Δορυφορική λήψη HD: ερωτήσεις από υποψήφιο . . . πρωτάρη

χρειάζεται απαραίτητα η dual κάρτα ή με την απλή Mystique Sa-TiX S2 είμαι εντάξει?

Απάντηση: Re: Δορυφορική λήψη HD: ερωτήσεις από υποψήφιο . . . πρωτάρη

Τζίφος φίλοι μου.Έκανα ότι μου είπατε.αλλα δεν....Έπιασα βεβαια κάποιον δορυφόρο....άλλα ήταν ο Sirius στις 4 μοιρες και φυσικά μέσω Lyngsat είδα τα μπουκέτα και τα κανάλια και επιβαιβεωσα ότι κάνω πολλλλλυ λαθος λήψη...Εχω κουραστεί 2μέρες και σκεφτομαι φταίει το ένα φταίει το άλλο..λέω να φωναξω κάποιον επαγγελματία να το στήσει...
Αφού έχεις dreambox, θα έχεις περασμένα και settings. Συντονίζεσαι λοιπόν σε ένα εύκολης λήψης κανάλι, π.χ. Eins Extra, και κουνάς το πιάτο μέχρι να δεις εικόνα. Μόλις δεις, κοιτάζεις να μεγιστοποιήσεις τη λήψη "παίζοντας" με την ανύψωση και κουνώντας ελαφρά το κάτοπτρο αριστερά - δεξιά. Αφού φέρεις το μέγιστο σήμα, συντονίζεσαι σε ένα πιο δύσκολης λήψης κανάλι, π.χ. deluxe music, και φροντίζεις να λάβεις και αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Δορυφορική λήψη HD: ερωτήσεις από υποψήφιο . . . πρωτάρη

Αφού έχεις dreambox, θα έχεις περασμένα και settings. Συντονίζεσαι λοιπόν σε ένα εύκολης λήψης κανάλι, π.χ. Eins Extra, και κουνάς το πιάτο μέχρι να δεις εικόνα. Μόλις δεις, κοιτάζεις να μεγιστοποιήσεις τη λήψη "παίζοντας" με την ανύψωση και κουνώντας ελαφρά το κάτοπτρο αριστερά - δεξιά. Αφού φέρεις το μέγιστο σήμα, συντονίζεσαι σε ένα πιο δύσκολης λήψης κανάλι, π.χ. deluxe music, και φροντίζεις να λάβεις και αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα.

Καλησπέρα φίλε Σεραφειμ...Σημερα ηταν ακόμα μια αποτυχημένη μέρα...Οντως είχα βάλει απο τις προεγκατεστημενες ρυθμίσεις του dreambox τα καναλια του astra....και Οντως ειχα συντονιστεί στο κανάλι Eins Extra.....To AGC 99% Το BER 0% και το SNR 0 %.....Τζιφος....5 χαμένες ώρες...Αγορασα και μια πυξιδα και μου εδειχνε αλλου τον Νοτο καθιστος,αλλου τον Νοτο ορθιος,αλλου πανω στο lnb αλλου απο μπρος και αλλου απο πισω.Οι μικρορυθμισεις που εκανα στο lnb ήταν λιγες μοιρες -2,9 την γωνια ανυψωσης στις 44 μοιρες....Αλλα Τζιφος....

υστερα απο 6 μερες ΑΠΟΤΥΧΙΩΝ ειδαμε φώς!Επιασα astra με την βοήθεια ενος φίλου με αναλογικό δέκτη 10ετίας και καταφερα να δω...μετα με μικρορυθμίσεις έπιασα DAS ESTRE HD με 93 % SNR σημα και 99 % AGC Μπορ'ώ να πάω και παραπάνω λέτε...ή ειναι καλά?Είχα και γώ ένα HUMAX 5400Z άλλα επειδη τον έχω στο μαγαζι και συντονισμένο στον Hellas sat δεν μπορούσα να τον βγαλω ούτε για δοκιμές....άλλα αφού βρήκα άλλον αναλογικό πάλι καλά....

Μια χαρά είσαι !!!!!

Είπαμε, όταν δεν γνωρίζεις θέλει λίγο υπομονή. Η επόμενη φορά θα είναι ακόμα καλύτερη !!! :D

Μια χαρά είσαι !!!!!

Είπαμε, όταν δεν γνωρίζεις θέλει λίγο υπομονή. Η επόμενη φορά θα είναι ακόμα καλύτερη !!! :D

Να συμπληρώσω ότι ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για 2ο γάμο !!!!! :D

Ισχύει γενικώς αυτό για τη 2η φορά :jester:

Αλλά με το γάμο, σε κάποια φάση, μπορεί να γίνει αυτό που είπε ο Λαζόπουλος τις προάλλες
:lollypop:

Έχω αποφασίσει για ASTRA@19,2 και Hotbird@13 στο ίδιο πιάτο. Τί λέτε θα τα καταφέρω με 80cm ή να πάω οπωσδήποτε για 100cm; Υπενθυμίζω ότι μένω στην Αθήνα, περιοχή Πετρούπολη.

Με Astra 19.2E σαν κέντρο και Hotbird 13E παράκεντρα, και με πολύ καλό συντονισμό και υλικά, θα είσαι πιθανότατα ΟΚ και στο 80αράκι αρκεί να είναι πραγματικό 80άρι (δηλ 80 πόντοι να είναι η μικρότερη απο τις 2 διαστάσεις)...

Σκέφτομαι για πιάτου σιδήρου και LNB της Edision ή της Hirscmann.
Τον συντονισμό λέω να τον προσπαθήσω μόνος μου με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος: http://www.sat.gr/page.cfm?pgid=7 . Την ευθυγράμμιση με τον Astra θα την κάνω οπτικά με σημείο προσανατολισμού το Στάδιο Καραΐσκάκη, απ' το οποίο περνά η ευθεία που ενώνει το σπίτι μου με τον δορυφόρο και που το βλέπω μια χαρά. Για την ανύψωση του κατόπτρου και την περιστροφή LNB, όταν με το καλό έρθει η ώρα, ελπίζω μες στην εβδομάδα, θα πειραματιστώ και αν δεν τα καταφέρω έχω και τη βοήθεια του . . . κοινού (να είστε καλά)!

Καλή χρονιά σε όλους. Είμαι στο σπιτι του πεθερού μου και βρήκαμε ένα πιάτο. Ακολουθεί χαζή ερώτηση: υπάρχει περίπτωση να λάβει δορυφορικό σήμα χρησιμοποιώντας του αποκωδικοποιητές που κυκλοφόρησαν πριν καμία 3ετια για ψηφιακή λήψη; Ή θέλει άλλον δεκτη; Φιλολογική ερώτηση.

Απ' ότι καταλαβαίνω,ο φίλος εννοεί τους επίγειους ψηφιακούς δέκτες,οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να λάβουν δορυφορικό σήμα.