DJI Air, Air2,Air3,Air3s

Εχεις μεινει καμια 10ετια (και 2 αντιπροσωπους) πίσω :p

Δεν ειναι ο Γιαννης στην Driopidos 6, Galatsi ?

Δεν παρακολουθω στενα κι ολας αν καποιος εχει γινει reseller αλλα παλια ηταν αυτος.

Δεν ειμαι και αμεσος πελατης εγω ετσι κι αλλιως.

Resellers, ναι, αντιπροσωπεία ειναι άλλη.

(καλα, μη νομίζεις και η DJI μπαχαλο ειναι σε αυτα)

Με το RC1 παντως (ιδια φωτεινότητα με το RC2) δεν ειχα και κανα τρομερο θεμα.

Καλά κι εγώ πρώτη φορά στη Σαντορίνη είχα θέμα που το πέταγα σε λιοπύρι. Όχι θέμα στο τι τραβάω, αυτό φαίνεται καθαρά, αλλά στο πως (έκθεση κλπ).

Καλά κι εγώ πρώτη φορά στη Σαντορίνη είχα θέμα που το πέταγα σε λιοπύρι. Όχι θέμα στο τι τραβάω, αλλά στο πως (έκθεση κλπ).
Δεν βοηθανε εκει κατι κολπα που εχει και σου δειχνει τι ειναι overexposed κλπ;

Το πρωτο με τιποτα δεν κοβει τα πλαινα που αν εχει αντηλια ειναι θανατηφορα

Το δευτερο μοιαζει λιγο πιο νορμαλ αν κοβει σωστα τα πλαινα . Αυτο που του εβαλα εγω μπαινει και σφραγιζει απο φως ολη την οθονη εκτος απο το κατω μερος για να χωρουν τα δαχτυλα για το touchscreen.

Δεν βοηθανε εκει κατι κολπα που εχει και σου δειχνει τι ειναι overexposed κλπ;

Κάπως βοηθάνε, αλλά μου φαίνεται υπερευαίσθητο (δεδομένου ότι τραβάω σε log που συγχωρεί σε ένα βαθμό), οπότε γενικά εμπιστεύομαι περισσότερο τα μάτια μου. Όταν αυτά βλέπουν :P

Κάπως βοηθάνε, αλλά μου φαίνεται υπερευαίσθητο (δεδομένου ότι τραβάω σε log που συγχωρεί σε ένα βαθμό), οπότε γενικά εμπιστεύομαι περισσότερο τα μάτια μου. Όταν αυτά βλέπουν :P

Εγώ πάντα έχω στην οθόνη ενεργά το Histogramm και τα καμενα ... Μάλιστα στο 5d shortcut έχω ρυθμίσει πάνω να ανεβάζει το ev και κάτω να το μειώνει

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: Maestro
Το βασικό μου λάθος είναι ότι βλακωδώς ήθελα να κάνω τη ζωή μου λίγο πιο απλή και δεν έβαλα φιλτράκια (παρά το ότι τα είχα μαζί μου).

Εμ ενα ενα μας τα λες :p

βαλε παιδι μου τα φιλτρακια που να αντεξει το ασιθητηρακι να βγαλει ποιοτητα αν δεν μαζευτει καπως στο λιοπυρι .

Και θα σου ελεγα και βαρια φιλτρα σε λιακαδες....

Εμ ενα ενα μας τα λες :p

βαλε παιδι μου τα φιλτρακια που να αντεξει το ασιθητηρακι να βγαλει ποιοτητα αν δεν μαζευτει καπως στο λιοπυρι .

Και θα σου ελεγα και βαρια φιλτρα σε λιακαδες....

Το πιο βασικό λάθος από όλα είναι ότι έφυγα για φωτογραφικό ταξίδι χωρίς να έχω κάτσει να κάνω σοβαρές δοκιμές πρώτα και να μάθω τον εξοπλισμό μου, αλλά τι να κάνουμε που τώρα έκατσε. Είχα κάπως στο μυαλό μου ότι, αφού μπορώ να βγάλω με τη φωτογραφική χωρίς ND σε τέτοιες συνθήκες, θα μπορούσα και με το drone, απλά χαιρετώντας το motion blur που θα μου έδινε το κλείστρο 1/120, κάτι που δε με ένοιαζε για την ώρα. Έλα όμως που το drone έχει διάφραγμα 1.7 και 2.8, αυτό προφανώς δεν το σκέφτηκα παρά μόνο όταν είδα τα καμμένα στον Mac.

• Like
Reactions: Kosh
Είχα μόλις μια ultra scary near death εμπειρία:

Ήθελα να κάνω λίγο practice το hand catching (γιατί μου έκανε νερά τη μοναδική φορά που το χρειάστηκα στη Σαντορίνη και μου πήρε κάνα 10λεπτο να το κατεβάασω). Αφού έκανα λίγες δοκιμές στον κήπο, λέω ας πάω καλύτερα μέσα μην ενοχλώ κιόλας γείτονες με τα βζιν βζιν σε χαμηλό ύψος, έτσι κι αλλιώς έχω σχετικά ψιλοτάβανο σπίτι. Με σκοπό να το σηκώσω απλά κατακόρυφα στα 2 μέτρα, να κάτσω στο πάτωμα και να κάνω 5-6 φορές handcatching να βεβαιωθώ ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι κάνω και τι δεν έκανα εκείνη τη στιγμή που το χρειάστηκα. Ξέρω, μαλακία μου, αλλά μου φάνηκε ελεγχόμενο.

