DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της

Δηλαδη Κωνσταντινε εγω πρεπει να κραταω αρχειο για καθε τι που διαβασα στο νετ τα τελευταθα χρονια διοτι καποιος θα μου ζητησει λινκ σε μια συζητηση? Και να σου πω και κατι,δεν νιωθω και καμια υποχρεωση να το κανω αυτο ιδιαιτερα οταν διακρινω εριστικες διαθεσεις.
Οτι διαβασα δεν ηταν δικοι μου ισχυρισμοι ωστε να ειμαι και " υποχρεωμενος " να δωσω εξηγησεις σε κανεναν για το τι γραφουν αλλοι.Αλλα και δικο μου στουντιο να ηταν και να τα αγοραζα,παλι δεν θα ενιωθα υποχρεωμενος να δικαιολογησω μια αγορα μου σε κανεναν.

Υποχρεωμένος δεν είσαι για τίποτα. Απλά αποτελεί καλή πρακτική και δείγμα σεβασμού στους συνομιλητές να αποδεικνύει κανείς αυτά που επικαλείται. Δικαίωμά σου αν δεν θέλεις.
Και δικαίωμά μου να μην τα παίρνω ´σοβαρά. Κακώς ασχολήθηκα, να με συμπαθάς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο

Υποχρεωμένος δεν είσαι για τίποτα. Απλά αποτελεί καλή πρακτική και δείγμα σεβασμού στους συνομιλητές να αποδεικνύει κανείς αυτά που επικαλείται. Δικαίωμά σου αν δεν θέλεις.
Και δικαίωμά μου να μην τα παίρνω ´σοβαρά. Κακώς ασχολήθηκα, να με συμπαθάς.

Aσφαλως και ειναι δικαιωμα σου να μην το παιρνεις σοβαρα.Καλο θα ηταν αν σχολιαζαν ολοι αφου το δοκιμαζαν πρωτα βεβαια!!!

Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Το οτι ειναι κρεμασμένα σε στουντιο δεν αποδεικνύει και πολλα. Η εταιρεία θα μπορουσε να τα εχει στείλει τζαμπα για διαφήμιση, ο ιδιοκτήτης να ειναι φιλος του AR η απλα hiendας και να πιστευει οτι φτιάχνουν το mood μαζι με το λιβάνι απο την Ινδια.

Για να πιστει (η να μην πιστει) ο καθενας πρεπει να δοκιμασει για παρτυ του, με τους φιλους του κτλ.

@ Κωστα Τ. Πιστευεις οτι το πηνιο που εχουν δεν αρκει για την παραγωγη του τονου στα 7.83 Hz?

3.jpg

Μερικές σελίδες πιο πίσω, υπάρχουν οι μετρήσεις του kontr σε ένα κιτ που πήρε για άλλον από το e-bay. Φαίνεται καθαρά ότι το τυπωμένο πηνίο του είναι αμελητέο για τόσο χαμηλή συχνότητα. Μπορεί εκείνο να ήταν λίγο μικρότερο, αλλά η διαφορά είναι ελάχιστη.

Αυτό που βλέπω εκεί άντε να έχει επίδραση σε κυκλώματα 20-30 μεγακύκλων και πάνω. Ακόμα και στα -παλιά καλά- μεσαία (0,5-1,6 ΜΗΖ) τα πηνία είχαν πυρήνα φερίτη. Άνοιξε όποιο παλιό ραδιοφωνάκι θες και θα τα δεις.

Με λίγα λόγια: Δεν εκπέμπει τίποτα.

Συμπλήρωση: Την παραγωγή τόνου την κάνει ηλεκτρικά κάποιος ταλαντωτής. Αυτό που δοκίμασε ο kontr είχε μέσα ένα 555. Η εκπομπή είναι το θέμα. Με αυτό σαν κεραία/φορτίο, δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πεδίο σε τέτοιες συχνότητες

Last edited:
Αλλα λεει η θειά μου αλλα ακουν τ αυτιά μου.... ;)
Δεν ξερω αν καλα τα λεει η θεια σου η αν καλα ακουν τ αυτια σου.Αν ηταν οπως λες ,θα το λεγαν σε κανενα?
Αρα τι να απαντησω?Για τα δικα μου που ξερω,τα αγορασα.
Εσυ αποκλειεις να τα αγορασαν οντως ?

