Don't Look Up

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    78
ας μου επιτραπεί ένα μικρό off topic..
ο καθηγητής φυσικής Brian Cox σε ποιόν από εδώ μοιάζει;;;
εγώ πιστεύω ότι είναι σαν δίδυμοι :LOL:

Φανταστική η ταινία και πολύ αληθινή.
Σουρεαλ σε πολλές στιγμές όπως και ο σύγχρονος κόσμος.
μα πέρα από παραλληλισμούς ή οτιδήποτε άλλο, αν -λέμε ΑΝ- συνέβαινε κάτι τέτοιο, έτσι ακριβώς θα ήταν τα πράγματα!
σε καμία περίπτωση ο πλανητάρχης δεν θα έπαιρνε τηλέφωνο τον ρώσο ή τον κινέζο ούτε καν την esa να τους πει ..χανόμαστε μλκες!!!!!!
βάλτε πλάτη όλοι να μην γίνουμε απολιθώματα σαν τους δεινόσαυρους!!

από αυτήν την άποψη και μόνο άξιζε το "εξαιρετική"

Ψήφισα πολύ καλή: ενώ ήταν εξαιρετική ως σύλληψη και ως απεικόνιση της άρρωστης κοινωνίας μας, έχω υποσχεθεί ποτέ να μη βαθμολογώ ταινίες με βάση το "τι", αλλά με βάση το "πως". Από κινηματογραφικής άποψης λοιπόν, ήθελα το κάτι παραπάνω, ξεκινώντας από λίγο πιο "σφιχτή" διάρκεια. Το σενάριο μου φάνηκε σα να βολεύτηκε λίγο με το γεγονός ότι ήταν επίκαιρο, και δεν προσπάθησε να γίνει λίγο πιο αιχμηρό. Οι ερμηνείες πάντως μου άρεσαν, ήταν απ'αυτές τις ταινίες που οι ηθοποιοί φαίνονται να το απολαμβάνουν κι οι ίδιοι, δε συμβαίνει συχνά αυτό, και όταν συμβαίνει, σπάνια δεν καταντάει χαζό.

Ψήφισα πολύ καλή: ενώ ήταν εξαιρετική ως σύλληψη και ως απεικόνιση της άρρωστης κοινωνίας μας, έχω υποσχεθεί ποτέ να μη βαθμολογώ ταινίες με βάση το "τι", αλλά με βάση το "πως". Από κινηματογραφικής άποψης λοιπόν, ήθελα το κάτι παραπάνω, ξεκινώντας από λίγο πιο "σφιχτή" διάρκεια. Το σενάριο μου φάνηκε σα να βολεύτηκε λίγο με το γεγονός ότι ήταν επίκαιρο, και δεν προσπάθησε να γίνει λίγο πιο αιχμηρό. Οι ερμηνείες πάντως μου άρεσαν, ήταν απ'αυτές τις ταινίες που οι ηθοποιοί φαίνονται να το απολαμβάνουν κι οι ίδιοι, δε συμβαίνει συχνά αυτό, και όταν συμβαίνει, σπάνια δεν καταντάει χαζό.
οι ερμηνείες από τέτοιου βεληνεκούς ηθοποιούς τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από απολαυστικές;;
οι άνθρωποι έχουν απίστευτο ταλέντο.. κάνε μια μικρή σύγκριση με τους δικούς μας τωρινούς και άμα βρεις 1-2 ....
μόνο κάποιοι εγγλέζοι μπορούν στα σταθούν "στα ίσα" απέναντί τους πιστεύω, κάποιοι γάλλοι και γερμανοί.
εννοώ σήμερα και όχι παλιά που και εμείς είχαμε ταλέντα

• Like
Reactions: leonkoum
οι άνθρωποι έχουν απίστευτο ταλέντο.. κάνε μια μικρή σύγκριση με τους δικούς μας τωρινούς και άμα βρεις 1-2 ....
εννοώ σήμερα και όχι παλιά που και εμείς είχαμε ταλέντα

Έχω διαφορετική άποψη.
Πιστεύω οτι, στο σύνολό της, η καινούρια γενιά των Ελλήνων ηθοποιών είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες.

• Like
Reactions: superfly
Έχω διαφορετική άποψη.
Πιστεύω οτι, στο σύνολό της, η καινούρια γενιά των Ελλήνων ηθοποιών είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες.
μπορεί να έχεις δίκιο.. σίγουρα όμως ξέχασα κάποιους ισπανούς και 1-2 μεξικάνους που μάλλον όμως ανήκουν στο Hollywood πια.
θυμήθηκα τους Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μπενίσιο ντελ Τόρο... ότι ταινία τους και να δω μένω με το στόμα ανοιχτό....
δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον δικό μας του σήμερα με τέτοιο υποκριτικό ταλέντο.. αντίθετα η γενιά του '50-'60 έχει ονόματα που ακόμα σε κάνουν και χαζεύεις το ταλέντο τους... δυστυχώς μόνο φάτσες μου έρχονται τώρα στο μυαλό και όχι ονόματα.
θυμήθηκα και τον γερμανό ( ή κάνω λάθος; ) Κρίστοφ Βαλτς.. τι να πει κανείς για τον άνθρωπο;;;
έχει κάνει έστω και μία μέτρια ταινία;;

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger
και εμενα μου αρεσε πολυ και πολυ καλες ερμηνειες....εκτος απο τον χαρακτηρα του mark rylance ....τον χαρακτηρα που υποδυοταν θα ηθελα να του σκαω μπουνιδια στη μαπα συνεχεια....κατι τετοιο μου εβγαζε :ROFLMAO:

:ROFLMAO:

• Haha
Reactions: vlad66
....
λυπήθηκα όταν τελείωσε όπως λυπάμαι όταν τελειώνει ένας ωραίος δίσκος..
όμως όταν τελειώνει ένας ωραίος δίσκος, στα ...... μου.. τον ξαναβάζω από την αρχή.
....
Γι αυτο μ'αρεσεις ! (y)
Να γραφεις πιο συχνα στα του σινεμα :cool:

• Haha
Reactions: vlad66
Ζωρζ, μην του λες τέτοια ... με κάποιο τρόπο θα καταφέρει να το γυρίζει σε headshells και βαράκια ...
"τρύπα" για να "χώσω" κάτι τέτοιο στο σενάριο δεν υπάρχει όσο και να το τραβήξω.. :LOL:
όμως τρύπα κανονική έχει το σενάριο.. και το συζητάμε αν δεν είναι off topic.

1ον , είναι ουτοπία για αυτόν τον αιώνα αλλά και για τον επόμενο η "κατάψυξη" του ανθρώπινου σώματος ειδικά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα..
ναι, βατραχάκια σαλαμάνδρες το κάνουν για μήνες, εμείς μέχρι τα ποντικάκια έχουμε φτάσει και για μικρό χρονικό διάστημα..
άρα όλο αυτό το νταβαντούρι με την φυγή σε εξωπλανήτη, δεν ήταν απαραίτητο..

2ον, αντίθετα αυτό που και σήμερα ακόμα θα ήταν εφικτό, είναι η κατασκευή ενός πραγματικά μεγάλου διαστημικού σταθμού, ίσως και αρκετών, για να χωρέσει μέσα όλη η άρχουσα τάξη των πλούσιων κρατών.
χωρίς σενάρια επιστημονικής φαντασίας με κρυο-ύπνους και π@π@ριές, θα γύριζαν γύρω από την γη μέχρι να περάσει ο πυρηνικός χειμώνας.
κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ότι υλικό θα είχε σηκωθεί στην ατμόσφαιρα και θα έκρυβε τον ήλιο, σε 2 με 3 χρόνια θα έπεφτε τελικά.
μπορεί με τις βροχές να έπεφτε και νωρίτερα ακόμα..
θα είχαν μαζί τους (οι βαρώνοι) σπόρους, κατεψυγμένα ωάρια (και γονιμοποιημένα γιατί όχι) από αγελαδίτσες, γουρουνάκια, προβατάκια και κατσικάκια και ότι άλλο ανάλογο και όταν ηρεμήσουν τα πράγματα κάτω, κύριοι θα κατέβαιναν χωρίς να κινδυνεύουν να τους φάει το κεφάλι φρικαλέο εξωπτηνό.

