DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Ξάδερφε ξέμεινα που λες σήμερα από αυτοκίνητο, είχα και μια σχετική παρότρυνση και είπα να παίξω με διάφορα tweeter. Βρήκα που λες τον (τρίτο) δρόμο μου. Υπέροχο δέσιμο, δίνει το "κάτι παραπάνω" στον αέρα, τα σύμφωνα και γενικά μια "αέρινη" αίσθηση (αποκοπή περί τα 20 χιλιάρικα).
Για όλα φταίει ο takis6c33 :violent-smiley-030: :ernaehrung004:

Last edited:
Το έστειλα να μακιγιαριστεί (γκρίκ γουίμεν πάρκινγκ ατέμπτς).
Τουίτι:
Δεν είναι bullet, δεν είναι κροταλίας, είναι Philips NOS (Belgium) με απίθανη διασπορά. Όταν κάτι ταιριάζει δεν έχεις να πεις πολλά, αρκεί αυτό. Έπαιξα λίγο με το κρος μέχρι που ο πράσινος ρώσος (βλ. πυκνωτής) καθάρισε την κατάσταση και τα έφερε όλα εκεί που πρέπει.
Άντε πάω ν' ακούσω λίγο "τσίκι τσίκι", καληνύχτα...

Edit: Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι offtopic, οπότε έχω δικαίωμα μια φορά να γράψω offtopic σε κανονικό thread, ε?

Last edited:
Το έστειλα να μακιγιαριστεί (γκρίκ γουίμεν πάρκινγκ ατέμπτς).

Ηello
σας ειδα χθες το βραδυ αλλά ημουν σε μια κατασταση.....
Θα αργήσουν το μακιγιαζ???
Προχθες εκανε οπισθεν ενα φορτηγάκι και μου χτυπησε το φτερό
τη Δευτερα θα το αφησω μεσα, ειπα να μη ζητησω αντικατασταση γιατι δινουν Σουιφτακι.... προτιμώ το δικό μου

Αν θελεις αμαξι για τις επόμενες μερες πες το

Ηello
σας ειδα χθες το βραδυ αλλά ημουν σε μια κατασταση.....
Θα αργήσουν το μακιγιαζ???
Προχθες εκανε οπισθεν ενα φορτηγάκι και μου χτυπησε το φτερό
τη Δευτερα θα το αφησω μεσα, ειπα να μη ζητησω αντικατασταση γιατι δινουν Σουιφτακι.... προτιμώ το δικό μου

Αν θελεις αμαξι για τις επόμενες μερες πες το

Άμα δίνεις την Άλφα ΘΕΛΩ!
Θενκς αλλά το πήρα δις μόρνινγκ απ' τον Τάκη, ο οποίος να σημειώσω ότι κάνει φανταστική δουλειά ΚΑΙ στα αυτοκίνητα εκτός απ' τα OTL.

ε τι ειναι πια αυτος ο Τακης?? Φαναρτζο-ΟTLας? κατι σα ροφοσαρδελα ενα πραμα.... :flipout: ρε σεις θελει κ το μηχανακι μου ενα βαψιματακι..να το στειλω??

κριμα που ειναι μακρυα..θα τον τιμουσα...κ το NX μου και το Accent μου θελουν βαψιματακι...τεσπα...

ρε αδερφια, που ειναι το θρεντ Που παρουσιαζανε καμια 10αρια παιδια την μετατροπη που κανανε στα κινεζακια ντακ τους? δε μπορω να το βρω....

θελω γω...εχεις κανα καλο??.. :flipout:

Φιλαράκι
εσεις στο νησί τι πρόβλημα εχετε???
ολοι με το κλειδί στη μίζα τα αφήνετε!!!!

Πωπωπω τι ειχα πάθει
ειπα και εγω να υιοθετήσω τα εθιμα και μου κρύψανε οι παλιοχαρακτήρες ταμαξι.....
εεε παλευεστε

Μπα σιγα σιγα τελειωνουν κ αυτα ρε... Ο κοσμος πια αλλαζει κ ψιλοφοβαται.. Κριμα..