Εγώ έκανα ένα πειραματάκι λίγο πριν.
Κάρφωσα επάνω στον υπολογιστή ένα σαμπάκι και του έδωσα αυτή την συχνότητα από εδώ.
Δεν ακούγεται μεν,μπορεί κανείς να μετρήσει τις ταλαντώσεις του κώνου,αλλά όταν δυνάμωσα μου δημιούργησε ένα παράξενο συναίσθημα πίεσης.
Αν έχετε κανένα σαμπάκι που δεν σας νοιάζει και τόσο,δοκιμάστε να μου πείτε.

Βεβαίως αυτή η συσκευή δεν είναι δυνατόν να κάνει το ίδιο,εννοείται,απλώς ήθελα να δω την επίδραση της συχνότητας επάνω μου,γι´αυτό και το τεστάκι.

http://www.youtube.com/watch?v=hgw9zku-_wc
Αυτο ειναι σωστη μεθοδος?

Ταλάντωση παράγει. Στο χώρο δεν εκπέμπει γιατί έχει μόνο ωμικό φορτίο. Το πηνίο είναι σαν να μην υπάρχει. Γιατί δεν κοιτάς μερικές σελίδες πίσω? Έχουμε και τις μετρήσεις του kontr και τις αντίστοιχες πράξεις.

Δεν ξερω αν καλα τα λεει η θεια σου η αν καλα ακουν τ αυτια σου.Αν ηταν οπως λες ,θα το λεγαν σε κανενα?
Αρα τι να απαντησω?Για τα δικα μου που ξερω,τα αγορασα.
Εσυ αποκλειεις να τα αγορασαν οντως ?

Σου λεω οτι ολα ισχυουν στον χωρο του endorsement και εσυ μου λες οτι το δικο σου το αγορασες.
Τι κάνεις Γιαννη κουκιά σπέρνω.
Εχω δει μουσικούς να διαφημιζονται με τα πιο ασχετα οργανα στο χέρι ενω είναι γνωστο σε ολους οτι παίζουν άλλα.
Εσυ αν δεν γνωρίζεις και το δεις δεν θα παρασυρθείς?

Άμα ηθελα να πουλησω ενα φυκι θα τασκαγα χοντρα πχ στα Abbey road και θαμασταν και οι δυο κερδισμένοι με τα τρελλα φράγκα που δίνει το hiend. Και φυσικα σιγα μη το βαζανε ποτε στην πριζα.
Μεταξύ κατεργαραιων εχεμύθεια.

Λοιπον, ο εταιρος κατασκευαστης του Schumann resonator (ναι, ειναι και αλλος που το πουλαει) εχει κεραια 2,5 μετρων. Το πηνιο της φωτο, χωρις να το εχω μετρησει, θα μπορουσε και αυτο να ειναι παραπλησιου μηκους.

images550_srpluguk550_copy1.png

8 ft. (2,5 m) wire antenna, for optimum result

Λοιπον, ο εταιρος κατασκευαστης του Schumann resonator (ναι, ειναι και αλλος που το πουλαει) εχει κεραια 2,5 μετρων. Το πηνιο της φωτο, χωρις να το εχω μετρησει, θα μπορουσε και αυτο να ειναι παραπλησιου μηκους.

images550_srpluguk550_copy1.png

8 ft. (2,5 m) wire antenna, for optimum result

Ρίξε μια ματιά τι πηνίο θέλει για να χρησιμοποιήσεις 3 μέτρα κεραία στους 1,7 ΜΗΖ:

https://sites.google.com/site/lowpowerradio2/antennacalc

Φαντάσου για 7 ΗΖ (250.000 φορές μικρότερη συχνότητα) τι χρειάζεται.

Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Ρίξε μια ματιά τι πηνίο θέλει για να χρησιμοποιήσεις 3 μέτρα κεραία στους 1,7 ΜΗΖ:

https://sites.google.com/site/lowpowerradio2/antennacalc

Φαντάσου για 7 ΗΖ (250.000 φορές μικρότερη συχνότητα) τι χρειάζεται.

Μολις μιλησα με τον ραδιοερασιτεχνη του σπιτιου, ρωτώντας ποσα μετρα πρεπει να ειναι η κεραία για μηκος κύματος 7.83Hz και μου απάντησε απο εδω στο φεγγάρι..

Με τα 2.5 μετρα η αποδοση θα ειναι παρα μα παρα πολυ χαμηλη..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχ

Aσφαλως και ειναι δικαιωμα σου να μην το παιρνεις σοβαρα.Καλο θα ηταν αν σχολιαζαν ολοι αφου το δοκιμαζαν πρωτα βεβαια!!!

Πάλι τα ίδια: Καλό θα ήταν αυτοί που ισχυρίζονται διάφορα να παρέχουν και τις πηγές τους πρώτα. Για πολλοστή φορά: Δεν χρειάζεται να πέσω ο ίδιος από το 8ο για να διαπιστώσω ότι θα σπάσω το κεφάλι μου. Δε βρίσκουμε άκρη έτσι, άστο.

Παναγιωτη υπαρχουν πολλοι που κατασκευαζουν schumann resonators οχι μονο αυτοι οι δυο

Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Μολις μιλησα με τον ραδιοερασιτεχνη του σπιτιου, ρωτώντας ποσα μετρα πρεπει να ειναι η κεραία για μηκος κύματος 7.83Hz και μου απάντησε απο εδω στο φεγγάρι..

Με τα 2.5 μετρα η αποδοση θα ειναι παρα μα παρα πολυ χαμηλη..
Γι αυτο και οι χωροι που καλυπτουν ειναι μικροι.Μπορει να χρησιμοποιησεις περισοτερα για μεγαλους χωρους.

Πείραμα Νο2.
Εβαλα το σαμπάκι να παίζει την συχνότητα και ταυτόχρονα το παρακάτω κομμάτι στο σύστημα.
(Είναι από τα τεστ κομμάτια μου,έχει ένα σκασμό χαμηλό,στο tube δεν ακούγεται τόσο.)

Το αποτέλεσμα ανυπόφορο,τα αυτιά μου βούλωναν και ξεβούλωναν σε κάθε χτύπημα της βασικής μελωδικής γραμμής του μπάσου.
(Μιλάμε έχω ζάλη,δεν είμαι καλά.:flipout:)
Ελπίζω να μην είναι off topic,μιλάμε για την επίδραση της συχνότητας ή μόνο για το μηχανάκι κι αν μπορεί να την βγάλει;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Πείραμα Νο2.
Εβαλα το σαμπάκι να παίζει την συχνότητα και ταυτόχρονα το παρακάτω κομμάτι στο σύστημα.
(Είναι από τα τεστ κομμάτια μου,έχει ένα σκασμό χαμηλό,στο tube δεν ακούγεται τόσο.)

Το αποτέλεσμα ανυπόφορο,τα αυτιά μου βούλωναν και ξεβούλωναν σε κάθε χτύπημα της βασικής μελωδικής γραμμής του μπάσου.
(Μιλάμε έχω ζάλη,δεν είμαι καλά.:flipout:)
Ελπίζω να μην είναι off topic,μιλάμε για την επίδραση της συχνότητας ή μόνο για το μηχανάκι κι αν μπορεί να την βγάλει;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mολις ακουσαμε στα αχρηστα ηχεια και σαμπ του υπολογιστη μου το τρακ που ανεβασες.Τρια ατομα ακουσαν αμεσως διαφορα με και χωρις το 77 :a0210: