DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Re: Αρχαριος,κατασκευή λαμπάτου ενισχυτή

Φιλαράκι τα γκαλοπ λενε οτι σημαντικό κριτηριο αγορας ειναι ποσα αστερια εχει σε κρας τεστ.
Αλλη απάτη τα κρας τεστς....
Εκεί να δεις αστερι και 300κιλα παει
Που να φρεναρεις και να επιταχύνεις μετα
το βαρος επιβαρύνει την καταναλωση?

Φιλαράκι τα γκαλοπ λενε οτι σημαντικό κριτηριο αγορας ειναι ποσα αστερια εχει σε κρας τεστ.
Αλλη απάτη τα κρας τεστς....
Εκεί να δεις αστερι και 300κιλα παει
Που να φρεναρεις και να επιταχύνεις μετα
το βαρος επιβαρύνει την καταναλωση?

Η τελευταία γραμμή είναι κανονική ή ρητορική ερώτηση?
Δεν την επιβαρύνει απλώς, την καθορίζει.
Για να μην πούμε για αδράνεια, αλλαγή πορείας, ενεργητική ασφάλεια...
Άμα τρακάρω θα ανοίξουν οι 8 αερόσακοι, μήπως όμως καλύτερα να μην είχα τρακάρει?

Το σκίσαμε το thread...

Να σας πω και την αλήθεια η καταναλωση ρευματος ποσως με ενδιαφερει
τουλάχιστο ενα σοβαρό μερος των χρηματων που πληρωνω στη ΔΕΗ να ειναι καταναλωση και οχι παγια.

Αν καποιοι οικολόγοι κατηγορούν αυτην την αποψη....να δούνε καταναλώσεις βιομηχανιων (με τελειως διαφορετική τιμολογιακή πολιτική), δημόσιους οργανισμούς, φωτα σε δρομους μερα μεσημέρι και εναν ατελειωτο καταλογο ''διαρροων''
Εγω ειμαι το 0,0000000000000000000000001% της καταναλωσης, ολοι εμεις οι ιδιωτες λιγότερο από το 10%, δηλαδη το 90% στα απαυτα του και θα σωσω εγω το οικοσύστημα?

Last edited:

Το ίδιο θα πω κι εγώ για τη βενζίνη.
Προτιμώ να τη χαίρομαι και να τη ρουφάει το 3.2 απ' το να "μετακινούμαι" απλά και να πληρώνω κάτι λιγότερο.
Αν πούμε και για κάτι Dellorto που η μισή πάει άκαφτη πάμε για μπαν...

Να πουμε για τα υδρογονου,τα οποια αποκαλουνται υπερτατη λυση?
Ασχετα αν η πορεια
νερο-ηλεκτρολυση-κελια-μοτερ
εχει 3-5 φορες λιγοτερη αποδοση απο ενα αρχαιο ντιζελ.

Βρε ουστ λαμογια πολυεθνικες.
Τασο το σκισαμε,μεταφερε τα please

Φιλε Σταυρο ειναι σκοπιμα τα νούμερα που δινουν για εναλλακτικά καυσιμα
για να νομίζεις οτι η υπάρχουσα τεχνολογία εχει ακόμα τα ηνία
Πριν από 15 χρονια ειχανε βγει ηλεκτρικά honda-toyota-GM χωρις κανενα μα κανενα προβλημα αξιοπιστια με μεγαλη αυτονομία και....ατελειωτη ροπη
Εξολοθρευτηκαν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες οπως οι Τζαμαϊκανοί από τους Ισπανούς

Υ.Γ. Θα φτιαξετε καμια 833 ή τσαμπα γραφουμε?

Παίδες τα έφερα τελικά από εδώ. Μη με ρωτήσετε εάν τα διαχώρισα σωστά μια απόφαση ήταν.

Τώρα που το σκέπτομαι εάν διαχωρίζαμε τα αυτοκινητιστικά από το off topic .. θα κάναμε νέα κατηγορία :D

Φιλε Σταυρο ειναι σκοπιμα τα νούμερα που δινουν για εναλλακτικά καυσιμα
για να νομίζεις οτι η υπάρχουσα τεχνολογία εχει ακόμα τα ηνία
Πριν από 15 χρονια ειχανε βγει ηλεκτρικά honda-toyota-GM χωρις κανενα μα κανενα προβλημα αξιοπιστια με μεγαλη αυτονομία και....ατελειωτη ροπη
Εξολοθρευτηκαν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες οπως οι Τζαμαϊκανοί από τους Ισπανούς

Υ.Γ. Θα φτιαξετε καμια 833 ή τσαμπα γραφουμε?

Κι εμείς δεν είμαστε καλύτεροι Νίκο.
Να πούμε για τις ελληνικές κατασκευαστικές προσπάθειες?
Να πούμε για τα σιρκουι που σταμάτησαν?
Τάσο μήπως να το ανοίγαμε σαν υποκατηγορία? Ιδιοκατασκευές και χόμπυ είναι. (υπόσχομαι να γράφω κάθε μέρα)

Δείτε και την GTAm του Μαύρου με τη ρόδα σηκωμένη
http://www.youtube.com/watch?v=X7ogOicr66Q

Μελαγχόλησε κανένας άλλος?

Last edited:
Την τελευταία φορά που είχε συζητηθεί το θέμα η απόφαση ήταν η συγκεκριμένη κατηγορία να παραμείνει στα πλαίσια του AUDIO-DIY και μόνο.
Αντίστοιχα έχεις παρατηρήσει ότι δεν έχουμε ανοιχτεί στον τομέα του car-audio λ.χ.

Πάντως και στην εκτός και στην κατηγορία μηχανοκίνητου υπάρχουν πολλές και σοβαρές αυτοκίνητο-μηχανοκίνητο-σχετικές συζητήσεις. Περνάτε και από εκεί καμία φορά θα παρατηρήσετε ότι γράφονται ορισμένα εκπληκτικά Posts!

παντως δε κανει κακο νομιζω οποιαδηποτε οικολογικη ανυσηχια ε..ειτε ειναι για αμαξια ειτε για ενυσχητες κτλ...απλα να μη γινεται τρελα, αυτοσκοπος κτλ, γιατι εκει πευτει η εκμεταλευση απτην αλλη μερια.
Λογικοτητα σε ολα χρειαζεται νομιζω.
Ετσι αν καποιος με οικολογικες ανυσηχιες θελει ναπροσεχει, δε ειναι κακο...

παντως δε κανει κακο νομιζω οποιαδηποτε οικολογικη ανυσηχια ε..ειτε ειναι για αμαξια ειτε για ενυσχητες κτλ...απλα να μη γινεται τρελα, αυτοσκοπος κτλ, γιατι εκει πευτει η εκμεταλευση απτην αλλη μερια.
Λογικοτητα σε ολα χρειαζεται νομιζω.
Ετσι αν καποιος με οικολογικες ανυσηχιες θελει ναπροσεχει, δε ειναι κακο...

Συμφωνώ,

Ενώ μετά λύπης διαπιστώνω ότι το μάρκετινγκ πολλές φορές χρησιμοποιεί την οικολογία ως δικαιολογία (είναι και trendy το go green) και αυτό είναι πιο ανησυχητικό.

ενας επιστημονας-πρωιν καθηγητης-νυν συνταξιουχος του Τει Λαμιας, μου λεγε προχθες το ποσο καλα κρυβουν ολες τις νεες παραγωγικες τεχνολογιες. Οταν ειχε παρουσιαστει το (αν θυμαμαι καλα) 1969 στην εκθεση του Μοναχου το fuel cell ολοι ειχαν μεινει αφωνοι για το ποσο energy efficient...η πατεντα αγοραστηκε,καταχωνιαστικε,και μου λεει ακομα κ σημερα απλα δε την βγαζουν στην ευρεια παραγωγη...για βαλε...οι μεγαλες δηθες προτοπορες εταιριες μας κρατανε δεσμιους ακομα.

Πω πωωωω....εκοψα χθες 5-6 πεπονια απτον diy κηπο μου, τα βαλα ψυγειο, κ σημερα το πρωι εφαγα μισο, και ηταν...αμαν....μελι!!!μοσχοβολησε τοσο που ξυπνησε η γυναικα μου!! :firstprize::BDGBDGB53::grandpa:

Αδερφια μια ερωτηση....απο Diy dac, Κινεζικο, ποιο νομιζεται παιζει καλυτερα οπως ειναι ετοιμο, δηλαδη χωρις μετατροπες τυπου lampucera...ριχτε καμια γνωμη..αγορα απο Ebay.. να χει optical κ spdif in...usb δε με ενδιαφερει.

Αδερφια μια ερωτηση....απο Diy dac, Κινεζικο, ποιο νομιζεται παιζει καλυτερα οπως ειναι ετοιμο, δηλαδη χωρις μετατροπες τυπου lampucera...ριχτε καμια γνωμη..αγορα απο Ebay.. να χει optical κ spdif in...usb δε με ενδιαφερει.

Το κινεζάκι μια χαρά παίζει και χωρίς τις μετατροπές.
Και είναι και φτηνό.
Και αν κάποτε χρειαστείς να αλλάξεις τον "φτηνό" τελεστικό, εδώ είμαστε, όλο και σε κάποιον θα περισσεύει κάποιο δείγμα...

Last edited:
Ρε ξαδερφια πειτε τιποτα off topic να ουμ, να καμουμε λιγακι χαβαλε... Παρεπιπτοντως ηρθε κ το κινεζακι... Εις αναζητηση κουτιου τωρα!