Ο Δημ μπορεί να δωσει πιο πολλές λεπτομέρειες

Απ'οτι μαθαίνω εσυ Βαγγελη εχεις το παλιο firmware και παρότι παει αρκετος καιρός που ειχα ακούσει αγνο παρθένο Σοεκρις (στην πρώτη-πρώτη του μορφη) θα έπαιρνα σχεδόν ορκο οτι το θυμάμαι πιο πλουσιο στις μεσαίες (με απλο μετ/τη και τροφοδοσια). Δεν ξερω αν ολες οι μετατροπές και τα shunt ps εχουν βελτιώσει καποιες παραμέτρους ή οχι. Το θεμα ξεπερνα σε καποιο βαθμο τις μετρήσεις εργαστηρίου και εχει να κανει και με το τι προσδοκά ο καθενας. Μπορει να κανω και λαθος αλλα ειδικα τις μεσαιες του παρθενου v1 Σοεκρις ισως να μην τις εχω ξαναακουσει με τα heavily moded.

Οπότε πρέπει οποιος θελει να κανει μετατροπες να τις κανει βημα βημα για να μπορει να αποδωσει στην καθεμία το οποιο αποτέλεσμα (καλο ή κακο). Μπορει πχ κάποιες να βοηθουν και αλλες οχι, δύσκολο ομως να κρατήσεις λογαριασμό αν τις κανεις μαζι.

Ακριβώς, όπως τα λες είναι Πάνο. Το σοκρις μου είναι σε κατάσταση "παρθένα" και στο πολύ βασικό του configuration: τροφοδοσία με έναν μετασχηματιστή ΕΙ 2Χ7,5 V/10 VA, το αρχικό firmware, καμία αλλαγή στο φίλτρο και το όλον τοποθετημένο (μέχρι να καταλήξω στην τελική του μορφή) σε ένα ξύλινο κουτί πούρων. Το DAC όπως είναι τώρα μου αρέσει πολύ και, ειλικρινά, είμαι πολύ διστακτικός στο να κάνω οποιαδήποτε μετατροπή, είτε σε επίπεδο hardware είτε σε επίπεδο software, προτού κάνω μία άμεση σύγκριση με ένα "πειραγμένο" σόκρις.
Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει ένα τέτοιο τεστ, μήπως και καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Βεβαίως, καθώς τα "πειραγμένα" σοκρις έχουν επάνω τους πληθώρα αλλαγών, πιθανώς είναι δύσκολο να εντοπίσεις ποια είναι η αλλαγή που κάνει ποια διαφορά, όπως πολύ σωστά αναφέρεις και συ πιο πάνω

Βρε σεις!
Εδώ κοιτάμε να κάνουμε τα ΔΣ να ακούγονται R2R κι εσείς το πάτε αντίθετα;
Ντιούηδες,τι να πεις :flipout:

Αστειεύομαι προφανώς,αλλά αν είναι έτσι όπως τα διαβάζω,θα προτιμούσα την διάσημη μεσαία τους από τα εκρηκτικά δυναμικά πχ (ναι εγώ γράφω,μην κοιτάτε το nick :flipout:).
Στις μουσικές που ταιριάζει το ένα,κι ένα ΔΣ για τις υπόλοιπες.
Συμβιβασμοί είναι αναγκαίοι παντού,αλλά ας κρατάμε τουλάχιστον τα καλά της κάθε σχεδίασης.

Ακριβώς, όπως τα λες είναι Πάνο. Το σοκρις μου είναι σε κατάσταση "παρθένα" και στο πολύ βασικό του configuration: τροφοδοσία με έναν μετασχηματιστή ΕΙ 2Χ7,5 V/10 VA, το αρχικό firmware, καμία αλλαγή στο φίλτρο και το όλον τοποθετημένο (μέχρι να καταλήξω στην τελική του μορφή) σε ένα ξύλινο κουτί πούρων. Το DAC όπως είναι τώρα μου αρέσει πολύ και, ειλικρινά, είμαι πολύ διστακτικός στο να κάνω οποιαδήποτε μετατροπή, είτε σε επίπεδο hardware είτε σε επίπεδο software, προτού κάνω μία άμεση σύγκριση με ένα "πειραγμένο" σόκρις.
Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει ένα τέτοιο τεστ, μήπως και καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Βεβαίως, καθώς τα "πειραγμένα" σοκρις έχουν επάνω τους πληθώρα αλλαγών, πιθανώς είναι δύσκολο να εντοπίσεις ποια είναι η αλλαγή που κάνει ποια διαφορά, όπως πολύ σωστά αναφέρεις και συ πιο πάνω

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μια τέτοια δοκιμή.

