DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Re: Απάντηση: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Καμία αντίρρηση.
Αυτό κάνει το εγχείρημα ένα βήμα πιο κοντά.
Αλήθεια με μπαταρία το δοκιμάσατε.
Έχω την υποψία πως έτσι θα έχει τη μικρότερη επίδραση
(αν φυσικά υπάρχει κάποια) στο σύστημα.

H μπαταρια ειναι κατι που θα δοκιμασω συντομα. :a0210:

Πανίκο,ερώτηση κρίσεως:
Εσύ που ξέρεις καλά το ποσοστό της βελτίωσης σαν κάτοχος,θεωρείς πως σε ένα μικρο-μεσαίο σύστημα (5.000-25.000 χιλιάδων) θα είναι λιγότερη-περισσότερη-ίση με κάποιον άλλο κρίκο στα ίδια χρήματα;(μια καλύτερη τροφοδοσία στο ντακ π,χ, κλπ...)
Οκ,σε μεγάλα συστήματα που δεν τους λείπει τίποτα δεν ρωτάω,εκεί πια μπορούν να παίζουν με πολλά πράγματα.

Να κανω μια ερωτηση (μπορει και 2).

Ας πουμε οτι καποιος εχει προσβαση σε ΑΡ77, το "ακουει" με αλλους 2 φιλους, συμφωνουν οτι δουλευει και μεταφερει τις εντυπωσεις. Αυτοι που δεν ηταν εκει θα πιστουν?

Ας πουμε οτι καποιος εχει προσβαση σε ΑΡ77, το "ακουει" με αλλους 2 φιλους, δεν βλεπουν καμια δαιφορα και μεταφερει τις εντυπωσεις. Αυτοι που δεν ηταν εκει θα πιστουν?

Παναγιωτη να προσθεσω ακομη μια ερωτηση αν μου επιτρεπεις?
Αν κατα την διαρκεια μιας δοκιμης , καποιος που δεν δεχεται τις διαφορες του 77 , ακουσει διαφορες , πρωτον θα το παραδεκτει ? Και δευτερον αν υποθεσουμε οτι παραδεκτει οτι ακουσε διαφορες, που θα το αποδωσει ?
Προσθετω αυτη την ερωτηση , διοτι "σκληροπυρηνικος ντιουης" στα δικα μας τεστ, ακουσε διαφορες απλα παραδεκτηκε οτι δεν ηξερε που να το αποδωσει εκεινη την στιγμη.Δεκτηκε ομως και ειπε οτι τις ακουσε.

Πανίκο,ερώτηση κρίσεως:
Εσύ που ξέρεις καλά το ποσοστό της βελτίωσης σαν κάτοχος,θεωρείς πως σε ένα μικρο-μεσαίο σύστημα (5.000-25.000 χιλιάδων) θα είναι λιγότερη-περισσότερη-ίση με κάποιον άλλο κρίκο στα ίδια χρήματα;(μια καλύτερη τροφοδοσία στο ντακ π,χ, κλπ...)
Οκ,σε μεγάλα συστήματα που δεν τους λείπει τίποτα δεν ρωτάω,εκεί πια μπορούν να παίζουν με πολλά πράγματα.

Σωκρατη,δεν ειναι θεμα ποσοστου οποτε δεν ειναι ευκολο να απαντησω ευκολα στην ερωτηση οπως την διατυπωσες.Θα δοκιμασω ομως να απαντησω οπως το βλεπω εγω.
Κατ αρχην να πω οτι τις διαφορες τις ακουω με ενα rega/mm-1 πικαπ και με ενα thorens/ZYX,garrard ......, με το NVO phono η το φτηνο vinyline η 1-2 αλλα που εχω.
Αν τωρα μου πεις να παρω μια κεφαλη 400 ευρω και να αλλαξω μια των 100 η το 77 ? Και τα δυο.Παλι το 77 θα κανει αυτα που κανει και με την κεφαλη των 400 η των 1000.Αν με ρωτουσες που θα εδινα προτεραιοτητα,θα ελεγα σε μια καλυτερη κεφαλη.(Προτεραιοτητα ομως)Αυτα που κανει τα κανει κυριως λογω επιδρασης σε σενα και οχι τοσο στα μηχανηματα,χωρο κλπ.Ισως να επηρεαζει και αυτα δεν ξερω ακριβως.
Πιστευω οτι οσο ακριβο η φτηνο ειναι το συστημα δεν αποτελει "οριο" η "κριτηριο" αν το 77 θα δουλεψει.Για μενα,εχω πειστει οτι θα δουλεψει.
Aν το συστημα μου ηταν οπως το εφερα τωρα και δεν ειχα το 77, στο 77 θα ξοδευα το ποσον της αξιας του.

