DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Εγω έχω μονο ενα φιλο που τα έχει, 3 στον ιδιο χώρο και οταν ακούμε μουσικη τα εχει παντα αναμενα. Πιστεύει οτι εχουν επιδραση.

Στον χωρο του ασχημα δεν εχω νιωσει ποτε, αλλα δεν τα εχουμε σβησει ουτε προσπαθήσει να δουμε την διαφορά με και χωρις.

Αν ειναι διατεθειμένος για το πείραμα θα μας το πει ο ιδιος.

Εγω έχω μονο ενα φιλο που τα έχει, 3 στον ιδιο χώρο και οταν ακούμε μουσικη τα εχει παντα αναμενα. Πιστεύει οτι εχουν επιδραση.

Στον χωρο του ασχημα δεν εχω νιωσει ποτε, αλλα δεν τα εχουμε σβησει ουτε προσπαθήσει να δουμε την διαφορά με και χωρις.

Αν ειναι διατεθειμένος για το πείραμα θα μας το πει ο ιδιος.
OK

Εχει αρκετο καιρο που ειχα ακουστα για αυτα τα μηχανακια. Καραμπινατο φιδολαδο και γελια ηταν η πρωτη μου αντιδραση. Το βαζεις στην μπριζα, και ακους καλυτερα, καληνυχτα.

Εφτασε η ωρα να το ακουσω, σε μια παρεα, ενα φτιαχτο, με ενα 555 και για κεραια-πηνιο ενα μασουρακι στριμμενο πηνιοσυρμα, αν θυμαμαι καλα. Πρωτη αντιδραση: "Αει στο γκρεμο, αυτο το πραμα δουλευει...". Πλασιμπο, λεω στο καπακι, κλασσικα. Μετα απο καποιο καιρο, το πηρα στο σπιτι. Δουλεψε και εκει. Εβαλα ασχετους συγγενεις για δοκιμη, το καταλαβαν και αυτοι.

Πηγα ξανα σε παρεα και εγινε τυφλο τεστ, 85% μ.ο. του κοσμου καταλαβαινε καθε φορα ορθα τι γινοταν. Εγω πειστηκα πως δουλευει. Προτεινω να βρειτε απο καποιον γνωστο σας και να το δοκιμασετε, ετσι για πλακα. Αν πιανει το χερι σας, φτιαχτε ενα, φτηνα βγαινει, και γλιτωνεις και την φασαρια για το ποιος εχει δικιο εδω μεσα. Το θεμα για το μηκος της κεραιας το σκεφτηκα και εγω. Απο την αλλη, δεν θελουμε να δουλεψει σε μεγαλη ακτινα, μονο σε χωρο λιγων μετρων, δεν ξερω κατα ποσο εχει βαση αυτο που λεω. Αυτα τα ολιγα καλη συνεχεια κυριοι.

Τελικά την σκηνή ανοίγει αυτό το ματζούνι ή παρατηρείτε και άλλα στοιχεία κατά την επίδρασή του;

δεν θελουμε να δουλεψει σε μεγαλη ακτινα, μονο σε χωρο λιγων μετρων, δεν ξερω κατα ποσο εχει βαση αυτο που λεω
3-4 m ακτινα και τα πιο ισχυρα καπως περισοτερο

Είμαι από αυτούς που δεν γελούν απλώς,εξοργίζομαι και βρίζω συνήθως.
Το θέμα είναι όμως,πως σε αυτό το νήμα,όποιος έχει έρθει σε επαφή με κάτι τέτοιο,λέει πως κάτι κάνει.
(Κι εγώ μέσα,που άκουσα πολύ αρνητικά προκατειλημμένος.Τώρα τι,καλό ή κακό,δεν το γνωρίζουμε).

Θα ήταν χρήσιμο να βγει και κάποιος που άκουσε και δεν του έκανε κάτι.
Περιμένουμε λοιπόν.

Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

.... Πηγα ξανα σε παρεα και εγινε τυφλο τεστ, 85% μ.ο. του κοσμου καταλαβαινε καθε φορα ορθα τι γινοταν ...
Πολύ με ενδιαφέρει να μάθω τις συνθήκες του τεστ. Τι ηχητικό σύστημα έπαιζε και πως ενεργοποιούνταν ή συσκευή. Παράδειγμα. Παίζει αδιάλειπτα η μουσική και ανάβουμε το resonator. Άμεσα - η μετά από χ δεύτερα - οι ακροατές αντιλαμβάνονται τις εξής βελτιώσεις στη μουσική. Ή, σταματάμε τη μουσική, ενεργοποιούμε το resonator, ξαναπαίζει μουσική και ακούμε εντυπώσεις απο τους ακροατές.

Τελικά την σκηνή ανοίγει αυτό το ματζούνι ή παρατηρείτε και άλλα στοιχεία κατά την επίδρασή του;

Απο πλευρας ηχου πιο πολλη ανεση , καθαροτητα, refinement,αερα.

Απο πλευρας ατομου (προσωπικες εμπειριες) απαλλαγη απο πονους στην μεση και αυχενα,καλυτερη διαθεση και πιο ξεκουραστος.

Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Πολύ με ενδιαφέρει να μάθω τις συνθήκες του τεστ. Τι ηχητικό σύστημα έπαιζε και πως ενεργοποιούνταν ή συσκευή. Παράδειγμα. Παίζει αδιάλειπτα η μουσική και ανάβουμε το resonator. Άμεσα - η μετά από χ δεύτερα - οι ακροατές αντιλαμβάνονται τις εξής βελτιώσεις στη μουσική. Ή, σταματάμε τη μουσική, ενεργοποιούμε το resonator, ξαναπαίζει μουσική και ακούμε εντυπώσεις απο τους ακροατές.

Το συστημα ηταν ενα ζευγος 40ρια ATC οδηγημενα απο Τσακιριδηδες(δε θυμαμαι ποιους) και πηγη ενα cd-player Esoteric. Η μουσικη επαιζε συνεχως, και το μηχανακι το ανοιγε και το εκλεινε καποιος απο τον διακοπτη ανα ατακτα χρονικα διαστηματα. Ειλικρινη απορια δικη μου: Αυτο πως μας βοηθαει να καταλαβουμε αν το μηχανακι δουλευει ή οχι;

Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Μετα απο λιγο ψαξιμο , ειδα οτι αυτο το πραγμα δλδ το Schumann Resonator , εκπεμπει κυματα που ονομαζονται Scalar Waves , πληροφοριες για τετοιου ειδους κυματα δειτε παρακατω ....

http://pesn.com/2011/03/26/9501797_Teslas_Scalar_Waves_Replicated_by_Steve_Jackson/

Την τύφλα του εκπέμπει. Τετραγωνικός παλμός από ένα 555 των 0,4 ευρώ. Scalar waves, μην τρελαθούμε..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Το συστημα ηταν ενα ζευγος 40ρια ATC οδηγημενα απο Τσακιριδηδες(δε θυμαμαι ποιους) και πηγη ενα cd-player Esoteric. Η μουσικη επαιζε συνεχως, και το μηχανακι το ανοιγε και το εκλεινε καποιος απο τον διακοπτη ανα ατακτα χρονικα διαστηματα. Ειλικρινη απορια δικη μου: Αυτο πως μας βοηθαει να καταλαβουμε αν το μηχανακι δουλευει ή οχι;
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μένει μόνο να καταλάβω ποιες ήταν οι διαφορές (βελτιώσεις) όταν ήταν ανοιχτό.

Εχει αρκετο καιρο που ειχα ακουστα για αυτα τα μηχανακια. Καραμπινατο φιδολαδο και γελια ηταν η πρωτη μου αντιδραση. Το βαζεις στην μπριζα, και ακους καλυτερα, καληνυχτα.

Εφτασε η ωρα να το ακουσω, σε μια παρεα, ενα φτιαχτο, με ενα 555 και για κεραια-πηνιο ενα μασουρακι στριμμενο πηνιοσυρμα, αν θυμαμαι καλα. Πρωτη αντιδραση: "Αει στο γκρεμο, αυτο το πραμα δουλευει...". Πλασιμπο, λεω στο καπακι, κλασσικα. Μετα απο καποιο καιρο, το πηρα στο σπιτι. Δουλεψε και εκει. Εβαλα ασχετους συγγενεις για δοκιμη, το καταλαβαν και αυτοι.

Πηγα ξανα σε παρεα και εγινε τυφλο τεστ, 85% μ.ο. του κοσμου καταλαβαινε καθε φορα ορθα τι γινοταν. Εγω πειστηκα πως δουλευει. Προτεινω να βρειτε απο καποιον γνωστο σας και να το δοκιμασετε, ετσι για πλακα. Αν πιανει το χερι σας, φτιαχτε ενα, φτηνα βγαινει, και γλιτωνεις και την φασαρια για το ποιος εχει δικιο εδω μεσα. Το θεμα για το μηκος της κεραιας το σκεφτηκα και εγω. Απο την αλλη, δεν θελουμε να δουλεψει σε μεγαλη ακτινα, μονο σε χωρο λιγων μετρων, δεν ξερω κατα ποσο εχει βαση αυτο που λεω. Αυτα τα ολιγα καλη συνεχεια κυριοι.

Χαίρομαι που ο φίλος Phatt, Diyer ο ίδιος λέει τη γνώμη του. Δεν πάμε να πείσουμε κανέναν. Μόνο πως αντιληφθήκαμε διαφορά. Δεν ξέρω αν το "ακούω" ξέρω όμως πως ακούω διαφορετικά όταν το ανοίγω. Σέβομαι εντούτοις πλήρως την άποψη των φυσικών.

Αντώνη ακούς πιο ομαλά, δεν ξέρω πώς να στο εξηγήσω. Την πρώτη φορά που το άναψα με το μεγάλο τροφοδοτικό(και όχι το διακοπτικό που έχω εγώ συνήθως) σε ένα σύστημα με Sonus Faber Auditor Cremona M και Audia flight three για μερικά δευτερόλεπτα τόσο εγώ όσο και ο άνθρωπος που είχε το σύστημα είχαμε μια περίεργη "πίεση" στα αυτιά μας, ενοχλητική αρχικά. Μετά άλλαξε η αίσθηση

Ιτς νάθιγκ. Για να μη παρεξηγηθώ, δεν πιστεύω γενικά σε φιδόλαδα, new age καλαμπαλίκια κτλ. Μόνο, όσο γίνεται, στα αισθητήρια όργανά μου

Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Την τύφλα του εκπέμπει. Τετραγωνικός παλμός από ένα 555 των 0,4 ευρώ. Scalar waves, μην τρελαθούμε..
Tετραγωνικος παλμος ??? χαχαχα , γιατι εισαι τοσο σιγουρος ? εγω παντος ουτε το αποριπτω τελειως αυτο που διαβασα για Scalar waves αλλα ουτε το συμεριζομαι , παντως δεν το λεω εγω , το λενε δημοσια καποιοι αλλοι που ειναι πιο γνωστες επι του θεματος .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Tετραγωνικος παλμος ??? χαχαχα , γιατι εισαι τοσο σιγουρος ? εγω παντος ουτε το αποριπτω τελειως αυτο που διαβασα για Scalar waves αλλα ουτε το συμεριζομαι , παντως δεν το λεω εγω , το λενε δημοσια καποιοι αλλοι που ειναι πιο γνωστες επι του θεματος .

Έβαλε ένα βιντεάκι μερικές σελίδες πίσω ο Audiolytic που δείχνει την κυματομορφή με παλμογράφο. Το 555 το είχε βρει μέσα σε ένα που πουλιόταν σε κιτ ο kontr -δες την αρχή του νήματος.

Απορία: Αφού ενδιαφέρει το φαινόμενο, γιατί δεν φτιάχνουμε ένα που να εκπέμπει πραγματικά? Με έναν wien ταλαντωτή, ένα fet για ενίσχυση κι ένα πηνίο 1 H ανοιχτό με σιδηροπυρήνα (μόνο τα Ε ) για φορτίο. Θα είναι ογκώδες μεν, αλλά τουλάχιστον γύρω του όλο και κάτι θα εκπέμπεται.
Πρόχειρα από μνήμης: 1500 σπείρες σε ΕΙ120/5 με σύρμα 0,4-0,5 χιλιοστά. Θα είναι περίπου 50-50 απώλειες ωμικές και επαγωγικό φορτίο.

Ταλαντωτής:
http://Wien bridge oscillator
αλλάζουμε μόνο τις τιμές των 2 Rx και Cx για 7 τόσα ΗΖ. Οδηγεί απευθείας ένα 2sj/2sk φετάκι, κι αυτό με τη σειρά του κάποιο ισχύος που έχει σαν μοναδικό φορτίο το πηνίο. επειδή η ωμική του αντίσταση θα είναι σχεδόν 50 ΩΜ, ακόμα και μισό αμπέρ ρεύμα στο φετ εξόδου, απαιτεί 25 βολτ τροφοδοσία παραπάνω από ότι χρειάζεται το φετ, δηλαδή καμια 60αριά βολτ.

Θα ειχε πολυ ενδιαφέρον Κωστα. Αν το προχωρήσεις μπορουμε να το δοκιμασουμε και "ομαδικα", μια μικρη συναντηση οπου θα ειναι παρόντες καποιοι απο εμας, ισως και ενα μικρο τυφλο τεστ.

Ποσο πιστεύεις οτι θα κοστισει? Θα μπορουσαμε να μοιραστουμε τα εξοδα μερικοί απο εδω, 4-5 ατομα πχ και να μην παει ουτε 10 ευρω στον καθένα.

Το οτι υπάρχουν σε στούντιο ενδεχομένως σημαίνει ότι λειτουργουν? (Κάνουν κατι δηλ?)

Καλημερα
Απο μiκρη εμπειρια εχω να μεταφερω οτι η κατασταση που επικρατει σε πολλα studio ειναι αποκαρδιοτικη
απο audiophile προσεγγιση. Συνηθως χρησιμοποιουν καλωδια του κιλου σε ολες τις συνδεσμολογιες και
τις τροφοδοσιες, με ΠΟΛΛΑ πολυμπριζα σε σειρα, σε αρκετα ακριβα συνοδα studio.
Εχουν και την υπεροψια του απολυτου ελεγχου του ακουστικου αποτελεσματος.
Με αυτο το σκεπτικο, εκτιμω οτι μαλλον δεν χρησιμοποιουν τετοια rezonator

Ακριβώς ετσι.
Επίσης η επίδραση ολων αυτων τελικά των αρνητικών για σπιτι παραγοντων ειναι ελάχιστη στο τελικό αποτέλεσμα όπου υπάρχουν τεράστιες επεμβάσεις απο processing. ..