DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

To dac αυτό το προορίζετε για το κύριο dac σας?

Γιατί θα μπορούσε κάποιος κάλλιστα να το συνδυαστεί με το pi2 σε ένα πολύ ωραίο κουτί...

1:1 για απομόνωση του spdif είναι αυτοί ?
(άρα θα θέλετε και μόνωση μεταξύ κουτί και της γείωσης του spdif)
Εάν ναι τότε σίγουρα είναι φθηνοί οι παραπάνω προτεινόμενοι!
Αυτοί που έχω από την κάποτε ασχολία μου με spdif είναι οι lundahl LL 1572 και κοστίζουν κοντά 40 ευρώ.

Ναι, για απομόνωση του s/pdif είναι, και το σίγουρο είναι το 1:1, αλλά δεν βγάζω άκρη με το inductance κυρίως.

Ότι θα δουλέψει, θα δουλέψει με σχεδόν οτιδήποτε κυκλοφορεί σε pulse transformer 1:1, αλλά το πιο σωστό είναι αυτό που αναφέρεται στο link που έβαλα παραπάνω.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς σε Lundahl.. με 2 γίνεται μια χαρά η δουλειά. Εξάλλου κανείς δεν θα κάνει κριτικές ακροάσεις παίζοντας από s/pdif (εν έτη 2015).

Υποψιν ο Φανος φερνει οτι θελουμε αν δε κανω λαθος απο farnel.. Του παραγκειλα ηδη δυο murata για την spdif.. Ουτε 3ε ο ενας αν θυμαμαι καλα..

To dac αυτό το προορίζετε για το κύριο dac σας?

Γιατί θα μπορούσε κάποιος κάλλιστα να το συνδυαστεί με το pi2 σε ένα πολύ ωραίο κουτί...

Ναι, θα μπορούσε, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει να έχω τόσο κοντά πλακέτες με τέτοια ρολόγια. Εξάλλου, το USB to I2S δεν το γλιτώνεις ούτως ή άλλως.

Κιομως Δημητρη εγω παιζω αρκετα απο spdif... Με το cd-p μου...

γιατί να μην αγορασετε εναν μ-τ απο Ελλαδα

Δεν λέμε για τον μ/τ ισχύος, λέμε για τον pulse transformer απομόνωσης της coax s/pdif. Μικροϋλικό δηλαδή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κιομως Δημητρη εγω παιζω αρκετα απο spdif... Με το cd-p μου...

Κακιά συνήθεια.. να την αλλάξεις.. ;)

Α ειναι αναλογα τα κεφια... Και πικαπ παιζει, και pc-flac- και cd... Τα παντα ολα...

Κιομως εχει... Για ψυχολογικους λογους φιλε.. Την βρισκω..ασχετα με το αν παιζει καλυτερα απτα αυλα η οχι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημερα παραγκειλα κ τα υλικα για τα τροφοδοτικα.. Bc's , panasonic πυκνωτες κ ταχυδιοδους... Αντε να ερχονται σιγα σιγα...

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Τό νήμα μεγαλώνει μέ τίς πρώτες εντυπωσεις καί η πρόκληση μεγαλώνει ....

Τασο κανας lundahl σου περισευει μηπως;; Ευκαιρια ειναι.. :-)

Aγαπητε ο Lundal σε αυτό το σημείο παει χαμένος σου το ειπε και ο Δημήτρης άλλα πλαγίως. Επισης το δυνατό χαρτι αυτου του Dac ειναι η usb και όχι η ομοαξονική. Οσο για το cd player δεν λεω απολυτος τίποτα.
Το κουτι το αγοράζω άδειο μονο τους διακόπτες μπροστά έχει και τα βυζματα πίσω, που ειναι όλα cardas χε, χε.
Δημητρη θα μου παρεις ΜΣ αν ειναι τόσο κοντά σου? Οχι οτι με νοιάζει η ομοαξονική αλλα ας την έχουμε κι αυτή.

Κάτι θα κάνουμε.. απλά αν δεν βιάζεσαι να περιμένεις λίγες μέρες μήπως μου χρειαστεί και τίποτε άλλο να τα παραγγείλω μαζί.. μη βάλω ολόκληρη παραγγελία για 2 . :p

Κάτι θα κάνουμε.. απλά αν δεν βιάζεσαι να περιμένεις λίγες μέρες μήπως μου χρειαστεί και τίποτε άλλο να τα παραγγείλω μαζί.. μη βάλω ολόκληρη παραγγελία για 2 . :p
Τι αλλο μπορει να έχει που χρειαζόμαστε? Για στηλε κανα λινκ

Εδω ειναι και οι κυματομορφες
1) Αυτη ειναι η εξοδος πριν το φιλτρο LPF περιπου 30-40mv ripple σε υψηλη συχνοτητα .
2 ) Aυτη ειναι μετα το φιλτρο 1mv
3) Σε δειγματοληψια 192khz στο 1khz
4) Σε δειγματοληψια 192khz στα 5khz
5) Ετσι ειναι η εξοδος της Αμανερο στα 3,3V
6) Aυτη ειναι η εξοδος των τροφοδοτικων του Νικου SALAS D-Reflector και Bib +/-

Attachments

• IMGP0036.jpg
    IMGP0036.jpg
    131.9 KB · Views: 255
  • IMGP0038.jpg
    IMGP0038.jpg
    142.4 KB · Views: 255
  • IMGP0049.jpg
    IMGP0049.jpg
    115.1 KB · Views: 254
  • IMGP0050.jpg
    IMGP0050.jpg
    118.2 KB · Views: 254
  • IMGP0048.jpg
    IMGP0048.jpg
    134.5 KB · Views: 255
  • IMGP0045.jpg
    IMGP0045.jpg
    120.1 KB · Views: 254
Last edited:

Για κάνε και ένα σχόλιο επ'αυτών για μας που δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια!

Σωστα.
Δεν μπορεσα να παρω κυματομορφες στα 1khz και 5khz με δειγματοληψια ανωτερη οπως 384khz γιατι η γεννητρια software αναγνωριζε μεχρι στα 192khz.