Last edited:
Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

... Για να εχουμε κατι ευρύτερα αποδεκτο θα πρεπει κατω απο τις ιδιες συνθηκες να ειμαστε αρκετοί, σκληροπυρηνικοί ντιουιδες, χρυσαυτιαδες hiendαδες, απλα περαστικοι,, μερικοι ασχετοι με το ολο θεμα κτλ..
Αυτό που λες είναι τόσο λογικό που είναι αυτονόητο. Με ανεπαρκές στατιστικό δείγμα το συμπέρασμα είναι μπουζούκι. Ή κλαρίνο.
... Αν κατα την διαρκεια μιας δοκιμης, καποιος που δεν δεχεται τις διαφορες του 77, ακουσει διαφορες, πρωτον θα το παραδεχτει? ...
Αν η δοκιμασία γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο, τυφλά, δεν έχει να παραδεχτεί τίποτε. Μόνο θα δηλώσει ότι ακούει - ή δεν ακούει - διαφορές, χωρίς να γνωρίζει αν το resonator λειτουργεί ή είναι κλειστό. Και μετά το τέλος της δοκιμασίας να του δείξουν τι ακριβώς συνέβη.

Γιατί αν γνωρίζει πότε είναι ανοιχτό και πότε όχι, η δοκιμασία είναι άκυρη.

Σωκρατη για να συμπληρωσω στο πιο πανω και ισως βοηθησει στην ερωτηση σου,να πω το εξης.
Προσφατα για εναν φιλο μου προσπαθησα να βρω πικαπ και ενισχυτη για να αναβαθμισει τα παλια φτηνα το αντιστοιχα.
Εψαξα και του βρηκα ενα rega P2 οπου βαλαμε μια mm-1 sas ,πηραμε ενα phono dynavector p75mk2 , και εναν NOS Cyrus straightline.
Mε τα καπως παλια του rogers ls7t το αποτελεσμα ηταν απλα εξαιρετικο.Και επειδη το μπατζεντ σηκωνε,πηρε και το RR77 αντι να ξοδευτουν αυτα τα λεφτα για αμφιβολου "βελτιωσης" πραγματα.

Re: Απάντηση: Re: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Αυτό που λες είναι τόσο λογικό που είναι αυτονόητο. Με ανεπαρκές στατιστικό δείγμα το συμπέρασμα είναι μπουζούκι. Ή κλαρίνο.

Αν η δοκιμασία γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο, τυφλά, δεν έχει να παραδεχτεί τίποτε. Μόνο θα δηλώσει ότι ακούει - ή δεν ακούει - διαφορές, χωρίς να γνωρίζει αν το resonator λειτουργεί ή είναι κλειστό. Και μετά το τέλος της δοκιμασίας να του δείξουν τι ακριβώς συνέβη.

Γιατί αν γνωρίζει πότε είναι ανοιχτό και πότε όχι, η δοκιμασία είναι άκυρη.

Aυτο εννοουσα φυσικα.Που θα το αποδωσει ειναι κατι που θα εχει ενδιαφερον να μαθουμε.
Το δικο μας τεστ εδω σαφως ηταν τυφλο μην το αμφισβητεις,διοτι σε κανενος μας τις τσεπες δεν καινε λεφτα που πρεπει να ξοδευτουν σε κανενα 77

Δεν αμφισβητώ τις αγαθές προθέσεις, αλλά τη μέθοδο. Στη συγκεκριμένη δοκιμασία αδιάβλητη μέθοδος είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Κάθε ακροατής πρέπει να έχει 2 κουμπιά που δηλώνουν αν είναι ενεργό ή όχι το resonator. Και μόλις αντιλαμβάνεται αλλαγή να πατά το ένα ή το άλλο, ώστε να καταγράφονται τα δεδομένα,

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οι υπόλοιποι ακροατές ότι κάποιος αντιλήφθηκε διαφορές.

