DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Σας ευχαριστω ολους για την αμεση ανταποκριση!!!
Ειμαι λυγο ασχετος απο dreambox και προστοπαρον δεν ξερω να αλλαζω image.
Το μονο που μπορω να σας πω ειναι οτι μηλισα με καπιον απο το site λιγο πριν τον παραγκιλω και μου ειπε πως εχει gemini 4.1
Επιδη οπως σας ειπα δεν ειμαι και ιδικος θελω να αποφιγω τα πηραματα γιατι μπορει να κανω τα πραγματα χυροτερα.
Οι ανθροποι της linuxsat μου φανικαν επαγκελματιες. Το θεορω λιγο δισκολο να μου τον εστιλαν μαγκομενο αλλα δεν το αποκλιω.
Μηπος κανω κατι λαθος εγω? Ενωσα κανονικα το καλωδιο (που ειναι μισο HDMI και μισο κατι αλλο) και επισεις το καλωδιο που τον τροφοδοτει. (Εικονα εχω πεντακαθαρη). Οσον αφορα το καλωδιο του internet και της κερεας δεν νομιζω να πεζουν ρολο στην προκιμενη περιπτοση.
Τι μπορει να κανω λαθος?
δοκιμασε να αποσυνδεσεις τον σκλιρο δισκο

Re: Απάντηση: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

δλδ για να δω αν το κατάλαβα σωστά
τον φλασαρουμε με ενα οποιοδήποτε ιμαγε και χωρίς να ανάψει ο δέκτης για πρώτη φορά ξανά με stop mode η dreamup του περνάμε secondstage και όλα καλά ?
δεν το εχω δοκιμασει,δεν υπαρχει λογος να κανεις κατι τετοιο

Images με Bootloader 70 δημιουργούν πρόβλημα στους κλώνους και δεν μπορούν να κάνουν boot.
Οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε image με Bootloader 69 και προγενέστερο.
Η μόνη λύση για να επαναφέρεται το μηχάνημα είναι να χρησιμοποιήσετε το dreamup με το σειριακό καλώδιο και να το φλασάρετε με τον bootloader 69.
Κατά την διάρκεια του φλασαρίσματος πρέπει να είμαστε σε DHCP / Network method.
πηγη:GSF Team.

απο εδω το secondstage-69 dm 800
http://www.mediafire.com/?sharekey=a41f77ff7cdf5de69bf8d6369220dcabf0ca1dee99fe91a9b8eada0a1ae8665a

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

δεν το εχω δοκιμασει,δεν υπαρχει λογος να κανεις κατι τετοιο
Εγκυκλοπαιδικά μιλάω leo εγώ γιατί να το κάνω
αλλά αν είναι ρε παιδιά τόσο εύκολο γιατί ψάχνονται για κάρτες sim απο την άλλη όσοι έχουν μαϊμούδες ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Εγκυκλοπαιδικά μιλάω leo εγώ γιατί να το κάνω
αλλά αν είναι ρε παιδιά τόσο εύκολο γιατί ψάχνονται για κάρτες sim απο την άλλη όσοι έχουν μαϊμούδες ?
για να μπουταρει πχ το nabilo 0.10 θελει bootloader 72 αν βαλεις 69 δεν θα μπουταρει ο δεκτης

μα αυτό ακριβός είπα αλλα ο φίλος eleos άλλα λέει και δεν καταλαβαίνω γιατί ψάχνονται στα φορα έξω αν είναι όπως τα λέει ο φίλος

Απάντηση: Re: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Και τι σημασία έχει φιλε αν είναι στο image??? και βεβαια είναι
Με dreamup μπορείς να φλασαρεις τον second stage bootloader που θέλεις
Τώρα αν αυτό θα δουλέψει με την τελευταία version του nabilo ας πούμε δεν το ξέρω

"Από" και "κλείεται" να δουλέψει... Καρατσεκαρισμένο...
Υπήρξε μια μικρή περίοδος που μπορούσες να ξεγελάσεις το DM με μια έκδοση μικρότερη σε 2nd stage (όπου η μόνη τους διαφορά ήταν ο έλεγχος των κλώνων) αλλά από εκεί και μετά τα πράγματα άλλαξαν. Όλα τα σύγχρονα images απλά είναι αδύνατο να λειτουργήσουν με άλλο 2nd stage από αυτό με το οποίο έρχονται. Όχι μόνο σε multiboot (όπως γινόταν η πατέντα τότε) αλλά ούτε καν στη flash όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Leo.

Ο "κινέζος" έχει τα ρίσκα του...

Αποσυνδεσα τον σκλιρο αλλα ετσι ειναι χυροτερα δεν διχνει τιποτα.

Μπες σε stop mode όπως ήδη σου είπαν τα παιδιά και βάλε ένα παλιό image με 2nd stage 69 για να μπορέσεις να λειτουργήσεις το δέκτη σου.
Όλα τα άλλα είναι πειράματα που στην καλύτερη περίπτωση θα καταφέρεις να υπολειτουργήσει ένα πιο πρόσφατο image το οποίο όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο...

Επικοινώνησε με τον προμηθευτή σου και ρώτα τον εάν σου έχουν αλλάξει τη sim με νέα και συμβατή με πρόσφατα 2nd stage bootloaders. Εάν σου απαντήσουν αρνητικά ίσως είναι καλύτερα (πάντα κατά τη γνώμη μου) να σκεφτείς την αλλαγή του προϊόντος με έναν original DM ή με κλώνο που έχει καλή υποστήριξη. Ας με διορθώσει κάποιος αν δεν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι ο εισαγωγέας των iNetBox δίνει δωρεάν τις νέες sim.

Μπες σε stop mode όπως ήδη σου είπαν τα παιδιά και βάλε ένα παλιό image με 2nd stage 69 για να μπορέσεις να λειτουργήσεις το δέκτη σου.
Όλα τα άλλα είναι πειράματα που στην καλύτερη περίπτωση θα καταφέρεις να υπολειτουργήσει ένα πιο πρόσφατο image το οποίο όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο...

Επικοινώνησε με τον προμηθευτή σου και ρώτα τον εάν σου έχουν αλλάξει τη sim με νέα και συμβατή με πρόσφατα 2nd stage bootloaders. Εάν σου απαντήσουν αρνητικά ίσως είναι καλύτερα (πάντα κατά τη γνώμη μου) να σκεφτείς την αλλαγή του προϊόντος με έναν original DM ή με κλώνο που έχει καλή υποστήριξη. Ας με διορθώσει κάποιος αν δεν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι ο εισαγωγέας των iNetBox δίνει δωρεάν τις νέες sim.
ερωτημα διοτι χαπια θα παρουμε σημερα 8000 υπαρχει κλωνος με το ονομα inetbox?

The solution is to swap the SIM card inside the decoder with a new one, that works with the latest bootloaders. New DB are already coming out of china with this solution.
Some clone resellers are also sending out the new sims (allegedly free of charge) to previous owners, but apparently not Linuxsat.
Maybe it's just a matter of sourcing enough sims from china?

έχασες μάλλον
βάλε ώμος ενα ιμαγε (παλιο με 69 secondstage) για να δεις αν παίζει και μετά θα μας πεις
αφού θες κλώνο πάρε inetbox να μην έχεις τετoια !

ερωτημα διοτι χαπια θα παρουμε σημερα 8000 υπαρχει κλωνος με το ονομα inetbox?

θα αγοραζες κλώνο με 850-900 ευρο ?

attachment.php

Attachments

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    60.1 KB · Views: 74