Οι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε είναι πολλοί..

Το καλό είναι ότι τα firmware και τα φίλτρα αλλάζουν πολύ εύκολα και γρήγορα.

Ποιο Soekris έχεις;

Το καλό είναι ότι τα firmware και τα φίλτρα αλλάζουν πολύ εύκολα και γρήγορα.

Ποιο Soekris έχεις;
Και το hardware (Vref) αλλάζει, απλα οχι τοσο εύκολα οσο το firmware
Aληθεια ποιο εχεις?

Δυο φιλοι έχουν Σοεκρις "μαμα", ο Βαγγελης και ο Μορφεας. Αν δεν υπαρχει βιασύνη μπορουμε να βρεθούμε εδώ για να τα συγκρίνουμε.

Και το hardware (Vref) αλλάζει, απλα οχι τοσο εύκολα οσο το firmware
Aληθεια ποιο εχεις?

Μωρέ όλα αλλάζουν, αλλά άλλο να βάλεις κολλητήρι και να ξεκολλήσεις SMD εξαρτήματα μεγέθους κεφαλιού καρφίτσας, άλλο να ανεβάσεις άλλο firmware ή να κουμπώσεις πάνω άλλη τροφοδοσία.

Εγώ έχω το 0.02%.

Μωρέ όλα αλλάζουν, αλλά άλλο να βάλεις κολλητήρι και να ξεκολλήσεις SMD εξαρτήματα μεγέθους κεφαλιού καρφίτσας, άλλο να ανεβάσεις άλλο firmware ή να κουμπώσεις πάνω άλλη τροφοδοσία.

Εγώ έχω το 0.02%.
+1
Εγώ έχω το 0.01% για να δουμε και οι δυο φιλοι ποιο εχουν

Ένα μαμά με αρχική τροφοδοσία.
Ένα μαμά με αλλαγμένο fw
Και ένα με άλλαγμένο fw και μόντα και άκρη θα βγάλετε μέσα σε μία ώρα.

Στο τέλος βάλτε και ένα που έχει αλλαγμένη και την τροφοδοσία, όπως του ΔημΔημ και συγκρίνετέ το με το τρίτο.

Δεν χρειάζεται να βάλετε και άλλη παράμετρο όπως το τι αντιστάσεις φοράνε...

Μόνο κάντε ισοστάθμιση εξόδου, για να μη πλασεμπιαστείτε...

Το δηλώνω από τώρα, το μαμά fw με το νέο fw και μόντα θα είναι διαφορετικά παντελώς dac.

Re: Απάντηση: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Πάντος απο οσο έχω ακούσει μέχρι τώρα απο τα δυο πακέτακια φίλτρων τα ΕQHQ var v1 και Party Pak νομίζω το party pak f6 μας δίνει πίσω τη χαμένη μεσαία χωρίς να χάνουμε καθόλου τα θετικά που μας έδωσε το Vref mod.
Γιατί δηλαδη πρεπει να ακολουθούμε στρατόπεδα και να μην εχουμε ενα R2R με ολες τις ΔΣ αρετές?

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Γιατί δηλαδη πρεπει να ακολουθούμε στρατόπεδα και να μην εχουμε ενα R2R με ολες τις ΔΣ αρετές?

Μωρέ μακάρι!
Τότε θα έχουμε πετύχει ότι δεν έχουν πετύχει όλοι οι κατασκευαστές μέχρι τα 5Κ.
Αλλά δύσκολο το βλέπω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Kαλα κι εγω το βλέπω πολυ δύσκολο αλλα πάντα ειχα μεγαλα όνειρα, αυριο μάλλον κανονίζω να πάω σε ενα γνωστό φίλου που εχει ντάκ πιο ακριβό απο το νουμερο που ανεφερες, εκει θα δούμε τι εχουμε κάνει ως τώρα. Επίσης πρεπει να κάνουμε στα σίγουρα και οτι λέει ο Μανωλης για να δουμε αν το πάμε εμπρός ή πίσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία.

Kαλα κι εγω το βλέπω πολυ δύσκολο αλλα πάντα ειχα μεγαλα όνειρα, αυριο μάλλον κανονίζω να πάω σε ενα γνωστό φίλου που εχει ντάκ πιο ακριβό απο το νουμερο που ανεφερες, εκει θα δούμε τι εχουμε κάνει ως τώρα. Επίσης πρεπει να κάνουμε στα σίγουρα και οτι λέει ο Μανωλης για να δουμε αν το πάμε εμπρός ή πίσω.

Αν του χαλάσατε την μεσαία,ουαί κι αλίμονο,τίποτα άλλο δεν λέω!:flipout: