DIYer’s corner - Οfftopic DIY projects and chat

Φιλαρακι εινα μεγαλη κουβεντα, ανοιξε θεμα

Η σχεδιαση ειναι σημαντικό και αν εξαιρέσουμε τις κόρνες και τα PA woofers με σκληρή αναρτηση (συνηθως οχι πολύ χαμηλό fs) ο μονος τροπος να κολλησεις στο τοιχο και να μην εχεις προβλημα ειναι να μην εχει χαμηλό το ηχείο

Καλημερα σας, μια ερωτηση για οσους γνωριζουν:
Γνωστη μου οικογενεια μετακομισε προχτες σε αλλο σπιτι.
Το προβλημα ειναι οτι το σπιτι, μετα απο ψαξιμο δικο μου και επαγγελματια ηλεκτρολογου δεν εχει γειωση!
Η ιδιοκτητρια δεν δεχεται να πληρωθει ηλεκτρολογος που
θα βαλει γειωση προσωρινα απο τον ενοικιαστη και στη συνεχεια
να παρακρατηθει το ποσον απο το ενοικιο, λεγοντας οτι " και οι προηγουμενοι ζησανε οκτω χρονια χωρις γειωση"!

Θα ηθελα να που πειτε αν γνωριζετε τι λεει ο νομος σχετικα,
δεν ειναι επικινδυνο να επιτρεπεται σπιτι χωρις γειωση και χωρις
την αμεση αποκατασταση του προβληματος απο τον ιδιοκτητη;

Καλημερα σας, μια ερωτηση για οσους γνωριζουν:
Γνωστη μου οικογενεια μετακομισε προχτες σε αλλο σπιτι.
Το προβλημα ειναι οτι το σπιτι, μετα απο ψαξιμο δικο μου και επαγγελματια ηλεκτρολογου δεν εχει γειωση!
Η ιδιοκτητρια δεν δεχεται να πληρωθει ηλεκτρολογος που
θα βαλει γειωση προσωρινα απο τον ενοικιαστη και στη συνεχεια
να παρακρατηθει το ποσον απο το ενοικιο, λεγοντας οτι " και οι προηγουμενοι ζησανε οκτω χρονια χωρις γειωση"!

Θα ηθελα να που πειτε αν γνωριζετε τι λεει ο νομος σχετικα,
δεν ειναι επικινδυνο να επιτρεπεται σπιτι χωρις γειωση και χωρις
την αμεση αποκατασταση του προβληματος απο τον ιδιοκτητη;

Αν και νομίζω ότι είμαστε :offtopic:, νομίζω ότι υπάρχει μπλέξιμο. Ασφαλώς και έχει υποχρέωση δια νόμου και αν το ψάξουν θα κερδίσουν, αλλά νομίζω ότι μετά, σαν ιδιοκτήτρια, μπορεί να τους ξενερώσει άσχημα με οποιοδήποτε πρόσχημα. Τι να πω; Παλιοκαταστάσεις που δεν ξεμπερδεύεις εύκολα. Και άντε να βρεις άλλο σπίτι. Για τη γείωση, δεν το συζητάμε. Εγκληματική παράλειψη; Σκοπιμότητα;
Κουράγιο και ψυχραιμία, εύχομαι το καλύτερο.

Καλα μιλαμε σοβαρα?...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ να μην εχει γειωση!! Ειναι απολυτως επικυνδηνο φιλε!

Ευχαριστω για τις απαντησεις, χωρις να ξερω το νομικο πλαισιο
τους συμβουλεψα και εγω να το πανε νομικα.

Mε τα λίγα ηλεκτρολογικά που γνωρίζω
δεν υπάρχει περιπτωση να μην εχει σε ηλεκτρική κουζίνα ή θερμοσίφωνο
ειναι τουλάχιστο επικίνδυνο με 3,5-5,5kW
εκτος αν εχουν γκάζι ή τρωνε από delivery

Εχει ηλεκτρικη κουζινα, οι προηγουμενοι την ειχαν χωρις γειωση.
Το κυριοτερο ειναι οτι εχει θερμοσιφωνα και μαλιστα παλιο,
οποτε με το παραμικρο.... μπαμ και τελος.
Ειναι καποια πραγματα που οταν πας να νοικιασεις σπιτι τα
θεωρεις αυτονοητα και δεν τα προσεχεις, ελα ομως που δεν ειναι...

Αν θυμάμαι καλά, Κάθε τόσα-Χ χρόνια πρέπει να παίρνει ο ιδιοκτήτης χαρτί από ηλεκτρολόγο…

να το θεσω απλα....ο ιδιοκτητης υπογραφει χαρτι οτι σε περιπτωση θανατου του ενοικου, ειναι υπευθηνος?..ελεος δηλαδη....αυτα δε ειναι παιχνιδια.

Τα παλικάρια εδώ http://www.numberworld.org/y-cruncher/ υπολόγισαν το π με 5 τρις ψηφία…
Δε φαντάζομαι να το θυμούντε και απέξω :p
Ενώ έχουν υπολογίσει και το φ, e, sqrt(2) με μπόλικα ψηφία…

Σας έλειπε λίγη ακρίβεια στους υπολογισμούς σας ?

καλημέρα Τασο
wellcome back

Το π στα συγχρονα μαθηματικότριγωνοφυσικά ειναι η αναπτυξη μιας δυναμοσειράς,
οπως καταλαβαινετε μπορύμε να παρουμε οσα ψηφία θελουμε αναλογα με τους ορους που θα αθροιστούν.

Προφανως μετα απο καποια ψηφία ειναι υπερβολή

Χωρις να θελω να κανω τον Λιακόπουλο ή αλλον αρχαιοελληνιστή
οι προγονοι μας μιλαγανε με νουμερα
καθε γραμμα αντιστοιχει σε εναν αριθμό αλλά υπήρχαν 27 και οχι 24 γραμματα.

