Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

Αυτή η λειτουργία των Up/Down πρέπει να προστέθηκε στις τελευταίες εκδόσεις. Δοκίμασα το 1.013 (με DTS) και δεν λειτουργούν. Ευτυχώς που μου το είπες γιατί δεν θα το έβρισκα με τίποτα μόνος μου :p

Όταν πάρεις και τον αυθεντικό θα το δεις και εσύ στο τ/κ ;)
RCU240_photo.jpg

Όντως...Δεν είχα προσέξει τα σύμβολα δίπλα στο πλήκτρο.

Οι παλιότερες παρτίδες του δέκτη είχαν διαφορετικό τηλεκοντρόλ και μάλλον δεν υπήρχαν αυτά τα πλήκτρα.

Last edited by a moderator:
Μετά απο δεκάδες αλλαγές firmware αρχισα να αναρωτιέμαι: μήπως υπάρχει όριο αλλαγών που αντέχει η μνήμη του δέκτη; Μήπως απο ένα σημείο και μετά κολλάει σε ένα firmware και δεν αλλάζει; :chinscratch:

Μετά απο δεκάδες αλλαγές firmware αρχισα να αναρωτιέμαι: μήπως υπάρχει όριο αλλαγών που αντέχει η μνήμη του δέκτη; Μήπως απο ένα σημείο και μετά κολλάει σε ένα firmware και δεν αλλάζει; :chinscratch:
Ωχ... Τί σου συνέβη και το ρωτάς;

Απ' όσο ξέρω, δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό το θέμα. Δεν είναι και σαν τα φλασάκια, αλλά δεν περιορίζονται σε λίγες δεκάδες εγγραφών.

Τίποτα δεν συνέβη αλλα θυμήθηκα κάποια περιφερειακά Η/Υ που είχαν όριο αλλαγών. DVDrom και εκτυπωτές νομίζω.

Είχαν όριο; Κάτι dvd-rom Toshiba 1612 που έπαιρναν firmware χωρίς rip-lock και rpc (ωραίες εποχές!) άντεχαν αρκετά. Είμαστε περίπου δέκα χρόνια μετά και η μνήμη τύπου flash είναι παντού και καλύπτει μεγαλύτερες απαιτήσεις πια. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός περιορισμός πια.

Πάλι βγήκαμε εκτός θέματος... :D
Σήμερα ξαναέβαλα το firmware του Xoro 7520 στον BOXHD.
Δεν έλεγε να μπει! Δεν δεχόταν καμία έκδοση ο δέκτης. Ούτε το bridge, ούτε το 1.013 της Ferguson δεν δεχόταν. Δέχθηκε το 1.049 όμως και μετά δεχόταν του 7520.
Έβαλα το νεότερο αλλά δεν έβρισκε κανάλια. Έβαλα μια παλιότερη έκδοση και τα βρήκε. Ξαναέβαλα την νεότερη και δεν χρειάστηκε επανασάρωση καναλιών.
Όμως μόλις τον έβγαλα από την πρίζα και τον ξανάνοιξα μου έλεγε ότι δεν υπάρχει σήμα!
Τώρα για να το δω έστω λίγο, πρέπει να ξαναβάλω το παλιότερο,να βρω κανάλια με εκείνο και να ξαναβάλω το νέο χωρίς να τον σβήσω... :(
Κρίμα και μου άρεσε.

Είχαν όριο; Κάτι dvd-rom Toshiba 1612 που έπαιρναν firmware χωρίς rip-lock και rpc (ωραίες εποχές!) άντεχαν αρκετά. Είμαστε περίπου δέκα χρόνια μετά και η μνήμη τύπου flash είναι παντού και καλύπτει μεγαλύτερες απαιτήσεις πια. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός περιορισμός πια.
A μπράβο, αυτά! :smile:
Πάλι βγήκαμε εκτός θέματος... :D
Σήμερα ξαναέβαλα το firmware του Xoro 7520 στον BOXHD.
Δεν έλεγε να μπει! Δεν δεχόταν καμία έκδοση ο δέκτης. Ούτε το bridge, ούτε το 1.013 της Ferguson δεν δεχόταν. Δέχθηκε το 1.049 όμως και μετά δεχόταν του 7520.
Έβαλα το νεότερο αλλά δεν έβρισκε κανάλια. Έβαλα μια παλιότερη έκδοση και τα βρήκε. Ξαναέβαλα την νεότερη και δεν χρειάστηκε επανασάρωση καναλιών.
Όμως μόλις τον έκλεισα και τον ξανάνοιξα μου έλεγε ότι δεν υπάρχει σήμα!
Τώρα για να το δω έστω λίγο, πρέπει να ξαναβάλω το παλιότερο,να βρω κανάλια με εκείνο και να ξαναβάλω το νέο χωρίς να τον σβήσω... :(
Κρίμα και μου άρεσε.

Τόσες αλλαγές έχει η τελευταία έκδοση; Είχα δοκιμάσει αυτήν του e-shop και δεν είδα κάτι το ξεχωριστό.

Εγώ παρατήρησα οτι οι αλλαγές αφήνουν "ίχνη" πίσω τους.
Είχα Τ65 \ 1.013 με ρύθμιση PillarBox. Βάζω το τελευταίο MicroHD που δεν έχει PillarBox, κάνω επαναφορά ρυθμίσεων και γυρνάει η εικόνα σε 16:9. Βάζω αμέσως μετά το Τ65 \ 1.006 (bridge) και, χωρίς να κάνω επαναφορά, η εικόνα γυρνάει πάλι σε PillarBox, όπως την είχα δηλαδή στο 1.013!

Τόσες αλλαγές έχει η τελευταία έκδοση; Είχα δοκιμάσει αυτήν του e-shop και δεν είδα κάτι το ξεχωριστό.
Δεν είδα την παλιά. Πήγα κατευθείαν να ελέγξω την εξελιγμένη.
Έχει πολύ μεγάλη Infobar η νέα έκδοση, όπως παρατήρησαν με την αναβάθμιση του F&U 2302 οι κάτοχοι του. Εκείνοι ανέφεραν και ταχύτερη αλλαγή καναλιών,αλλά εγώ δεν ασχολήθηκα με την παλιά έκδοση firmware του 7520.

Θα κοιτάξω να παίξω λίγο με του 7520 και να δω τι mail με βελτιώσεις μπορούμε να στείλουμε στους Γερμανούς.

Επεξεργασία: Και το νέο λογισμικό του 7520 έχει ταχύτερη αλλαγή καναλιών.

Last edited:
Πλάκα μου κάνει το firmware!
Ανοίγει και κάνει κανονικά τις προγραμματισμένες εγγραφές. Ακόμη κι αν τον κλείσω στο nickelodeon.
Δεν δείχνει κανάλια, αλλά η μπάρα σήματος λέει σήμα 100%. (Αξιοπιστία η μέτρηση!)
Σταμάτησα την εγγραφή και άλλαξα κανάλι , αλλά μαυρίλα πάλι σε όσα δεν είναι της ίδιας συχνότητας.

Πλάκα μου κάνει το firmware!
Ανοίγει και κάνει κανονικά τις προγραμματισμένες εγγραφές. Ακόμη κι αν τον κλείσω στο nickelodeon.
Δεν δείχνει κανάλια, αλλά η μπάρα σήματος λέει σήμα 100%. (Αξιοπιστία η μέτρηση!)
Σταμάτησα την εγγραφή και άλλαξα κανάλι , αλλά μαυρίλα πάλι σε όσα δεν είναι της ίδιας συχνότητας.

Θες να πεις οτι κάνει κανονικά εγγραφές χωρίς να δείχνει εικόνα; :chinscratch:

Πάω σε άλλο θέμα:
Στις τελευταίες δοκιμές που έκανα διαπίστωσα οτι με fw MicroHD ο ΒΟΧ ανταποκρινόταν πολύ πιο γρήγορα στις εντολές του τ\κ ενω διάβαζε πιο γρήγορα και τα περιεχόμενα του stick. Με fw Ferguson έπρεπε να πατήσω το Play 1-2 φορές και πάλι δεν έβγαινε απο fast-forward αμέσως με αποτέλεσμα το βίντεο να πηγαίνει στο επόμενο πλάνο. Με fw MicroHD η μετάβαση απο fast-forward σε Play ήταν ακαριαία.

Του έβαλα να κάνει μια εγγραφή στην ΕΤ1 και είχε και εικόνα. Και μπορώ να δω ολόκληρη την συχνότητα κανονικά.
Λες όμως αν του βάλω εγγραφή σε Digea, ξαφνικά να τα δει;

Θα περιμένω την επόμενη αναβάθμιση του 7520 για να ξανασχοληθώ.

Πάω σε άλλο θέμα:
Στις τελευταίες δοκιμές που έκανα διαπίστωσα οτι με fw MicroHD ο ΒΟΧ ανταποκρινόταν πολύ πιο γρήγορα στις εντολές του τ\κ ενω διάβαζε πιο γρήγορα και τα περιεχόμενα του stick. Με fw Ferguson έπρεπε να πατήσω το Play 1-2 φορές και πάλι δεν έβγαινε απο fast-forward αμέσως με αποτέλεσμα το βίντεο να πηγαίνει στο επόμενο πλάνο. Με fw MicroHD η μετάβαση απο fast-forward σε Play ήταν ακαριαία.

