DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Κανεις βρε παιδια;

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα, μια μικρη απορια.Εχω δει σε διαφορα post να αναφερεται οτι δεν ενδεικνυται στην τροφοδοσια των ενισχυτων να παρεμβαλονται φιλτρα ΕΜΙ/RFI, δε μπορεσα ομως να μαθω το γιατι.

Όταν λές "δεν ενδεικνυται", τι ακριβώς εννοείς?
Είδες κάπου μετρητικά αλλαγές πχ στην έξοδο του τροφοδοτικού με ή χωρίς φίλτρο ή απλώς αναφέρεσαι σε "ακουστικές" εντυπώσεις?

Δεν ξερω αν καποιος εχει μετρησει κατι.Το μονο που ξερω ειναι οτι σε σχετικες συζητησεις στο forum διαβασα οτι δεν κανει καλο, απ'οσο καταλαβα ακουστικα.Εαν θελεις μπορω να ψαξω να βρω τα σημεια και να τα επισυναψω.

Γεια σας παιδια, μια ερωτηση: που ακριβως μπορω να δημοσιευσωνεο θεμα που αφορα σε βοηθεια για επισκευη laptop?

δεν νομιζω να υπαρχει τετοια ενοτητα αλλα τι προβλημα εχει
Καλησπερα, τα εχει παιξει το θηλυκο τροφοδοσιας πανω στη μητρικη......
Επειδη λεφτα για επισκευη δεν παιζουν και δεν αξιζει και τον κοπο μιας και προκειται για παλιο μοντελο,
ηθελα παραθετοντας καποιες φωτογραφιες να ρωτησω απο που που πρεπει να τραβηξω καλωδιο με μια προεκταση
ωστε να παρακαμψω το χαλασμενο βυσμα.... προς το παρον δοκιμαζω κατι και αν χρειαστει θα ζητησω τη βοηθεια σας.

Απάντηση: Re: DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Καλησπερα, τα εχει παιξει το θηλυκο τροφοδοσιας πανω στη μητρικη......
Επειδη λεφτα για επισκευη δεν παιζουν και δεν αξιζει και τον κοπο μιας και προκειται για παλιο μοντελο,
ηθελα παραθετοντας καποιες φωτογραφιες να ρωτησω απο που που πρεπει να τραβηξω καλωδιο με μια προεκταση
ωστε να παρακαμψω το χαλασμενο βυσμα.... προς το παρον δοκιμαζω κατι και αν χρειαστει θα ζητησω τη βοηθεια σας.

Βάλε το να δουμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε. Δεν είναι θέμα για τον ήχο βέβαια, και είμαστε στην κατηγορία του δικάναλου ήχου, αλλά είναι κάτι μικρό, μην τραβάμε στα άκρα τις τυπικότητες, χάνουμε έτσι την ουσία. Ακόμα και μεγαλύτερα, άσχετα με τον στέρεο ήχο θέματα, είχαμε κατά καιρούς, ήταν ενδιαφέροντα.

Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε, είναι να το ... παρακάνουμε. Θέλουμε αυτός που θα μπει στην κατηγορία να βρίσκει πληροφόρηση για ιδιοκατασκευές που αφορούν τον ήχο - και δη το δικάναλο-. Αν - ακραίο παράδειγμα- η μισή πρώτη σελίδα είναι γεμάτη με "πώς να ρυθμίσω το ποτιστικό μου", "το ντίμμερ στο μπαλκόνι κόλλησε" κλπ άσχετα, διώχνουμε ουσιαστικά αυτούς για τους οποίους φτιάχτηκε ο χώρος αυτός: Τους "κολλητηράκηδες" του δικάναλου

Re: Απάντηση: Re: DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Ενδεχομένως έχει. Δες παραπάνω..

