εσύ, κατά πώς φαίνεται, με τίποτα δεν έχεις και κανά νταλκά εκτός από τον Bowie και το ...αδελφάτο.
Να σε φωνάξουν να αστυνομεύεις πως τη βρίσκει ο καθένας και τι κάνει στο κρεβάτι του. Ή στα επόμενα πογκρόμ.
"What's the ugliest part of your body?
Some say your nose...some say your toes
But I think it's your mind" (F.Z.)
btw το Gasoline μιά χαρά κομμάτι το βρίσκω.
οι Deep Purple θα πούλαγαν και τη μάνα τους για να το γράψουν ή να το πούν.
Νταλκά όπως το θέτεις έχω ακόμα πιο μεγάλο και με τους Floyd, ελπίζω να μην τα χαλάσουμε και εκεί καλέ φίλε.
Τώρα, το τι κάνει ο κάθε ένας στο κρεβάτι του είναι απολύτως δικιά του δουλειά, και μακριά από όλους μας αστυνομεύσεις ή προγκρόμ ή ότι άλλο τέτοιο αρρωστημένο μπορεί να κατεβάσει ο νους του ανθρώπου ή καλύτερα ή έλλειψη νου.
O Μπρεχτ νομίζω είχε πει :
´´όταν θα έρθουν να χτυπήσουν τη δική σου πόρτα δεν θα σε βοηθήσει κανείς γιατί όταν χτυπούσαν την πόρτα του διπλανού σου εσύ δεν έκανες τίποτα για αυτό.´´ (ή κάπως έτσι δεν το θυμάμαι ακριβώς ) και με βρίσκει σύμφωνο οπότε σε αφήνω να υποθέσεις τη στάση μου.
Όμως δεν θα φροντίσω ώστε να αποδεχθώ την όποια στάση Bowie απέναντι στο θέμα με εργαλείο τη σεξουαλική πρόκληση για την πρόκληση και μόνο, με σκοπό τη διασημότητα, μόνο και μόνο για να μην θεωρηθώ ρατσιστής ή κάτι άλλο.
Εμένα με αφορά αυτό που μου θέτει ως καλλιτεχνική πρόταση, εκτός αλλά και επί σκηνής δηλαδή και στα live. Και τουλάχιστον για το σημαντικότερο ίσως μέρος της πορείας του αυτό ήταν απλά ευτελισμός και κάθε άλλο παρά προσέθετε κάτι στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων με ομοφυλόφιλο ή αμφίφυλο προσανατολισμό.
Οι ιστορικές παραστάσεις του Bowie να αναπαριστά επί σκηνής πράξη στοματικού έρωτα πάνω στη κιθάρα του Mick Ronson, εν είδει φαλλού νομίζω ότι απέχει από το να θεωρηθεί Rock n Roll ή Rock ή και κάτι άλλο. Νομίζω (δεν είμαι και σίγουρος) ότι αυτά είναι εξεφτελισμός για τους ανθρώπους με ομοφυλόφιλες σεξουαλικές προτιμήσεις.
Bowie's later Ziggy shows, which included songs from both Ziggy Stardust and Aladdin Sane, as well as a few earlier tracks like "Changes" and "The Width of a Circle", were ultra-theatrical affairs filled with shocking stage moments, such as Bowie stripping down to a sumo wrestling loincloth or simulating oral sex with Ronson's guitar.
Ο Zappa τώρα έχει επίσης και το
´´We're Only in It For the Money´´
Και έχω την εντύπωση ότι ειδικά ο Bowie έκανε κυρίως αυτό και τίποτα άλλο και ούτε ήταν και ποτέ συνεπής στη στάση του απέναντι στο θέμα του σεξουαλικού προσδιορισμού αν και έπαίξε και προέβαλε όχι μόνο πολύ αλλά και έπλασε καριέρα πάνω σε αυτό (ένα κόλπο να υποθέσω ; )
Χαρακτηριστικό και τα ομόλογα του τα Bowie Bonds που ανέφερα πιο πάνω αλλά και μια σειρά από αντιφατικές δηλώσεις του για τη στάση του στο θέμα του σεξουαλικού προσδιορισμού, αλλά και της πολιτικής τοποθέτησης. Αυτά ενημερωτικά .
Bowie outed himself in an interview with Melody Maker in January 1972, a move coinciding with the first shots in his campaign for stardom as Ziggy Stardust.[31] In a 1976 interview with Playboy, Bowie said: "It's true - I am a bisexual. But I can't deny that I've used that fact very well. I suppose it's the best thing that ever happened to me." He distanced himself from that in a 1983 interview with Rolling Stone, saying his earlier declaration of bisexuality was "the biggest mistake I ever made".[75]
In 1993, he made the claim that he had always been a "closet heterosexual", and that his interest in homosexual and bisexual culture was more a product of the times and situation than his own feelings. Bowie stated, "It wasn't something I was comfortable with at all."[76]
Bowie expressed a different view in a 2002 interview with Blender; where he was posed with this question: "You once said that saying you were bisexual was 'the biggest mistake I ever made'. Do you still believe that?" His response:
Interesting. [Long pause] I don’t think it was a mistake in Europe, but it was a lot tougher in America. I had no problem with people knowing I was bisexual. But I had no inclination to hold any banners or be a representative of any group of people. I knew what I wanted to be, which was a songwriter and a performer, and I felt that [bisexuality] became my headline over here for so long. America is a very puritanical place, and I think it stood in the way of so much I wanted to do.[77]
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Bowie#Sexual_orientation