Αν κάποιος δηλώνει ότι ακούει διαφορές, πολύ συχνά ακολουθούν και οι άλλοι, επηρεάζονται.

Δεν χρειάζονται κουμπιά.
Ένα μπλοκάκι είναι αρκετό.
Έτσι κι αλλιώς το κομμάτι πρέπει να παίζει ολόκληρο,υπάρχει άνεση λοιπόν.

Δεν μιλω για "αγαθες προθεσεις".
Ο SUT ακουγε ενα μουσικο κοματι,εβγαινε απο το δωματιο και οταν επεστρεφε δεν ηξερε αν ο χειριστης του 77 το ανοιξε η το εκλεισε ( σε σχεση με το πως ηταν προηγουμενως ).Απλα και ωραια.

Δεν χρειάζονται κουμπιά.
Ένα μπλοκάκι είναι αρκετό.
Έτσι κι αλλιώς το κομμάτι πρέπει να παίζει ολόκληρο,υπάρχει άνεση λοιπόν.
Τώρα που το λες είναι αρκετό να μπαίνουν ένας-ένας στο χώρο.

Είμαι πολύ δύσπιστος από τότε που κάμποσοι ήταν βέβαιοι πως άκουγαν διαφορές με το "θαυματουργό κοτρώνι". :chinese: Τα είδα όλα και περιμένω ακόμα χειρότερες πλάνες στο μέλλον. Πιο ραφιναρισμένα φιδέλαια. Όχι ότι το παρόν είναι τέτοιο, μένει να ερευνηθεί.

Είμαι πολύ δύσπιστος από τότε που κάμποσοι ήταν βέβαιοι πως άκουγαν διαφορές με το "θαυματουργό κοτρώνι". :chinese: Τα είδα όλα και περιμένω ακόμα χειρότερες πλάνες στο μέλλον. Πιο ραφιναρισμένα φιδέλαια. Όχι ότι το παρόν είναι τέτοιο, μένει να ερευνηθεί.

Και μεις ειδαμε πολλα και μην νομισεις οτι δεν υπηρξαν περιπτωσεις που την πατησαμε :flipout:
Πως νομιζεις οτι εγω τουλαχιστον σημερα εχω ενα συστημα που κοστιζει κατω απο τα μισα αυτου που ειχα πριν μερικα χρονια? Με αυτον ακριβως τον απλο και ωραιο τροπο και την βοηθεια φιλων :a0210:

Nαι αλλα αν ειναι 20 ατομα, θα δουμε αποτελεσματα το 2025 :flipout:

..... Αν δηλαδή ανιχνεύσουμε αλλαγή, στο πως θα διακρίνουμε αν αυτή προέρχεται από επηρεασμό των μηχανημάτων ή των ακροατών (ή και των δύο).

Επειδή η συχνότητα των 7.8Hz είναι μέσα στις συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων, πολύ πιθανά η όποια δράση του όποιου RESONATOR, δεν οφείλεται σε αλλαγή του ήχου, αλλά σε αλλαγή της αντίληψης του ήχου από τον εγκέφαλο, λόγω επίδρασης της συχνότητας εκπομπής σε αυτόν.

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ (WIKIPEDIA)
ΚΥΜΑΤΑ ΑΛΦΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ (NATURE)

Last edited:
Συμφωνούμε. Ας δεχτούμε για συντομία ότι βελτιώνει. Τότε οι πιθανότητες να επηρεάζει τον ήχο με τόσο μικρή ισχύ είναι ελάχιστες, μέχρι μηδενικές. Μπορεί όμως να επηρεάζει με τον ίδιο τρόπο που - μια σωστής ποσότητας - κατανάλωση οινοπνεύματος σε κάνει να ευχαριστιέσαι τη μουσική πολύ περισσότερο.

Μπορεί όμως να επηρεάζει με τον ίδιο τρόπο που - μια σωστής ποσότητας - κατανάλωση οινοπνεύματος σε κάνει να ευχαριστιέσαι τη μουσική πολύ περισσότερο.

Mπορει. Μπορει?
Παντως αν καταναλωνα οινοπνευμα σε ποσοτητες "σωστες" καποιων φιλων, αμφιβαλλω οχι μονον αν θα φχαριστιομουνα την μουσικη περισοτερο,αλλα αν θα την ακουα καν :flipout:

Εχει αρκετο καιρο που ειχα ακουστα για αυτα τα μηχανακια. Καραμπινατο φιδολαδο και γελια ηταν η πρωτη μου αντιδραση. Το βαζεις στην μπριζα, και ακους καλυτερα, καληνυχτα.

Εφτασε η ωρα να το ακουσω, σε μια παρεα, ενα φτιαχτο, με ενα 555 και για κεραια-πηνιο ενα μασουρακι στριμμενο πηνιοσυρμα, αν θυμαμαι καλα. Πρωτη αντιδραση: "Αει στο γκρεμο, αυτο το πραμα δουλευει...". Πλασιμπο, λεω στο καπακι, κλασσικα. Μετα απο καποιο καιρο, το πηρα στο σπιτι. Δουλεψε και εκει. Εβαλα ασχετους συγγενεις για δοκιμη, το καταλαβαν και αυτοι.

Πηγα ξανα σε παρεα και εγινε τυφλο τεστ, 85% μ.ο. του κοσμου καταλαβαινε καθε φορα ορθα τι γινοταν. Εγω πειστηκα πως δουλευει. Προτεινω να βρειτε απο καποιον γνωστο σας και να το δοκιμασετε, ετσι για πλακα. Αν πιανει το χερι σας, φτιαχτε ενα, φτηνα βγαινει, και γλιτωνεις και την φασαρια για το ποιος εχει δικιο εδω μεσα. Το θεμα για το μηκος της κεραιας το σκεφτηκα και εγω. Απο την αλλη, δεν θελουμε να δουλεψει σε μεγαλη ακτινα, μονο σε χωρο λιγων μετρων, δεν ξερω κατα ποσο εχει βαση αυτο που λεω. Αυτα τα ολιγα καλη συνεχεια κυριοι.

Τελικά την σκηνή ανοίγει αυτό το ματζούνι ή παρατηρείτε και άλλα στοιχεία κατά την επίδρασή του;

Αν πράγματι επηρεάζει την ποιότητα του ήχου, οι πιθανότητες να το κάνει επηρεάζοντας τις συσκευές του συστήματος είναι λίγες (και επισφαλείς). Πιο πιθανό είναι να επηρεάζει τους ακροατές. Αν πράγματι επηρεάζει και αποδειχθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Όχι μια παρεΐτσα που με χαλαρότητα συγκεντρώθηκε για δοκιμασία, αλλά ο ακροατές να έχουν πλήρη άγνοια αν το resonator είναι ενεργό ή όχι. Όπως ακριβώς διαξάγονται οι τυφλές ακουστικές δοκιμές παγκόσμια.

Ο φίλος Phatt μίλησε για αντίληψη της επίδρασής του από άσχετα με το σπορ συγγενικά του πρόσωπα. Δεν ήταν παρεΐτσα λοιπόν. Εγώ το έχω δώσει τόσο στον Phatt όσο και σε 2-3 ακόμη φίλους. Και φυσικά έγινε και κοινή δοκιμή. Πολύ ευχαρίστως, πάντως, να το δώσω σε ενδιαφερόμενο αν μου ζητηθεί, αρκεί να επιστρέψει σώον και αβλαβές. Ενδεχομένως βέβαια να αγοράσω άλλο, πιο "σαλονάτο" κάποια στιγμή

Ενδεχομένως βέβαια να αγοράσω άλλο, πιο "σαλονάτο" κάποια στιγμή
To rr77 ειναι αρκετα "σαλονατο" μην αγχωνεσαι .Αλλα αν θελει παρεα παρε του ακομη ενα :laugh:

Εαν κάποια στιγμή αποφασιστεί να γίνει κατασκευη προς πώληση μερικών κομματιών σας παρακαλω να με ειδοποιησετε ώστε να λάβω μέρος
Ευχαριστω εκ των προτέρων .