DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Μετά απο μικρές δοκιμές, προσπαθώ να καταλάβω εάν όντως δουλεύει ή είναι αυθυποβολή. Παρατήρησα μια μικρή βελτίωση στον εστιασμό των οργάνων.

Στην εστίαση των οργάνων δύσκολο …

Δοκιμάστε Α/Β
Με κουβεντούλα και φυσικούς ήχους
Που είναι κα ποιο καλής ποιότητας ήχος από όποιον ηχογραφημένο
Άλλωστε αν δουλεύει θα δουλεύει γενικά … όχι μόνο για το στέρεο …

Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Την επόμενη φορά που θα έρθεις Τασούλη, θύμησε μου να σου
κάνω μια επίδειξη, να ακούσουμε ένα μουσικό κομμάτι με κλειστά και ανοιχτά τα SR..

Μια ηχογράφηση( στην ίδια ένταση) βοηθάει καλύτερα από τους φυσικούς
ήχους οι οποίοι διαφέρουν και σε ένταση και σε συχνότητα κάθε φορά που θα τους επαναλάβεις..Αλλωστε
οι διαφορές είναι στο όριο του αντιληπτού.
Μην περιμένεις τεράστιες αλλαγές στον ήχο, ούτε πανάκεια είναι, ούτε αντικαθιστά τις άλλες παραμέτρους
ενός καλοστημένου συστήματος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Την επόμενη φορά που θα έρθεις Τασούλη, θύμησε μου να σου
κάνω μια επίδειξη, να ακούσουμε ένα μουσικό κομμάτι με κλειστά και ανοιχτά τα SR..

Μια ηχογράφηση( στην ίδια ένταση) βοηθάει καλύτερα από τους φυσικούς
ήχους οι οποίοι διαφέρουν και σε ένταση και σε συχνότητα κάθε φορά που θα τους επαναλάβεις..Αλλωστε
οι διαφορές είναι στο όριο του αντιληπτού.
Μην περιμένεις τεράστιες αλλαγές στον ήχο, ούτε πανάκεια είναι, ούτε αντικαθιστά τις άλλες παραμέτρους
ενός καλοστημένου συστήματος.

Οκ, θα σας βοηθήσω να κάνετε Α/Β :)
Στην τελική δε με πειράζει εάν δε το ακούω εγώ – πες είμαι κουφάλογο :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Οκ, θα σας βοηθήσω να κάνετε Α/Β :)
Στην τελική δε με πειράζει εάν δε το ακούω εγώ – πες είμαι κουφάλογο :D

Σιγά βρε..Κουφάλογο νέο παιδί!

Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Δοκιμάστε Α/Β
Με κουβεντούλα και φυσικούς ήχους
Που είναι κα ποιο καλής ποιότητας ήχος από όποιον ηχογραφημένο
Άλλωστε αν δουλεύει θα δουλεύει γενικά … όχι μόνο για το στέρεο …

Εγώ άσχετος είμαι, δεν ξέρω πολλά πράγματα. Πάντως δεν είναι κάτι που μόλις το βάλεις στο ρεύμα αλλάζει δραματικά ο ήχος. Δε μπορώ να το εξηγήσω πάντως και ακόμη ψάχνω με ΑΒ με κλείσιμο άνοιγμα να δω αν όντως έχει διαφορά.

Re: Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Εκείνο τό ματζούνι που δημιουργούσε ηχητικό νιρβάνα πώς τό λέγανε;αυτό μέ τόν παλμό τής γής...

Αν εννοείτε το schumann resonator έχω ένα diy. Το έχουν ακούσει 5-6 άνθρωποι και πάντα καταλάβαιναν πότε είναι κλειστό και πότε ανοιχτό. Ιδίως σε ένα αναλυτικότατο σύστημα η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη.

Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Ηταν blind test?
Γιατί και γω νιώθω κάπως παράξενα όταν βαράει κομπρεσέρ και συντονίζεται η τζαμαρία με τα γυαλικά :flipout:

***το σχόλιο μου είναι για το earth resonance, κατά τα άλλα αν μου πεις πως ήταν τυφλό το τεστ, τότε πάω πάσο.
Οπως και να χει δεν παίζει να δώσω ούτε σεντ σε κάτι τέτοιο.

Βασικά τώρα που το ξανακοιτάω ποιό είναι το προίον ακριβώς;

Ηταν blind test?

Οταν κανεις μια αλλαγη στο συστημα σου για να κρινεις κατι το κανεις blindly?
Εχω κανει blind test το acoustic revive schuman resonator σε 70-80 ατομα μεχρι σημερα.Μονον ενας δεν ακουσε διαφορα.Στον χωρο μου χρησιμοποιω 3 τετοια.Παντοτε καταλαβαινω οτι ξεχασα να τα αναψω σε 2 λεπτα.Πολλες φορες μπορω να πω και αν ειναι αναμενα ολα, 2 η 1 αν θελω να τσεκαρω τον εαυτο μου.
Ενα τεταρτο ειναι συνεχως ανοικτο στον χωρο που εργαζομαι.

Απάντηση: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Αν δεν σου κάνει κόπο περιέγραψε περιληπτικά το χώρο σου. Έχει τοποθετημένες ηχοπαγίδες; Και αν ναι με ποια μέθοδο, έγιναν μετρήσεις απόκρισής του πριν και μετά;

Ανέφερε 5-6 άτομα. Γιατί μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις; δεν είμαι ηλίθιος. Αμα ακούς διαφορά τότε πάσο. Καλά κάνεις.
Δεν μου αρέσει να λανσέρετε σαν επιστήμη όμως, την στιγμή που το συγκεκριμένο προιόν δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Μπάι δε γιουέι, θα ήθελα να διαβάσω την άποψη σου για τα ποστ 65 και 71....