αρωτηξη ... πως ειναι δυνατον κατι που μετραει τελεια να μην ακουγεται τελεια? οι μετρησεις δε μετρανε τις συχνοτητες? αρα αν το ευρος των συχνοτητων μετριεται κ ειναι τελειο, απαραμορφωτο, τοτε θεωρητικα δεν εχουμε αυτο ακριβως που ηχογραφησε ο καλιτεχνης?...αρα μηπως τελικα δε μας αρεσει αυτο που 100% εγραψε κ ηχογραφησε καποιος αλλα μια αλλη ποιο προσωποποιημενη εκτελεση , κοντυτερα στα γουστα μας?? πως για παραδειγμα παλια πηγαιναμε κ πχ ανεβαζαμε τα treble στα παλια στερεο γιατι μας αρεσε ετσι....

κ να πω ενα παραδειγμα....μου αρεσουνε παρα πολυ οι Scorpions και οι Anathema.... Ακουγοντας τους στα Arcos x του Τζωρτζακη ηταν απλα απαραδεκτοι....ενω ο Αλκινοος ηταν Τελειος!!!
Και λεω λοιπον, τελικα τι ειναι σωστο και τι οχι?...

Last edited:
Σιγουρα υπάρχουν και πιο ειδικοί από εμένα να απαντήσουν
θα κανω μια προσπάθεια οσο το δυνατο πιο απλή.

Ξεκίνα από ενα συγκρότημα
αν δεν βρουν ρυθμό μεταξύ τους το αποτελεσμα ειναι Μαρια δεν ακουγομαι, Βαγγελης Μασταξύνης, Κατερινα Φαλτου με φιλική συμμετοχή Σωτήρη Μαστακουνα.

Παλιες παραγωγές ειναι σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή ηχογραφηση ολης της ορχήστρας - συγκροτήματος κτλ. live

Σημερα το προβλημα της παραγωγής ειναι οτι καθε οργανο ηχογραφείται χωρια και γινεται η τελική μίξη.
Η ακρίβεια των σημερινών προγραμμάτων ειναι απίστευτη, μπορουν να επεξεργαστούν τους χρόνους με ακρίβεια msec.

Ισως να ειναι ενας λόγος που χανεται ο πραγματικός ρυθμός
σημερινές ζωντανες παραγωγές δειχνουν αυτη την αδυναμία.

Κρατα αυτο το κρατούμενο

Παμε στα δικά μας
ενα μουσικο προγραμμα εχει απίστευτες διακυμάνσεις
παρε παραδειγμα ενος ενισχυτη που θα πρεπει να παρεχει από 0,0001W 100W σε πραγματικά ελάχιστο χρόνο
Γιατι ο ντραμερ οταν βαράει τη μποτα σου ερχετε ο ''πρωτος'' ηχος με 344m/s
δεν κάνει αιτηση το σήμα στον πυκνωτη να ρωτησει την προενισχύτρια να πει στην ενισχύτρια αν θα περάσει για να εχει προετοιμάσει τον εισόδου να πει στον εξόδου
Να δεις τι γίνεται οταν ο Ισπανός εχει πιει τις τεκίλες του και δεν βλέπεις ουτε τα δαχτυλα του, ουτε τις χορδές

Αν θελετε συνεχίζουμε...

Last edited:
ναι μανα μου αυτα τα καταλαβαινω...δε μου απαντας ομως...η σωστη μετρηση δε λεει λοιπον πολλα?..οταν ο Α ευσχητης κ το Α ηχειο μετρανε τελεια, δε πρεπει λογικα να αναπαραγουν κ την μουσικη τελεια>..ειτε ειναι ντιρλα ο ντραμερ, ειτε κουρκουτα ο κιθαρωδος!!?
Πιστευω αυτη ειναι κ η βαση της θεωριας πανω στην οποια κινειται η ολη φιλοσοφια πολων εταιριων οπως πχ η ATC κτλ...πιστη αχρωματιστη αναπαραγωγη...

Αφου δεν μετρανε χρόνους - αδρανεια
ισχύ, παραμόρφωση, παλμους μετρανε
Στα μεγαφωνα υπάρχει τετοια μετρηση,
και στα ηχεία η απόσβεση.....που ειναι πραγματικό δραμα κατω από 1000 κύκλους

Last edited:
αρα εχει να κανει με μετρησεις που δεν γινονται ε?..χμμ..ε και πως γινεται ρε Νικολα αφου δε μετριουνται, να σχεδιαζονται ηχεια? μονο με ακουστικη μεθοδο?..και ειναι μετρο αυτο?