Οταν μου το ειπανε......εμεινα λίγο :vollkommenauf:
το ιδιο επαθε τοτε και ο Τραχανας που του το εδειξα

παμε λοιπόν

αν S η περιφέρεια του κύκλου και D η διαμετρος του τοτε οπως γνωριζουμε εχουμε τον ορισμό του π
π=S/D

αρα π= περιφέρεια κύκλου/διαμετρο κύκλου

αν προσθεσετε τους αριθμούς των γραμματων του αριθμητη και του παρανομαστη και κανετε την διαιρεση θα δειτε με μεγαλη εκλπηξη οτι θα βγαλει 3,1416.....

τυχαίο δεν νομίζω

Υ.Γ. μου ειπανε και αλλα....

Last edited:
Συμφωνώ ότι είναι υπερβολή :-)
Αλλά τα παλικάρια είναι και λίγο μερακλήδες με το δικό τους software και συναρμολογημένο hardware και τρεις μήνες κατανάλωσης ρεύματος :-)

αν προσθεσετε τους αριθμούς των γραμματων του αριθμητη και του παρανομαστη και κανετε την διαιρεση θα δειτε με μεγαλη εκλπηξη οτι θα βγαλει 3,1416.....

τυχαίο δεν νομίζω

Δεν έχει αρκετή ακρίβεια εάν πάει 3,1416 (και όχι 3,1415926…)
Δε ξέρω τα νούμερα, των γραμμάτων, εάν σου είναι εύκολο πες μου τα νούμερα σε 5 τρις ψηφία (εάν είναι άρρητος) :p

Δεν έχει αρκετή ακρίβεια εάν πάει 3,1416 (και όχι 3,1415926…)
Δε ξέρω τα νούμερα, των γραμμάτων, εάν σου είναι εύκολο πες μου τα νούμερα σε 5 τρις ψηφία (εάν είναι άρρητος) :p

άρρητος (μαθηματικά) = κάθε πραγματικός αριθμός ο οποίος δεν είναι δυνατό να εκφραστεί ως κλάσμα δυο ακέραιων

http://el.wiktionary.org/wiki/άρρητος_αριθμός

Τασο αυτα μου τα ειχαν πει πριν 10 χρόνια
δεν θυμαμαι νουμερα με ακρίβεια και δεν θυμαμαι που ειναι τα υπόλοιπα 3 γραμματα για να ξανακάνω τις πραξεις

Το απογευμα αμα θες σου δινω την δυναμοσειρα για την συγχρονη προσεγγιση

Αλλα αυτο που θυμαμαι τοτε ειναι οτι ειχε βγει λίγο μεγαλύτερος απο τις διαθεσιμες προσεγγίσεις κατι το οποίο ειναι σωστο αν αναλογιστεις οτι δεν μπορουν να παρουν απειρους ορους σε μια δυναμοσειρά

κατι αλλο ωραίο το οποίο δεν εχει σχεση με τους αρχαιους
θα δειξουμε οτι το 0,9 περιοδικό (δεν ξερω πως μπαινει η παυλα απο πανω) ειναι ισο με 1

εχουμε

1/3=0,3 περιοδικό
αρα 1/3+1/3+1/3=0,9 περιοδικό
αλλά 1/3+1/3+1/3=3/3=1

Αρα μπορει ενας αρρητος να γινει ρητός

με λίγα λόγια (μαλλον μια κακία που λεμε για τους μαθηματικούς)
''ρε αυτοί δεν ξερουν αν τον παιζουν ή αν συνουσιαζονται''

Last edited:
Ρητοί ειναι οι παραπάνω μην με παρεξηγησετε...

ενας ακόμα για τους αρχαίους ευκολος τρόπος να θυμάσαι μερικά ψηφία του π του Αρχιμήδη, από τον Πλάτωνα

''Ο περήφιμος Πλάτων (427-347 π.x.) ο οποίος θεωρούσε τα μαθηματικά δώρο θεού διατύπωσε την φράση -ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΥ ΜΗΚΟΣ ΙΝΑ ΟΡΙΣΗ ΔΙΑΜΕΤΡΩ ΠΑΡΗΓΑΓΕΝ ΑΡΙΘΜΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΟΝ ΦΕΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΛΟΝ ΘΝΗΤΟΙ ΘΑ ΕΥΡΩΣΙ- η οποία είναι και ένας μνημωνικός τρόπος για τον προσδιορισμό των 23 πρώτων ψηφίων του π. Ο αριθμός των γραμμάτων κάθε λέξης αποτελεί και ένα ψηφίο του π.

Δηλαδή ΑΕΙ = 3

Ο =1

ΘΕΟΣ = 4

Ο = 1

ΜΕΓΑΣ = 5

ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ = 9

ΤΟ = 2

ΚΥΚΛΟΥ = 6

ΜΗΚΟΣ = 5

ΙΝΑ = 3

ΟΡΙΣΗ = 5

ΔΙΑΜΕΤΡΩ =8

ΠΑΡΗΓΑΓΕΝ=9

ΑΡΙΘΜΟΝ =7

ΑΠΕΡΑΝΤΟΝ =9

ΚΑΙ = 3

ΟΝ=2

ΦΕΥ=3

ΟΥΔΕΠΟΤΕ= 8

ΟΛΟΝ =4

ΘΝΗΤΟΙ =6

ΘΑ =2

ΕΥΡΩΣΙ =6

Δηλαδή από την φράση του πλάτων έχουμε τα 23 πρώτα ψηφία του αριθμού π=3,1415926535897932384626... .''

Αν και ακούγετε μπακαλοπλατωνικό