Ανέφερε 5-6 άτομα.

Μπάι δε γιουέι, θα ήθελα να διαβάσω την άποψη σου για τα ποστ 65 και 71....

#65 ειπα μηπως εγω οτι θα εδινα 5500?
#71 δεν γνωρισα τον κυριο για να ξερω οτι ηταν απατεωνας,αλλα αν μια απο τις απατεωνιες του κατεληξε να ειναι το σημερινο πικαπ , δεν εχω θεμα μαζι του.

Εννοεις να σου αναφερω 5-6 ατομα που ακουσαν διαφορα με το schuman resonator?

Re: Απάντηση: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Αν δεν σου κάνει κόπο περιέγραψε περιληπτικά το χώρο σου. Έχει τοποθετημένες ηχοπαγίδες; Και αν ναι με ποια μέθοδο, έγιναν μετρήσεις απόκρισής του πριν και μετά;

Aστα αυτα τα'παμε 1000000 φορες.Σε 40 -50 διαφορετικους χωρους (που δοκιμασα) δουλεψε το πραγμα.
Αν σε ικανοποιει δε να θεωρεις οτι τα φανταζομαι no problem :a0210:

Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Εχω κανει blind test το acoustic revive schuman resonator σε 70-80 ατομα μεχρι σημερα.Μονον ενας δεν ακουσε διαφορα.Στον χωρο μου χρησιμοποιω 3 τετοια.Παντοτε καταλαβαινω οτι ξεχασα να τα αναψω σε 2 λεπτα.Πολλες φορες μπορω να πω και αν ειναι αναμενα ολα, 2 η 1 αν θελω να τσεκαρω τον εαυτο μου.
Ενα τεταρτο ειναι συνεχως ανοικτο στον χωρο που εργαζομαι.

Το AR το έχω ακούσει κι εγώ σε φίλο.
Οτι κάνει κάτι,το κάνει,ακούγεται.
Τώρα τι....

Πάντως παρόμοιες συσκευές είχε στην τάξη της yoga μου..άλλα εκεί ακούγαμε τρεχούμενα νερά ταυτόχρονα,δεν ήταν για κριτική ακρόαση :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Το AR το έχω ακούσει κι εγώ σε φίλο.
Οτι κάνει κάτι,το κάνει,ακούγεται.
Τώρα τι....

Πάντως παρόμοιες συσκευές είχε στην τάξη της yoga μου..άλλα εκεί ακούγαμε τρεχούμενα νερά ταυτόχρονα,δεν ήταν για κριτική ακρόαση :flipout:

Δεν ξερω για την ταξη της yoga σου :a0210:,αλλα υπαρχουν πολλα σε στουντιο ηχογραφισεων, θεατρα,ακομη και σχολεια απο οτι εχω διαβασει.

#65 ειπα μηπως εγω οτι θα εδινα 5500?
#71 δεν γνωρισα τον κυριο για να ξερω οτι ηταν απατεωνας,αλλα αν μια απο τις απατεωνιες του κατεληξε να ειναι το σημερινο πικαπ , δεν εχω θεμα μαζι του.

Εννοεις να σου αναφερω 5-6 ατομα που ακουσαν διαφορα με το schuman resonator?

Αυτό έχεις να απαντήσεις από το 71;

Οχι βρε ο Ιχαρ είπε πως το έβαλε να το ακο´πυσουν 5-6 άτομα. Και ρώτησα αν αυτά τα άτομα έκαναν τυφλό τεστ.

Audiolytic είσαι ο πρώτος που λέει ότι το βάζει και αλλού στο γραφείο (να φανταστώ χωρίς μουσική?)
sokmav, σε παρακαλώ απλά επιβεβαίωσε ότι είναι το ίδιο και όχι κάτι άλλο εκεί στη γιόγκα, μη μπλέξουμε τα μαραφέτια :D

Ε λοιπών όποιος το έχει και του αρέσει για τον καφέ του στο σαλόνι, στο μπαλκόνι, στο αμάξι, στην καφετέρια,
Στην πλατεία ρε παιδί μου, στον κήπο, να βοηθήσουμε και για κατασκευή φορητού να το έχουμε πάντα πάνω μας
Δε θα τον σταματήσουμε κανέναν να το βάλει όπου θέλει

Την άποψή μας γράφουμε και τίποτα άλλο
Ότι εφόσον σας αρέσει , να το χρησιμοποιείτε παντού
Μη θεωρείτε τη χρήση του εξειδικευμένη στα ηχο-συστήματα
Και δυστυχώς ή ευτυχώς εδώ είμαστε στην DIY για ηχο και όχι για καφέ.
Από εκεί και πέρα ευτυχώς υπάρχει ζωή και χωρίς αυτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Aστα αυτα τα'παμε 1000000 φορες.Σε 40 -50 διαφορετικους χωρους (που δοκιμασα) δουλεψε το πραγμα.
Αν σε ικανοποιει δε να θεωρεις οτι τα φανταζομαι no problem :a0210:
Για να ρωτάω σημαίνει πως αποδέχομαι ότι ακούς διαφορές. Επίσης αν είχα μεγάλη "φαντασία" δεν θα ρωτούσα.

Η ερώτηση αποσκοπεί στην κατανόηση της ποιότητας αναπαραγωγής που κάποιος συγκεκριμένος χώρος μπορεί να πετύχει. Ο χώρος κατά τη γνώμη μου είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές, αν όχι ο σημαντικότερος, στο επίπεδο της αναπαραγωγής που θα επιτευχθεί.

Πάμε πάλι.