DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

07_1151236.jpg

An astronaut tests noise levels (coming from giant speakers) that mimic the high-decibel sound of a rocket launch, 1967.

1967, Έλεγχος από τη NASA για την ένταση του ήχου που θα υποστούν οι αστροναύτες κατά την απογείωση.

http://www.wired.com/wiredscience/2012/07/fritz-goro-science-photos/?pid=4330

Last edited:
Πήγα σήμερα και αγόρασα το κολωνάτο δράπανο για το οποίο γίνεται λόγος στις προηγούμενες σελίδες (einhell bd501).

Λοιπόν ή εγώ είμαι Ο Γκαντέμης ή δεν είμαι καλός στα μαγικά! :violent-smiley-030: :furious3:

Το πρόβλημα είναι πως ο άξονας στον οποίο βιδώνει το τσοκ έχει μία τρύπα μικρότερη και από 3mm και η τρύπα δεν έχει βόλτες.
Επιπλέον δε συμπεριλαμβάνεται κάποια βίδα για τη στερέωση του τσοκ στον άξονα ούτε οι οδηγίες έχουν κάποια πληροφορία.
Εμ αϊ μίσινγκ σάμθινγκ χίαρ; Μήπως κάποιος κάτοχός του έχει κάποια ιδέα;

Αύριο θα τους πάρω τηλέφωνο για επιστροφή ή αλλαγή. Αλήθεια σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο έχω το δικαίωμα να
πάρω πίσω τα χρήματά μου;

Σήμερα το πρωί τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν πως το τσοκ μπαίνει σφηνωτά χωρίς βίδα!
Πολύ παράξενο μου φαίνεται...
Για πείτε κάποιος βρε παιδιά.

ΟΚ τελικά.
Το σφήνωσα όπως μου περιέγραψαν και δουλεύει.
Μόλις έκανα και μία τρύπα φ10 σε γαλβανιζέ 5 χιλ.
Το μείον πως πρέπει να αλλάζεις θέση στους ιμάντες αν έχεις δύσκολο υλικό ή θέλεις μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μάλλον ξύπνησαν και τα ΕΛΤΑ.

Πρόσφατα για δηλωμένη αξία 300$ πλήρωσα 70 ευρά φόρους. Μάλιστα με έψαχναν μέχρι και Σάββατο να τους στείλω paypal invoice ή κάποιο άλλο αποδεικτικό της αξίας.

Από δω και πέρα μόνο με μετανάστες σε βαλίτσες με διπλό πάτο. : )

έχω παραλάβει τους πρηγούμενους δύο μήνες 7 δέματα από Αμερική με USPS first class με όχι μεγάλη δηλωμένη αξία (το πιο μεγάλο τιμολόγιο ήταν 80$ + μεταφορικά), σχετικά μεγάλα με λάμπες μέσα ..

το τελευταίο πακέτο ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα ...

κανένα δεν πέρασε τελωνείο. ούτε καν τα 3 ευρώ που παλιότερα είχα πληρώσει σε κάποιες περιπτώσεις ....

*αύριο θα παραλάβω άλλα δύο, ελπίζω να μην σκάσει κανα "κουστουμάκι" ...

Για να μην χανόμαστε εντελώς. Μετα απο μια συντομη σταση στις Βρυξελλες, πλεον εγκατασταθηκα στο Cambridge. Ηρθαν και τα συμπραγκαλα μου, οποτε θα αρχισω να μαστορευω σιγα σιγα. Αυστηρα για τους φιλους, αν χρεαστει καμια βοηθεια απο αγορες στο νησί, εδω ειμαι.
μου λειψατε ρε μπαγασες