Dreambox 800 HD

γεια σας παιδια.δεν ξερω αν πρεπει να το γραψω εδω το προβλημα μου.
εχω dm800 και newnigma image,εχω ενα diseq με:
A) κινητό πιάτο υπολυποι δορυφοροι
Β) hotbird
C) astra 19
D) 16e eutelsat

εχω μεγαλο προβλημα και δεν μου δινει σημα σε πολλους δορυφορους.
στις ρυθμισεις αν τοχω προχωρημενο(lnb 1 κινητο,lnb2 13e,lnb3 19e,lnb4 16e) δεν μου δινει σημα πουθενα,
αν τοχω με diseq a,b,c,d μου βγαζει σημα αλλα δεν το θελω ετσι.(αν και τωρα παλι μου κολλησε και δεν διχνει τιποτα)
Εχω σκασει και σκεφτηκα να αλλαξω image.
Ενω το τσεκάρω στο πεδιόμετρο,έχει κανονικά σήμα και στον δέκτη δεν μου ανοίγει τίποτα.είναι θέμα ρυθμίσεων ή κάτι άλλο;
άλλαξα θέμα και έβαλα το κοάλα.και lnb και diseq είναι καινούργια ίδιας μάρκας.
οποιος γνωριζει ας πει την γνωμη του.
Ευχαριστω.

Παιδιά την βοηθειά σας παρακαλώ. Πριν από λίγο διαπίστωσα ότι το 800 είναι σβηστό. Φαντάστηκα λόγω της βροχής μπορεί να έπεσε καμμιά ασφάλεια. Δυστυχώς όμως τίποτα τέτοιο. Το 800 είναι νεκρό! Εβγαλα και ξανάβαλα αρκετές φορές το βύσμα του ρεύματος από πίσω, αλλά τίποτα. Είδα τον μετασχηματιστή, αλλά το φωτάκι (πράσινο) είναι αναμένο - που σημαίνει ότι ´δίνει ρεύμα. Το μόνο που πρόσεξα είναι οτι το πράσινο φωτάκι του μετασχηματιστή είναι πιο "ζωντανό" χωρις να είναι συνδεδεμένο στο 800, ενώ όταν το συνδέω, γίνεται σημαντικά πιο αχνό - είναι σωστό αυτό? Ελπίζω να είναι ο μετασχηματιστής, αλλιώς τρέχα γύρευε! Καμμία ιδέα στο τι μπορώ να κάνω? τι φταίει? δεν μπορώ να πιστεψω ότι κάηκε έτσι ξαφνικά και χωρίς λόγο!

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ φίλε μου. Τελικά είναι προβληματικό το τροφοδοτικό! Ετυχε να έχω ένα άλλο με έξοδο 1.5Α (το original του 800 είναι στα 3Α), το έβαλα και έπαιξε. Ψάχνοντας για ανταλλακτικό τροφοδοτικό με τα ίδια χαρακτηριστικά εξόδου (12V / 3A) δεν μπόρεσα να βρώ. Βρήκα είτε με μικρότερο ρεύμα (2Α) ή με μεγαλύτερο (5Α). Μου είπε ένας τεχνικός ότι χρησιμοποιόντας τροφοδοτικό με μεγαλύτερη έξοδο (π.χ. 5Α), δεν πειράζει γιατί το dreambox "τραβάει" όσο χρειάζεται - είναι σωστό αυτό ή θα το κάψω?

Ευχαριστώ

Σωστό είναι αυτό που σου είπε, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μεγαλύτερο.