Αυτο με το f/w του fergie στο ΚΟΥΤΙ και τα play, ff και τετοια το παρατηρησα και γω...!

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που με ενοχλούσε και στον F&U 2205 (όσο τον χρησιμοποιούσα για εγγραφές) και στον M-Star 7828 Xoro μου. Το πάτημα του play ξεκίναγε προβολή αρκετά πιο κάτω από την στιγμή που το πάταγα στην κίνηση ff και αρκετά πιο πίσω στην κίνηση fb. Φαντάσου όταν έβλεπα αθλητικά και ήθελα να ξαναγυρίσω πίσω για να δω μία φάση τι ταλαιπωρία ήταν. Στην τύχη κινιούμουν. Αυτό λύθηκε με τους ALI. Όταν πατάω play και στους 3 ALI που έχω δοκιμάσει ξεκινάει στο πλάνο που έχω πατήσει. Γιαυτό τώρα πια κάνω εγγραφές μόνο με τους 2 ALI που έχω πια.

Καλησπέρα σε όλους.
Βρίσκω το site πολύ εξυπηρετικό και για αυτό αποφάσισα να γίνω μέλος.
Επι της ουσίας τώρα. Αγόρασα πρόσφατα ενα mini triton + hd και με το firmware του 2011 το μόνο πρόβλημα που αντιμετόπιζα (απ´ όσο ήξερα τότε) ήταν η αλλαγή ταξινόμησης των καναλιών. Το αναβάθμισα λοιπόν στην έκδοση του 2012 που είναι αναρτημένη στο site κι όλα καλά. Αμ δε. Ύστερα είχε πρόβλημα στην αναγνώριση του σκληρού δίσκου ( wd usb 3 χωρίς τροφοδοτικό) καθώς και στην αναγνώριση εξωτερικών υποτίτλων. Από τότε άρχισα να το ψαχνω το θέμα οπότε κι έπεσα πάνω στο avclub.
Κοντολογίς έχω δοκιμάσει όλα τα firmware: 1.013, 1.026, 1.049 από ferguson και το 1.013 από edision και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το 1.013 του fereguson είναι το καλύτερο και πιο σταθερό αφού:
Αναγνωρίζει πάντα τον δίσκο
Αναγνωρίζει πάντα τους εξ. υπότιτλους
Παίζει περισσότερα video format (κάποιες παλιότερες κωδικοποιήσεις που δεν παίζουν τα άλλα firmware)
Παίζει DTS (αφού το αρχείο dts-piano από http://www.digital-digest.com/movies...php?type=dolby παίζει κανονικά) και AC-3
Το μόνο που με απασχολεί ακόμα είναι αν χάνει την σειρά των καναλιών επειδή το firmware είναι σχετικά παλιό και δεν υπάρχει και η επιλογή auto update. Αν γνωρίζει κάτι κάποιος για το συγκεκριμένο θέμα της ταξινόμησης ή κάποιο άλλο bug του firmware που δεν έχω εντοπίσει παρακαλώ ας το πει.
Τέλος κι όσον αφορά τον νέο Τ 65 ξέρει κανείς αν υποστηρίζει εξ. σκληρούς usb 3 χωρίς τροφοδοτικό; Ρωτάω γιατί στο manual λέει ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα

v1.050
fix: OSD fixed
mod: Italian language has been replaced by the Hungarian

υποθετω δεν ειναι αυτο το firmware που περιμεναμε

Λοιπόν μετά την αλλαγή σε 1.050 ο ΒΟΧ αρνιόταν να κλείσει! ενώ δεν έμπαινε και στο μενού για να αλλάξω firmware!!

Να τονίσω εδώ ότι σαν βασικό τηλεκοντρόλ χρησιμοποιώ το SONY RM-VL610T το οποίο επειδή δεν έχει κωδικούς το προγραμμάτισα από το πασπαρτού/πολυεργαλείο TELE USB-300.
Μετά την αλλαγή το SONY δεν ανταποκρινόταν σε όλα τα πλήκτρα (π.χ on/off ή menu ενώ άλλαζε κανάλια κανονικά και αυξομείωνα τον ήχο) και επιστράτευσα το TELE που πάλι δεν λειτουργούσε το power αλλά μπήκα στο μενού και το γύρισα στο 1.049 με το οποίο δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Και κάτι άσχετο: η ένταση δεν είναι σχετικά χαμηλή στον BOX με λογισμικό FERGUSON;

Υπάρχει κανείς που να έχει δοκιμάσει το τελευταίο επίσημο λογισμικό του ΒΟΧ (12-9-2012) καθώς ΚΑΙ το τελευταίο (ή καλύτερα το 1.049 γιατί με το 1.050 είχα πρόβλημα με το τ/κ) και να πει αν αξίζει το ένα ή το άλλο;