DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Αγαπητε Νίκο, (που σου χρωσταω μέγαλη χάρη που μου γλιτωσες 100 ευρώ, με το link του Βούλγαρου που μου έστηλες), η Αρτα πάντος μου πέφτει λίγο μακρια.

Καλησπέρα παίδες.

Μια ερώτηση. Θα μπορούσα να τροφοδοτήσω το DAM1021 με Salas Reflector-D?

Ευχαριστώ
Παναγιώτης

Παναγιώτη καλοσήρθες.
Aν θυμαμαι καλά ρωρησα το Δημήτρη και μου είπε οτι θες 2 απο αυτά.
Τα χαρακτηριστικά ρεύματος ειναι τα ακόλουθα Power is either +- 7-15V DC, preferable 9-12V DC or 2x 7-8V AC. It goes though a diode bridge so polarity doesn't matter. Connector is MTA156 type.

Καλησπέρα παίδες.

Μια ερώτηση. Θα μπορούσα να τροφοδοτήσω το DAM1021 με Salas Reflector-D?

Ευχαριστώ
Παναγιώτης

Καλησπέρα!

Όντως, θα μπορούσες να το τροφοδοτήσεις με 2 x Reflektor-D, αλλά IMHO καλύτερα με κάποιο συμμετρικό τροφοδοτικό (λιγότερες πιθανότητες κάτι να πάει στραβά στη συνδεσμολογία).

Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Δημήτρη, διαβάζοντας το παρακάτω, μάλλον το Reflektor-D πρέπει να αποφευχθεί γιατί δεν μπορεί να καλύψει το προτιμόμενο εύρος, καλύτερα να βάλετε BiB.

Παναγιώτη καλοσήρθες.
...Τα χαρακτηριστικά ρεύματος ειναι τα ακόλουθα Power is either +- 7-15V DC, preferable 9-12V DC or 2x 7-8V AC. It goes though a diode bridge so polarity doesn't matter. Connector is MTA156 type.

Όντως, το Reflektor-D πέφτει οριακά στο κάτω άκρο των απαιτήσεων (7V), οπότε δεν είναι καλή ιδέα.

Εγώ πάντως φτιάχνω συμμετρικό BiB..

(και ένα Reflektor-D για το USB και λοιπά παρελκόμενα :p)

Re: Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Δημήτρη, διαβάζοντας το παρακάτω, μάλλον το Reflektor-D πρέπει να αποφευχθεί γιατί δεν μπορεί να καλύψει το προτιμόμενο εύρος, καλύτερα να βάλετε BiB.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Από ότι βλέπω ο Tea Bag έχει GB για salas (incl. Bib), οπότε αμα δε βρώ κάτι από τα παιδιά στη Κρήτη θα πάρω από εκεί.

Υ.Γ.
Οπότε σύμφωνα με hifiduino φαντάζομαι μπορούμε να συνδέσουμε κατευθείαν στη J2, σωστά;

Bypass bridge rectifier

If using a regulated supply for input power, you may bypass the built-in bridge rectifier which is used for AC input. For DC input it is basically serves no function except it serves as extra protection in case you inadvertently apply the wrong polarity.

It may be most useful if your DC supply is near 7V (because the 5V regulators require a couple of volts headroom).

I measured the PWR A+ and PWR A- connections in J2 against the + and – poles of the input filter caps and I measure continuity.

Note: connecting power this way, only bypasses the bridge rectifier, nothing else. In additio

n. 1.2V and 3.3V cannot be bypassed in this manner as those are outputs from the regulators. To bypass those supplies you will have to remove the regulators.

Last edited:

Eπιτέλους τελείωσα με το κουτί του Dac. Αν ήξερα οτι θα βασανιζόμουνα τόσο με το κουτι του Theta δεν θα το επέλεγα. Εχει ένα μέταλο μέσα που χωρίζει το κουτί σε δύο επίπεδα, και ουτε στο πάνω χωρούσαν οι πλακέτες ούτε στο κάτω. Μετά απο πολυ μέτρημα και αρκετό κόψιμο επιτέλους βρήκα τη σωστή χωροταξία. (Ο τοροιδής στη μια άκρη του κουτιού οι πλακέτες στην άλλη και το usb όσο πιο κοντά μπορούσα στο R-2R). Τσέκαρα τους διακόπτες της προσοψης και σημείωσα τα ζευγάρια των καλωδίων. Αυριο το απόγευμα μετά τη δουλειά ξεκινάω με τα σοβαρά τμήματα: καλωδίωση, τροφοδοσία, βύζματα.

Εγώ πάντως το κουτί,από τον Ιταλό,το πήρα και σας περιμένω,με αισιοδοξία,για το τελικό αποτέλεσμα.
Ξέρω πως χρόνος δεν σας περισσεύει αλλά καμιά φωτογραφία με την πρόοδο των εργασιών θα ήταν ευχής έργον.

Και εγώ το κουτί από τον Ιταλό το έχω, τα Salas τα έχω αλλά δεν τα έχω τελειώσει, το πιο χρονοβόρο είναι το μηχανουργικό (χωρίς να υπολογίζω την πρόσοψη..). Θα προσπαθήσω να το ξεκινήσω έστω σήμερα. Δεν βοηθάει και ο καιρός.. θέλω να κάνω δουλειά με το κολονάτο δράπανο αλλά δύσκολο μέσα στο σπίτι.

Επίσης παράλληλα δουλεύω το Arduino, το οποίο αν όλα πάνε καλά θα είναι υπερπλήρες από λειτουργίες.

Για I2S interface τελικά σκοπεύω να βάλω το XMOS του diyinhk (αυτό χωρίς το isolation) το οποίο θα παραλάβω κάποια στιγμή..

Στο τέλος θα φτιάξω και πλακέτα για τις s/pdif εισόδους. Παρεμπιπτόντως, τρέχει από χτες στο diyaudio.com group buy για μια πλακέτα που σχεδίασε ένα από τα εκεί παιδιά.

Άντε να δούμε φώτο!

Απορία (προς συντονιστές): γιατί ένα dac θεωρείται "πηγή" και ένα phono "ενισχυτικό" αφού και τα δύο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο πριν τη προενίσχυση?

Απορία (προς συντονιστές): γιατί ένα dac θεωρείται "πηγή" και ένα phono "ενισχυτικό" αφού και τα δύο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο πριν τη προενίσχυση?

Μετάφρασε το phono Ελληνικά.

"Φωνογραφικός" = πηγή, με κύκλωμα διόρθωσης (RIAA) που περιλαμβάνει και ενίσχυση τάσης / οδήγηση εξόδου, όπως και το dac (που δεν είναι ενισχυτικό αλλά πηγή).
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... και D/A αντί RIAA.

"Φωνογραφικός" = πηγή, με κύκλωμα διόρθωσης (RIAA) που περιλαμβάνει και ενίσχυση τάσης / οδήγηση εξόδου, όπως και το dac (που δεν είναι ενισχυτικό αλλά πηγή).
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... και D/A αντί RIAA.

Σκέτο phono είναι η κανονική του ονομασία;

(Η κύρια δουλειά του είναι η ενίσχυση,Ότι ενισχύει το σήμα χ φορές,ενισχυτικό είναι.Το dac δεν ενισχύει. Τα λυμένα με ρωτάς βρε; )