και ξαφνικά σταματησε να παίζει.
Ενώ το βάζω στην μπρίζα, ανοίγει γράφει
dchp...
/flash/vmlinux.gz

και μετά σβήνει η οθονούλα. Πίσω τα λαμπάκια της κάρτας δικτύου είναι μονιμα ανοιχτά είτε έχει καλώδιο είτε όχι.
Του ξαναέκανα flash αλλά τίποτα.
Καμιά ιδέα κανείς ;

χθες μετα απο καμια βδομαδα πηγα να τον λειτουργησω λογο μετακομισης και δεν βρισκει κανενα καναλι.το tuner μου γραφει οτι δε βρισκει τιποτα.γινεται στα καλα καθουμενα να χαλασε?πριν ερθω στο καινουριο σπιτι επαιζε κανονικα.τα καναλια τα εχει ο δεκτης μεσα αλλα τα λογοτυπα τους τα δειχνει αχνα.

Φίλοι γεια σας.
Είναι δυνατόν να πληκτρολογήσεις ελληνικούς χαρακτηρες στο search box του youtube στο dreambox.
Εχω dm 800 hd και το τελευταιο image της nemesis.

Καλησπέρα

Ήθελα να ρωτήσω το εξής : μπορεί να παίζει ρόλο η σχέση καλωδίο και συγκεκριμένου δέκτη για το τι κανάλια θα καταβάζω κάθε φορά????

Δείτε τι εννοώ:

Αποφάσισα να αλλάξω το καλώδιο της δορυφορικής μετά από 6 χρόνια αφού το προηγούμενο εξαρχής είχε πρόβλημα επείδη για να φτάσει είχα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσω ένα μικρό ρετάλι. Μιλάω για 60 μέτρα καλώδιο. Και επειδή τελευταία έχανα σήμα σε κάτι συχνότητες πήρα καινούργιο.
Αγόρασα λοιπόν το καινούργιο και μάλιστα καλή μάρκα το έβαλα και παρατήρω το εξής κουφό:
Δεν μου κατεβάζει όλες τις συχνότητες που έπιανα και σχετικά καλά πριν.
Για παράδειγμα τα κανάλια της νόβα τα κατέβαζα άνετα και τώρα είναι στο 0%!!!
Στα υπόψιν .... χρησιμοποιώ ένα dm800, ενώ αν βάλω το καλώδιο σε έναν skybox τότε όλα δουλευουν ρολόι!!!

Και ρωτάω.... τι κουφό συμβαίνει και το dm800 δουλευει με το ένα καλώδιο και δεν δουλέυει με το άλλο το καινούργιο!!!?????
Μοιάζει σα να μη στέλνει ρεύμα στο lnb με το νεο καλώδιο! Όμως και πάλι, τι θα πεί , δηλ. είναι συμβατό με το ένα και δεν είναι συμβατό με το άλλο????
Επίσης αν αυξήσω το voltage παίζει, αλλά και πάλι δε νομίζω ότι αυτό είναι λύση , απ τη στγμή που μέχρι τώρα δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας......

Καλημέρα. Ελπίζω να μην παρεμβάλεται κάποιος μίκτης ενδιάμεσα. Αν ναι, βγάλτον και δοκίμασε καθώς επίσης κάνε δοκιμή με ένα lnb, χωρίς το diseq.

παιδια εχω μεγαλο προβλημα με το mgcamd...οταν το κανω εγκατασταση οποιαδηποτε εκδοση στο φακελο var-keys δεν μου δημιοργει καποια αρχεια..εγω εχο το δικο μου newcamd list αλλα δεν παιζει.

οτι και να βαλω 1.31 -1.35α στο softcam το επιλεγω και το τρεχει αλλα δεν συνδεεται..

Παιδιά βοήθεια!!! Βρήκα πριν απο πέντε λεπτά τον 800αρη σβήστο. Αλλαξα τροφοδοτικο, άναψε κανονικά αλλά δεν βρίσκει ΚΑΝΕΝΑ κανάλι (υπηρεσία) απο κανένα δορυφόρο - έχω 4. Τι μπορεί να φταίει?

θελει καποιο συγκεκριμενο image?
εγκατεστησα το ipk αλλα βγαζει plugin error στο μενου
μετα δοκιμασα το openair αλλα στις θυρμισεις κανει reboot o δεκτης..
pli εχω

Επεξεργασία:
το εγκατεστησα τελικα αλλα μια το βρισκουν οι αλλες συσκευες,μια δεν το βρισκουν

DM800HD γνήσιος, με Gemini.
Βρε παιδιά, από που διορθώνουμε την ώρα που δείχνει ο δέκτης? Ο δικός μου πάει 5 ώρες μπροστά. Το Time zone είναι σωστό (Athens / Istanbul /Minsk αν θυμάμαι καλά).

Καλημέρα και καλές γιορτές.
Που μπορώ να βρώ πρόσοψη (πλαστικό) και οθόνη oled για τον 800HD (γνήσιο);
Είχαμε ένα μικρό ατύχημα και έσπασαν... Ευτυχώς ο δέκτης παίζει κανονικά.

και ξαφνικά σταματησε να παίζει.
Ενώ το βάζω στην μπρίζα, ανοίγει γράφει
dchp...
/flash/vmlinux.gz

και μετά σβήνει η οθονούλα. Πίσω τα λαμπάκια της κάρτας δικτύου είναι μονιμα ανοιχτά είτε έχει καλώδιο είτε όχι.
Του ξαναέκανα flash αλλά τίποτα.
Καμιά ιδέα κανείς ;

Παίδες βοηθήστε όποιος ξέρει !!!.....δεν είναι μόνο ο evagelos......Εδώ και 5 μέρες έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα....../flash/vmlinux.gz.....Με την διαφορά ότι εμένα ΔΕΝ σβήνει η οθονούλα.....απλά κολλάει εκεί και μένει εκεί.....με την μπάρα από κάτω κολλημένη λίγο μετά το ξεκίνημα που προσπαθεί να κάνει........Γνωρίζει κάποιος κάτι για το συγκεκριμένο ?....προσπαθεί να ξεκινήσει ο δέκτης (είναι ο γνήσιος) και κολλάει σε αυτή την ένδειξη.....εγώ το έπαθα μετά από βάλε-βγάλε image και φλασαρίσματα......τα πιο καινούργια image όπως PLI 2.1 όταν προσπαθώ να τα φλασάρω είτε με http , είτε με DreamUp-null καλώδιο δεν τα παίρνει με ΤΙΠΟΤΑ.....αν του βάλω πιο παλιά image όπως icvs το φλασάρει κανονικά και ξεκινά ο δέκτης.Απλά παρατήρησα ότι η μνήμη του είναι σχεδόν γεμάτη και δεν μπορώ να κατεβάσω plugins.......Ενώ παλαιότερα θυμάμαι ότι το ΙΔΙΟ image (iCVS-Image-dm800-20110204203827)μετά την εγκατάσταση μέσα από το DCC έβλεπα ότι έλεγε στη ROOT....USED:42MB και είχα ελεύθερα 18 ΜΒ για να εγκαταστήσω plugins......τώρα το ΙΔΙΟ image μετά την εγκατάσταση μου δείχνει στην ROOT .....USED :55 MB και ελεύθερα μόνο 5........Σαν να έχει μείνει κάτι μέσα στη RΟΟΤ του δέκτη που δεν φεύγει -καταλαμβάνει δηλαδή ένα συγκεκριμένο χώρο στην ROOT
και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα καινούργια και μεγάλα image (PLI 2.1) να μην του φτάνει η μνήμη για να τα εγκαταστήσει ..........και τα παλαιότερα ενώ είχαν αρκετή μνήμη μετά την εγκατάστασή τους ....τώρα τα χωράει ίσα-ίσα.......
Πάει κάπου το μυαλό σας ρε Παίδες......please ...βοηθήστε.....ότι νομίζει ο καθένας ας το πει να το ψάξουμε......5 μέρες με αυτό ασχολούμαι.....έχουν πονέσει τα μάτια μου να διαβάζω ατελείωτα post παντού......αλλά λύση δεν βρήκα.

Last edited: