DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Μετά την αναβάθμιση του firmware δεν έχει ξεκολλήσει από τον πάγκο μου για να το ακούσω σωστά.. Αλλά και να μην είναι τόσο καλά τα built-in φίλτρα, δεν πειράζει.. ο Paul που είχε φτιάξει το "καλό" ξεκίνησε πάλι δουλειά στο blog του (έχει φύγει από το diyaudio.com) και βγάζει ξανά φίλτρα συμβατά με το νέο firmware.

Οπότε έβγαλε χτες αυτά: The v099 Party Pak

Bank 1: EQHQv5, A remake of the EQHQv2. I've taken advantage of the longer filters so the passband edge is now above 20kHz, and stop band edge is at 22.5Khz.
Bank 2: EQHQ_Apo, similar to above, but all FIR1's have a stop band that starts before nyquist, so more "technically" correct. You can hear a slight shift in tonal balance switching between the two.
Bank 3: Low Delay v4, very slow roll-off and with no concerns about aliasing, plus much lower stop band attenuation that 1 and 2.
Bank 4: NewNos. Yes, that one....

Και νωρίτερα σήμερα αυτά: EQHQ variations v1

Τα φίλτρα πλέον μπορούν να έχουν διπλάσιο αριθμό taps απ' ότι είχαν πριν οπότε λογικά θα βγουν ακόμα καλύτερα..

Επιπλέον μπορεί πολύ εύκολα να γίνεται δοκιμή Α-Β on the fly μιας και υποστηρίζονται έως 4 φίλτρα ταυτόχρονα φορτωμένα στο dam.

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

"Επιπλέον μπορεί πολύ εύκολα να γίνεται δοκιμή Α-Β on the fly μιας και υποστηρίζονται έως 4 φίλτρα ταυτόχρονα φορτωμένα στο dam."

Πως γίνεται αυτό Δημήτρη; Τα βλέπεις κάπου ( που;; ) φορτωμένα και επιλέγεις το επιθυμητό κάθε φορά;;

Last edited:

Χρειάζεται να συνδεθεί υπολογιστής μέσω σειριακής πόρτας και να δίνονται εντολές από πρόγραμμα terminal, οπότε δεν το λες ακριβώς πρακτικό.. Τώρα συνειδητοποιώ ότι είχα γράψει ότι γίνεται "πολύ εύκολα".. χαχαχα..

Αλλά θα το υποστηρίξω μέσω Arduino με τον κώδικα που γράφω, οπότε θα γίνεται μέσω τηλεκοντρόλ.

Λοιπόν, ο κώδικας μου είναι πλέον λειτουργικός για τα βασικά:

- Έλεγχο έντασης
- Έλεγχο πηγής
- Έλεγχο φίλτρου
- Εμφάνιση ρυθμού δειγματοληψίας

Όλα τα παραπάνω μέσω τηλεκοντρόλ και/ή rotary encoder.

Υποστηρίζονται πλέον και δυο "looks":

2015-07-31-18.15.44_res.jpg

ArDAM1021-v0.74-2.jpg

Όσοι γενναίοι προσέλθετε: http://www.dimdim.gr/arduino/ardam1021-project/

:SFGSFGSF:
Δεν έχω Soekris αλλά με αυτά που βλέπω και με αυτά που φτιάχνεις Δημήτρη,μάλλον θα αρχίσω να ξύνομαι.

I m INNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τωρα διαβαζω κωδικα Αrduino!! το 2100 θα ειμαι ετοιμος.!! φυλαξου!! :trytofly:

Συγχαρητρια Δημητρη!! αλλωστε δεν τα εχεις αναγκη αφου η φημη σου εχει εξαπλωθει σε παγκοσμιο επιπεδο και το αναφερουν αρκετα μαλιστα :
(((OLED display and Apple remote - using a cobbled together combination of glt and Dimdim's efforts.)))

O Derek είναι ωραίος, ανταλλάσσουμε κώδικα για τον "μικρό" ελεγκτή του Soekris με την OLED οθόνη.. Ο κώδικάς του ήδη δουλεύει, εγώ φτιάχνω δικιά μου έκδοση η οποία ευελπιστώ να καταφέρω να δουλεύει με την πλακέτα του Sampling Rate Indicator Ver.1.0 χωρίς σοβαρές hardware μετατροπές.

Πολύ καλή εξέλιξη για το αγαπημένο Soekris.
Μπράβο Δημήτρη.
Εάν το ολοκληρώσεις και με την πλακετούλα που λες, η προσφορά προς τη diy θα είναι διπλή.
Νομίζω πλέον το Soekris, μπορεί να ολοκληρωθεί σε κουτί με πρόσοψη και τα συναφή.

Κι εγώ έτσι νομίζω και προς τα εκεί κινούμαι..

Απλά προσπαθώ να αποφασίσω αν στο Vref mod θα βάλω πυκνωτές SMD 47uF ("μαμά" δηλαδή) ή organic polymer.
Τους δεύτερους θα τους προτιμούσα σαφώς, αλλά φοβάμαι ότι θα καταπονηθούν πολύ τα pads της πλακέτας (από το βάρος και τον όγκο των εξαρτημάτων).

Δημήτρη το διάβασα ,ετοιμάζομαι ....
Απλά περιμένω να δούμε τι γίνεται με τά τελωνεία Αύριο περιμένω αποστολή προ cc ,να δώ αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις

Ποιο τελωνείο; Από Ευρώπη έρχεται...

Αν και στη θέση σας θα περίμενα λίγο να βγάλει τη νέα παρτίδα με το Vref fix.. Εκτός αν θέλετε σώνει και καλά την 0.02% πλακέτα, η οποία θα καταργηθεί και αντικατασταθεί από μία "υβριδική" με αντιστάσεις 0.02% και 0.01% (η τιμή της θα είναι μεταξύ της 0.02% και 0.01%).