Την πρώτη φορά που σηκώνεται λοιπόν, από το 1m ύψους, αρχίζει να φεύγει μόνο του στο πλάι, και να μην ελέγχεται. Λες και το'παιρνε ο αέρας ένα πράγμα, με τη διαφορά ότι δεν φύσαγε, μέχρι που το σταμάτησε η μπαλκονόπορτα, ευτυχώς με ελάχιστη ταχύτητα και σε ελάχιστο ύψος μερικών εκατοστών.

Μικρό το κακό, αλλά με τρόμαξε πολύ η φάση, με την έννοια του ΓΙΑΤΙ έγινε, και πως θα βεβαιωθώ ότι δε θα ξαναγίνει μπροστά σε κόσμο. Έχω τρεις εκδοχές:

1. Το πέταξα μέσα αμέσως μετά από τότε που ήμουν έξω, ίσως έψαχνε να βρει τους δορυφόρους από πριν και δεν τους έβρισκε; (δεν κοίταξα, μαλακωδώς). Υποτίθεται ότι το hovering με κακό GPS είναι προβληματικό.
2. Υπήρχε κάποιο λύγισμα/τσάκιση στην προπέλα (δεν το ξαναβάζω στην τσάντα με προπέλες πάνω, αυτό το αποφάσισα). Το error που έβγαλε πάνω στην οθόνη ήταν ακριβώς αυτό (propeller might be damaged) αλλά δεν πρόσεξα αν το error εμφανίστηκε από την αρχή ή εκ των υστέρων αφού βρήκε η προπέλα στη μπαλκονόπορτα.
3. Κάτι άλλο;

Μετά αφού άλλαξα (όλες προφανώς, better safe than sorry) τις προπέλες, το ξαναδοκίμασα στην αυλή και ήταν άψογο. Εννοείται ότι τέλος οι indoors δοκιμές.

Last edited:
Είχα μόλις μια ultra scary near death εμπειρία:

Ήθελα να κάνω λίγο practice το hand catching (γιατί μου έκανε νερά τη μοναδική φορά που το χρειάστηκα στη Σαντορίνη και μου πήρε κάνα 10λεπτο να το κατεβάασω). Αφού έκανα λίγες δοκιμές στον κήπο, λέω ας πάω καλύτερα μέσα μην ενοχλώ κιόλας γείτονες με τα βζιν βζιν σε χαμηλό ύψος, έτσι κι αλλιώς έχω σχετικά ψιλοτάβανο σπίτι. Με σκοπό να το σηκώσω απλά κατακόρυφα στα 2 μέτρα, να κάτσω στο πάτωμα και να κάνω 5-6 φορές handcatching να βεβαιωθώ ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι κάνω και τι δεν έκανα εκείνη τη στιγμή που το χρειάστηκα. Ξέρω, μαλακία μου, αλλά μου φάνηκε ελεγχόμενο.

Την πρώτη φορά που σηκώνεται λοιπόν, από το 1m ύψους, αρχίζει να φεύγει μόνο του στο πλάι, και να μην ελέγχεται. Λες και το'παιρνε ο αέρας ένα πράγμα, με τη διαφορά ότι δεν φύσαγε, μέχρι που το σταμάτησε η μπαλκονόπορτα, ευτυχώς με ελάχιστη ταχύτητα και σε ελάχιστο ύψος μερικών εκατοστών.

Μικρό το κακό, αλλά με τρόμαξε πολύ η φάση, με την έννοια του ΓΙΑΤΙ έγινε, και πως θα βεβαιωθώ ότι δε θα ξαναγίνει μπροστά σε κόσμο. Έχω τρεις εκδοχές:

1. Το πέταξα μέσα αμέσως μετά από τότε που ήμουν έξω, ίσως έψαχνε να βρει τους δορυφόρους από πριν και δεν τους έβρισκε; (δεν κοίταξα, μαλακωδώς). Υποτίθεται ότι το hovering με κακό GPS είναι προβληματικό.
2. Υπήρχε κάποιο λύγισμα/τσάκιση στην προπέλα (δεν το ξαναβάζω στην τσάντα με προπέλες πάνω, αυτό το αποφάσισα). Το error που έβγαλε πάνω στην οθόνη ήταν ακριβώς αυτό (propeller might be damaged) αλλά δεν πρόσεξα αν το error εμφανίστηκε από την αρχή ή εκ των υστέρων αφού βρήκε η προπέλα στη μπαλκονόπορτα.
3. Κάτι άλλο;

Μετά αφού άλλαξα (όλες προφανώς, better safe than sorry) τις προπέλες, το ξαναδοκίμασα στην αυλή και ήταν άψογο. Εννοείται ότι τέλος οι indoors δοκιμές.
λογικο πεταγες σε atti mode (δεν ειχε βρει δορυφορους)

• Like
Reactions: NassosT and takisot
λογικο πεταγες σε atti mode (δεν ειχε βρει δορυφορους)

Εκεί καταλήγω κι εγώ, όμως το έχω πετάξει πολλές φορές μέσα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ίσως με κάποιο τρόπο τότε να είχε πιάσει 3-4 δορυφόρους και να την πάλευε; Εν πάσει περιπτώσει, δεν το ξανατολμάω, δεν υπάρχει και λόγος εξάλλου!