DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

μόλις ήρθε.
ελπίζω να μην δημιουργήσει καμιά μαύρη τρούπα μόλις το τροφοδοτήσω.
σε λίγο τα νεώτερα. κατι θα προλάβω να κάνω το βραδάκι.

Αργεις και ανησυχουμε

το δαμε και αυτό.........
το 555 τροφοδοτεί μέσω μιας αντίστασης με παλμο στα 7,81Ηz και ταση περίπου 4βολτ.
πάνω στο πηνίο υπάρχει τάση 250mV πράγμα που σημαίνει οτι ακόμη και για αυτη τη συχνότητα δεν είναι βραχυκύκλωμα οπως περιμέναμε αλλά παρουσιάζει κάποια αντίσταση άρα δημιουργεί και κάποιο πεδίο.
δεν έκανα καμία ακουστική εκτίμηση.

Σε απλά ελληνικά για μας τους αδαείς;παρατηρήθηκε αποτέλεσμα;

Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

το δαμε και αυτό.........
το 555 τροφοδοτεί μέσω μιας αντίστασης με παλμο στα 7,81Ηz και ταση περίπου 4βολτ.
πάνω στο πηνίο υπάρχει τάση 250mV πράγμα που σημαίνει οτι ακόμη και για αυτη τη συχνότητα δεν είναι βραχυκύκλωμα οπως περιμέναμε αλλά παρουσιάζει κάποια αντίσταση άρα δημιουργεί και κάποιο πεδίο.
δεν έκανα καμία ακουστική εκτίμηση.

το πηνίο τι ωμική αντίσταση έχει? Μήπως είδες και τιμή της αντίστασης (που φαντάζομαι είναι σε σειρά με το πηνίο)?

δεν πρόλαβα απλά έδωσα μια τάση και μέτρησα. σήμερα θα τα δω και αυτά και θα σας πω.

Με αφορμή τις συχνότητες εκει κάτω και γύρω , ΣΠΈΣΙΑΛ τους γα@@μενους 50 κύκλους ,,

έχω ένα προτζεκτάκι με μ/τ γραμμής με κέρδος ,, και ρουφάει ότι βρεί χαμηλά ,, μυρίζει λάμπα φθορίου και μ/τ τροφοδοσίας απο χιλιόμετρο ,, γμτ ...

κανα μολυβδόφυλλο ? κανα παράξενο υλικό ?

κάτι ?

οπως καταλάβατε εγω στην προκειμένη δεν θέλω ουτε να βλέπω τέτοιες συχνότητες ,, όχι να τις φτιάξω και επιτουτου ...

Βασίλη το mu-metal κάνει δουλειά τόσο χαμηλά. Εναλλακτικά δοκίμασε λαμαρίνα λεπτή κάτι θα κόψει. Αν ο μετ/τής εξόδου είναι μικρός (αυτός αρπάζει τα πολλά) κλείστον μέσα σε ένα κουτάκι από λαμαρίνα. Έχω δοκιμάσει και με κουτί από παλιό tuner τηλεόρασης, κάνει δουλειά, αλλά είναι μικρό. Είχα πάρει 2 και με κόψε-κόλλησε τον κάλυψα.

θα χτυπήσω mu-metal ,,,,

η θα τα αφήσω έτσι ,, μιλάμε βέβαια για όταν το κέρδος φτάνει στο θεό ..

αλλα πυκνωτή δεν βάνω με τπτ ...

αλλη γέυση ...

thnx !!!!

λοιπόν κάποιες ακόμη μετρήσεις.
αντίσταση πηνίου 11οημ
αντίσταση σε σειρα 150οημ
ταση πριν την αντίσταση 3,5βολτ
ταση μετα 240mV
απο ενα πολύ πρόχειρο υπολογισμό φαίνεται οτι υπάρχει μια έστω και μικρη σύνθετη αντίσταση αρα το πηνίο λειτουργεί και λιγο σαν πηνίο.
μένει να δω με ενα δεύτερο πηνίο εαν εχω καποια επαγωγή και να δω εαν εχω κάποια διαφορά φασης απο την είσοδο στην έξοδο αρα αν εχω όντως κάποια επαγωγική συμπεριφορά.