3ον, ακόμα και η ..λιγότερο άρχουσα τάξη θα είχε πιθανότητες επιβίωσης , απλά σκάβοντας πολύ βαθιά καταφύγια, αυτόνομα σε ενέργεια, καλλιεργώντας ζαρζαβατικά σε κάθετες μονάδες, (ράφια στην ουσία), περίπου όπως κάνουν οι ολλανδοί σήμερα και μας έχουν πήξει στα άνοστα..
(φυσικά οι ίδιοι έχουν γεμίσει τις τσέπες τους παράδες και μια πορδή χώρα έχει γίνει η 3η στον κόσμο στις εξαγωγές τροφίμων.. -αλλά αυτό σίγουρα είναι off topic)
και ναι, αυτή η "μισοάρχουσα τάξη" θα μπορούσε να έχει κάμποσα αναλογικά συστήματα με πικάπ και δίσκους -γιατί όλα αυτά τα ιντερνετικά θα μας είχαν χαιρετήσει- και κάποιος άλλος παλαβός τύπου vlad66 θα τους έλεγε ..φτιάχνε κανα βαράκι για τον βραχίονα για να μην ακούτε φάλτσα....
:ROFLMAO:

"τρύπα" για να "χώσω" κάτι τέτοιο στο σενάριο δεν υπάρχει όσο και να το τραβήξω.. :LOL:
όμως τρύπα κανονική έχει το σενάριο.. και το συζητάμε αν δεν είναι off topic.
Υπάρχει..Κάπου στην ταινία υπάρχουν κάποια Dali τα οποία τα έχουν ταιριάξει με Onkyo ενισχυτή..Πικάπ δεν είδα πουθενά..
Μπορείς να παρεις τηλ τον τύπο που έστησε τα σκηνικά και να του εκφράσεις τα παραπονα σου..
Δευτερον..Ο μετεωρητης δεν εχει καμία σχέση με την κεντρική ιδέα της ταινίας.. Είναι ... συμπληρωματικός..Οπότε δεν τίθεται θέμα για επιβίωση σε υποτιθέμενη καταστροφή.

Επι της ουσίας σου λέει ότι οι υποτιθέμενοι ηγέτες είναι ένα μάτσο από διεφθαρμένους νάρκισσους που ακόμα και στη δυσκολότερη στιγμή για την ανθρωπότητα θα κοιτάξουν πως θα επωφεληθούν για να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι, αδιαφορώντας στην ουσία για ολα τα υπολοιπα και θα επιδιώξουν να σώσουν μόνο το τομάρι τους.

Η σπουδαιότερη στιγμή της ταινίας κατά τη γνώμη μου , ήταν η αντίδραση του ''τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κοσμο'' , όταν το κοριτσάκι που χρησιμοποίησε για να διαφημίσει το προϊόν του , του εξέφρασε την αγάπη του.. Πλήρης αδιαφορία και μηδενικο συναίσθημα από τον τύπο που κατασκεύασε και καλα ένα προϊόν το οποίο διάβαζε τα συναισθήματα των κατόχων του.

Και ναι...Την ηλιθιότητα των social media την κατασκευάζουν και την συντηρούν τα ΜΜΕ , οι πρωινές και οι μεσημεριανές ζώνες ,με τα πρότυπα που προβάλουν (βλέπε σειρά προβολής των καλεσμένων , οπου τους έβγαλαν τελευταίους στο στούντιο αφότου παρέλασαν ένα τσούρμο απίθανοι).

Αυτή η κοινωνία λοιπόν που αναγάγει τα ασήμαντα σε σημαντικά , που θεοποιεί τους διεφθαρμένους και που διαμορφώνει άποψη από ανάλαφρους τύπους , δεν θα πάει και πολύ μακρια.

Προτεινόμενη από μένα γιατί έχει και αρκετό διακριτικό χιούμορ.. Μισώ τις αποστειρωμένες διδαχές.

Tο βλέπεις ευχάριστα αν και κάποιες στιγμές φτάνει στα όρια του τρολ

Χαρακτήρες καρικατούρες, ιστορία τραβηγμένη απ´τα μάλια, χιουμορ τρίτης δημοτικού και μια προσπάθεια προφανέστατη να περάσουν ψιλό γαζί τον τραμπ, άρα πολιτικώς ορθότατη ταινία. https://www.imdb.com/title/tt0120885/ είναι η ταινία στην οποία πολύ θα ήθελε να μοιάσει αλλά δεν, νετφλιξ γαρ.

• Like
Reactions: skysound