Καλημερα, αν υπαρχει καποιο εστω σχετικο μερος να ανοιξω το θεματακι παρακαλω πιετε μου, η αν μπορω να το κανω και εδω.
Ασχετο, Κωνσταντινε εχεις καμια σχεση με Αργολιδα, Επιδαυρο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Καλημερα, αν υπαρχει καποιο εστω σχετικο μερος να ανοιξω το θεματακι παρακαλω πιετε μου, η αν μπορω να το κανω και εδω.
Ασχετο, Κωνσταντινε εχεις καμια σχεση με Αργολιδα, Επιδαυρο;

Όχι βρε συ προς θεού, είπαμε άνοιξέ το μέσα, μήπως και μπορεί να βοηθήσει κανένα μέλος. Μικρό πράγμα είναι, μη το κάνουμε θέμα, δεν αξίζει. Βάλε μια φωτό της μητρικής από την κάτω μεριά, να σου πούμε πώς θα βρείς το + και το - της τροφοδοσίας για να τραβήξεις καλώδια. Μακάρι να είναι μόνο το βύσμα - σε ένα δικό μου παλιό lenovo δεν ήταν...

Υ.Γ
Εννοείς πιθανώς Λιγουριό, Κάντια που έχει κι εκεί το επώνυμό μας. Όχι, εγώ είμαι από την Τρίπολη. Και οι της Αργολίδας από τα Δολιανά Αρκαδίας ή τα Βέρβενα.
Με την Αργολίδα είχα πάντως ανέκαθεν άριστες σχέσεις. Άσε που τη .. ζηλεύω κιόλας. Ευλογημένος τόπος..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Όχι βρε συ προς θεού, είπαμε άνοιξέ το μέσα, μήπως και μπορεί να βοηθήσει κανένα μέλος. Μικρό πράγμα είναι, μη το κάνουμε θέμα, δεν αξίζει. Βάλε μια φωτό της μητρικής από την κάτω μεριά, να σου πούμε πώς θα βρείς το + και το - της τροφοδοσίας για να τραβήξεις καλώδια. Μακάρι να είναι μόνο το βύσμα - σε ένα δικό μου παλιό lenovo δεν ήταν...

Υ.Γ
Εννοείς πιθανώς Λιγουριό, Κάντια που έχει κι εκεί το επώνυμό μας. Όχι, εγώ είμαι από την Τρίπολη. Και οι της Αργολίδας από τα Δολιανά Αρκαδίας ή τα Βέρβενα.
Με την Αργολίδα είχα πάντως ανέκαθεν άριστες σχέσεις. Άσε που τη .. ζηλεύω κιόλας. Ευλογημένος τόπος..

Χιλια ευχαριστω για την προθυμια για βοηθεια ομως ενταξει, τη βρηκα την ακρη το laptopακι δουλεψε μια χαρα!

ΥΓ: Επεσες μεσα, Λυγουριο, απο εκει καταγομαι! και θα λεγομουν κι εγω Τυροβολας αν του συγχωρεμενου τον πατερα μου δεν του αλλαζαν το επιθετο στον στρατο εκεινα τα χρονια.... οι συγγενεις μου ολοι απο το σοι του πατερα μου ειναι Τυροβολαδες!

Παρολίγο συνονονόματε, χάρηκα που βρήκες άκρη με το λάπτοπ. Δεν είναι - όπως έγραψες κι εσύ στην αρχή - εποχές για έξοδα. Ότι μπορούμε, το φτιάχνουμε μόνοι μας. Τους χαιρετισμούς μου στο συνονόματο σόι απ´τη μεριά του πατέρα :ernaehrung004:

Παίδες, θέλω να ρωτήσω κάτι άσχετο με το diy.
Πως μπορεί (αν μπορεί) να φύγει μελάνι απο χαρτί?
Τα πιτσιρίκια μου έκαναν ζημιά σε ένα βιβλίο, μπορώ να κάνω κάτι?

Thanks.

Ψάχνω για κολωνάτο δράπανο μέχρι τα 120 βαριά 150 ?
Το θέλω κυρίως για τρύπες σε αλουμίνιο.

Σκέφτομαι για το BT-BD 501 της Einhell που το έχουν και στα πράκτικερ (αν θυμάμαι καλά γύρω στα 115 ):
http://www.holidayland.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=31380

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα;

Το dremel δέχεται μέχρι 3,2mm τρυπάνι και όπως και να το κάνουμε τέτοια εργαλεία είναι πάρα πολύ χρήσιμα αλλά δεν είναι για όλες τις δουλειές.

Εχεις σκεφτει για βαση δραπανου;

Κανει περιπου την ιδια δουλια, αλλα βαζεις το δικο σου δραπανο επανω.

Βεβαια δεν ειναι τοσο στιβαρη κατασκευη οσο ενα "μαμισιο" κολωνατο.